.«Φοβάμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει»

«Φοβάμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει», δηλώνει ο Αμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ και ζητά από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αλλάξουν πορεία, διαγράφοντας μέρος του ελληνικού χρέους, μεριμνώντας για τις ελληνικές τράπεζες, εφαρμόζοντας αναπτυξιακά μέτρα και διασφαλίζοντας τους αδυνάτους. 

Υποστηρίζει δε ότι η Ευρώπη «βρίσκεται πιο κοντά στην κατάρρευση παρά στη λύση» και προειδοποιεί για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης ολόκληρης της Ευρωζώνης, εάν η Ελλάδα υποχρεωθεί να την εγκαταλείψει. «Αλλάξτε ρότα!», καλεί τους Ευρωπαίους ο Αμερ... περισσότερα »

.Συναντήσεις Βενιζέλου με πρέσβεις διαπιστευμένους στην Ελλάδα

Εθιμοτυπικές συναντήσεις θα έχει αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με ξένους πρέσβεις διαπιστευμένους στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος, θα συναντηθεί, αύριο, στις 11:00 με τον πρέσβη του Ισραήλ κ. Arye Mekel και στις 11:30 με τον πρέσβη της Λιθουανίας κ. Alfonsas Eidintas. Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος, θα συναντηθεί, στις 13.00, με τον πρέσβη της Αλβανίας κ. Dashnor Dervishi και στις 13.30 με την πρέσβη της Αυστραλίας κ. Jennifer Polyxeni Bloomfield.

.Τα 20 καλύτερα θερινά σινεμά στην Αθήνα

Κάπου εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν τα νεοαφιχθέντα multiplex άρχιζαν να θαμπώνουν με τη λάμψη τους μια γενιά που συμπαθούσε την αμερικανική κουλτούρα του όλα-σε-ένα, ακούστηκαν τα πρώτα δυσοίωνα σενάρια για το μέλλον των ρομαντικών μεν, παλιακών δε, θερινών μας σινεμά. 

Είκοσι χρόνια αργότερα, τα σενάρια όχι μόνο δεν επαληθεύτηκαν, αλλά έμειναν να αιωρούνται πάνω από τις ουρές που σχηματίζονται κάθε βράδυ έξω από την Αίγλη του Ζαππείου, και ανάμεσα στις γραμμές εκείνου του αφιερώματος του CNN που ανακήρυξε πέρυσι πανηγυρικά το Σινέ Θησείον το καλύτερο σινεμά του κόσμο... περισσότερα »

.«Aίμα και δάκρυα και λάθη» βλέπει ο Στουρνάρας

Η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει το δημοσιονομικό κενό τη διετία 2015-2016, σε αντίθεση με τις προβλέψεις των εταίρων και δανειστών της και η ύφεση που θα σημειώσει φέτος να είναι μικρότερη του αναμενομένου, αν συνεχιστεί η εξαιρετική απόδοση της τουριστικής της περιόδου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, σε συνέντευξή του προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. 

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, ο κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα οδεύει προς πρωτογενές πλεόνασμα φέτος και σημείωσε ότι ο οικονομικός κίνδυνος έχει περιοριστεί. Αντίθετα, ο υπουργός Οικονομικών εντόπισε το...περισσότερα »

.Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την υποβολή του Ε9

Προθεσμία έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 έχουν οι φορολογούμενοι φυσικά πρόσωπα προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet τη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2013. Για τα νομικά πρόσωπα η σχετική προθεσμία εκπνέει στις 30 Νοεμβρίου. 

Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων οδηγό για την συμπλήρωση του εντύπου Ε9 παρέχοντας απαντήσεις στις συνήθεις ερωτήσεις που υποβάλουν οι φορολογούμενοι, ενώ επισημαίνει και τα συνηθέστερα λάθη στα οποία υποπίπτουν οι φορολογούμενοι. 

Σε περίπτωση προσθήκης νέου ακινήτου ή διαγραφής ακινήτου που έχει δηλωθεί σε προηγούμενες δηλώσεις... περισσότερα »

.Ο Roger Waters την Τετάρτη στην Αθήνα

Το The Wall είναι μία εμπειρία ζωής. Ένα θεατρικό έργο, το οποίο οδηγεί στην κάθαρση! Το show που θα παρουσιαστεί στις 31 Ιουλίου στο OAKA είναι διαφορετικό από αυτό που παρουσιάστηκε το 2012 και πολύ ιδιαίτερο!

