.ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παραίτηση βόμβα για τη Διοίκηση της Ελένης Σαπρίκη από δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες χθες παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου ηΕλένη Σαπρίκη και την έδρα της αναλαμβάνει ο Δημήτρης Λεμονίδης που ορκίζεται σήμερα Τετάρτη στις 16:00.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα για τη διοικούσα παράταξη, λιγότερο από δύο μήνες πριν τις εκλογές, καθώς η κα Σαπρίκη αποτελούσε έναν από τους πυλώνες της διοίκησης. 
Το ήθος και η εντιμότητα με την οποία διαχειρίστηκε τις αρμοδιότητες που της ανατέθηκαν κατά τη θητεία της ως δημοτική σύμβουλος κανείς δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει. Επιπλέον, η οικογένειά της είναι γνωστό ότι διαθέτει σημαντικά ερείσματα ιδιαίτερα στην περιοχή των Ιλισίων.
Οι λόγοι που την οδήγησαν στην παραίτηση δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστοί καθώς η ίδια επέλεξε να κινηθεί με χαμηλό προφίλ μη δημοσιοποιώντας την επιστολή παραίτησης.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία εξέλιξη που θα προκαλέσει αναταραχή στα νερά της τοπικής πολιτικής σκηνής.

.Υπογράφηκε, παρουσία του πρωθυπουργού, η συμφωνία μεταξύ της ΖΤΕ και της Cosco

Υπογράφηκε, το μεσημέρι, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στις εγκαταστάσεις του Σταθμού 

Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), συμφωνία μεταξύ της εταιρείας τηλεπικοινωνιών ΖΤΕ, ενός από τους πέντε μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους παγκοσμίως και της Cosco, για τη χρήση του ΣΕΠ ως διαμετακομιστικού κέντρου (logistics) για τα προϊόντα της κινεζικής εταιρείας.

Πρόκειται για μια συμφωνία που επιτεύχθηκε στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κίνα, την άνοιξη του 2013 και επισφραγίστηκε με την επίσκεψη στην Ελλάδα του προέδρου της κινεζικής εταιρείας.

Τα προϊόντα της ZTE θα προωθούνται, μέσω του λιμανιού του Πειραιά, σε 12 σημαντικές αγορές της νοτιανατολικής Ευρώπης και συγκεκριμένα, σε Κροατία, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Αυστρία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρο.

Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί ένα όχημα ισχυρής ανάπτυξης για ολόκληρη την Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του και το χαρακτήρισε ως τη βασική πύλη εισόδου και ως ένα διαμετακομιστικό κέντρο συνδεδεμένο πια με τις σιδηροδρομικές υποδομές της χώρας. 

Πρόσθεσε ότι το λιμάνι του Πειραιά έχει γίνει ένας πολύ σημαντικός παγκόσμιος κόμβος δικτύου και η Ελλάδα ολοκληρώνει στρατηγικά σχέδια υποδομών και συνδυασμένων μεταφορών, που αναδεικνύουν συνέργειες, απελευθερώνουν επενδύσεις, ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

«Σήμερα, χαιρετίζουμε την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της ΖΤΕ και της Cosco, δύο κολοσσών εταιρειών που αξιοποιούν αποτελεσματικά αυτές ακριβώς τις υποδομές και δραστηριοποιούνται με επιτυχία σε αυτό το καινούργιο πλαίσιο εμπιστοσύνης και σταθερότητας που χτίζουμε, σήμερα, στη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί την πρώτη φάση μια μακροπρόθεσμης επένδυσης, η οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου γύρω στις 600 θέσεις εργασίας μέχρι την ολοκλήρωσή της.

