.Η κόρη μου η Σοσιαλίστρια

Πολύ συγκινητική η παράσταση που έδωσε το «ζευγάρι» Αλέξη – Πάνου από τη Νίσυρο. Αυτά τα δύο «λαϊκά» παιδιά, ειδικά ο Καμμένος, απέδειξαν πόσο κοντά στο λαό βρίσκονται, άλλωστε, έρχονται εκλογές και θα χρειαστούν την ψήφο και του τελευταίου πολίτη της χώρας. Άλλος για να μην καταρρεύσει πλήρως, άλλος για να μην παρακαλάει την... Χρυσή Αυγή να τον πάρει στην οργάνωση.
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μας αποκάλυψαν γιατί επέλεξε να πάει στο μικρό αυτό νησάκι κι όχι σε κάποιο από τα νησιά που βουλιάζουν από πρόσφυγες. Πέρα από την αποφυγή... γιούχας, στη Νίσυρο πήγαν τα παιδιά για να γιορτάσουν την επέτειο της γνωριμίας τους. Μια καλοκαιρινή ημέρα πριν από πολλά χρόνια όταν ο Αλέξης πήγε με την Περιστέρα με σκηνή διακοπές και ο Καμμένος, φανταζόμαστε, με το πλοίο «Ηλιάτορας».
Εκεί, οι δύο ματιές των πολιτικών διασταυρώθηκαν και γεννήθηκε ο πολιτικός έρωτας που επισφραγίστηκε με τον πολιτικό γάμο ο οποίος διαρκεί δύο χρόνια. Μεταξύ κρεατικών και βραστής πατάτας που μοίραζαν οι φιλόξενοι νησιώτες, ο τραχύς, αψύς, επαναστάτης της αριστεράς Αλέξης, συνάντησε τον δεξιό, μαλθακό, «μπούλη», το παιδί της πλούσιας οικογένειας, όπως είπε και ο πρωθυπουργός.
Και που τελικά, παρ' ότι πλούσιο ήταν τόσο λαϊκό που πήγαινε και χαιρετούσε τον κόσμο σε όλα τα τραπέζια. Να φανταστούμε ότι αυτό δεν το έκανε για τα... πλούσια εδέσματα της Νισύρου...
Εν πάση περιπτώσει, όλο αυτό το σκηνικό θύμισε πολύ ελληνικές ταινίες και πραγματικούς έρωτες του πλούσιου με την φτωχιά πλην τίμια κόρη. Έτσι και ο πλούσιος δεξιός τα βρήκε με τον φτωχό αριστερό, με την Μάρθα Βούρτση του ΣΥΡΙΖΑ που όμως είχε πάντα την επανάσταση μέσα της. Θα μπορούσε το έργο να λέγεται και «η κόρη μου η σοσιαλίστρια», όπου Βουγιουκλάκη ο ακομβίωτος στρατηγός που πάντα βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους, ώσπου ένας από αυτούς, ο Παπαμιχαήλ εν προκειμένου της γυαλίζει και γίνεται ο γάμος. Ένας γάμος που ενώνει δύο κόσμους... Δεν περιγράφουμε άλλο, μας πήραν τα δάκρυα από την συγκινητική περιγραφή...
Όμως, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι για γέλια αν δεν ήταν για δράμα και για κλάμα. Όταν ο Αλέξης ανακάλυψε τον Πάνο που τότε δεν φορούσε τις στολές παραλλαγής και την πουλάδα στο στήθος, μπήκαν οι βάσεις για το πολιτικό έκτρωμα που ζει ο τόπος. Να φανταστούμε ότι βλέποντας και ακούγοντας τον πρωθυπουργό και «ηγέτη» της Αριστεράς, οι αριστεροί του 4%, οι πραγματικοί αγωνιστές, οι τίμιοι πολίτες που δεν εξαργύρωσαν τους αγώνες τους και τα Πολυτεχνεία τους, θα αισθάνθηκαν μια μεγάλη χαρά.

 Η Αριστερά στα χέρια του Τσίπρα έχει αναγεννηθεί. Τι μένει από εδώ και πέρα; Να πάρει ο Αλέξης την Περιστέρα του ένα καλοκαίρι που δεν θα πάνε για διακοπές στη βίλα του εφοπλιστή στο Σούνιο. Να την πάρει και να πάνε σε ένα μικρό νησί. 

Εκεί σε κάποιο από τα πανηγύρια να δει π.χ. τον «μπρουτάλ» Γιάννη Λαγό, ή τον ιδίων διαστάσεων με τον Πάνο, τον Παναγιώταρο (τι Πάνος της Παναγιώταρος δηλαδή). Κι εκεί λοιπόν να γεννηθεί μια διαφορετική σχέση. Έπειτα από χρόνια ο Αλέξης να εξομολογηθεί ότι νόμιζε πως ήταν «ουγκ», άγριοι, τραμπούκοι και μπράβοι. Αλλά βλέποντάς τους από κοντά, πόσο λαϊκοί είναι κατάλαβε πόσο λάθος είχε κάνει.
Άντε Αλέξη, και εις ανώτερα. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην πολιτική, έχεις πολύ μέλλον ακόμη.

.Ο Γιάνης (με ένα νι) και ο Βόλφγκανγκ…

Ο Γιάνης (με ένα νί), ουσιαστικά δικαίωσε απόλυτα τον Αντώνη Σαμαρά! Ποιος να το έλεγε… Όχι πως παίρνουμε το Γιάνη και πολύ στα σοβαρά. Την «κακία» του στον Τσίπρα θέλει να βγάλει! Κι ανώριμος είναι μέχρι εκεί που δεν πάει. Και αξιόπιστος ΔΕΝ είναι. «Ψωνάρα» τον θεωρούν οι περισσότεροι, ακόμα και από το ΣΥΡΙΖΑ πλέον… 

Παρ’ όλα αυτά, «από παιδί κι από τρελό»… Τώρα λοιπόν, ο Γιάνης (με ένα νι), «αποκάλυψε» ότι ο ο Σόϊμπλε είχε αποφασίσει να διώξει το Σαμαρά από τον Ιούνιο του 2014! Γιατί, τάχα; Αφού ως τότε, αλλά και αργότερα, υμνούσαν τον Σαμαρά - και ο Σόϊμπλε και η Μέρκελ - για το έργο τ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.