Θα είναι η τελευταία ευκαιρία να βιώσει κανείς το αριστούργημα των Pink Floyd. 

Το The Wall χτίστηκε το 1980 από τον Roger Waters με τους Pink Floyd και το 1990 παίχτηκε στο Βερολίνο, σηματοδοτώντας την είσοδο σε μία νέα εποχή. Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά άλμπουμ της ροκ μουσικής και το show έχει στιγματίσει το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Ο Roger Waters κάνει χρήση νέων δυναμικών γραφικών βίντεο και εικόνων για να «ζωγραφίσει» την ιστορία και τα τραγούδια.  Τετραφωνικός ήχος, ένα αεροπλάνο που πέφτει, πυροτεχνήματα, γιγάντιες φουσκωτές μαριονέτες, και πολλά special effects είναι λίγα μόνο από τα «υλικά» του μεγαλοπρεπούς show του Waters.

Το The Wall έχει γράψει ιστορία. Και φεύγοντας στις 31 Ιουλίου από το ΟΑΚΑ, κάθε θεατής θα ξέρει ότι υπήρξε μέρος της ιστορίας.

.Π. Καψής... Οι προσλήψεις θα γίνουν εφόσον υπάρξει πρόσβαση στο ραδιομέγαρο

«Η καινούργια ΕΡΤ δίνει την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι στον δημόσιο τομέα μπορούμε να προσφέρουμε έργο προς την κοινωνία με πιο λιτό και αποδοτικό τρόπο, αξιοποιώντας καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα, που έχουμε στη διάθεσή μας. 

Αν το καταφέρουμε, αυτή θα είναι η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση στην πράξη και θα έχει ευρύτερη σημασία» σημειώνει ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, στη συνέντευξη, που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διευκρινίζει πως το ζητούμενο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν είναι απαραιτήτως τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, αλλά η προσβασιμότητα του προγράμματός της σε ευρείες ομάδες πληθυσμού, προαναγγέλει ότι έως το τέλος του Αυγούστου 
ο μεταβατικός φορέας θα εκπέμψει «ένα αρκετά ικανοποιητικό πρόγραμμα, που σίγουρα θα ικανοποιεί τις προδιαγραφές που έθεσε το ΣτΕ», γνωστοποιεί ότι έως χθες το βράδυ οι αιτήσεις υποψηφίων εργαζομένων είχαν φτάσει τις 2.800, 

επαναλαμβάνει πως δεν υπάρχει σχεδιασμός για αστυνομική επέμβαση στο μέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αλλά κάνει σαφές πως οι προσλήψεις εκείνων, που θα επιλεγούν για τον μεταβατικό φορέα, θα γίνουν εφόσον υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του ραδιομεγάρου.

.Πού ισχύει ο νέος ΦΠΑ στην εστίαση

Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% στα προϊόντα και στις υπηρεσίες εστίασης δίνει με εγκύκλιό του ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Το μέτρο του μειωμένου συντελεστή, όπως είναι γνωστό, θα ισχύει από μεθαύριο Πέμπτη και η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει σε ποια προϊόντα και ποιες υπηρεσίες θα εφαρμόζεται ο μειωμένος συντελεστής. Για παράδειγμα ο συντελεστής ΦΠΑ 13% δεν θα ισχύει για τα μη αλκοολούχα ποτά που παραλαμβάνονται από τον πελάτη για κατανάλωση εκτός καταστήματος όπως και όταν παραδίδονται μέσω ντελίβερι. 

Επίσης για την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε όλες τις περιπτώσεις, είτε αυτή γίνεται εντός καταστήματος, είτε εκτός αυτού θα ισχύει συντελεστής ΦΠΑ 23%. Διευκρινίζεται ακόμη ότι ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13% δεν ισχύει για τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης.

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών σημειώνεται ότι με την υπαγωγή της εστίασης στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ αναμένεται μείωση των τελικών τιμών, της τάξεως του 8,1%, ώστε η μείωση του φόρου να μετακυλιστεί στους καταναλωτές. 

Στην εγκύκλιο  επισημαίνεται ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι ένα «μέτρο προσωρινό», το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά από 1 Αυγούστου έως 31 Δεκεμβρίου 2013 «με σκοπό να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του στην τόνωση της αγοράς και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προκειμένου να αποφασισθεί η περαιτέρω εφαρμογή του, εφόσον δεν παρατηρηθεί σημαντική μείωση των εσόδων».

