.Μπλεξίματα με το ΣΔΟΕ για τον Αλέξη Μητρόπουλο


Μπλεξίματα με το ΣΔΟΕ φέρεται να έχει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκεται σε μια υπόθεση μη δήλωσης εισοδήματος 1 εκατ. δολαρίων τα οποία πήρε ως αμοιβή.

Η υπόθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα, μετράει 14 χρόνια και εκτυλίχθηκε το 1999 οπότε ο κ. Μητρόπουλος εισέπραξε αμοιβή 1.000.000 δολαρίων για την αμοιβή του σε υπόθεση κληρονομιών πελάτη από τις ΗΠΑ και για το οποίο φέρεται να μην έκοψε απόδειξη.

Εκτός αυτού, ο κ. Μητρόπουλος, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα δεν πλήρωσε τους δύο δικηγόρους από το γραφείο του οι οποίοι είχαν αναλάβει την υπόθεση και οι οποίοι κατέφυγαν στα δικαστήρια για να πάρουν το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε.

Οι δύο δικηγόροι δικαιώθηκαν και εισέπραξαν το ποσό τους, όμως τελικά το Δημόσιο δεν πήρε τίποτα από όλη τη διαδικασία.

Το ΣΔΟΕ που έγινε κοινωνός της υπόθεσης μόλις το 2009 έψαξε σχολαστικά το θέμα και τώρα κάλεσε τον Αλέξη Μητρόπουλο για τα περαιτέρω.

.Για κίνδυνο πολέμου στην Ευρώπη, προειδοποιεί ο Γιουνκέρ


Για το ενδεχόμενο επικίνδυνης κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην ευρωζώνη μιλά σε συνέντευξή του στο Der Spiegel ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, όπου αναλύει την παρούσα κατάσταση στην ευρωζώνη και τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση για το μέλλον της ευρωζώνης, ο κ. Γιουνκέρ προειδοποιεί για το ενδεχόμενο επικίνδυνης κλιμάκωσης των συγκρούσεων στη Γηραιά Ήπειρο, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

«Όποιος πιστεύει ότι δεν τίθεται πλέον το αιώνιο ερώτημα περί ειρήνης και πολέμου στην Ευρώπη, μπορεί να πλανάται οικτρά. 

Οι δαίμονες δεν έχουν φύγει, απλά κοιμούνται», λέει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και προσθέτει:«Για τη γενιά μου το κοινό νόμισμα αποτέλεσε μία πολιτική ειρήνης. Σήμερα, ωστόσο, βλέπω, με μία κάποια θλίψη, ότι στην Ευρώπη πολλοί “χάνουν το δρόμο” με “μικρές” σκέψεις εθνικού συμφέροντος. 

Επιπλέον, και ο ιταλικός προεκλογικός αγώνας ήταν σε μεγάλο βαθμό αντιγερμανικός και ως εκ τούτου αντιευρωπαϊκός». 

Στο πλαίσιο αυτό τονίζει ότι «η ενωμένη Ευρώπη αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία για την ήπειρο». 
Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup χαρακτηρίζει μονόδρομο τις δρομολογηθείσες μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, ακόμη και αν δεν είναι δημοφιλείς, και τονίζει ότι δεν επιτρέπεται να ακολουθεί κανείς λάθος πολιτική από φόβο μήπως δεν επανεκλεγεί.

Τέλος, ο Γιούνκερ δηλώνει ότι θα στηρίξει την Άνγκελα Μέρκελ στον προεκλογικό της αγώνα στη Γερμανία. «Μου το ζήτησαν και έχω πει ήδη ότι θα το κάνω», εκμυστηρεύεται στο γερμανικό περιοδικό.

Την ίδια ώρα αποκλείει πάντως κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Το 2009 ήταν διατεθειμένος να αναλάβει, όπως λέει, «αλλά προφανώς ορισμένοι, λίγοι, δεν με ήθελαν», μεταξύ των οποίων ο τότε γάλλος πρόεδρος Ν. Σαρκοζί , αλλά και η γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ. 

«Γιατί να αναλάβω σήμερα κάτι το οποίο μπορούσα να κάνω ήδη το 2009», διερωτάται ο κ. Γιούνκερ, για να προσθέσει ότι: «για να είμαι ειλικρινής, θα μου ήταν χαζό».

.Ο Μανιτάκης παρέδωσε το φάκελο στην τρόικα


Στα χέρια των δανειστών βρίσκεται πλήρης φάκελος με ποσοτικούς στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για το πρώτο κύμα των 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου που πρόκειται να βγουν σε διαθεσιμότητα μετά τον Ιούνιο και σε συνέχεια να μετακινηθούν σε κενές θέσεις άλλων υπηρεσιών.

Στο φάκελο, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, περιέχονται και οι σχεδιασμοί του υπουργείου για το πώς και από που θα προέλθει και το δεύτερο κύμα μετακινήσεων άλλων 12.500 χιλιάδων υπαλλήλων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα τον Δεκέμβριο.

