.Βενιζέλος: Ορισμένες συμπεριφορές προσβάλλουν την παράταξη

Την απάντηση του στα όσα συνέβησαν τη Δευτέρα και στο σύνθημα «Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά» έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το Ζάππειο, λέγοντας πως τα λεγόμενα του χάθηκαν σε συμπεριφορές που δεν αντανακλούν τη δημοκρατία και πως τα φαινόμενα αυτά δεν αφορούν το ΠΑΣΟΚ. «Προχθές μίλησα για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου. 

Τα όσα είπα χάθηκαν μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών, μέσα σε συμπεριφορές που προβάλουν την παράταξη και βιάζουν τις δημοκρατικές αξίες. Δεν έχουμε καμία σχέση με τα φαινόμενα αυτά. Δεν ανήκουν στην παράταξη. Δεν με αφορούν προσωπικά τα φαινόμενα αυτά.... περισσότερα »

.Πλειστηριασμοί, ομαδικές απολύσεις και κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο τρόικας-κυβέρνησης

Σε πολύ καλό κλίμα διεξάγονται οι συζητήσεις στο Παρίσι μεταξύ της κυβερνητικής αντιπροσωπείας και της τρόικας, ενώ πραγματοποιείται η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση , αλλά στο ημίωρο διάλειμμα που προηγήθηκε οι Έλληνες δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο των συναντήσεων.

Συγκεκριμένα, στην πρωινή συζήτηση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης κ. Ν. Δένδια και των Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ) συζητήθηκαν οι προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια , αλλά και οι προωθούμενες αλλαγές στο Νόμο Κατσέλη.

Ακολούθησε η συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου με τους επικεφαλής της τρόικας, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Ν. Δένδια στην οποία έγινε εκτενής συζήτηση για το ύψος εκκίνησης των πλειστηριασμών ακινήτων, αλλά όχι και συζήτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Κυβερνητικό στέλεχος αποκάλυψε στους δημοσιογράφους πως το Ελληνικό Δημόσιο θα προχωρήσει έως τα τέλη του 2014 στην έκδοση 7ετούς ομολόγου και θα ανταλλάξει 3μηνα και 6μηνα έντοκα γραμμάτια με νέες εκδόσεις εντόκων γραμμάτιων 18μηνων και 24μηνων. Αυτό δεν έχει να κάνει με το χρηματοδοτικό κενό της επομένη διετίας, αλλά με την εξομάλυνση της καμπύλης επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων,

Ο ίδιος αξιωματούχος αποκάλυψε πως μετά την έκτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα αρχίσουν οι συζητήσεις με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ για το χρέος , οι οποίες όπως τόνισε ήδη έχουν αρχίσει σε πολιτικό επίπεδο.

.Μετά τον ΕΝΦΙΑ επί τάπητος κόκκινα δάνεια και απολύσεις

Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), τα μακροοικονομικά μεγέθη και η εκτέλεση του προϋπολογισμού απασχόλησαν το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής πρώτης ημέρας των διαπραγματεύσεων της ελληνικής αντιπροσωπείας με την τρόικα στο Παρίσι.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός κ. Γιώργος Μαυραγάνης παρουσίασαν 

στο πρώτο μέρος της συζήτησης στους κ.κ. Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο οκτάμηνο 2014, αλλά και αναλυτικά στοιχεία αναφορικά με την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών και προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2014 και το 2015.

ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ εμφανίσθηκαν ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι το πρόγραμμα στο σκέλος των δημοσιονομικών μεγεθών είναι εντός στόχων.

Στο δεύτερο σκέλος της συζήτησης εξετάσθηκαν φορολογικά θέματα με την ελληνική πλευρά να παρουσιάζει τις διορθώσεις που έκανε - αλλά και θα κάνει - στον ΕΝΦΙΑ. Οι κ.κ. Γκογιάλ, Κοστέλο και Μαζούχ τόνισαν πως οι αλλαγές θα πρέπει να αναλυθούν από τα τεχνικά τους κλιμάκια, ωστόσο δήλωσαν κατά αρχήν θετικοί στην χορήγηση εκπτώσεων από τον ΕΝΦΙΑ εάν επαληθεύονται οι αριθμοί για τις εισπράξεις.

.Μπροστά με 3,6% ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Με 3,6 % προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στη δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για την εφημερίδα «Το Ποντίκι» που κυκλοφορεί αύριο, Πέμπτη .

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,3% ενώ η ΝΔ 21,7%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,3% , το ΚΚΕ με 4,6%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, το Ποτάμι με 3,7% , οι ΑΝΕΛ με 3,5% και η ΔΗΜΑΡ με 2,3%. Το ποσοστό των αναποφάσιστών φτάνει στο 12% ενώ 4,3% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα.

.Πότε θα κόβεται το οικογενειακό επίδομα

Σημαντικές αλλαγές στη χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων προωθεί το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας από την πρώτη του νέου έτους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδαςΕλεύθερος Τύπος, το οικογενειακό επίδομα θα παύει να χορηγείται από τη στιγμή που το παιδί της οικογένειας θα σταματάει το σχολείο. 

Στόχος των αλλαγών είναι η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας αλλά και η αντιμετώπιση της σημαντικής διαρροής μαθητών από τα σχολεία. 

Για τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος θα απαιτείται μόνο μία ηλεκτρονική αίτηση. 

Ποια είναι τα επιδόματα που χορηγούνται

• Επίδομα τέκνων: 40 ευρώ ανά παιδί
• Επίδομα τρίτεκνων – πολύτεκνων : 500 ευρώ από το 3ο παιδί και πάνω
• Ενίσχυση οικογενειών με χαμηλό εισόδημα για παιδιά που φοιτούν στο σχολείο: 300 ευρώ
• Επίδομα απροστάτευτου παιδιού: 44 ευρώ το μήνα για εισόδημα κάτω από 3.000 ευρώ
• Επίδομα παιδιού μονογονεϊκης οικογένειας: από 14 ως 25 ευρώ το μήνα
• Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: 1.000 ευρώ
• Παροχή μητρότητας σε ανασφάλιστες μητέρες: 440 ευρώ εφάπαξ

.Ολοταχώς για την πρωτιά του ομίλου η Εθνική

Και στα πιο σοβαρά, η Εθνική ομάδα παίρνει άριστα! Με την άμυνά της μην αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Κροάτες και με δημιουργία σεμιναριακού… επιπέδου (23 ασίστ), η «επίσημη αγαπημένη» επικράτησε με σκορ 76-65 και με νίκη κόντρα στην Αργεντινή θα τερματίσει πρώτη στο δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Πρώτοι σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν οι Καϊμακόγλου και Παπανικολάου με 14 πόντους, με τον Γιάννη Μπουρούση να κάνει νταμπλ-νταμπλ με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ και το Νίκο Ζήση να μοιράζει 10 ασίστ!

Το επόμενο ματς της Εθνικής και τελευταίο της πρώτης φάσης είναι την Πέμπτη (4/9) κόντρα στην Αργεντινή στις 23:00 ώρα Ελλάδας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.