.Ιω. Στουρνάρας: Η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει το δημοσιονομικό κενό τη διετία 2015-2016

Η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει το δημοσιονομικό κενό τη διετία 2015-2016, σε αντίθεση με τις προβλέψεις των εταίρων και δανειστών της και η ύφεση που θα σημειώσει φέτος να είναι μικρότερη του αναμενομένου, αν συνεχιστεί η εξαιρετική απόδοση της τουριστικής της περιόδου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ι. Στουρνάρας, σε συνέντευξή του προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό τηλεγραφημά του πρακτορείου, ο κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα οδεύει προς πρωτογενές πλεόνασμα φέτος και σημείωσε ότι ο οικονομικός κίνδυνος έχει περιοριστεί. 

Αντίθετα, ο υπουργός Οικονομικών εντόπισε τον κίνδυνο κόπωσης, που συνοδεύει το πρόγραμμα λιτότητας.
«Δεν βλέπω κάποιον οικονομικό κίνδυνο. Είναι πολιτικός ο κίνδυνος και συνδέεται με την κόπωση των βουλευτών» είπε.

«Οι βουλευτές απλώς αντικατοπτρίζουν τον μέσο άνδρα ή γυναίκα στο δρόμο. Πρέπει να πιστέψουν ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ. 
Εάν το πιστέψουν, θα συνεχίσουν να ψηφίζουν τα λίγα απαραίτητα μέτρα που απομένουν. Εάν δεν (σσ. το πιστέψουν), δεν πρόκειται (σσ. να τα ψηφίσουν) Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Σε αντίθεση με τις τελευταίες προβλέψεις των Ευρωπαίων δανειστών, ότι η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με δημοσιονομικό κενό της τάξης του 2% του ΑΕΠ της ή 4 δισ. ευρώ την περίοδο 2015-2016, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι βάσει των προβλέψεων της Αθήνας, όπως αυτές θα επικαιροποιηθούν το φθινόπωρο, δεν θα υπάρξει τέτοιο κενό.

.Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας

Σε πραγματικό σάρωμα της χώρας με σχεδιασμένες επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, θα πραγματοποιήσουν από την 1η Αυγούστου έως το τέλος Σεπτεμβρίου, σε όλη τη χώρα 563 στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας, της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ, και της Οικονομικής Αστυνομίας.

Οι λεπτομέρειες της δράσης καθορίστηκαν σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας υπό τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου και εκ μέρους της ΕΛΑΣ, ο διοικητής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλειος Κοντογιάννης και ο διοικητής της Οικονομικής Αστυνομίας Φώτης Λιάχας.

Η αδήλωτη εργασία αυξάνεται συνεχώς από την αρχή της κρίσης, όπως παραδέχθηκε άλλωστε και ο υπουργός Εργασίας. Από 25% το 2010 και 30% το 2011, έφθασε στα 38,2 το 2012 και 38,4% το πρώτο εξάμηνο του 2013 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΠΕ.

Τα στοιχεία αυτά είναι απλά ενδεικτικά αφού οι έλεγχοι γίνονται στοχευμένοι σε χώρους για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ή καταγγελίες.

Οι έλεγχοι του επόμενου διμήνου θα είναι εστιασμένοι σε κλάδους που εμφανίζουν υψηλή παραβατικότητα και θα διεξάγονται από μεικτά κλιμάκια των εμπλεκομένων υπηρεσιών. Οι περιοχές που έχουν επιλεγεί κατά προτεραιότητα είναι κυρίως νησιωτικές περιοχές αλλά και ηπειρωτικές με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Πρόκειται για τις περιοχές των Ιονίων Νήσων, των Δωδεκανήσων, του Βορείου Αιγαίου και των νησιών του Αργοσαρωνικού, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Έλεγχοι θα γίνουν επίσης στην Ήπειρο, τη Χαλκιδική, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μαγνησία και τις ακτές του Πηλίου και την Πελοπόννησο.

.Κρ. Λαγκάρντ: Αναγκαίες οι μεγαλύτερες προσπάθειες από την Ελλάδα

«Οι ελληνικές αρχές συνέχισαν να κάνουν αξιέπαινη πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών» τόνισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαίες «μεγαλύτερες προσπάθειες, που παραμένουν το κλειδί για την οικονομική ανάκαμψη και διαρκή ανάπτυξη», όπως τόνισε.

