.New York Times: Η Βραζιλία είπε επιτέλους την αλήθεια για την ανέφικτη ελληνική διάσωση

*«Η ελληνική διάσωση δεν λειτουργεί» είναι ο τίτλος του Editorial των New York Times, που αναλύει την πρόσφατη άρνηση της Βραζιλίας να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης εκ μέρους του ΔΝΤ προς τη χώρα μας, κρίνοντάς την ιδιαίτερης βαρύτητας.Έχει γίνει φανερό σε αρκετούς αναλυτές εδώ και πολύ καιρό ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας δεν αποδίδει, καθώς η χώρα βουλιάζει στην ύφεση, ενώ παράλληλα έχει επωμιστεί ένα μεγάλο και μη βιώσιμο χρέος, αναφέρει το άρθρο. 

Λίγοι όμως πολιτικοί είναι πρόθυμοι να αναγνωρίσουν δημόσια αυτή την αλήθεια, γιατί αν το κάνουν θα παραδεχτού... περισσότερα »

.Όλοι εναντίον του κράτους και το κράτος εναντίον όλων

Χρειάστηκε να έρθει στη εξουσία η Δεξιά με τον Καραμανλή για πεντέμισι μόλις χρόνια, να ισοπεδώσει τα πάντα, και να χρειαστούμε μνημόνια και υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, για να ανοίξουν διάπλατα οι ντουλάπες με την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, και να αποκαλυφθούν πλήρως οι σκελετοί της σήψης που επικρατούσε στην χώρα, μετά την άρον άρον αποχώρηση τους δια των εκλογών του 2009. 

Αποδείχτηκε λοιπόν, ότι σε αυτή την παρακμή, συμμετείχαμε διαχρονικά οι πάντες, άλλοι λιγότερο κι άλλοι περισσότερο, κανείς όμως αμέτοχος. Όποιος μπορούσε, και με όποιον τρόπο μπορούσε, έβαζε το χέρι σ...περισσότερα »

.Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές με τον ΦΠΑ

Συμβουλές της ΕΚΠΟΙΖΩ με αφορμή τη μείωση από 23% σε 13% Ιδιαίτερα προσεχτικοί θα πρέπει να είναι οι καταναλωτές που επισκέπτονται καταστήματα εστίασης, πρώτη μέρα σήμερα της μείωσης του ΦΠΑ από 23% σε 13%, όπως τονίζει η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητας Ζωής. Τι πρέπει να προσέξουμε: Τιμοκαταλόγους 

1.Να ζητάμε τον τιμοκατάλογο του μαγαζιού, που άλλωστε είναι υποχρεωμένοι να έχουν έναν ανά δύο τραπέζια. 2.Οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα με βάση τον νόμο του ελεύθερου ανταγωνισμού που λειτουργεί στην αγορά. 3.Οι τιμοκατάλογοι πρέπει να είναι γραμμένοι υποχρεωτικά στη... περισσότερα »

.Ισοπαλία (1-1) για τον Αστέρα Τρίπολης με την Ραπίντ Βιένης, ήττα της Ξάνθης (2-1) από την Στάνταρ Λιέγης

 Υψηλό βαθμό δυσκολίας απέκτησε η υπόθεση πρόκρισης του Αστέρα Τρίπολης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Αρκάδες στον πρώτο αγώνα για τον γ` προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Ραπίντ Βιένης, με τους αυστριακούς να έχουν πλέον τον πρώτο λόγο εν όψει του επαναληπτικού που θα γίνει την Πέμπτη 8 Αυγούστου. 

Για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη σκόραρε ο Ζησόπουλος στο 27`, ενώ για την Ραπίντ ισοφάρισε με πέναλτι ο Μπόιντ στο 31`.
Σε αγώνα για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ η Ξάνθη ηττήθηκε με 2-1 από την Στανταρ Λιέγης στα Πηγάδια και πλέον χρειάζεται ένα θαύμα στην ρεβάνς (8/8) για να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού. 

Για την Βελγική ομάδα σκόραραν οι Μουζανγκί Μπιά (18΄)και Μπουλο (74΄) ενώ για την Ξάνθη είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ντιέ (36΄)

.Καταδικάστηκε ο Μπερλουσκόνι

Ο Άρειος Πάγος της Ιταλίας επικύρωσε την απόφαση του εφετείου του Μιλάνου το οποίο είχε καταδικάσει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για μια υπόθεση φορολογικής απάτης στην αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Mediaset - από την ποινή αυτή έχουν ήδη παραγραφεί τα τρία έτη φυλάκισης.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο Μπερλουσκόνι, ηγέτης του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) η υποστήριξη του οποίου θεωρείται κρίσιμη για το μέλλον της κυβέρνησης συνασπισμού, καλείται να εκτίσει ένα χρόνο φυλάκιση, πιθανόν σε κατ' οίκον περιορισμό, ή να προσφέρει αντίστοιχη κοινωφελή εργασία.

Συγχρόνως, οι ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι το εφετείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας οφείλει να επανακαθορίσει την διάρκεια της  στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του Μπερλουσκόνι. 

