.Εξι μέρες εργασία και ωράριο λάστιχο


Δεν έχουν βρει ακόμη… πάτο στο βαρέλι της μείωσης των αποδοχών των εργαζόμενων στην Ελλάδα οι τροϊκανοί.
Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από το e-mail-φωτιά που απέστειλαν την περασμένη Παρασκευή στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας με τις “προτάσεις”-απαιτήσεις της για τα εργασιακά με σκοπό να επέλθει η… διαβόητη πια ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά εκτός από περικοπές παντού ζητά την επί της ουσίας κατάργηση του πενθήμερου με θεσμοθέτηση πιο ευέλικτων όρων εργασίας, σύμφωνα με το newsit.gr

Προτείνεται λοιπόν η ουσιαστική κατάργηση του ωραρίου έτσι όπως έχει θεσπιστεί ως τώρα και η παροχή δυνατότητας στις επιχειρήσεις να συμφωνούν (εκβιάζουν δηλαδή) με τους εργαζόμενους πιο ευέλικτες μορφές ωραρίου. Ακόμη και μια πρόσθετη ημέρα προτείνεται αντί τετραώρων ή εξαώρων σε εξάμηνη και εννεάμηνη βάση που ισχύει ως τώρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την “Ημερησία” προτείνεται μαζί με το εξαήμερο να μειωθεί ο απαιτούμενος χρόνος ξεκούρασης στις 11 ώρες, αλλά και κατάργηση των περιορισμών στην εναλλαγή πρωινής-βραδινής βάρδιας.

Παράλληλα πέφτει και πάλι στο τραπέζι επιπλέον μείωση των αποζημιώσεων που παίρνουν οι εργαζόμενοι.
Σχεδιάζεται να μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος προειδοποίησης προς τον εργαζόμενο και να μπορούν οι επιχειρήσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να τον απολύουν με το 50% της αποζημίωσης.

Αυτό ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να αυξομειώνουν τον αριθμό εργαζομένων ανάλογα με τις ανάγκες τους (κατά το δοκούν δηλαδή).

.Συνάντηση Βενιζέλου για την Παιδεία

Συζήτηση για θέματα σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και γενικότερα θέματα Παιδείας θα έχει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο, αύριο το μεσημέρι, ο κ. Βενιζέλος θα συνοδεύεται από τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη, την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον εισηγητή της ΚΟ της παράταξης για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, Μάρκο Μπόλαρη

.Από 11 μέχρι 28 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ



  Από 11 μέχρι 28 Σεπτεμβρίου 2012 θα γίνουν οι εγγραφές των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) ή από τα Eπαγγελματικά Λύκεια ?ΕΠΑΛ? (ΟΜΑΔΑ Α' και Β')  για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Παιδείας. 
Την ίδια περίοδο, θα εγγραφούν 
και οι επιτυχόντες με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε μη ελληνικής καταγωγής.

.Εκτός των ορίων της εντολής της οι νέες προτάσεις της τρόικας για τα εργασιακά, δηλώνει η Φ. Γεννηματά


«Οι εκπρόσωποι της τρόικας πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Προσπάθεια που δεν έχει γίνει σε καμία άλλη χώρα και που πρέπει να αναγνωριστεί», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις που ζητά η τρόικα. 

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «αν η τρόικα νομίζει ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική χώρα και ότι οι πολίτες της αντέχουν και άλλη πίεση, τότε βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής της» και υπογράμμισε πως «ως εκ τούτου τα θέματα αυτά δεν είναι καν προς συζήτηση». 

Επεσήμανε δε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κατ' επανάληψη τονίσει ότι οι εργασιακές σχέσεις πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο που ορίζει το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο.

.Νέα στοιχεία για εταιρείες που συνδέονται με τον Α. Τσοχατζόπουλο


Νέοι κατηγορούμενοι αναμένεται να περάσουν το κατώφλι των ανακριτών της υπόθεσης των παράνομων χρημάτων του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, καθώς η έρευνα εισέρχεται πλέον στην τελική ευθεία, με νέα στοιχεία για την εμπλοκή στην διακίνηση μεγάλων ποσών, δέκα εταιρειών, μη γνωστών μέχρι τώρα στην Δικαιοσύνη. 

