.ΥΠΟΧΩΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ


ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ...
Φαίνεται ότι κάνει πίσω η κυβέρνηση αναφορικά με τις αλλαγές των διευθυντικών στελεχών των εφοριών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μετακινηθούν...
τελικά μόνον εκείνοι των οποίων η θητεία έχει λήξει, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν στις θέσεις τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όποιες αλλαγές γίνουν, θα πραγματοποιηθούν με αυστηρές διαδικασίες και όχι βάσει κομματικών κριτηρίων. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, θα υπάρξει αυστηρή αξιολόγηση ανά τρίμηνο των νέων προσώπων που θα τοποθετηθούν.

.Απάντηση ΟΤΕ στο ΣΥΡΙΖΑ


Ο ΟΤΕ διέθεσε στους εργαζομένους όλη την απαραίτητη πληροφόρηση και επαρκή χρόνο για να κρίνουν ποια είναι η καλύτερη επιλογή σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή τους ή όχι στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, αναφέρεται σε έγγραφο της νομικής συμβούλου του ΟΤΕ, Ειρήνης Νικολαΐδη. 

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση- καταγγελία τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των Δημήτρη Στρατούλη, Δημήτρη Γάκη και Ευάγγελου Διαμαντόπουλου, ότι η διοίκηση του ΟΤΕ- θυγατρική της Deutsche Telekom- απειλεί τους εργαζόμενους ότι θα τους απομακρύνει αν δεν αποδεχθούν το «πακέτο κινήτρων» για οικειοθελή αποχώρηση.
Σε απάντηση της ερώτησης, ο ΟΤΕ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η ΟΤΕ ΑΕ λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο περί ανωνύμων εταιρειών και το θεσμικό πλαίσιο για τις εισηγμένες ανώνυμες εταιρείες. Επισημαίνει επίσης ότι η ΟΤΕ ΑΕ δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιχορηγείται από το κράτος και ελέγχεται από τον γερμανικό όμιλο Deutsche Telekom AG και δεν υπόκειται, ως εκ τούτου, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. 
Ωστόσο, για την ενημέρωση των βουλευτών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, τα δύο τελευταία χρόνια υλοποιείται μια μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, στο πλαίσιο της οποίας, μετά από διάλογο με την ομοσπονδία των εργαζομένων, διαμορφώθηκαν κίνητρα που κατέληξαν σε ένα Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου για περίπου 1.700 εργαζόμενους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και συνταξιοδοτούνται έως το 2015.
Ο ΟΤΕ χαρακτηρίζει το πρόγραμμα αυτό «κοινωνικά υπεύθυνη λύση», δεδομένου του γενικότερου οικονομικού περιβάλλοντος και των συνθηκών στην αγορά εργασίας και ενημερώνει ότι οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν ξεπεράσει τις 1.700. Προσθέτει, πάντως, ότι στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της επιχείρησης, εντοπίστηκε η ανάγκη προσέλκυσης νέων ανθρώπων, πιο κοντά στην τεχνολογία και με αντίστοιχη εκπαίδευση.
Πέραν του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης, ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι η επίτευξη κερδοφορίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί ο οργανισμός να επενδύει και να εξελίσσεται, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών του και προσθέτει ότι οι ταμειακές ροές είναι αναγκαίες για να μπορέσει να εξυπηρετήσει το δανεισμό του, τα 4 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του. 
Αναφέρεται, επίσης, ότι το ίδιο ισχύει και για την κοινωνική προσφορά του Ομίλου ΟΤΕ, που μπορεί να συνεχιστεί, μόνο εφόσον η εταιρεία παραμείνει υγιής και κερδοφόρος και ότι στη δεδομένη οικονομική συγκυρία τα προγράμματα εταιρικής ευθύνης συνεχίζονται και συμβαδίζουν με κάθε επιχειρηματική του κίνηση.
Τέλος, η νομική σύμβουλος του ΟΤΕ ενημερώνει τους βουλευτές ότι ο ΟΤΕ προχωρά στη δημιουργία νέων δραστηριοτήτων, τις οποίες στελεχώνει με το υπάρχον προσωπικό και προσθέτει ότι είναι πλέον μια από τις πιο υγιείς εταιρείες στη ΝΑ Ευρώπη, με ξεκάθαρη στρατηγική, όραμα για το μέλλον και ορθή διαχείριση, μακριά από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

.Μήνυμα προς τους Έλληνες του Εξωτερικού


«Υπάρχει τώρα πια η προοπτική να υπερβούμε την οικονομική κρίση, να φτάσουμε στη διέξοδο Ανάκαμψης και Ανάπτυξης, ώστε να παραδώσουμε την πατρίδα στις επόμενες γενεές για ένα καλλίτερο μέλλον. Παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα θα μείνει όρθια», υπογραμμίζει στο εορταστικό μήνυμα του προς του Έλληνες ομογενείς απανταχού της γης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Κάρολος Παπούλιας. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει, επιπλέον, ότι «η οικονομική κρίση στο μητροπολιτικό κέντρο δοκίμασε τις αντοχές του Λαού σε όλα τα επίπεδα και η σκέψη μας τις μέρες αυτές στρέφεται στους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερο ανάγκη».