Το πρώτο κύμα των 12.500 υπαλλήλων θα προέρχεται κατά βάση από τη δεξαμενή του πλεονάζοντος προσωπικού που προκύπτει με βάση τα νέα οργανογράμματα στις κεντρικές κει περιφερειακές υπηρεσίες αλλά και από φορείς των υπουργείων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΟΤΑ.

Ήδη ξεκίνησε πιλοτικά και αναμένονται σύντομα οι προτάσεις για τα νέα οργανογράμματα στον ΕΟΦ, στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Επιδίωξη σύμφωνα με τον προτεινόμενο στην τρόικα σχεδιασμό του υπουργείου είναι να έχει συγκεντρωθεί έως τον Ιούνιο ο ικανός αριθμός των 12.500 υπαλλήλων που θα οδηγηθεί από τον Ιούλιο σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια μέσω της κινητικότητας σε κενές πλην όμως απαραίτητες θέσεις σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Το πλεονάζον προσωπικό των 2.200 υπαλλήλων που προκύπτει από τα νέα οργανογράμματα σε 16 υπουργεία και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης αναλογεί σε αντίστοιχες καταργούμενες οργανικές θέσεις.

Οι 2.200 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα αποτελούν μέρος των 12.500 υπαλλήλων δεν θα είναι μόνον αυτή τη φορά υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και διοικητικοί, όπως συνέβη με τους 1.950 που μετακινήθηκαν πρόσφατα, αλλά θα είναι υπάλληλοι όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και ειδικοτήτων.

Ανάλογη πρακτική με τη σύνταξη νέων οργανογραμμάτων θα ισχύσει και για εκατοντάδες φορείς υπουργείων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Προσδοκώμενος στόχος είναι οι υπεράριθμοι με τα νέα οργανογράμματα στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα να ξεπερνούν τους 10.000, έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο μνημονιακός στόχος των 12.500 που θα αποτελέσει το πρώτο κύμα διαθεσίμων.

Οι θέσεις στις οποίες θα μετακινηθούν οι 12.500 υπάλληλοι που θα υπαχθούν σε διαθεσιμότητα θα βρίσκονται σε υπηρεσίες οι οποίες για αρκετούς από αυτούς θα στεγάζονται σε γειτονικούς δήμους ή νομούς από τις υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούν σήμερα.

.Οι προτάσεις για τη μαύρη τρύπα του 2013


Προκειμένου να προσδιορίσουν τα δημοσιονομικά μέτρα της εν λόγω περιόδου οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία με την τρόικα καταρτίζουν προβολές για το σωρευτικό δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2015 -2017. Παράλληλα τα υπουργεία καταθέτουν προτάσεις στην τρόικα για το πώς θα καλυφθούν ενδεχόμενες τρύπες στον προϋπολογισμό 2013.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα το σωρευτικό δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2015 - 2016 έχει προσδιορισθεί στα 2,7 δισ. ευρώ, ωστόσο οι τελικοί υπολογισμοί θα γίνουν στα τέλη Μαΐου οπότε θα υπάρξει πληρέστερη εικόνα για την πορεία του εφετινού προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σενάριο βάσεως που εξετάζουν υπουργείο Οικονομικών και τρόικα περιλαμβάνει την αξιολόγηση των μακροοικονομικών εξελίξεων και προοπτικών των δημοσιονομικών μεγεθών, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων για τα δύο προηγούμενα έτη (2011 και 2012), των προβλέψεων για το τρέχον έτος (2013) και τα επόμενα τρία έτη (2014-2016). 

Στηρίζεται δε στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2012, ενώ λαμβάνονται υπ' όψη μόνο οι παρεμβάσεις δημοσιονομικής προσαρμογής που είχαν νομοθετηθεί έως και τον Δεκέμβριο του 2012, ανεξαρτήτως εάν αυτά αποδίδουν σε όλη την περίοδο προβλέψεων.

Ωστόσο, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως το 2013 υπάρχει κίνδυνος δημοσιονομικής απόκλισης (θα διαφανεί και από τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού στο πρώτο δίμηνο τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα) 

και ήδη τα εμπλεκόμενα με την εφαρμογή του Μνημονίου υπουργεία καταθέτουν προτάσεις στην τρόικα για το πώς θα καλυφθούν οι σχετικές τρύπες στον προϋπολογισμό.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του υπουργείου Εργασίας το οποίο έχει καταθέσει στην τρόικα πρόταση για δημοσιονομική εξοικονόμηση 800 εκατ. ευρώ. 

Συγκεκριμένα, θα προκύψει όφελος 420 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Αριάδνη, 200 εκατ. από το ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ), 80 εκατ. από την πάταξη στης εισφοροδιαφυγής και άλλα 100 εκατ. ευρώ από διάφορες παρεμβάσεις.

.Πίσω από τους ζητιάνους της πρωτεύουσας κρύβονται δραματικές ιστορίες


Σε μια τυπική διαδρομή Ομόνοια-Σύνταγμα συναντάς περισσότερους από δέκα ανθρώπους που ζητιανεύουν. Περπατώντας στα στενά της πρωτεύουσας, πέραν των κεντρικών οδών, όλο και κάποιοι θα στέκονται εκεί είτε με το καροτσάκι τους είτε με διάφορα άλλα μέσα και θα ζητούν λεφτά. 