Τον Μάιο, το εφετείο είχε επιβάλει πενταετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του Μπερλουσκόνι αλλά χθες ο γενικός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, είχε εισηγηθεί αυτή να μειωθεί σε τρία χρόνια.
Αναλυτές θεωρούν ότι η αποψινή απόφαση μειώνει εν μέρει την πίεση που αντιμετώπιζε η κυβέρνηση συνεργασίας υπό του Ενρίκο Λέτα, αλλά τονίζουν ότι δεν είναι αυτή που θα επιθυμούσε ο Μπερλουσκόνι.

.Αντ. Σαμαράς: Τήρηση του προγράμματος και δουλειά

Συστάσεις έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. ενώ ζήτησε συνεχή παρουσία και δράση ακόμη και τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Τόνισε ότι δεν επιτρέπεται ούτε κατ΄ ελάχιστον χαλάρωση, ενώ για τυχόν ολιγοήμερες διακοπές, τους ζήτησε να συνεννοηθούν με τον γραμματέα της κυβέρνησης.

«Μέχρι τον Ιούνιο του 2014 η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί» τόνισε ο πρωθυπουργός και κάλεσε ιδιαίτερα όσους έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις να τις ολοκληρώσουν ακόμη και μέσα στον Αύγουστο, ανεξάρτητα αν έχουν περιθώρια ακόμη και τον Σεπτέμβριο.

«Αυτούς τους μήνες η αντιπολίτευση θα κάνει ότι μπορεί για να αλλοιώσει ή να ματαιώσει την προσπάθειά μας. Ήδη έχει προαναγγείλει ότι θέλει να θέσει τη χώρα σε γενικευμένη αναταραχή. 

Δεν θα το πετύχει, οι πολίτες αντιλαμβάνονται το επικίνδυνο και αντιδημοκρατικό παιχνίδι τους. Μπορεί όμως να μας αποπροσανατολίσει οδηγώντας σε λάθη και αποτυχίες. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί, θέλω δουλειά, θέλω τήρηση του  προγράμματος» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το α΄ εξάμηνο του 2014 παρουσίασε σήμερα, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

.Γερμανία: Κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον κυβερνητικό συνασπισμό δίνει νέα δημοσκόπηση

Κοινοβουλευτική πλειοψηφία δίνει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας δημοσκόπηση της εταιρείας Infratest-dimap, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) συγκεντρώνουν 42%, όσο και την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) κερδίζουν μία μονάδα και φθάνουν στο όριο εισόδου στη Βουλή (5%). 

Την ίδια ώρα τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν 46%, με τους Σοσιαλδημοκράτες  (SPD) να ανεβαίνουν κατά μία μονάδα στο 26% και τους Πράσινους να πέφτουν μία μονάδα, στο 13% και την Αριστερά να παραμένει στο 7%.

.Οι δομές των 17 υπουργείων θα ρυθμίζονται από ισάριθμα Προεδρικά Διατάγματα

Δεκτή κατά πλειοψηφία και με τη στήριξη των βουλευτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έγινε η τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με την οποία με Προεδρικά Διατάγματα οργανώνονται, συγχωνεύονται ή καταργούνται δημόσιοι οργανισμοί.

Ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία, που είχε ζητήσει νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, η τροπολογία εγκρίθηκε από το Α΄Θερινό Τμήμα της Βουλής με 52 ψήφους υπέρ και 39 κατά, ενώ πέντε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δήλωσαν «παρών».

«Για πρώτη φορά γίνεται μια ολοκληρωμένη συνεκτική προσπάθεια για την οργάνωση των δομών των υπουργείων. Θα έχουμε 17 ομοιόμορφα διατάγματα, που θα ρυθμίζουν τις δομές τους» υπογράμμισε από το βήμα του Α΄Θερινού Τμήματος της Βουλής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπεραμυνόμενος της τροπολογίας, που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα. 

Εξάλλου, επιτέθηκε φραστικά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προσάπτοντάς τους ότι δεν θέλουν να παραδεχτούν την αλήθεια.

«Αν άκουγε κάποιος μόνο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αγορεύουν, θα πίστευε ότι η κυβέρνηση κινείται στα όρια του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, αντιτείνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που με Προεδρικά Διατάγματα γίνεται η οργάνωση των υπουργείων και παρέπεμψε σε σχετικούς νόμους, που έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν

.Με «Κύκλωπα» η πρεμιέρα του Εθνικού στην Επίδαυρο

Με το μόνο ακέραια σωζόμενο σατυρικό δράμα της αρχαιότητας, τον «Κύκλωπα» του Ευριπίδη, θα βρεθεί στο αργολικό θέατρο, αύριο Παρασκευή και το Σάββατο (2-3 Αυγούστου), το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου. 