Η κ. Λαγκάρντ επισήμανε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, υπογραμμίζοντας ότι «οι (ελληνικές) αρχές λαμβάνουν διαρθρωτικά μέτρα για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου για μηδενικό πρωτογενές ισοζύγιο το 2013. 
Βαθύτερες μεταρρυθμίσεις του δημόσιου τομέα είναι ζωτικής σημασίας για να ολοκληρωθεί η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή».

Η κ. Λαγκάρντ σημείωσε επίσης ότι για τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης των εσόδων πρέπει να γίνουν περισσότερα, όπως και για τη μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος, προσθέτοντας ότι θα είναι σημαντικό να αποφευχθούν αλλαγές στη φορολογική πολιτική που υπονομεύουν τα έσοδα. 
«Με δεδομένη την αργή πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις της δημόσιας διοίκησης, οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στην εξασφάλιση της εξόδου από ανειδίκευτο προσωπικό για να δημιουργηθεί χώρος ώστε να προσληφθεί νέο προσωπικό με τα κατάλληλα προσόντα» ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι «ευρύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να επιταχυνθούν για να δοθεί ώθηση στην παραγωγικότητα και την ανάπτυξη. Και επείγοντα μέτρα πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες σχετικά με τη διάρθρωση και τη διακυβέρνηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του».

Η κ. Λαγκάρντ πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ιδίως μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «το δημόσιο χρέος αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και την επόμενη δεκαετία. 

Οι διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους ότι θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα και βοήθεια, αν χρειαστεί, για να μειωθεί το ελληνικό χρέος σε σημαντικά επίπεδα, κάτω από 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και που εξαρτάται από την πλήρη εφαρμογή όλων των προϋποθέσεων που περιέχονται στο ελληνικό πρόγραμμα, είναι ευπρόσδεκτες».

.Επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν νέα δόντια από... ούρα!

Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά κατάφεραν να αναπτύξουν νέα υποτυπώδη δόντια από την πιο απίθανη πηγή: τα ανθρώπινα ούρα!

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής και Υγείας της Γκουανγκτσού, έδειξαν ότι τα ούρα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν ως πηγή βλαστικών κυττάρων, τα οποία, με τη σειρά τους, μπορούν να μετατραπούν σε μικροσκοπικά δόντια.

Όμως, δυτικοί επιστήμονες επισήμαναν πως η αναδημιουργία κανονικών δοντιών από ούρα δεν θα είναι εύκολος στόχος. 

Ήδη διάφορες ερευνητικές ομάδες ανά τον κόσμο προσπαθούν να αναδημιουργήσουν νέα δόντια, σε αντικατατάσταση αυτών που καταστρέφονται λόγω ηλικίας ή πλημμελούς υγιεινής του στόματος. Τα βλαστοκύτταρα από διαφορετικά σημεία του σώματος αποτελούν ένα βασικό πεδίο έρευνας γι' αυτό τον σκοπό.

.«Κύκλωψ» από το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο

Την παράσταση «Κύκλωψ» του Ευριπίδη, θα παρουσιάσει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στις 2 και 3 Αυγούστου, το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, καθώς με την αγορά ενός εισιτηρίου, αξίας 13 ευρώ, στο άνω διάζωμα, το δεύτερο θα προσφέρεται δωρεάν.

Ο Κύκλωψ του Ευριπίδη είναι το μόνο ακέραια σωζόμενο σατυρικό δράμα. Κατά πάσα πιθανότητα γράφτηκε ανάμεσα στο 410 με 415 π.Χ., ενώ δεν είναι γνωστό σε ποια τετραλογία ανήκε.

Η υπόθεση του δράματος αντλείται από την ένατη ραψωδία της Ομηρικής Οδύσσειας και πραγματεύεται, με μια άλλη οπτική εξαιτίας της παρουσίας των Σατύρων, τη γνωστή περιπέτεια του Οδυσσέα με τον Πολύφημο.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης επιμελείται ο Βασίλης Παπαβασιλείου. Ο Δημήτρης Πιατάς κρατά τον ομώνυμο ρόλο, ο Νίκος Καραθάνος υποδύεται τον Οδυσσέα και ο Νίκος Χατζόπουλος τον Σιληνό.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.