Στο τρένο, στη διαδρομή Πειραιάς-Κηφισιά, κάποιοι θα διηγούνται πονεμένες ιστορίες προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγα ευρώ ή από την άλλη θα πουλάνε στυλό και χαρτομάντιλα, για να πάνε, όπως λένε, ένα κομμάτι ψωμί στην οικογένειά τους. 

Πίσω από τις καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που ζητούν ένα κομμάτι ψωμί, κρύβονται τραγικές φιγούρες. Άνθρωποι που στην πλειοψηφία τους υποφέρουν, άνθρωποι που πρόσφατα έχασαν το σπίτι τους, άνθρωποι που οφείλουν πολλά χρήματα, άνθρωποι που δεν μπορούν να επιβιώσουν πια. 

Αυτοί αποκαλούνται νεοάστεγοι, όπως άλλωστε τους έχουν ονομάσει μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα τα τελευταία χρόνια. 

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το newsbeast.gr αποτυπώνονται καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που κοιμούνται στο δρόμο, ζητιανεύοντας για ένα πιάτο φαγητού. 

Παντού… ζητιάνοι
Οδός Πανεπιστημίου, ώρα 11 το πρωί: Ένας ακόμη επαίτης με χαρτόνι στα χέρια δείχνει σε όλους τους περαστικούς «Παρακαλώ, πεινάω!». Κάποιοι τον βοηθούν, κάποιοι αδιαφορούν… Αυτή είναι άλλωστε και η καθημερινή ιστορία με τους ζητιάνους, επαγγελματίες ή μη, του κέντρου της Αθήνας. 
Λίγα μέτρα παρακάτω, μία γιαγιά παρακαλεί για φαγητό ή ελάχιστα χρήματα. 

Στην πλατεία Κοραή κάποιοι έχουν… φτιάξει το σπίτι τους στο δρόμο. Με τα σεντόνια και τις κουβέρτες τους σε κοινή θέα, παρακαλούν τους περαστικούς για λίγα ευρώ… Είναι άνθρωποι που βρέθηκαν πρόσφατα στο δρόμο, από το πουθενά και τώρα δεν ξέρουν πως να επιβιώσουν...

Όσο πλησιάζει κανείς προς το Σύνταγμα, κάπου κοντά στη συμβολή της Πανεπιστημίου με την Κριεζώτου, από το πρωί κοιμούνται δύο άστεγοι. Τα βράδια γίνονται περισσότεροι. 

Έχουν πάντα δίπλα τους, κάπου κοντά στο ύψος του προσώπου τους, το οποίο δεν φαίνεται, ένα πλαστικό κυπελλάκι, στο οποίο μπορούν οι περαστικοί να δίνουν λίγα ψιλά. Οι περισσότεροι είναι ξυπόλητοι με σκισμένα ρούχα. Άνθρωποι που κοιμούνται με τρύπιες κουβέρτες... 

Κάποιοι ακόμη και με τα μωρά στην αγκαλιά τους ζητούν βοήθεια... 
Στα Προπύλαια ένας ακόμη άστεγος έχει βρει καταφύγιο για να εξασφαλίσει λίγες ώρες ύπνου... 

Υπάρχουν πάντως και οι επαγγελματίες επαίτες που ζητιανεύουν εξαπατώντας τον κόσμο. Τον τελευταίο καιρό βέβαια οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που βρέθηκαν ξαφνικά στο δρόμο. Αυτό λένε και άνθρωποι που ασχολούνται με το θέμα. Και οι στορίες τους; Απλά τραγικές...

.Αντιδρούν οι συνιστώσες στο άνοιγμα στο μεσαίο χώρο


Η πολιτική διεμβόλινσης του μεσαίου χώρου την οποία ακολουθεί και ξεδιπλώνει μεθοδικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ένα μειονέκτημα, που για μεγάλη μερίδα των στελεχών του αποτελεί casus belli. 

Θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον στη συνείδηση των κεντρώων ψηφοφόρων, ένα εθνικό κόμμα με αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά που θα αναλάβει να βγάλει τον τόπο από την κρίση και δευτερευόντως ένα κόμμα της Αριστεράς. 

Ένα τέτοιο κόμμα είναι προφανές πως μπορεί να ποντάρει στις διαφορές της Καρμανλικής με τη Σαμαρική δεξιά «σαγηνεύοντας» την πιο σκληρά αντιμνημονιακή πτέρυγά της ποντάροντας ταυτόχρονα στον κρατισμό της πρώτης σε αντιδιαστολή με τον ακραίο και μερικές φορές αντεθνικό νεοφιλελευθερισμό της δεύτερης. 

Μπορεί επίσης να «φλερτάρει» ανοιχτά με το παλιό ΠΑΣΟΚ στο μέτρο που αυτό διατηρεί πανομοιότυπα χαρακτηριστικά δηλαδή είναι αντινεοφιλελεύθερο και αντιμνημονιακό. 