Τα νέα δεδομένα, που πλέον αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας, φέρνουν στο προσκήνιο δέκα εταιρείες -οχήματα για την νομιμοποίηση «μαύρου πολιτικού χρήματος», μέσω των οποίων οι ανακριτικές αρχές εκτιμούν ότι διακινήθηκε, με σκοπό να αποκρυβεί, συνολικό ποσό 8,7 εκατομμυρίων ευρώ. 

Το επίμαχο ποσό διατηρούσε  σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Ντρουμίλαν» στην Ελλάδα, ο οποίος ελέγχεται ήδη για την εμπλοκή του στην υπόθεση της προμήθειας  των TOR -Μ1.

Από τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι ανακριτές ,μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου και μέσω δικαστικής συνδρομής, προκύπτει ότι από τον επίμαχο λογαριασμό έφυγαν εμβάσματα προς εννέα εταιρείες, με τελικό αποδέκτη  Ιταλική εταιρία ,την «S.D.G  S.r.I" , νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας εμφανίζεται ο ήδη προφυλακισμένος επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και με τις ήδη γνωστές εταιρείες, εξωχώριες και μη, οι ανακριτές πιστεύουν ότι πραγματικός ιδιοκτήτης τους  είναι ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός, 

καθώς έχουν στα χέρια τους χειρόγραφες σημειώσεις και έγγραφα, που συνδέουν τους κατηγορούμενους με τα επίμαχα νομικά πρόσωπα και κατασχέθηκαν στο σπίτι του κ. Σαχπατζίδη, αλλά και στο γραφείο του 'Ακη Τσοχατζόπουλου. 

.Η πορεία του ευρώ έχει τρεις σταθμούς, δηλώνουν Μόντι, Ολάντ


Για «ταύτιση απόψεων» έκαναν λόγο στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά το πέρας της διμερούς συνάντησής τους, ο Ιταλός τεχνοκράτης-πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο κυβερνητικό μέγαρο Βίλα Μαντάμα στην Ρώμη.

«Η ταύτιση απόψεων στις διμερείς σχέσεις συνεχίστηκε, όπως και το κλίμα που θα βοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, όπως και η κοινή εκτίμηση σε σχέση με διεθνείς εξελίξεις», ανέφερε ο Μάριο Μόντι.

«Από την εκλογή του προέδρου Ολάντ βρεθήκαμε πολύ κοντά, με κοινούς στόχους για μια περαιτέρω ανάπτυξη, χωρίς χρέος και πληθωρισμό. Παρακολουθούμε το πώς η Επιτροπή, η ΕΚΤ και οι διάφορες κυβερνήσεις προχωρούν στην εφαρμογή όσων αποφασίσθηκαν στην Σύνοδο (Κορυφής της ΕΕ) του Ιουνίου» πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ακόμη «παρακολουθούμε με ενδιαφέρον όσα ετοιμάζονται για την σταθεροποίηση των αγορών με τα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης. Συμβάλλαμε να γίνει κατανοητό ότι πρέπει να κάνουμε 'το μάθημά μας', αλλά παράλληλα ότι χρειάζεται και αναγνώριση από την Ένωση και την λειτουργία της Ευρωζώνης, 

ώστε να μην συνεχίσουν να υφίστανται σπρεντ (σ.σ. διαφορές αποδόσεων των επιτοκίων) που λειτουργούν ως μεγάλο εμπόδιο. Θα επαγρυπνούμε ώστε να γίνουν πράξη όλα όσα αποφασίσαμε στις Βρυξέλλες στα τέλη Ιουνίου», εξήγησε ο Μόντι.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι «η σχέση Ιταλίας και Γαλλίας είναι ισχυρή και βασισμένη σε αμοιβαία εμπιστοσύνη. Υπάρχει μια μεγάλη σύγκρουση στα θέματα της Ευρωζώνης. Υπάρχει κοινή βούληση για ανάπτυξη και για μια ευρωπαϊκή πορεία αλληλέγγυας ολοκλήρωσης.

