.Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ οπλίζει τα χέρια της νεολαίας. Υπάρχει ντροπή;

Μια αφίσα της φοιτητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για μία αφίσα της Αριστερής Ενότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που διαφημίζει το πάρτι της παράταξης. 

Στην αφίσα είναι τοποθετημένη μία φωτογραφία του Στρατού των Ζαπατίστα για την Εθνική Απελευθέρωση (ΕΖLN), δηλαδή ένα αριστερό πολιτικό και στρατιωτικό κίνημα που ξεκίνησε τη δράση του στο Μεξικό. 

Στη φωτογραφία φαίνεται ένας νέος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με ένα μαντήλι ο οποίος κρατά στα χέρια του ένα καλάσνικοφ.

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπλισε τα χέρια όσων επιχείρησαν να πυρπολήσουν ζωντανούς συμπολίτες τους στη Χαλκιδική, τώρα, ενόψει φοιτητικών εκλογών, διαφημίζει με αφίσα ενός κουκουλοφόρου που κρατά Καλάσνικοφ, τη νεολαία του ως φυτώριο εγκληματιών. Υπάρχει ντροπή στο ΣΥΡΙΖΑ;».




.Προσέγγιση σε όλα τα σημεία των διαπραγματεύσεων


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταικούρα με την τρόικα.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τόνισε πως καταγράφηκε πρόοδος. «Είμαστε κοντά σε όλα τα πεδία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα», ανέφερε.

Η επόμενη συνάντηση του κ. Σταικούρα με την τρόικα έχει προγραμματισθεί για τις 3:00 το μεσημέρι και δεν αποκλείεται να μετάσχει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης.

Το κεντρικό ζήτημα θα είναι οι αποχωρήσεις στο Δημόσιο και συγκεκριμένα η εφεδρεία και οι υποχρεωτικές αποχωρήσεις.

Σημειώνεται ότι στη βραδινή σύσκεψη που διήρκεσε περίπου 2 ώρες, το υπουργείο Οικονομικών εκπροσώπησε ο κ. Σταϊκούρας καθώς ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναχώρησε για την Ιρλανδία όπου θα συμμετάσχει στο αυριανό Eurogroup.

.Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 65-66


Η άμυνα του Παναθηναϊκού πέτυχε την «απονεύρωση» της Μπαρτσελόνα, η οποία είχε προηγηθεί ακόμη και με +13 πόντους, τα «πράσινα» αντανακλαστικά λειτούργησαν στα κρίσιμα τελευταία λεπτά και ο κυπελλούχος Ελλάδας ισοφάρισε -όπως το 2011- τη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας σε 1-1. 

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 66-65 της Μπαρτσελόνα στο «Παλαού Μπλαουγκράνα», στον δεύτερο μεταξυ τους αγώνα, και πλέον έχουν δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης στο φάιναλ φορ του Λονδίνου, καθώς η σειρά μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει την προσεχή Τρίτη (21:45) να πάρει προβάδισμα.

Τα δεκάλεπτα: 11-16, 32-27, 50-48, 65-66

.Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση


Προβάδισμα μίας ποσοστιαίας μονάδας έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής σε δημοσκόπηση της Public Issue για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 28,5% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,5%, η Χρυσή Αυγή με 11%, το ΠΑΣΟΚ με 8%, η ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ισοβαθμούν με 6,5%, και το ΚΚΕ με 5,5.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς που λαμβάνει 41%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 26%. Τον «κανένα» επιλέγει το 31%.

.Κοντά σε συμφωνία για τα "κόκκινα δάνεια"


Tα ενήμερα δάνεια, το ύψος του επιτοκίου της περιόδου χάριτος αλλά και της αξίας των ακινήτων που θα αφορά η νέα ρύθμιση για τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αποτέλεσαν το αντικείμενο και της σημερινής σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας που ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και όπως σχολίασαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του υπουργείου «γίνονται αργά αλλά σταθερά βήματα προκειμένου να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατόν διότι μπορεί να μην αποτελεί προαπαιτούμενη δράση για την εκταμίευση της δόσης, πλην όμως η εκκρεμότητα γύρω από το θέμα επηρεάζει όχι μόνο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά συνολικά την οικονομία μας».

.«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα


Το «πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα (Βοτανικό), καθώς έκρινε συνταγματική και νόμιμη τη διπλή ανάπλαση των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού.

Επιπρόσθετα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο επικύρωσε τη συνταγματικότητα τριών άλλων βασικών σημείων της διπλής ανάπλασης, που αφορούν την κατάργηση του δημοτικού πολυλειτουργικού κέντρου, τη μείωση του συντελεστή δόμησης του εμπορικού κέντρου από το 1,6 στο 1,2 και το «κόψιμο» των εμπορικών χρήσεων έξω από τον χώρο του γηπέδου.

.Σε εξέλιξη το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ


Με την εισήγηση της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, άρχισαν σήμερα οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του κόμματος, στον Περισσό.

Στην ομιλία της η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το συνέδριο δίνει απάντηση στο πώς θα οργανωθεί ο αγώνας κατά "των βάρβαρων και αντιλαϊκών μέτρων". 

Αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματος για μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την ΕΕ, ενώ απάντησε σε όσους στρέφονται κατά του Περισσού, τονίζοντας ότι "το ΚΚΕ σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων".

Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι "η επαναστατική αλλαγή στην Ελλάδα θα είναι σοσιαλιστική. Κινητήριες δυνάμεις της επανάστασης θα είναι η εργατική τάξη ως ηγετική δύναμη, οι μισοπρολετάριοι, η φτωχή αγροτιά και τα πιο καταπιεσμένα τμήματα των μεσαίων στρωμάτων της πόλης".

Επισήμανε δε, ότι "η πάλη κατά των συνεπειών της κρίσης, η αποτροπή μεγαλύτερης χρεοκοπίας του λαού, η διέξοδος από την κρίση υπέρ του λαού μπορεί να αποτελέσει, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, κρίκο για την οργάνωση της εργατικής, λαϊκής αντεπίθεσης, να γίνει εφαλτήριο για την όσο γίνεται πιο μαζική υποστήριξη του αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, σε συνδυασμό με την πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της με οποιονδήποτε τρόπο συμμετοχής της ελληνικής αστικής τάξης".

Η κ. Παπαρήγα άσκησε οξεία κριτική τόσο στην τρικομματική κυβέρνηση όσο και στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης.

.Δεν βλέπει "καμιά ελπίδα" για τις πολεμικές αποζημιώσεις, ο Β. Σόιμπλε


«Καμιά ελπίδα» στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, δεν «βλέπει» ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς, όπως λέει, «το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό».

Σε συνέντευξή του στην «Osnabruecker Zeitung», ο Γερμανός υπουργός χαρακτηρίζει τις δηλώσεις, για τη διεκδίκηση από την Ελλάδα γερμανικών αποζημιώσεων, «ανεύθυνες» και προσθέτει: «Πολύ πιο σημαντικό από το να οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση, θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς σχετικώς με τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτή την πορεία». 

Αναγνωρίζει ότι «η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα», αλλά τονίζει ότι «έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει και από αυτόν τον δρόμο δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται».

Δηλώνει μάλιστα χαρακτηριστικά: «σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων, δεν βλέπω καμιά ελπίδα, καθώς το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.