Κάτι τέτοιο όμως όσο κι αν φαίνεται απαραίτητη προϋπόθεση στο δρόμο προς την εξουσία θέτει σε δεύτερη μοίρα την Αριστερά. Αυτή η περιθωριοποίηση είναι κατά πολλούς και το αδύνατο σημείο της στρατηγικής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και των στενών συνεργατών του. 

Ήδη κάποιοι εντός κόμματος μιλούν για «fast track» μέτωπα των καιρών μας. ακόμη περισσότερες είναι οι φωνές που ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε ένα δεύτερο κύμα ριζοσπαστικοποίησης. 

Και οι συνεργάτες του Α. Τσίπρα γνωρίζουν καλά πως όσο δυσχεραίνει η κατάσταση στην κοινωνία κι όσο οι συγκυβερνώντες καταφεύγουν στην καταστολή ο κόσμος θα ριζοσπαστικοποιείται. 

Για αυτό και το αίτημα για διενέργεια εκλογών που έριξε χθες στο τραπέζι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Κοκκινιά θα διατυπωθεί στο εγγύς μέλλων πολλές φορές. 

Μάλιστα ο Α. Τσίπρας, μετά την προτροπή-διαβεβαίωση του Σαββάτου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει ρούπι προς τα δεξιά και για αυτό αν κάποιοι θέλουν τη συνεργασία μαζί του πρέπει εκείνοι να γίνουν πιο αριστεροί, χθες προφανώς απευθυνόμενος στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (επί της ουσίας στο εσωτερικό του κόμματός του) αναρωτήθηκε αν δεν είναι τώρα η ώρα της συνεργασίας όλης της αριστεράς τότε πότε θα είναι. 

Το πραγματικό λοιπόν ερώτημα για όλους στην Κουμουνδούρου είναι «Μέτωπο για την αλλαγή πορείας της χώρας», όπως έγραφε η «Αυγή» το Σάββατο ή «Αριστερό Μέτωπο για την αλλαγή της χώρας». 

Επί του παρόντος στα ηγετικά κλιμάκια της Κουμουνδούρου διατείνονται ότι μπορούν νά χουν δύο καρπούζια κάτω απ' τη μασχάλη τους.

.Έρευνα για υπερτιμολογημένες εκπομπές και προσλήψεις με μεγάλες αμοιβές της ΕΡΤ


Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Φάκου με αφορμή καταγγελίες για υπερτιμολογημένες εκπομπές της ΕΡΤ αλλά και για υψηλές αμοιβές συντελεστών εκπομπών του προγράμματος της Δημόσιας Τηλεόρασης. 

Η εντολή της Εισαγγελέως είχε ως αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής με τίτλο «το ναυάγιο της ΕΡΤ» και στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελλόμενων και να εντοπιστεί αν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων.

Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία που καταδεικνύουν, σε καιρό οικονομικής κρίσης, «πρωτοφανή σπατάλη σε σχέση με το παραγόμενο αποτέλεσμα, αν συγκριθούν τα μεγέθη της ΕΡΤ με αυτά των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, τα οποία σε δύσκολες συνθήκες παραμένουν στον ανταγωνισμό και διατηρούν την επαφή τους με το τηλεοπτικό κοινό...».

.Αντ. Σαμαράς: Το 2013 θα αποτελέσει έτος τομής, καμπής για την ανάκαμψη


«Το 2013 θα αποτελέσει έτος τομής, καμπής για την ανάκαμψη», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Ελλάδα «θα τα καταφέρει», παράλληλα δε επανέλαβε πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας.

Η Ελλάδα μέσα στα δύσκολα που περνά, ευνοεί την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, τόνισε ο Α. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι μέσα από την επιχειρηματικότητα περνά ο δρόμος για έξοδο από την κρίση.

Μιλώντας στη διεθνή εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων, με θέμα την προώθηση των επενδυτικών ευκαιριών στην ελληνική αγορά, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του «Δημόκριτου», ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα ξεπερνά το μέγιστο της ύφεσης. 

«Άλλα μέτρα λιτότητας δεν θα υπάρξουν, τώρα είναι η ώρα να συνεχισθεί η πορεία εξόδου από την κρίση, με επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου και  πάταξη γραφειοκρατίας», τόνισε, θέτοντας ως βασικό ζητούμενο το να παραμείνει η Ελλάδα στη σφαίρα της αξιοπιστίας, να υπάρχει άγκυρα αξιοπιστίας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για τον πρωθυπουργό βασικά ζητήματα είναι το  πρόβλημα ρευστότητας και η ανάγκη αύξησης της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως στα τέλη Απριλίου ξεκινά ένα πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων, που ανακυκλούμενες θα φτάνουν το 1,5 δισ. ευρώ, έτσι ώστε να στηριχθούν οι εξαγωγικές δραστηριότητες, ενώ μπαίνει σε εφαρμογή και πρόγραμμα εγγυητικών επιστολών. 

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε σε γενικές γραμμές τις δράσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την ενίσχυση της ρευστότητας και την τόνωση της επιχειρηματικότητας, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον νέο επιχειρηματία και στην ανταγωνιστικότητα.