Για το Ευρώ υπάρχουν τρεις σταθμοί: πρώτον να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου της 28ης και 29ης Ιουνίου. Δεύτερον, να καταφέρουμε να χειριστούμε το θέμα της Ελλάδας. Ελπίζουμε η έκθεση της Τρόικας να μας επιτρέψει στη Σύνοδο του Οκτωβρίου να φτάσουμε σε λύση».


«Ελπίζουμε οι Έλληνες να δείξουν πολιτική αξιοπιστία ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, με ένα ξεκάθαρο σχέδιο.
Επίσης, ο γάλλος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της παράτασης για την Ελλάδα, υπό όρους και εφόσον η έκθεση της τρόικας είναι θετική.

Τρίτος σταθμός είναι η τραπεζική ένωση και η εμβάθυνση της οικονομικής και χρηματιστικής ένωσης. Αυτή είναι η δέσμευσή μας», συμπλήρωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

.Ελπίδες για κατασκευή πίστας F1 στη Δραπετσώνα


Οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την κατασκευή πίστας "Φόρμουλα 1" στην περιοχή της Δραπετσώνας και την ένταξή της στο πρόγραμμα των αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος, αποτέλεσε αντικείμενο της ενημέρωσης που είχε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, από τον δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας Λουκά Τζανή, τον εκπρόσωπο της ΕΛΠΑ και μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου της FIA Βασίλη Δεσποτόπουλο και τον αρχιτέκτονα και εκπρόσωπο του Φορέα "DIELPISFORMULA1" Αθ. Παπαθεοδώρου.

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι σ' αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, η κυβέρνηση στηρίζει ένα άκρως αναπτυξιακό σχέδιο που θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια, θα συμβάλει στην ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα προβάλλει θετικά τη χώρα μας.

Τόνισε επίσης με έμφαση, ότι το υπουργείο Ανάπτυξης είναι αρωγός στην προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εμπλεκομένων φορέων και θα αναμένει τη συγκρότηση φορέα υλοποίησης του έργου προκειμένου να το εντάξει στις στρατηγικές επενδύσεις (Fast Track).

.Επιστολή Ευ. Βενιζέλου στον Γ. Ζαννιά για ρύθμιση των δανείων


Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργο Ζαννιά, απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με την οποία επανέρχεται στα «κρίσιμα» θέματα της ρύθμισης των δανείων και της προσαρμογής των κανόνων του "Τειρεσία", σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με το προεδρείο της Ένωσης στις 25 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται αφενός στην «αναγκαία ρύθμιση των δανείων (στεγαστικών, καταναλωτικών, 
αλλά και επιχειρηματικών), ώστε να διευκολυνθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις και όλη η λειτουργία της εθνικής οικονομίας σε μία περίοδο ύφεσης, μειωμένης ρευστότητας και μειωμένων εισοδημάτων». 

Αφετέρου, αναφέρεται στην «προσαρμογή των κανόνων της λειτουργίας του "Τειρεσία", 
ώστε να μην αποκλείονται από το Τραπεζικό Σύστημα καλόπιστοι επιχειρηματίες και γενικότερα οφειλέτες, που αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω της κρίσης».

.Η ΓΣΕΕ ζητά να μην αποτολμήσει η κυβέρνηση παρεμβάσεις στα εργασιακά


«Οι "γιατροί" της τρόικας δεν είναι απλοί τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες. Είναι και δρουν ως κοινωνικοί προβοκάτορες και "παπαγαλάκια" ιδιωτικών εργοδοτικών συμφερόντων», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), σχολιάζοντας δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε νέο e-mail της τρόικας, με το οποίο ζητούνται πρόσθετες παρεμβάσεις στις εργασιακές σχέσεις.

 
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ προσθέτει ότι «η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να αντιληφθούν ότι, όταν δεν διαπραγματεύονται με αποφασιστικότητα, τότε ανοίγουν τις ορέξεις των τροϊκανών» και ζητά «να μην αποτολμήσουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις» ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.