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου με την πρωταγωνιστική τριανδρία -Δημήτρης Πιατάς (Κύκλωπας), Νίκος Καραθάνος (Οδυσσέας) και Νίκος Χατζόπουλος (Σιληνός)- υπόσχεται μεγάλες στιγμές γέλιου και πνευματώδους χιούμορ. Ενώ ένας 17μελής ανδρικός θίασος θα βρίσκεται επί σκηνής συνδράμοντας στον πανηγυρικό χαρακτήρα της παράστασης. 

Κατά πάσαν πιθανότητα ο «Κύκλωψ» του Ευριπίδη γράφτηκε ανάμεσα στο 410 με 415 π.Χ., ενώ δεν είναι γνωστό σε ποια τετραλογία ανήκει. 

Η υπόθεση του δράματος αντλείται από την ένατη ραψωδία της ομηρικής Οδύσσειας και πραγματεύεται, με μια άλλη οπτική εξαιτίας της παρουσίας των Σατύρων, τη γνωστή περιπέτεια του Οδυσσέα με τον Πολύφημο. 

Μια ιστορία γεμάτη κωμικά στοιχεία με τον χορό των σατύρων να δίνει τον τόνο όπου η ανθρώπινη ευφυΐα, η ευστροφία και η επινοητικότητα κατατροπώνουν την κτηνώδη δύναμη και τη στυγνή βία.

.Η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε τον Μπέιλ αντί 120 εκατ. ευρώ

Η Ισπανία της λιτότητας και της καταστροφικής ανεργίας μπορεί να αισθάνεται ανακουφισμένη από το αίσιο τέλος του μεταγραφικού σίριαλ του Γκάρεθ Μπέιλ. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «AS», η Ρεάλ κατάφερε τελικά να συμφωνήσει με την Τότεναμ για τα δικαιώματα του 24χρονου Ουαλού σταρ αντί του ποσού-πρόκληση των 120 εκατ. ευρώ!

Μπορεί το ποσοστό ανεργίας των νέων να πλησιάζει το 60%, η ομάδα της Μαδρίτης, όμως, συμφώνησε να πληρώσει το βάρος του Μπέιλ σε χρυσό για να τον πάρει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», την στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των συνομηλίκων του Ουαλού ποδοσφαιριστή στην Ισπανία δεν θα είναι σε θέση να αγοράσει εισιτήριο για να τον παρακολουθήσει...

.Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ζητά τη στήριξη του κόσμου

Τη δυσκολότερη περίοδο της -επί 21 χρόνια- λειτουργίας του διανύει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Γι αυτό και απευθύνεται στον κόσμο ζητώντας τη στήριξή του ώστε να... επιβιώσει και να συνεχίσει, όπως σημειώνει, το έργο του: να προστατεύει την άγρια ζωή και το περιβάλλον στην Ελλάδα. 

Κάνει γνωστό, μάλιστα, πως «προκειμένου να επιβιώσει συρρικνώνεται διοικητικά και καταργεί τα γραφεία του σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. [...] Συνεχίζει στο φυσικό του χώρο, στα ψηλά βουνά της Δυτικής Μακεδονίας με τις αρκούδες, τους λύκους και τους ελληνικούς ποιμενικούς».

«Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αυτή τη στιγμή σε χρειάζεται περισσότερο από ποτέ! Εδώ και 21 χρόνια υπηρετούμε πιστά το σκοπό της προστασίας της φύσης και της άγριας ζωής στην πατρίδα μας. 

Σήμερα που η οικονομική κρίση έχει πλήξει κάθε δραστηριότητα στην Ελλάδα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της λειτουργίας του», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ηλεκτρονική σελίδα της οργάνωσης http://arcturos.wordpress.com/  

.Ανακοινώθηκαν τα ονόματα καθηγητών που τίθενται σε διαθεσιμότητα

Σε 2.122 ανέρχεται ο αριθμός των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τη διαπιστωτική πράξη που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας στη «Διαύγεια».

Στο Διαδίκτυο αναρτήθηκαν επίσης και οι λίστες των 302 καθηγητών και των 25 συναδέλφων τους που εργάζονταν στη Σιβιτανίδειο και εξαιρέθηκαν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Υπενθυμίζεται ότι εκτός εξαίρεσης έμειναν τελικά οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων.

Στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας είναι να απορροφηθούν στον κλάδο της υγείας το 60% των καθηγητών. Το υπόλοιπο 40% θα χρησιμοποιηθεί για την στελέχωση των περιφερειακών διευθύνσεων.
 Μεταξύ των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είναι και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης. 

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «2.122 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μπαίνουμε σήμερα σε διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης, ελέω μιας ανηλεούς κυβέρνησης και της τρόικας. 302 έμπειροι και προσοντούχοι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε διοικητικούς υπαλλήλους. 

Το 33% των μαθητών (πάνω από 20.000 ανά έτος) στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ δεν θα βρίσκουν τις ειδικότητες που θα ήθελαν να σπουδάσουν στο δημόσιο σχολείο. Εννέα πολυδάπανα εργαστήρια στα τεχνικά σχολεία θα αχρηστευτούν. Οι ιδιώτες σχολάρχες θριαμβολογούν».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.