.Στη Δικαιοσύνη οι φάκελοι με τις παράνομες εξαγωγές φαρμάκων


Στη Δικαιοσύνη θα αποσταλούν οι φάκελοι με τις παράνομες εξαγωγές φαρμάκων, ενώ το υπουργείο Υγείας μελετά την αλλαγή νομοθετικού πλαισίου προς την κατεύθυνση αυστηρότερων ποινών για τους παραβάτες.

Οι ελλείψεις εστιάζονται σε 75 σκευάσματα, όλα εξαγώγιμα, και όχι αναντικατάστατα, καθώς υπάρχουν άλλα με την ίδια θεραπευτική δυνατότητα, σύμφωνα με στοιχεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. 

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για αντιφλεγμονώδη, για φάρμακα που αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά νοσήματα, ημικρανίες και τη στυτική δυσλειτουργία.

«Οι επανεξαγωγές φαρμάκων είναι νόμιμες όταν δεν δημιουργούν πρόβλημα στην αγορά», ανέφερε ο κ. Σαλμάς, προσθέτοντας όμως ότι έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες περιπτώσεις στην Ελλάδα, όπου γίνονται παράνομα και ανεξέλεγκτα, με στόχο το κέρδος, καθώς οι τιμές των φαρμάκων σε άλλες χώρες είναι αυξημένες.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Σαλμάς, στο κύκλωμα εμπλέκονται -μέχρι στιγμής, καθώς οι έλεγχοι των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ βρίσκονται σε εξέλιξη- πέντε φαρμακαποθήκες, περίπου 700 φαρμακεία, αλλά και γιατροί, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο εκατομμύρια ευρώ. 

Οι περισσότερες εξαγωγές κατευθύνονται στη Γερμανία, και αυτό θα είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνάντηση του κ. Σαλμά με τον Γερμανό υπουργό Υγείας, την Παρασκευή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξήγησε ότι η αιτία του φαινομένου είναι οι παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων από τις φαρμακαποθήκες και όχι η τιμολογιακή πολιτική, ή η μειωμένη διάθεση από τις εταιρείες, με τις οποίες ο υπουργός ολοκληρώνει τις επαφές του αύριο.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Σαλμάς, όπως αυτά προκύπτουν από ελέγχους του ΣΔΟΕ, φαρμακαποθήκες σε Αττική, Μεσσηνία, Κόρινθο και Κέρκυρα, προχωρούν στη συγκεκριμένη πρακτική χωρίς να διαθέτουν τα νόμιμα παραστατικά.

.Α. Σαμαράς: «Ο Ελληνισμός θα βγει ενωμένος από την κρίση»


Τη βεβαιότητα ότι ο ελληνισμός, παρά τις δύσκολες ώρες που περνά, θα σταθεί όρθιος και θα βγει ενισχυμένος από την κρίση, εξέφρασαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη για «κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της εκμετάλλευσης της ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου και την προώθηση του συγκεκριμένου θέματος στους εταίρους μας, αφού τα ενεργειακά αποθέματα των δύο χωρών είναι και ενεργειακά αποθέματα της Ευρώπης».

Ανέφερε ότι «συζητήσαμε για την ΑΟΖ της Κύπρου. Τον τελευταίο μήνα υπογράφηκαν μεγάλες συμφωνίες με εταιρίες, κάτι που αντικατοπτρίζει τις ευκαιρίες που διανοίγονται. Φυσικά η εκμετάλλευση της ΑΟΖ είναι απαράγραπτο δικαίωμα της Κύπρου».

Σχετικά με το Κυπριακό τόνισε ότι το αν θα αξιοποιηθεί η ευκαιρία για προώθηση λύσης, μετά την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη, θα εξαρτηθεί από την τουρκοκυπριακή πλευρά. Σημείωσε δε ότι κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίζει ότι η Κύπρος είναι μέλος των Ηνωμένων Εθνών και υπάρχουν αποφάσεις.

Συνεχίζοντας, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «ο Ελληνισμός δοκιμάζεται σκληρά, αλλά θα βγει ενισχυμένος, με αυξημένο πολιτικό και γεωστρατηγικό ρόλο» και εκτίμησε ότι οι προσπάθειες της Κύπρου για χρηματοδότησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ευοδωθούν.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι με τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομική κρίση και για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αυτής της εβδομάδας, καθώς σημείωσε την επιθυμία για συντονισμό των ενεργειών των δύο κυβερνήσεων στο πλαίσιο της συναντίληψης, που τις χαρακτηρίζει.

Ακόμη σημείωσε ότι με την Κύπρο έχουμε αδελφική σχέση και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίζει το γεγονός ότι η Κύπρος είναι ο τέταρτος οικονομικός εταίρος της Ελλάδας και ότι μετά την κρίση στην Ελλάδα, η κυπριακή αγορά πρόσφερε ευκαιρίες σε πολλούς Έλληνες».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι είχαν μία παραγωγική και γόνιμη συζήτηση, που δείχνει την αποφασιστικότητα των δύο πλευρών για ακόμη πιο στενή συνεργασία.