Ακόμη, σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, ζητά «να αλλάξει άμεσα η ασκούμενη οικονομική πολιτική» και να ενισχυθούν τα εισοδήματα και η πραγματική οικονομία, η ανάπτυξη και η απασχόληση, 

ενώ ζητά από τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο των συνδικάτων το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

."Σε καλό δρόμο" η καταπολέμηση της διαφθοράς στο Δημόσιο

 «Δεν μεγάλωσε η διαφθορά στο Δημόσιο, αλλά αποκαλύπτεται και, ενδεχομένως, τιμωρείται, καθώς αρχίζουν να λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Είμαστε σε καλό δρόμο» ανέφερε, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, οποίος του παρέδωσε την ετήσια έκθεσή του.

 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μάθει για όσα δήλωσε ο κ. Ρακιντζής σχετικά με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων του.

«Γίνονται δύο βήματα μπρος κι ένα πίσω. Μου αφαίρεσαν τις αρμοδιότητες να κάνω ενστάσεις στις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων με το επιχείρημα ότι τα νέα συμβούλια θα συγκροτηθούν από δικαστές».

 
«Παράδοξο. Και τι κάνετε;» ρώτησε ο κ. Παπούλιας.

«Το ζήτησα αλλά έχουν τόσα επείγοντα προβλήματα που δεν ασχολούνται με αυτά» απάντησε ο κ. Ρακιντζής

.Ένταση από συνταξιούχους που εισέβαλαν στο υπουργείο Υγείας


Ένταση και λιποθυμίες σημειώθηκαν σήμερα στο υπουργείο Υγείας, όταν οι συνταξιούχοι που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας, εισέβαλαν στο κτίριο απαιτώντας να συναντηθούν με τον υπουργό, Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Τελικά ο υπουργός συναντήθηκε με το προεδρείο των συνταξιούχων, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα. 

Την παράσταση διαμαρτυρίας διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΕΤΜ, με αίτημα να δοθούν φάρμακα σε όλους τους δικαιούχους, χωρίς εμπόδια και να μην γίνονται οι συνταξιούχοι τα θύματα της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΕΟΠΥΥ και στους φαρμακοποιούς.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, εξερχόμενος από το γραφείο του κ. Λυκουρέντζου, κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική και τη στάση του υπουργού.

Οι συνταξιούχοι έδωσαν νέο ραντεβού στην πλατεία Κοτζιά, όπου το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιοδοτικών ομοσπονδιών ΙΚΑ- ΕΛΤΑ- ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΟΣΕ- ΟΑΕΕ- ΝΑΤ- ΟΤΑ- ΤΑΕ.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Διαμαντής Μαυροδόγλου τόνισε ότι «με την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ τα πράγματα πήγαν όπως τα είχαμε προβλέψει, προς το χειρότερο, 

καθώς σήμερα χρωστάει συνολικά περίπου 4,3 δισ. ευρώ και μεταξύ αυτών χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους φαρμακοποιούς με συνέπεια τα θύματα αυτής της κατάστασης να είμαστε εμείς που πληρώνουμε τόσα χρόνια».

.Τι έχασαν τα ταμεία από το "κούρεμα"


Τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω του "κουρέματος" του χρέους του ελληνικού δημοσίου, απεικονίζουν αναλυτικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για την ονομαστική αξία της μερίδας κάθε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στο Κοινό Κεφάλαιο.

Τα στοιχεία, τα οποία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από αίτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου, απεικονίζουν τις ονομαστικές αξίες των μερίδων στο Κοινό Κεφάλαιο των Ασφαλιστικών Ταμείων πριν από το PSI (9.3.2012) και μετά από αυτό (12.3.2012), 

ενώ, όπως σπεύδει να υπενθυμίσει η Τράπεζα της Ελλάδος, 
μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης του PSI, την 11.4.2012, η οποία αφορούσε τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου υπό αλλοδαπό δίκαιο, η ονομαστική αξία του ενεργητικού του Κοινού Κεφαλαίου, υπέστη περαιτέρω μείωση η οποία ανήλθε στο 1,2 δισ. ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία, που φέρνει στη δημοσιότητα το ΑΜΠΕ, οι διαφορές στην ονομαστική αξία των μερίδων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στο Κοινό Κεφάλαιο ξεπερνούν 
τα 8,3 δισ. ευρώ (πίνακας 1), ενώ οι συνολικές απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων, με βάση τις τρέχουσες τιμές των τίτλων που εξακολουθούν να έχουν στην κατοχή τους, ξεπερνούν τα 12 δισ. δραχμές.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπως επισημαίνει η ΤτΕ, «η ονομαστική αξία δεν πρέπει να συγχέεται με την τρέχουσα αγοραία αξία των τίτλων, η οποία προκύπτει από τις τιμές διαπραγμάτευσης των τίτλων στην ασφαλιστική αγορά».