Ακόμη,ο κ. Παπούλιας τονίζει ότι η παρουσία του ΄Ελληνισμού σ΄ όλο τον κόσμο αποτελεί ιστορικό και πολιτισμικό τεκμήριο του δυναμισμού του, τη αντοχής και της δημιουργικότητάς του ενώ οι ιστορίες των αποδήμων αποτελούν παράδειγμα επιτυχούς πορείας μέσα από αντιξοότητες και είναι, συνεπώς, σημείο αναφοράς για την κοινωνία που 
σήμερα υποφέρει από ανασφάλεια.

«Στις δύσκολες περιστάσεις οι δεσμοί που ενώνουν όλους εμάς, οφείλουν να γίνουν πιο στέρεοι, πιο δυνατοί και να επικρατήσει η ομοψυχία στην αντιμετώπιση των κινδύνων που απειλούν την χώρα αλλά και την παγκόσμια κοινότητα. 

Η χώρα μας βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της πιο σοβαρής δοκιμασίας που αντιμετώπισε ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες», επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκφράζει την αισιοδοξία του πώς οι Έλληνες «στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται, όσοι έχουν τη δύναμη να αγωνιστούν αδιάκοπα και να μετατρέψουν, όπως εσείς οι Έλληνες του εξωτερικού, την κρίση σε ευκαιρία».

«Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι σε όλους σας και στον καθένα ξεχωριστά, Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2013 με υγεία, πρόοδο και κάθε καλό», καταλήγει ο κ. Παπούλιας.

.Αντιδρά η ΔΗΜΑΡ


«Η στελέχωση του κράτους σε όλες τις δομές του πρέπει να γίνεται με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια, μακρυά από κομματικά ιδιοτελείς επιλογές».
«Η απόδοση και η λειτουργία του δημοσίου δεν εξασφαλίζεται με την αναπαραγωγή πελατειακών σχέσεων του παρελθόντος», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, αναφορικά με την απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, για αντικατάσταση 165 διευθυντών, υποδιευθυντών και προϊσταμένων τμημάτων 107 εφοριών.
Σύμφωνα, μάλιστα με πληροφορίες, η ΔΗΜΑΡ προτίθεται να προχωρήσει σε διάβημα προς την κυβέρνηση. 

.Σπουδαίες αναμετρήσεις στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ


Δύο μεγάλα ζευγάρια ανέδειξε η κλήρωση της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, που διενεργήθηκε σήμερα στη Νιόν. Η πολυνίκης του θεσμού Ρεάλ Μαδρίτης θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε μία κόντρα δύο εκ των κορυφαίων προπονητών του πλανήτη (Ζοζέ Μουρίνιο εναντίον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον), στην οποία ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τους «κόκκινους διαβόλους», μετά την αποχώρησή του από το «Ολντ Τράφορντ» για τη Μαδρίτη.

Η Μπαρτσελόνα θα παίξει με τη Μίλαν, η οποία, έστω κι αν δεν διανύει την καλύτερη χρονιά της, είναι πάντα μεγάλη δύναμη στην Ευρώπη, την ώρα που οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί πέρυσι στα προημιτελικά με νικητές τους Καταλανούς.

 Η περσινή φιναλίστ Μπάγερν Μονάχου θα αντιμετωπίσει την προβληματική φέτος Άρσεναλ, η πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους θα βρεθεί στο δρόμο της Σέλτικ και του Γιώργου Σαμαρά, ενώ η Σάλκε του Κυριάκου Παπαδόπουλου στάθηκε μάλλον τυχερή, καθώς κληρώθηκε με τη Γαλατάσαραϊ.