Είπε ακόμη ο κ. Αναστασιάδης:
 «Θέλω να διαβιβάσω την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για τη διαχρονική συμπαράσταση της Ελλάδας για να διασωθεί η κυπριακή δημοκρατία. Μέσα από τον διάλογο, οι δεσμοί θα συνεχιστούν και θα ενισχυθούν. 

Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε τα μέτρα που θα δώσουν ισχύ στο κράτος και θα τονώσουν τη συνεννόηση των δύο χωρών. 

Ο ελληνισμός περνά κρίση, αλλά περάσαμε και δυσκολότερα και σταθήκαμε όρθιοι. Η καταστροφή του 1974 μετατράπηκε σε οικονομικό θαύμα. Η προοπτική είναι μπροστά μας, η κρίση θα αποτελέσει ευκαιρία για να ξεπεράσουμε τα όποια αρνητικά».

.Κ. Παπούλιας: Ύψιστη προτεραιότητα το Κυπριακό


Την πρώτη συνάντησή του με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα, είχε το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Σας καλωσορίζω, κύριε Πρόεδρε, με μεγάλη χαρά. Σας συγχαίρω για τη μεγάλη νίκη που πετύχατε. 

Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι το Κυπριακό είναι για μας υψίστη εθνική προτεραιότητα. Και νομίζω ότι όχι μονάχα θα συνεχιστεί, αλλά θα εμβαθύνουμε τον συντονισμό των προσπαθειών μας και των διαβουλεύσεων, ώστε να έρθει εκείνη η ποθητή μέρα της επανένωσης, που δεν θα υπάρχει κατοχικός στρατιώτης στο νησί και θα είναι μια μεγάλη νίκη για τον Ελληνισμό, γιατί η μάχη που δίνει ο Κυπριακός λαός είναι μάχη του Ελληνισμού» είπε ο κ. Παπούλιας υποδεχόμενος τον Κύπριο ομόλογό του.

«Ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και σαν ηγέτης της ελληνοκυπριακής κοινότητας, αυτό που θα ήθελα να μεταφέρω είναι ευγνώμονες ευχαριστίες του Κυπριακού Ελληνισμού για τη διαχρονική συμπαράσταση της Ελλάδος» απάντησε ο κ. Αναστασιάδης, 

ο οποίος προσέθεσε ότι προσβλέπει, μέσα από τον ειρηνικό διάλογο, σε διαφοροποίηση της τουρκικής στάσης, έτσι ώστε να επιτευχθεί με ειρηνικό τρόπο μια λύση που να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων ανεξαίρετα των κατοίκων και θα απαλλάξει την Κύπρο από την κατοχή.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε τη συμπαράσταση -εκτός της Ελλάδος που είναι δεδομένη- και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Εμείς είμαστε πλήρες μέλος, χάρη βεβαίως στην άψογη συνεργασία με την Ελλάδα και τη μεγάλη συμβολή που είχαμε τότε, και της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας και του ελληνικού Κοινοβουλίου. Είμαστε πια μέλος, είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές οδηγίες».

Ο Πρόεδρος της Κύπρου έστειλε και μήνυμα στην Τουρκία, πως έχει υποχρέωση να τιμήσει και να τηρήσει όλες αυτές τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, απέναντι στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

«Και συνεπώς, δεν διανοούμαι πώς θα ήταν δυνατόν να εξευρεθεί μια λύση, χωρίς να εδράζεται στις βασικές αρχές, αξίες, στα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως διαλαμβάνονται και προστατεύονται στην υπόλοιπη Ευρώπη» κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

."Η κυβέρνηση να επιμείνει στις θέσεις της"


Η κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει στις θέσεις της, αναφορικά με τα θέματα που συζητά με την τρόικα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM». 

Ανέφερε, επίσης, ότι πρέπει να συνεννοηθούν τα τρία κόμματα που συναποτελούν την κυβερνητική πλειοψηφία για τους συγκεκριμένους χειρισμούς, γιατί πρέπει να τελειώνουμε με τα θέματα αυτά, όπως η ανεργία, η διευκόλυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και οι πρωτοβουλίες στην πραγματική οικονομία.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των δανειστών, η τρόικα εμφανίσθηκε πιο «συνεσταλμένη». 

Όλοι, οι ίδιοι και τα αφεντικά τους, βλέπουν πλέον τι γίνεται, πρόσθεσε, αναφέροντας ως παράδειγμα τις ιταλικές εκλογές, αλλά και ότι οι κοινωνίες δεν αντέχουν άλλο. Είναι κάτι νέο αυτό, ανέφερε και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης ότι η τρόικα έχει καταλάβει πλέον ότι δεν μπορούν να ληφθούν νέα μέτρα, τα οποία δεν αντέχουν η κοινωνία, η κυβέρνηση και η πραγματική οικονομία.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «στείρα» την άρνηση της τρόικας και «μεγάλο λάθος» της, να μην επιτρέπει τη ρύθμιση χρεών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, από την οποία θα υπάρξει αύξηση εσόδων. 