.Τέσσερα ελληνικά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου


Ημέρα μεταλλίων ηταν η Δευτέρα για την ελληνική αποστολή στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012». 

Μετά το μετάλλιο που εξασφάλισε η ελληνική ομάδα ζευγαριών ΒC3 στο μπότσια και το χάλκινο μετάλλιο του Αριστείδη Μακροδημήτρη στα 100μ. ελεύθερο κατηγορίας S2, ήταν η σειρά του στίβου να βρεθεί στο βάθρο. 

Πρωταγωνίστρια η Αλεξάνδρα Δημόγλου, η οποία στον τελικό των 400μ. κατηγορίας Τ13 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 56.91 που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ (το πανελλήνιο ρεκόρ το έχει η ίδια με 56.09 από το 2008).
Η κολύμβηση χάρισε στην Ελλάδα και δεύτερο μετάλλιο τη Δευτέρα . 

Μετά τον Αριστείδη Μακροδημήτρη και ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο των νικητών, αφού στα 100μ. ύπτιο κατηγορίας S12 ήταν τρίτος με επίδοση 1:01.10. Αυτό είναι το 10ο Παραολυμπιακό μετάλλιο για τον Έλληνα πρωταθλητή.

.Τα βιολογικά δεν είναι πιο θρεπτικά ή πιο ασφαλή, σύμφωνα με νέα έρευνα


Τα βιολογικά (οργανικά) τρόφιμα -αγροτικά προϊόντα, γαλακτοκομικά και κρέατα- δεν είναι περισσότερο θρεπτικά από τα συμβατικά, ενώ είναι εξίσου πιθανό να είναι μολυσμένα με ορισμένα βακτήρια, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη. 

Από την άλλη, όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα βιολογικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα είναι λιγότερο πιθανό να περιέχουν υπολείμματα παρασιτοκτόνων ή να φιλοξενούν μικρόβια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.

Η νέα μελέτη, με επικεφαλής την δρα Κρίσταλ Σμιθ- Σπάνγκλερ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Στάνφορντ, που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "Annals of Internal Medicine", 

σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, αξιολόγησε τα δεδομένα από 237 σχετικές έρευνες που συνέκριναν τη διατροφική αξία των βιολογικών και των συμβατικών τροφών και τις τυχόν διαφορές στο επίπεδο μικροβίων που περιέχουν. 

Η λεγόμενη μετα-ανάλυση -η πιο εκτενής που έχει γίνει μέχρι σήμερα- περιέλαβε όλα τα είδη τροφίμων: φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, γάλα, αυγά, κρέας κ.α.  

.Η Moody's υποβάθμισε τα προγνωστικά της για την ΕΕ


Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε τη Δευτέρα από "σταθερές" σε "αρνητικές" τις προβλέψεις της για την Ευρωπαϊκή Ενωση, εξηγώντας ότι βασίζεται στα αρνητικά προγνωστικά για μεγάλες χώρες της ΕΕ όπως είναι η Γαλλία και η Γερμανία, αλλά και η Βρετανία και η Ολλανδία, που αντιπροσωπεύουν το 45% της οικονομικής δραστηριότητας της Ενωσης.

Ο οίκος προειδοποιεί ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης μεσοπρόθεσμα, αν και προς το παρόν διατηρεί το"Aaa".

Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε στις 23 Ιουλίου σε "αρνητική" την πρόβλεψη αξιολόγησης της Γερμανίας της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, των χωρών που βαθμολογούνται με "Aaa", εξαιτίας της "αυξανόμενης αβεβαιότητας" για την έκβαση της κρίσης στην ευρωζώνη. 