.Το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε πλήρη εφαρμογή το 2016

 Μείωση στην τιμή του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες για τις μικρές αποστάσεις θα φέρει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο και αναμένεται να μπει σε πλήρη εφαρμογή το 2016.
Παράλληλα, μετά από δύο χρόνια θα μπει σε εφαρμογή και το ζωνικό σύστημα χρεώσεων στις αστικές συγκοινωνίες, δηλαδή θα υπάρχουν χρεώσεις στους επιβάτες ανάλογα με την απόσταση των διαδρομών. Μικρές διαδρομές χαμηλή τιμή εισιτηρίου, μακρινές διαδρομές ακριβότερη τιμή εισιτηρίου.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και του υπουργού Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοίδη, παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ), ή ηλεκτρονικό εισιτήριο, που μαζί με την εγκατάσταση του συστήματος της τηλεματικής θα επιτρέψουν την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

.«Να καταπολεμήσουμε την κόπωση τώρα που είναι ήδη ορατό το αποτέλεσμα»

Στη διεθνή αναγνώριση του «ελληνικού επιτεύγματος» (που είναι «η εντυπωσιακή σε μέγεθος δημοσιονομική προσαρμογή και το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,9 δισ. ευρώ»), η οποία όμως «καθυστέρησε αδικαιολόγητα, βλάπτοντας την ελληνική οικονομία και ζημιώνοντας την ευρωπαϊκή αφήγηση» αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) στο Χίλτον. Επισημαίνοντας εξάλλου το «δομικό πρόβλημα» που είχε το ελληνικό πρόγραμμα (όπως ομολόγησε το ΔΝΤ), ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι επ... περισσότερα »

.Ο αμερικανικός Τύπος για τη συμφωνία με την τρόικα

Στην ολοκλήρωση της συμφωνίας ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας αναφέρεται εκτενώς ο αμερικανικός Τύπος. Με ανταποκρίσεις τους από την Αθήνα, τα ΜΜΕ των ΗΠΑ προβάλλουν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει φτάσει σε συμφωνία με τους ξένους δανειστές της σχετικά με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Times της Νέας Υόρκης γράφουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «ενωμένη η κυβέρνηση, πέτυχε την αποστολή της», σημειώνοντας ότι ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε, επίσης, να διανείμει 500 εκ. ευρώ σε ένα εκατομμύριο Έλληνες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση της χώρας.

Αναφορά γίνεται στα όσα είπε ο πρωθυπουργός ότι «η κυβέρνηση θα τιμήσει την υπόσχεσή της» και «θα ανταμείψει τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού», παρέχοντας βοήθεια στους φτωχότερους της χώρας, όπως έκτακτη ενίσχυση των αστέγων και αυξήσεις των ένστολων με αποδοχές κάτω των 1.500 ευρώ

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπήρξε άμεση δήλωση από την τρόικα και ότι οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, «αλλά σύρθηκαν λόγω διαφωνιών σχετικά με την έκταση των μέτρων λιτότητας».

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι το ποσοστό του πλεονάσματος που έγινε επιτρεπτό από την τρόικα να διοχετευθεί σε προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα ανέρχεται στο 70%. Σημειώνονται επίσης τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας με την περικοπή των συνεισφορών στα συνταξιοδοτικά ταμεία και την αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου.

Τα μέτρα, όπως τονίζεται, πρέπει να περάσουν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Πρώτα αναμένεται συμπληρωματική νομοθεσία για την περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ άλλα μέτρα όπως αλλαγές στην αγορά εργασίας και μείωση της γραφειοκρατίας αναμένεται να συμπεριληφθούν σε άλλο νομοσχέδιο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg κάνει λόγο για δρομολόγηση της επανόδου της Ελλάδας, η οποία σηματοδοτείται από την πώληση ομολόγων αξίας 500 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς. Εξάλλου, ο υπουργός Υποδομών, Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως η Ελλάδα θα προβεί στην πρώτη έκδοση ομολόγων σύντομα, πριν το Μάιο.

.Η ακτινογραφία της συμφωνίας με την τρόικα

Εκλεισε χθες ο πιο μακρόσυρτος και επίπονος γύρος διαπραγμάτευσης με την τρόικα και άνοιξε ο δρόμος για την εκταμίευση μιας δόσης που υπολογίζεται συνολικά να φτάσει τα 10 ή τα 11,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες. 