Ανέφερε επίσης ότι και οι τράπεζες δεν πρέπει να βλέπουν «φοβικά» τη ρύθμιση χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Και πρόσθεσε ότι το σχέδιο νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ ρυθμίζει το συγκεκριμένο θέμα με τον καλύτερο τρόπο και μάλιστα, όσα περιλαμβάνονται σε αυτό τα είχε ο ίδιος συμφωνήσει, ως υπουργός Οικονομικών, προεκλογικά με την τρόικα.

Σε ερώτηση για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι όταν μειώνεις έσοδα από μια πηγή πρέπει να τα βρίσκεις από άλλη πηγή. Τόνισε, όμως, ότι η κυβέρνηση έχει πει στην τρόικα ότι η απώλεια εσόδων από τη μείωση του ΦΠΑ θα αναπληρωθεί από έσοδα που θα προκύψουν από την αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων εστίασης.

Ήταν κατηγορηματικός σχετικά με τους φόρους για τα ακίνητα, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι φόροι και ότι δεν πρόκειται να πάμε σε πλειστηριασμούς ακινήτων και αφαίρεση περιουσιών. 

Πρόκειται, είπε, για μια «βάρβαρη προσέγγιση», αναφορικά με την εξόφληση δανείων και χαρακτήρισε «εμμονή» τη δήλωση του κ. Τράα, σύμφωνα με τον οποίο, «όποιος δεν έχει να πληρώσει, ας πουλήσει». Δεν θα αφήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με την ενίσχυση της παρουσίας του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ίσως και με τη συμμετοχή του ίδιου, ο κ. Βενιζέλος απάντησε, κατ΄ αρχήν, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα εξαρτήσει τη στάση του από τη στάση άλλων και έδωσε το στίγμα των προθέσεών του ως εξής: 

«Θα μπούμε μπροστά». Όσο για τη συμμετοχή του ίδιου, την χαρακτήρισε ως «τελείως δευτερεύον ζήτημα», αλλά σε κάθε περίπτωση, αν υπάρξει ως ενδεχόμενο, θα το συζητήσει με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Κουβέλη.

.Δ. Παπαδημούλης: Οι εκλογές δεν θα αργήσουν


Την εκτίμηση ότι οι εκλογές δεν θα αργήσουν, έκανε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» ο Δ. Παπαδημούλης. «Ξέρω ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν ζητά αύριο εκλογές, αλλά είμαι βέβαιος ότι οι εκλογές δεν θα αργήσουν και δεν θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και θα κριθούν, όταν γίνουν, πολύ πιο πάνω από 30% ανάμεσα σε δύο δυνάμεις: τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ που είναι αφεντικό της τρικομματικής κυβέρνησης».

Προσέθεσε πως η εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί στο πεδίο της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης και εξήγησε: «Στο πώς, δηλαδή, θα αντιμετωπιστεί η ύφεση, η ανεργία, τα ?λουκέτα?. 

Εμείς, προετοιμαζόμαστε εναλλακτικά και ετοιμάζουμε το πρόγραμμά μας, για να είμαστε ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης. Βλέπουμε εκλογές, διότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει. 

Έχουμε επαναλαμβανόμενες δημοσιονομικές αστοχίες και η καταστροφική επίπτωση του μνημονίου και στην κοινωνία και στην οικονομία προκαλεί μια μαζική αποδοκιμασία αυτών των πολιτικών. Τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα στην κοινωνία και γι? αυτό αλλάζουν γρήγορα στην πολιτική».

Ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει, ως νικητής των εκλογών, συνεργασίες σε προγραμματική βάση και σημείωσε: 

«Αν η λαϊκή εντολή προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοια, θα είναι πολύ δύσκολο για δυνάμεις που είναι μέσα στη Βουλή να αρνηθούν να συνδράμουν είτε με συμμετοχή είτε με ανοχή είτε με στήριξη σε μια κυβέρνηση με τέτοιο προσανατολισμό».

Όσον αφορά την πρόταση του Π. Λαφαζάνη για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ είπε ότι είναι μειοψηφική και την απέρριψε λέγοντας: «απευθύνεται αποκλειστικά και προνομιακά κάπου. 

Εμείς, απευθυνόμαστε σε όλους, χωρίς κανένα αποκλεισμό, αλλά λέμε απλά ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί -το λέω σχηματικά- και προς τα αριστερά και προς τα δεξιά. 

Και προς τις υπόλοιπες δυνάμεις της ιστορικής Αριστεράς και προς τις προοδευτικές δυνάμεις της οικολογίας, είτε έχουν μπει στη Βουλή είτε όχι, διότι είναι τέτοια η κατάσταση που είναι τιτάνιο το έργο μιας κυβέρνησης που θα έχει τα χαρακτηριστικά εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας».

.«Λίφτινγκ» στο Facebook για να μοιάζει με εφημερίδα


Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook προχωρά σε μερικό... λίφτινγκ προκειμένου να μοιάζει όλο και περισσότερο με εφημερίδα, σύμφωνα με την εφημερίδα USA Today.