.Την ίδρυση φορολογικών δικαστηρίων προαναγγέλει ο Ι. Στουρνάρας


Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια κρίσιμη χρονιά, η εξέλιξη της οποίας θα εξαρτηθεί από τη συνοχή του τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού και την εφαρμογή του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times, προειδοποιώντας τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο εξόδου από την ευρωζώνη.
"
Την επόμενη χρονιά μπορούμε να τα καταφέρουμε εάν παραμείνουμε προσηλωμένοι στο πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Θα αποτύχουμε εάν το πολιτικό σύστημα διαπιστώσει ότι είναι πολύ δύσκολο να διαχειρισθεί την κατάσταση", προειδοποιεί ο Γιάννης Στουρνάρας.

"Ο,τι κάναμε μέχρι σήμερα είναι αναγκαίο, αλλά όχι επαρκές για να επιτύχουμε μία μόνιμη λύση για την Ελλάδα. Το θέμα τώρα είναι η εφαρμογή", δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.
Τον επόμενο χρόνο η κυβέρνηση θα επικεντρώσει την προσοχή της στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στην αυστηρή εκπλήρωση των στόχων της ιδιωτικοποίησης και στην απομάκρυνση των γραφειοκρατικών εμποδίων στις εισερχόμενες επενδύσεις, δηλώνει.


Η εκταμίευση αυτήν την εβδομάδα της δόσης των 34,2 δισκετομμυρίων ευρώ από τους διεθνείς δανειστές έπειτα από πέντε μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων αποτελεί "ψήφο εμπιστοσύνης" στην ικανότητα της κυβέρνησης να εκπληρώσει τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δηλώνει ο Γιάννης Στουρνάρας, παρά την αντίθεση των συνδικάτων και των αντιμνημονιακών κομμάτων.

"Η απόφαση των εταίρων μας να μάς δώσουν τόσο πολλά χρήματα - περισσότερα από όσα περιμέναμε- απομακρύνει ένα μεγάλο μέρος του ρίσκου", λέει, προειδοποιώντας ωστόσο: "Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τον πιθανό κίνδυνο χρεοκοπίας". Τυχόν αποτυχία της Ελλάδας να αποπληρώσει το χρέος της προς τους διεθνείς πιστωτές θα σημάνει την αναπόφευκτη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

 
Ο υπουργός Οικονομικών προβλέπει ότι η αντιστροφή θα έρθει κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2013 και αναμένει χαμηλή ανάπτυξη για το 2014.

Το 2013 "θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά ... αλλά, εάν συνεχίσουμε την πορεία αυτή, μειώνοντας το δημοσιονομικό έλλειμμα και εφαρμόζοντας τα μέτρα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, το 2014 και το 2015 θα είναι πολύ ευκολότερες χρονιές", λέει.

Μιλώντας για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ο υπουργός προανήγγειλε τη δημιουργία  ειδικών φορολογικών δικαστηρίων -πρόταση της τρόικας που έγινε το 2010 και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν κατάφερε να προχωρήσει- προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση διαφορών, η οποία τώρα καθυστερεί χρόνια εξαιτίας του τεράστιου αριθμού των εκκρεμών υποθέσεων. 
Παράλληλα, θα επιτρέπεται η φυλάκιση αντί η αναστολή της ποινής για τους καταδικασμένους φοροφυγάδες.

.Ρομπότ επικίνδυνων αποστολών στο ίδρυμα Ευγενίδου


Ρομπότ χειρούργοι, ψάρια, τετράποδα ζώα, ακόμα και ρομπότ που αναλαμβάνουν επικίνδυνες διαστημικές αποστολές θα παρουσιαστούν στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, που θα φιλοξενηθεί σήμερα στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

  
Πίσω από τα ρομπότ βρίσκονται οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές του Τομέα Μηχανολογικών Κατασκευών και Αυτόματου Ελέγχου του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, καθώς και οι ερασιτέχνες λάτρεις της ρομποτικής- μέλη της Ελληνικής Πύλης Ρομποτικής.

 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνουν, επίσης, παρουσίαση ρομποτικής για αρχάριους, επιδείξεις πειραμάτων, αλλά και ομιλία του καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Ευάγγελου Παπαδόπουλου με θέμα «Η άνοιξη της ρομποτικής».

  
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα είναι ο «Απτικός Μηχανισμός Ανάδρασης Δυνάμεων». Πρόκειται για ρομποτική εφαρμογή, αποτέλεσμα διδακτορικής διατριβής στο ΕΜΠ, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς λόγους, κυρίως ουρολογικές επεμβάσεις.

Τον μηχανισμό χειρίζεται μακριά από τον ασθενή ο γιατρός, ενώ μια αντίστοιχη διάταξη βρίσκεται στον ασθενή που κάνει την επέμβαση. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.