To Eurogroup της 1ης Απριλίου στην Αθήνα, όπως γράφουν σήμερα «*Τα Νέα*», αναμένεται να εγκρίνει περίπου 8 δισ. ευρώ, που θα εκταμιευθούν πιθανότατα σε δύο δόσεις, ανάλογα με την εκπλήρωση προαπαιτουμένων. Το ΔΝΤ αναμένεται να εκταμιεύσει 1,8 ή 3,6 δισ. ευρώ, τον Απρίλιο. Οι φτωχότεροι Ελληνες, αυτοί στους οποίους χρωστάει το Δημόσιο και οι πιστωτές της χώρας θα μ... περισσότερα »

.Σενάρια για την «πρώτη τεχνολογική αεροπειρατεία στην ιστορία»

Στο Boeing 777 της «Malaysian Airlines» με τους 239 επιβάτες, που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου, θα μπορούσε να έχει γίνει αεροπειρατεία μέσω ενός «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου, ή ακόμα και με ένα απλό Usb στικάκι.

Αυτή είναι η καινούρια θεωρία που ανέπτυξε η ειδικός στην αντιτρομοκρατία, Sally Leivesley, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας.

Σύμφωνα με την Leivesley, αυτή θα μπορούσε να είναι, «η πρώτη τεχνολογική αεροπειρατεία στην ιστορία».

Η ταχύτητα, το ύψος και η κατεύθυνση του αεροπλάνου μπορούν να τροποποιηθούν μέσω ασύρματου δικτύου και να αποσταλούν από μια ηλεκτρονική συσκευή, με κωδικούς που μπορούν να εισχωρήσουν στα πολύπλοκα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους.

Όπως δήλωσε η Leivesley κάποιος ειδικός στην «cyber-τρομοκρατία» θα μπορούσε να δημιουργήσει το πρόγραμμα που θα καταφέρνει να «σπάει» όλες τις προστασίες και τους κωδικούς ασφαλείας στο σύστημα πλοήγησης κάθε αεροπλάνου.

Με αυτό τον τρόπο και σύμφωνα με την καινούρια θεωρία, το αεροπλάνο θα μπορούσε να αλλάξει πορεία και αντί για την προκαθορισμένη διαδρομή από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, να κατευθύνθηκε αλλά και να προσγειώθηκε όπου έδωσαν εντολή οι τρομοκράτες.

«Μοιάζει όλο και πιο πιθανό, πως ο έλεγχος κάποιων ή όλων των συστημάτων πλοήγησης του αεροπλάνου, έγινε από κάποιον που έθεσε σε λειτουργία τον αυτόματο πιλότο κλείνοντας ή απενεργοποιώντας τις όλες χειροκίνητες λειτουργίες» κατέληξε η Sally Leivesley.

Οι έρευνες για το χαμένο αεροπλάνο συνεχίζονται και πραγματοποιούνται σε 11 χώρες σε ξηρά και θάλασσα και για περισσότερα από 8 χιλιάδες χιλιόμετρα, ενώ σε αυτές συμμετέχουν 25 χώρες.

.Έρχεται μίνι φορολογικό νομοσχέδιο

Την εξειδίκευση του πακέτου που συμφωνήθηκε με την τρόικα μελετά η κυβέρνηση και εντός των επομένων ημερών αναμένεται στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο. 
Ερωτηθείς για το εάν θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία με την τρόικα σε ένα ή περισσότερα άρθρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι «θα πάει σωστά, όπως πρέπει», ενώ αποσαφήνισε ότι η ρύθμιση για τις τράπεζες θα κατατεθεί χωριστά. 
Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχει δοθεί στη δημοσιότητα το τελικό κείμενο της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.
Νωρίτερα, από τον Πειραιά, όπου υπεγράφη η συμφωνία της ZTE με την COSCO για τη χρήση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ως Κέντρου Logistics για τα προϊόντα της ZTE για την ευρύτερη περιοχή της Νοτίου Ευρώπης, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί όχημα ισχυρής ανάπτυξης για την Ελλάδα και μπορεί να γίνει διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα δημιουργήσει 600 θέσεις εργασίας.
Επίσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε πώς δεν βλέπει το λόγο να βγει η Ελλάδα στις αγορές πριν τις ευρωεκλογές. Πρόσθεσε πώς αυτό που τον ενδιαφέρει είναι ποιος θα έχει την ευθύνη της πολιτικής διεύθυνσης της χώρας, ωσότου ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, και αυτό - όπως είπε - είναι ένα θέμα που εμμέσως κρίνεται στις ευρωεκλογές.
«Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει σε μια νέα μνημονιακή συμφωνία», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για εξαπάτηση του ελληνικού λαού.  

