.Στ. Θεοδωράκης: Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εμπιστοσύνης

"Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις από το εξωτερικό, που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα γίνει κούρεμα των καταθέσεων" δήλωσε ο επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, 
τονίζοντας ότι μια τέτοια διασφάλιση θα συνέβαλε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, προκειμένου να επιστρέψουν τα χρήματα των πολιτών στις τράπεζες και να επανέλθει η κανονικότητα στην ελληνική οικονομία.
"Εκτός από το θέμα της ρευστότητας, υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα της εμπιστοσύνης" υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης εκτιμώντας πως "είμαστε μπροστά σε ένα δύσκολο φθινόπωρο".

"Πρέπει να υπάρξουν από την κυβέρνηση σημαντικές αποφάσεις στη σωστή κατεύθυνση και σωστή επιλογή ανθρώπων για την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης" σημείωσε ο Στ. Θεοδωράκης. "Εμείς στο Ποτάμι, προσπαθούμε μιλώντας και με την κυβέρνηση και με τους τραπεζίτες να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση - και το αντιλαμβάνονται και οι συνομιλητές μας" συμπλήρωσε αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση.

.Ο Τσίπρας πετάει το γάντι: Συνέδριο αυτό το Σάββατο για να τελειώνουμε

Το «χαρτί» του διαρκούς συνεδρίου αυτό το σαββατοκύριακο έπεσε αιφνιδιαστικά στο τραπέζι του διαλόγου, στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα. Για πρώτη φορά οι συνεργάτες του πρωθυπουργού επανεξετάζουν την στάση τους για έκτακτο συνέδριο και «υποχωρούν», προκειμένου να ξεπεραστεί η εσωστρέφεια. 

Ενώ ως σήμερα ο πρωθυπουργός ήθελε πρώτα να κλείσει η συμφωνία και μετά να αρχίσει το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την εσωκομματική αντιπολίτευση, φαίνεται πως άλλαξε γνώμη. Στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που ξεκίνησε στις 17:...περισσότερα »

.Βενιζέλος: Το μεγάλο σκάνδαλο συντελείται από την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου

Δήλωση σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις και την πορεία της διαπραγμάτευσης έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι: «Τον άμεσο και απτό κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, ασύντακτης χρεοκοπίας και καθολικής οικονομικής καταστροφής δεν τον προκάλεσαν οι παράνομες πράξεις σε σχέση με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών. Αυτές λειτουργούν ως απόδειξη. 

Τον κίνδυνο τον προκάλεσε και τον τροφοδότησε η ίδια η δήθεν στρατηγική της διαπραγμάτευσης που κόστισε δεκάδες δισεκατομμύρια στο δημόσιο και πολλά περισσότερα στην εθνική οικονομία και τους... περισσότερα »

.Τη θέση των «πασοκογενών» στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί ο Μητρόπουλος

Νέα δεδομένα στην εσωκομματική μάχη στο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να βάλει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, κάνοντας λόγο για «τρίτο πόλο» στο εσωτερικό του κόμματος.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπολογίζουν τον τρίτο πόλο, τον πολυπληθέστερο που έφερε το κόμμα στην εξουσία».

«Έχουμε μπλέξει σε μια ιδεολογική αντιπαράθεση που έρχεται από μακριά, από πολύ παλιά, δεν υπολογίζουν όμως εμάς» συνέχισε ο κ. Μητρόπουλος απευθύνοντας έκκληση στον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες για να βρεθεί λύση, οι οποίες ωστόσο δεν θα περιλαμβάνουν πειθαρχικές κυρώσεις.

.Όλες οι νέες οδηγίες για τα capital controls, τις αναλήψεις και τις πιστωτικές

Διευκρινίσεις αναφορικά με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη θέσπιση περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων που περιλαμβάνει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Ειδικότερα: *1. 

Τι αλλάζει με την νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;* Από τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015, καταργείται η τραπεζική αργία και όλα τα καταστήματα των τραπεζών είναι ανοιχτά για το συναλλακτικό κοινό. Επιπλέον, με τη νέα Πράξη όλες οι τραπεζικές εργασίες επιτρέπονται με εξαίρεση εκείνες οι οποίες ρητά απαγορεύονται σύμφωνα με την εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχο...περισσότερα »

.Τον κάβο του τρίτου πακέτου προαπαιτούμενων θέλει να περάσει ο Τσίπρας

Πίσω από τη φαινομενικά επικοινωνιακής υφής κόντρα της κυβέρνησης με τους δανειστές για το κατάλυμα, το μέρος διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων και την είσοδο των εκπροσώπων των δανειστών στα υπουργεία, βρίσκεται η πρώτη μεγάλη μάχη που δίνει η κυβέρνηση μετά τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής. 

Αυτή δεν είναι άλλη από την προσπάθεια για άμεση υπογραφή του συμφωνηθέντος Μνημονίου των 85 δισ. ευρώ, την ώρα που οι πιστωτές πιέζουν για κύρωση και τρίτης δέσμης προαπαιτούμενων μέτρων μέσα στον Αύγουστο. «Δε θα υπάρξει τρίτο πακέτο με προαπαιτούμενα», σημείωσε χαρακτηριστικά τη Δευτέρα ο υπο...περισσότερα »

.Στη Βουλή η δικογραφία για τον Βαρουφάκη

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διαβίβασε στην πρόεδρο της Βουλής τον φάκελο με τις μηνυτήριες αναφορές του επικεφαλής του κόμματος Τελεία Απόστολου Γκλέτσου και του δικηγόρου Παναγιώτη Γιαννόπουλου, κατά του Γιάννη Βαρουφάκη.

 Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε τις μηνυτήριες αναφορές και τα έγγραφα που τις συνοδεύουν στην Βουλή βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Και αυτό γιατί η Δικαιοσύνη δεν έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν σε πράξεις η παραλείψεις πολιτικών προσώπων, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Όπως αναφέρει στην επιστο... περισσότερα »

.Ολοταχώς για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και διάσπαση στο Συνέδριο

Η τελευταία πράξη του εσωκομματικού «δράματος» του ΣΥΡΙΖΑ για τη δρομολόγηση των οριστικών διαδικασιών για το ανοιχτό Συνέδριο το Σεπτέμβριο, στο οποίο θα γίνει και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ «προεδρικών» και «ανταρτών» θα λάβει χώρα σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία, η οποία συνεδριάζει εκ νέου για τις τελικές αποφάσεις. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ΠΓ θα εξετάσει στις 16:00 το ενδεχόμενο έναρξης συνεδριακών διαδικασιών, αλλά και τo χρόνο σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία πιθανότατα να συνεδριάσει το προσεχές Σαββατοκύριακο για να δρομολογήσει τις εσωκομματικές δ...περισσότερα »

Δύο νέες μηνύσεις στον Αρειο Πάγο για το Plan B του Βαρουφάκη | iefimerida.gr

Δύο νέες μηνύσεις στον Αρειο Πάγο για το Plan B του Βαρουφάκη |

(Πατήστε επάνω )

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.