Αστέρας Τρίπολης-Παρτιζάν Βελιγραδίου 2-0

Συνέχεια στην εκπληκτική φετινή ευρωπαϊκή πορεία του έδωσε απόψε ο Αστέρας Τρίπολης, που με γκολ των Ουσέρο (22΄) και Πάρα (22΄) επιβλήθηκε 2-0 της Παρτιζάν Βελιγραδίου στο «Θ. Κολοκοτρώνης», σημείωσε την πρώτη νίκη της Ιστορίας του στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και οδηγεί μόνος την κούρσα στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης, καθώς η Τότεναμ αναδείχθηκε ισόπαλη της Μπεσίκτας (1-1) στο Λονδίνο. 

Το πρέσινγκ που άσκησε ο Αστέρας ψηλά «μπλόκαρε» την Παρτιζάν, της απέκοψε την κυκλοφορία και την κατέστησε εντελώς ακίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο, αντίθετα με τους γηπεδούχους που βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 22΄ ύστερα από εξαιρετικά οργανωμένη προσπάθεια και σουτ του Ουσέρο. Ο Αστέρας είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει, αλλά ο Λούκατς είπε «όχι» στο τετ α τετ με τον Μάσα (25΄) και στο σουτ του Ρόλε (40΄).

.«Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη»

Τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη (με πιθανότερη ημερομηνία την 4η Οκτωβρίου) προετοίμαζε η «Ομάδα Μαζιώτη», σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έκανε πριν από λίγα λεπτά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ. 

Επιπλέον στους στόχους των τρομοκρατών είναι ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας και η σύζυγός του, ο εφοπλιστής Θ. Βενιάμης και πολλές πολυεθνικές εταιρείες καθώς και η Νέα Δημοκρατία. Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, ένα γκαράζ στο Βύρωνα «αποκάλυψε» όλο το τρομοκρατικό σχεδιασμό της «Ομάδας Μαζιώτη». Εδώ και... περισσότερα »

.Οι δίδυμες «απειλές» που έφεραν την ψήφο εμπιστοσύνης

Με δύο βασικούς στόχους πορεύεται ο κυβερνητικός συνασπισμός στην δοκιμασία της ψήφου εμπιστοσύνης, όπως αποφάσισαν χθες το βράδυ οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Αφενός να βάλει ένα τέλος στις φυγόκεντρες δυνάμεις και τις ενδοκυβερνητικές τριβές που τον τελευταίο καιρό με αφορμή και τον ΕΝΦΙΑ έχουν αυξηθεί. 

Η πολιτική κόπωση πολλών βουλευτών της κυβέρνησης έχει καταστεί εμφανής, με τα περισσότερα «κρούσματα» να προέρχονται από το ανοιχτό μέτωπο της Χαριλάου Τρικούπη. Ωστόσο και στο εσωτερικό της ΝΔ, η εσωστρέφεια και η κατήφεια είναι διάχυτες, ενώ αρκετοί βουλευτές β... περισσότερα »

.Νέα στοιχεία από την ανασκαφική έρευνα στην Αμφίπολη

Στοιχεία και αποδείξεις που επιβεβαιώνουν πως ο τύμβος Καστά είναι τάφος και όχι κάποιο ηρώο έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμούς. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, με την αφαίρεση των χωμάτων, χτες, αποκαλύφθηκαν τμήματα από μαρμάρινη θύρα, της τυπικής μορφής των μακεδονικών τάφων: 

Δηλαδή, έχουμε θύρα κατασκευασμένη από μάρμαρο Αλυκής Θάσου- όπως είναι κατασκευασμένο και όλο το ταφικό συγκρότημα- με εφηλίδες, οι οποίες μιμούνται την κεφαλή καρφιών, όπως είθισται στις ξύλινες πόρτες. Στη δυτική πλευρά του θυρώματος διαπιστώθηκε ότι υπάρχει στροφέας. Ο στροφέας είναι το σημείο ... περισσότερα »

.Διαβεβαιώσεις για τις συντάξεις

Στη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση συντάξεων προέβη ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, τουλάχιστον τριών ωρών, με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών. 
Η ελληνική πλευρά εμφανίστηκε να μην αποδέχεται τη λήψη αμιγώς οικονομικού χαρακτήρα μέτρων στο ασφαλιστικό καθώς βρίσκονται σε πληρη εξέλιξη διαδικασίες μελετών με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2015. 

Τέλος του μηνός θα ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, ωστόσο η αναδρομική εξέταση των οικονομικών των ασφαλιστικών φορέων, από το 2008, αναμ... περισσότερα »

.«Σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στις 4/10»

Σε συνταρακτικές αποκαλύψεις προχώρησαν -σε συνέντευξη Τύπου- ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με τον υπουργό κατά την σύλληψη ενός νεαρού άνδρα σε γκαράζ στον Βύρωνα βρέθηκαν σημειώσεις σύμφωνα με τις οποίες υπήρχαν σχέδια για ενέργειες κατά του εφοπλιστή προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, του εφοπλιστή Θεόδωρου Βενιάμη, του πρόεδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα, της συζύγου του, των γραφείων της Ζίμενς, της εταιρίας Ίνφο Κουεστ και των γραφείων της ναυτιλιακής εται... περισσότερα »

.Στις 100 δόσεις φέρεται να κλειδώνει η συμφωνία για ληξιπρόθεσμα σε εφορία - ταμεία

Ο μέγιστος αριθμός των δόσεων αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία και η επίπτωση της ελληνικής πρότασης στα δημοσιονομικά του κράτους οδηγεί τη συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας στις 100 μηνιαίες δόσεις, σύμφωνα με πληροφορίες στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης που μετέχουν στα τεχνικά κλιμάκια της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα ίδια στελέχη, η τρόικα δεν κάνει δεκτή την αρχική εισήγηση της ελληνικής πλευράς για 120 δόσεις στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών,

 ενώ αναμένει την πλήρη ανάλυση των επιπτώσεων της εφαρμογής του μέτρου στα δημοσιονομικά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεδομένου ότι η συνολική ρύθμιση θα προβλέπει, παράλληλα, «κούρεμα» έως και στο 90% των προσαυξήσεων και των προστίμων. Φέρεται ωστόσο να είναι σύμφωνη ώστε το πλαφόν αποπληρωμής χρεών προς το Δημόσιο να οριστεί τελικά στις 100 δόσεις. 

Πάντως, σημειώνεται ότι, ήδη η κυβέρνηση έχει δεχθεί ότι θα υπάρχει "επίβλεψη ορθής εφαρμογής" της ρύθμισης 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.