.Εξετάζεται έκδοση πενταετούς ομολόγου

Η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης πενταετούς ομολόγου 1,5 - 2 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του έτους για να δοκιμάσει την τύχη της στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού, δήλωσε στο Reuters ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. Ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης προέβλεπε επιστροφή στις αγορές στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά αυτό μπορεί να γίνει νωρίτερα μετά την σημαντική υποχώρηση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. 

.Ο πρωθυπουργός που έφερε το Μνημόνιο λέγεται Καραμανλής

Τα τελευταία χρόνια έχουμε ζήσει ένα συστηματικό «κυνήγι μαγισσών» με αναφορά στην ιδεολογική και εκλογική κυριαρχία της ευρύτερης αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης.
Ένα κυνήγι, που προσπάθησε να λειτουργήσει ως πολιτικό πλυντήριο για τις «αμαρτίες», τις στρεβλώσεις και τις αστοχίες συνολικά της μεταπολίτευσης αλλά και να συγκαλύψει τις βαρύτατες ευθύνες για τον εκτροχιασμό της χώρας.
Σ’ αυτήν, την εκστρατεία δημαγωγίας, μοναδικοί χαμένοι υπήρξαν οι Έλληνες πολίτες.
Οι πολίτες που πλήρωσαν και πληρώνουν, με την απουσία συναίνεσης έστω στα πλέον στοιχειώδη όπως είναι το νομι... περισσότερα »

.Δύο λάθη από το «Ποτάμι»

Έχω σοβαρές ενστάσεις σε δύο κορυφαία θέματα που περιέχονται στις «απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις των 10 πρώτων ημερών», πάνω δηλαδή στις πρώτες γραπτές «θέσεις» που διατύπωσε το «Ποτάμι» και που αποτελούν κατ’ ουσία το «Κείμενο Αρχών» του.
 
Πρώτον, στη σελίδα 11, κάτω από τον τίτλο «τους φόρους θα τους μειώνατε;», διαβάζω: «Προτείνουμε να καταργηθούν οι εισφορές του κλάδου υγείας σε όλα τα ταμεία και να καλύπτονται από το ΕΣΥ όλοι οι κάτοικοι, ασφαλισμένοι και μη, όπως σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για να γίνει αυτό πρέπει να βρεθούν συνολικά 2-3 δισ. ευρώ, ενώ οι εισφορ... περισσότερα »

.Οι έρευνες για το Boeing κλίνουν προς τον νότιο Ινδικό Ωκεανό


Οι έρευνες για την εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines κλίνουν προς την πιθανότητα να κατευθύνθηκε προς τον νότιο Ινδικό Ωκεανό, δήλωσε πηγή της έρευνας. «Η υπόθεση εργασίας είναι ότι κατευθύνθηκε προς νότον και ακόμη περισσότερο ότι έφθασε μέχρι το τέλος αυτού του αεροδιαδρόμου» δήλωσε πηγή των ερευνών που δεν κατονομάζεται.
Το συμπέρασμα ότι κατευθύνθηκε προς νότον βασίζεται στην έλλειψη στοιχείων από χώρες που βρίσκονται στον βόρειο αεροδιάδρομο ότι το αεροπλάνο διέσχισε τον εναέριο χώρο τους και στη μη ανεύρεση οποιουδήποτε ίχνους από συντρίμμια στο βόρειο τμήμα του νοτίου αεροδιαδρόμου.
Ήδη από την περασμένη εβδομάδα αμερικανική πηγή είχε δηλώσει ότι το πιθανότερο είναι ότι το αεροπλάνο πέταξε προς νότον, εξαντλήθηκαν τα καύσιμα και έπεσε στη θάλασσα.