Συγκεκριμένα, το News Feed του δικτύου αποκτά εργαλεία εναλλαγής, ανάλογα με εκείνο που διαθέτουν οι ιστοσελίδες εφημερίδων, προκειμένου ο αναγνώστης να περιηγηθεί από μια κατηγορία ειδήσεων, για παράδειγμα τα αθλητικά, σε μια άλλη, όπως η οικονομία.

Με τη νέα εμφάνιση του News Feed, το Facebook επιτρέπει στα μέλη του να αναζητήσουν όλες τις κοινοποιήσεις των φίλων τους σε χρονολογική σειρά, να πληροφορηθούν για τις γνωστοποιήσεις διάσημων καλλιτεχνών - αλλά και για τα μέρη όπου εμφανίζονται -, καθώς επίσης και να παίξουν διάφορα διαδικτυακά παιχνίδια.

Παράλληλα, η νέα κεντρική σελίδα του Facebook διαθέτει μεγαλύτερες φωτογραφίες, ενώ και τα βίντεο είναι «πλουσιότερα» στο προφίλ του κάθε χρήστη.

«Υπάρχει χώρος στον κόσμο για να μπορεί ο καθένας να απολαμβάνει την προσωπική του εφημερίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις αλλαγές ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

.Ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών στην ελληνική αγορά


Περισσότερες από 500 επιχειρήσεις από την Ελλάδα, άλλες ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες, έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διεθνή εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων (B2B Networking Event).

Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στη διεθνή εκδήλωση με θέμα Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020»: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρης θα συμμετάσχουν και θα τοποθετηθούν στη διεθνή εκδήλωση, στην οποία ομιλητής θα είναι και ο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αντ. Ταγιάνι.

Ο κ. Χατζηδάκης παραχωρεί, αυτή την ώρα, συνέντευξη Τύπου από κοινού με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Επιχειρηματικότητα και τη Βιομηχανία, που επισκέπτεται τη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο.

Στόχος των επιχειρηματικών συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν είναι η ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών στην ελληνική αγορά και η επίτευξη διεθνών συνεργασιών από τις ελληνικές επιχειρήσεις, 

με επίκεντρο στους τομείς: αγροτικών προϊόντων / επεξεργασίας τροφίμων, κατασκευών, ενέργειας, πληροφορικής / επικοινωνιών, φαρμακευτικών προϊόντων, τουρισμού.

,Η κινητικότητα στο Δημόσιο στο μικροσκόπιο της τρόικας


Νέα συνάντηση έχει σήμερα η τρόικα με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκη, για το θέμα της αποχώρησης των δημοσίων υπαλλήλων και της μείωσης του δημόσιου τομέα, που αποτελεί ένα από τα δύο «διαρθρωτικά ορόσημα» (το άλλο είναι οι τιμές των φαρμάκων) για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ήδη επιδώσει στην τρόικα συγκεκριμένα στοιχεία για την εκπλήρωση του στόχου των υποχρεωτικών αποχωρήσεων από το Δημόσιο έως το τέλος του 2014. 

Παράλληλα, συγκεκριμένες πολιτικές για την επίτευξη των στόχων του δημοσιονομικού προγράμματος, έχουν επιδώσει και άλλα υπουργεία στην τρόικα, όπως το υπουργείο Εργασίας, το υπουργείο Εσωτερικών, κ.ά.

Στο μεταξύ, ανοικτά παραμένουν όλα τα μέτωπα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς, όπως δήλωσε ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη χθεσινή δίωρη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους των δανειστών,«σήμερα δεν καταλήξαμε σε τίποτε. Συνεχίζουμε να αποτιμούμε και εμείς και εκείνοι τις δράσεις». 

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, σε ό,τι αφορά στο θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, το υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου υποστήριξε ότι οι συζητήσεις με την τρόικα δεν έχουν καταλήξει ακόμα. 

Επίσης, ανοικτό παραμένει το θέμα του ενιαίου φόρου στα ακίνητα, καθώς ο ίδιος παράγοντας επισήμανε ότι συζητήθηκε και αυτό το θέμα στη σύσκεψη. 

Όμως, σε περίπτωση που δεν συμφωνηθεί ο νέος φόρος, τότε είναι ανοικτό το ενδεχόμενο, το τέλος επί των ακινήτων που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ να εισπραχθεί με τον ίδιο τρόπο για ένα ακόμα έτος (το 2013).

Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται «υπό τη σκιά» των παραιτήσεων του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, αλλά, κυρίως, του προέδρου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Τάκη Αθανασόπουλου. 

Καθώς, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί η αποχώρηση του κ. Αθανασόπουλου να επιφέρει νέες καθυστερήσεις στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, ενώ η τρόικα αναμένει το όνομα του προσώπου που θα αναλάβει επικεφαλής στο ΤΑΙΠΕΔ.

 Όπως δε, ανέφερε ο παράγοντας του οικονομικού επιτελείου, δεν ετέθη ζήτημα από την τρόικα να πληρωθεί η θέση από αλλοδαπό τεχνοκράτη. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.