Τότε ο Moody's είχε ανακοινώσει ότι θα επανεξετάσει "στο τέλος του τρίτου τριμήνου" το τριπλό A της Γαλλίας και της Αυστρίας, δύο χωρών που έχουν τεθεί σε αρνητική προοπτική από τον Φεβρουάριο. Το τριπλό A της Βρετανίας τελεί υπό αρνητική προοπτική από τον Δεκέμβριο.

Αναγνωρίζοντας ότι η αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει ενισχυθεί χάρις στα "διαρθρωτικά μέτρα" που εφαρμόζονται, ο οίκος θεωρεί ότι είναι εύλογο να βασισθεί στην αρχή ότι η πιθανότητα χρεοκοπίας της ΕΕ είναι η ίδια με τις χώρες μέλη της που έχουν την υψηλότερη αξιολόγηση.

.Πού μένουν οι πιο πλούσιοι και οι πιο φτωχοί Έλληνες


Σε 13 δήμους της Αττικής και σε δύο της Θεσσαλονίκης κατοικούν οι πιο πλούσιοι Έλληνες, ενώ οι «πληβείοι» διαμένουν σε 44 περιοχές της ευρύτερης περιφέρειας της χώρας.
Μάλιστα, οι πιο πλούσιοι φορολογούμενοι δήλωσαν πέρυσι στην Εφορία μέσο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως και 26 φορές υψηλότερο από το μέσο οικογενειακό εισόδημα του συνόλου των φορολογούμενων, το οποίο ήταν 20.202,35 ευρώ. 
Ενώ, η διαφορά στο μέσο ετήσιο εισόδημα των πλέον πλούσιων (Παλαιό Ψυχικό) και των φτωχότερων φορολογούμενων (Οργάνη Ροδόπης) είναι 535.981 ευρώ!

Οι τεράστιες αυτές αντιθέσεις προκύπτουν από τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος (5.681.280 φορολογικές δηλώσεις) που υποβλήθηκαν το 2011 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2010), και τις οποίες επεξεργάστηκε και ανήρτησε στο διαδίκτυο, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, ο οικονομικός πλούτος της χώρας φαίνεται ότι βρίσκεται συγκεντρωμένος στο Ψυχικό, την Εκάλη, το Κολωνάκι, το Κέντρο Αθηνών, το Ρουφ, την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τη Δροσιά, τη Ροδόπολη, τον Διόνυσο, την 'Ανω Γλυφάδα, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη Αττικής, την Πυλαία και το Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Στον αντίποδα, οι φτωχότεροι φορολογούμενοι κατοικούν σε περιοχές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, 'Αρτας, Αχαΐας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Λακωνίας, Λάρισας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιά, Ροδόπης και Τρικάλων.

.Συναντήσεις Στουρνάρα με Σόιμπλε και Βεστερβέλε


Σε καλό κλίμα έγινε στο Βερολίνο η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με το γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συνάντηση η οποία κράτησε δύο ώρες.

Συζήτησαν μέτρα ανάσχεσης της ύφεσης στην οικονομία μας, ενώ ο κ. Στουρνάρας τον ενημέρωσε για το πακέτο των μέτρων και επισήμανε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις της έναντι των εταίρων της και να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε συζήτηση και για το θέμα της επιμήκυνσης του προγράμματος.


Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.

Το βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η εξέλιξη της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και η προσπάθεια Ελλάδας και Γερμανίας για την αντιμετώπισή της. 
Ο κ.Βεστερβέλε, αναφερόμενος στις αιχμηρές δηλώσεις στελεχών, κυρίως των Χριστιανοκοινωνιστών σχετικά με την Ελλάδα, προειδοποίησε ότι η συζήτηση με πολύ δυσάρεστες τοποθετήσεις δεν μένει στη Γερμανία, αλλά περνάει τα σύνορά μας.

Το ευρώ, είπε, δεν βρίσκεται σε κρίση και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί προκειμένου να μην βλάπτουμε, με δηλώσεις που υποκινούνται από κομματική τακτική, το κύρος μας στην Ευρώπη και στον κόσμο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.