Στις Μαλδίβες, η αστυνομία εξετάζει τις πληροφορίες που αναρτήθηκαν σε ενημερωτικό site σύμφωνα με τις οποίες οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου νησιού του αρχιπελάγους, του Κούντα Χουβάντου, είδαν «ένα μεγάλο αεροσκάφος να πετά σε ασυνήθιστα χαμηλό ύψος» την ημέρα της μυστηριώδους εξαφάνισης της πτήσης MH370.
Οι αυτόπτες μάρτυρες διηγούνται ότι είδαν στις 8 Μαρτίου ένα μεγάλο λευκό αεροσκάφος με κόκκινες ρίγες να πετάει σε πολύ χαμηλό ύψος κατευθυνόμενο προς το νότιο άκρο του αρχιπελάγους.

.Πρεμιέρα αύριο για το νέο σύστημα υγείας


Μία ημέρα απομένει για τη λειτουργία του νέου Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), που κάνει αύριο πρεμιέρα, αντικαθιστώντας τον ΕΟΠΥΥ. Τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ, σε πρώτη φάση, θα λειτουργούν καθημερινά (Δευτέρα - Παρασκευή) από τις 7 το πρωί ώς τις 7 το απόγευμα.

Σταδιακά θα καθοριστούν οι μονάδες σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια που θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο.

Βάσει της εγκυκλίου του υπουργείο Υγείας, τα πολυϊατρεία θα καλύπτουν πλήρως τους ανασφάλιστους, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη για την καταβολή εισιτηρίου 5 ευρώ.

Από σήμερα τερματίζεται η διαθεσιμότητα του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ που είχε υποβάλει αίτηση ένταξης στο ΠΕΔΥ.

Θα ολοκληρωθεί με έκδοση πράξης μετάταξης του συνόλου του προσωπικού, από τον διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

.Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου μετά τη συμφωνία


Στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά την επίτευξη της συμφωνίας με την τρόικα.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί και το κείμενο της τεχνικής συμφωνίας (staff level agreement) όπου θα περιγράφονται αναλυτικά τα αποτελέσματα της πολύμηνης διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Ανακοινώνοντας τη συμφωνία με την τρόικα, ο πρωθυπουργός είπε ότι προβλέπεται η διανομή κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα που θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα θα δοθούν ως ενίσχυση σε 1 εκατ. πολίτες, κυρίως ένστολους, χαμηλοσυνταξιουχους και για την ενίσχυση των ανέργων.

Επίσης, προβλέπεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων κατά 3,9% από τον ερχόμενο Ιούλιο, ενώ η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα θα επανεξεταστεί σε έξι μήνες. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ακόμη ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο το 2015.

Ο κ.Σαμαράς ανακοίνωσε ακόμη ότι το συνολικό ποσό που θα δοθεί για την αποπληρωμή οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες φέτος θα φτάσει τα 2,8 δισ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι η τρόικα δεν παραβίασε καμία από τις «κόκκινες γραμμές» που είχε θέσει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση.

«Υποσχεθήκαμε να αποτρέψουμε την έξοδο της χώρας από το ευρώ και το πετύχαμε, υποσχεθήκαμε να βγάλουμε την οικονομία από την ύφεση και το πετυχαίνουμε τώρα, υποσχεθήκαμε να φτάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα πιο νωρίς, ώστε να μην εξαρτάται η Ελλάδα από νέα δάνεια και το καταφέραμε, υποσχεθήκαμε να μοιράσουμε μέρος της υπέρβασης του στόχου στην οικονομία, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του λαού και το κάνουμε τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα κάνει τα τελευταία βήματα, βαδίζοντας στην έξοδο, από την κρίση και το μνημόνιο. Οι θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού αναγνωρίζονται. Αναγνωρίζονται με καθυστέρηση και με δυσκολίες, οι οποίες είναι αδικαιολόγητες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με τη συμφωνία με την τρόικα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.