.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ 

*10:45* Προσέλευση Τιμητικών Τμημάτων *11:00* Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ 
*11:20* Επιμνημόσυνη δέηση 
*11:30* Κατάθεση στεφάνων 
*11:40* Αποχώρηση Τιμητικών Τμημάτων *11:50* Έναρξη παρέλασης 

*ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ (ΓΑΡΔΕΝΙΑ)* στο Κινηματοθέατρο "ΑΛΕΚΑ" η Συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη *ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ* Η προγραμματισμένη εκδήλωση της *Τρίτης 28 Οκτωβρίου* *"Συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη" * *ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ λόγω *καιρού, απο την πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια), *στο Κινηματοθέατρο "ΑΛΕΚΑ"* *ώρα έναρξης: 19.00* ... περισσότερα »

.Mήνυμα Ευ. Βενιζέλου για 28η Οκτωβρίου

«Κάθε γενιά αντιμετωπίζει τις δικές της προκλήσεις και στη δική μας έλαχε να αντιμετωπίσει έναν διαφορετικό πόλεμο, έναν ανορθόδοξο πόλεμο με ασύμμετρες χρηματοοικονομικές απειλές», «χάρη στις θυσίες όμως του ελληνικού λαού η χώρα μας βγαίνει και πάλι όρθια από τη δοκιμασία», τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μήνυμα του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Σημειώνει δε ότι «μπορούμε πλέον να πούμε ότι ο πόλεμος της γενιάς μας έχει κερδηθεί, αρκεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός να σεβαστεί τις θυσίες του και να έχει ως ύπατο κριτήριο την αλήθεια».

Το πλήρες μήνυμα του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει ως εξής:

«Σήμερα οι Έλληνες θυμόμαστε και τιμούμε μία από τις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας μας, την εποποιία του "ΟΧΙ" του 1940, που ήταν κάτι πολύ περισσότερο από την απόκρουση ενός εισβολέα. Ήταν η αρχή του παλλαϊκού νικηφόρου πολέμου των Ελλήνων ενάντια στον φασισμό και την κατάλυση όλων των αξιών, που συνθέτουν την ταυτότητα και τον πολιτισμό μας.

Κάθε γενιά όμως αντιμετωπίζει τις δικές της προκλήσεις και στη δική μας έλαχε να αντιμετωπίσει ένα διαφορετικό πόλεμο, έναν ανορθόδοξο πόλεμο με ασύμμετρες χρηματοοικονομικές απειλές. 

Χάρη στις θυσίες όμως του ελληνικού λαού η χώρα μας βγαίνει και πάλι όρθια από τη δοκιμασία, καθώς έχουμε διανύσει το μεγαλύτερο διάστημα για την οριστική και ασφαλή έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση. Μπορούμε πλέον να πούμε ότι ο πόλεμος της γενιάς μας έχει κερδηθεί, αρκεί ο ίδιος ο ελληνικός Λαός να σεβαστεί τις θυσίες του και να έχει ως ύπατο κριτήριο την αλήθεια.

Κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο μπροστά στον ενωμένο και αποφασισμένο ελληνικό Λαό».

.Χαμόγελα στην κυβέρνηση από τα stress tests

Ικανοποίηση επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τα αποτελέσματα των stress tests. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για τα ευχάριστα νέα στον τραπεζικό τομέα. 

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι μετά από το «χαστούκι» των αγορών τις προηγούμενες ημέρες και το πλήγμα που είχε δεχθεί η κυβέρνηση σχετικά με την πρόωρη έξοδο από το Μνημόνιο, τώρα τα πράγματα αλλάζουν. 

Τις επόμενες ημέρες θεωρούν ότι θα βελτιωθεί ραγδαία η εικόνα της κυβέρνησης κάτι το οποίο θα αποτυπωθεί και δημοσκοπικά. Τα αποτελέσματα των stress tests, δείχνουν ότι η χώρα μ... περισσότερα »

.Στο Taxis τα νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ με τις εκπτώσεις

Τα νέα διορθωμένα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, με υπολογισμένες τις φοροεκπτώσεις, θα ανεβάσει σήμερα στο Taxis η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. 

Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, από την υποχρέωση καταβολής του ΕΝΦΙΑ απαλλάσσονται πλήρως ή εν μέρει τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, οικονομικά ασθενέστεροι και άτομα με ειδικές ανάγκες.

 *Ποιοι απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ, ποιοι δικαιούνται έκπτωση 50%* *α)* Προβλέπεται η πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για φορολογούμενους που οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους έχουν αναπηρία σε ποσοστό μεγ... περισσότερα »

.Δεν δίνει στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ η Ελβετία

Διπλωματική εμπλοκή με σημαντικές δικαστικές προεκτάσεις που επηρεάζει την εξέλιξη της διετούς έρευνας των φορολογικών αρχών έχει προκύψει με τη λίστα Λαγκάρντ. 

Αν και εντός της εβδομάδας αναμένονται ανακοινώσεις για φοροφυγάδες που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ από τον εποπτεύοντα εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση και τους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρη, ωστόσο έγγραφο που έχει σταλεί από τις ελβετικές Αρχές στην Διεύθυνση Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου προκαλεί σημαντικές επιπλοκές. Το Σώμα Δίωξης Οικονομικο...περισσότερα »

.«Σημαντικό πρώτο βήμα τα stress tests»

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλωσορίζει την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ΕΚΤ στις τράπεζες της ευρωζώνης» αναφέρει με γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις. 
Σύμφωνα με τον κ. Ράις «η άσκηση χρησιμοποίησε ένα κοινό πλαίσιο για να αξιολογήσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και σηματοδοτεί την ουσιαστική πρόοδο που έχει επιτευχθεί προς την κατεύθυνση μιας τραπεζικής ένωσης. 

Το υψηλό επίπεδο διαφάνειας και συγκρισιμότητας των αποτελεσμάτων θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες στην αγορά να κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για την υγεία των τραπεζών, η ... περισσότερα »

.Εθνική επέτειος με ανακοινώσεις για την Αμφίπολη

Πιο κοντά στη μεγάλη αποκάλυψη του μυστηρίου στην Αμφίπολη βρίσκονται οι αρχαιολόγοι. Οι εργασίες συνεχίζονται όσο το επιτρέπει ο καιρός ενώ νέες ανακοινώσεις αναμένονται την Τρίτη. Ο βασιλιάς Κάσσανδρος είναι, σύμφωνα με τις ιστορικές εικασίες της Ελένης Αρβελέρ, ο πιθανότερος κάτοχος του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης. 

«Πιστεύω ότι με το μνημείο της Αμφίπολης πρέπει να σχετίζονται επιφανείς, που είχαν δεσμούς λόγω καταγωγής ή λόγω δράσης με αυτή την πόλη. Πιθανότατα (να πω ασφαλώς;) ο ίδιος ο Κάσσανδρος και η γυναίκα του Θεσσαλονίκη» εκτιμά η βυζαντινολόγος, που εντόνως υποστηρί... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.