.Εικόνα καταστροφής σε όλο το φάσμα της αγοράς

Δραματική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η αγορά τα τελευταία 24ωρα. Ο τζίρος των επιχειρήσεων - εκτός των σούπερ μάρκετ και των βενζινάδικων - έχει μειωθεί σε επίπεδα μηδενικά σε πολλές περιπτώσεις, ενώ μικρομεσαίες, αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με τεράστια προβλήματα. 

Το λουκέτο στις τράπεζες και τα capital controls έφεραν μια χιονοστιβάδα προβλημάτων. Πιο αναλυτικά: -Υπάρχει κίνδυνος για *ελλείψεις σε τρόφιμα και σε φάρμακα* από την επόμενη εβδομάδα. Με τις τράπεζες να βρίσκονται κυριολεκτικά σε οριακό σημείο οι συναλλαγές έχουν παγώσει. Ο πρόεδρος ...περισσότερα »

.Κινδυνεύουν να ξεμείνουν από χαρτονομίσματα οι τράπεζες

Σε οριακό σημείο βρίσκεται το ρευστό στις τράπεζες και η δυνατότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων να δίνουν τα 60 ευρώ την ημέρα μέσω των ATM. 

Οι εκροές καταθέσεων συνεχίζονται κανονικά και χθες μέσω των ATM βγήκαν περίπου 300 εκατ. ευρώ. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι εντελώς οριακή και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα για πόσες μέρες ακόμη οι τράπεζες θα μπορούν να δίνουν το ρευστό. 

Ήδη το όριο των 60 ευρώ μειώνεται στην πράξη στα 50 ευρώ, καθώς τα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ εξαντλούνται, ενώ σε πολλές περιπτώσεις που υπάρχουν χαρτονομίσματα των 20 ευρώ στα ATM, οι πολίτε... περισσότερα »

.Η Ελλάδα χάνει κεφάλαια ύψους 12,7 δισ. ευρώ

Το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας από τον EFSF ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα (ώρα Βρυξελλών, 1.00 π.μ. ώρα Ελλάδος), με αποτέλεσμα η χώρα να χάνει κεφάλαια συνολικού ύψους 12,7 δισ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον EFSF Στην ανακοίνωση του μηχανισμού τονίζεται ότι «σήμερα τα μεσάνυχτα (ώρα κεντρικής Ευρώπης) ολοκληρώνεται το ελληνικό πρόγραμμα. 

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα κεφάλαια ύψους 1,8 δισ. ευρώ που αφορούν το «μερίδιο» του EFSF στο ελληνικό δανειακό πρόγραμμα να μην είναι πλέον διαθέσιμα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα 10,9 δισ. ευρώ που αφορούσαν την κάλυψη πιθανής ανακ... περισσότερα »

.Ο EFSF εξετάζει άμεση πτώχευση της Ελλάδας

Σε ξεκαθάρισμα ότι η μη πληρωμή του ΔΝΤ από την Ελλάδα θα συνιστούσε περίπτωση αθέτησης των υποχρεώσεων για ορισμένα δάνεια του EFSF προχώρησε σήμερα το Ευρωπαικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 

Ο EFSF αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση πως λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι το ΔΝΤ έλαβε αίτημα χθες από τις ελληνικές αρχές για την επέκταση της υποχρέωσης αποπληρωμής από την Ελλάδα των δόσεων οι οποίες κατέστησαν απαιτητές χθες. 

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ προτίθεται να εξετάσει το αίτημα αυτό εν ευθέτω χρόνω» σημειώνει σχετικά. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του EFSF, ο... περισσότερα »

.Ντάισελμπλουμ: Μικρή πιθανότητα προόδου μετά το διάγγελμα Τσίπρα

Μικρή πιθανότητα προόδου στις διαπραγματεύσεις μετά το διάγγελμα Τσίπρα, βλέπει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών θα συζητήσει την πρόταση που έστειλε η Αθήνα, αλλά ο ίδιος βλέπει «μικρή πιθανότητα» προόδου, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Θα συζητήσουμε για τις προτάσεις, αλλά με αυτήν την τελευταία ομιλία βλέπω ελάχιστες προοπτικές προόδου», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

.Τα εγκλωβισμένα λεφτά και ο νόμος για το κούρεμα των καταθέσεων

Η χώρα και τυπικά πλέον από τα ξημερώματα βρίσκεται εκτός μνημονίου. Το μνημόνιο από σήμερα δεν υπάρχει, όμως μαζί με αυτό δεν υπάρχει και το ευρωπαϊκό δίχτυ ασφαλείας (από τη μία τα ξημερώματα) ενώ η χώρα δεν πλήρωσε το ΔΝΤ. 

Σε μια κίνηση απελπισίας, με τις τράπεζες κλειστές και δίχως καμία ασφάλεια για την Ελλάδα η χώρα ζήτησε αναβολή της πληρωμής των 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ και σήμερα σε μια επικίνδυνη αποστολή η κυβέρνηση βρίσκεται απέναντι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

*Από σήμερα η ΕΚΤ έχει και τυπικά κάθε δικαίωμα να τραβήξει την πρίζα.* Η ΕΚΤ με βάση τον κανονισμό δεν...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.