Διαπραγμάτευση… καφενείου, αυριανισμός και κεντροαριστερά στο ΣΥΡΙΖΑ

Άρχισαν τα όργανα να βαράνε από την πρώτη μέρα της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που αναμενόταν τα βαριά χαρτιά να πέσουν την Κυριακή όπου έχει προγραμματιστεί να μιλήσουν τα περισσότερα μεγαλοστελέχη και υπουργοί. 

Το πιο σοβαρό πράγμα το είπε ο Γιάννης Μηλιός στην ομιλία του όταν σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσακαλώτου, Βαρουφάκη και Τσίπρα ότι υπέγραψαν συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου με προφορικές υποσχέσεις χωρίς να πάρουν φράγκο με αποτέλεσμα το πρόβλημα οικονομικής ασφυξίας και ρευστότητας, τόνισε ότι «αυτά δεν γίνονται ούτε στα καφενεία». Ο Γιάννης Μηλιό... περισσότερα »

.Τα αγκάθια στο δρόμο του Τσίπρα προς το συμβιβασμό

*Στις 5 Ιουνίου «κληρώνει» για την Ελλάδα η πρώτη πληρωμή της μηνιαίας δόσης των 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, αλλά ο δρόμος είναι στρωμένος με αγκάθια για το συμβιβασμό με τους δανειστές*. 

Η πρώτη καταβολή 300 εκατ. ευρώ στις 5 Ιουνίου έχει και συνέχεια. Στις 12 του ίδιου μήνα θα πρέπει η Αθήνα να αποπληρώσει άλλα 360 εκατ. ευρώ στις 16 του μήνα 560 εκατ. ευρώ και στις 19 του μήνα τα τελευταία 360 εκατ. ευρώ. 

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε την Παρασκευή με την Ουάσιγκτον και μίλησε με τον Αμερικάνο υπουργό οικονομικών Τζάκ Λιού δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για να ...περισσότερα »

.''ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΔΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ''...

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε σε χθεσινή του συνέντευξη ότι η Ελλάδα ... θα πρέπει να καταβάλει πολλές προσπάθειες ακόμη, αλλά και ότι δεν θα πρέπει να περιμένει περαιτέρω υποχωρήσεις από τη Γερμανία. 

Μιλώντας στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ο Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε περαιτέρω υποχωρήσεις από την πλευρά της Γερμανίας για την επίλυση του προβλήματος του χρέους της. 

Η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε στις 20 Φεβρουαρίου να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός,. «Γι' αυτό δεν χρε... περισσότερα »

.NY Times: Ο Τσίπρας μασάει τα λόγια του και πάει σε εκλογές

«Τα περισσότερα σενάρια που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι δυσοίωνα. Η χώρα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει, να εισαγάγει ελέγχους κεφαλαίων,. Να μετατρέψει -διά της βίας- τις καταθέσεις των αποταμιευτών σε τραπεζικό κεφάλαιο να αποχωρήσει από το ευρώ και ούτω καθεξής». 

Από τις πρώτες αράδες του άρθρου του στους NY Times, ο γνωστός δημοσιογράφος Ούγκο Ντίξον, που συχνά πυκνά ασχολείται με τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα (με πύρινο τρόπο), δείχνει πως τα πράγματα μόνο ρόδινα δεν είναι. Ωστόσο, μέσα από το κύμα του πεσιμισμού υπάρχει και μια ακόμη πιθανότητα να πάνε καλά τα πράγματα. Και όπως α... περισσότερα »

.''Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ''...

Οι περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στην Ισπανία επιβεβαιώνουν την έναρξη μιας νέας πολιτικής εποχής... στην Ισπανία, που χαρακτηρίζεται από την απώλεια ηγεμονίας του Λαϊκού Κόμματος, υποστηρίζει σε άρθρο της η εφημερίδα EL Pais. 

Το Λαϊκό Κόμμα, μάλιστα, χάνει τη μεγαλύτερη θεσμική εξουσία που απέκτησε ποτέ ένα κόμμα στη δημοκρατία. Είναι αλήθεια ότι κέρδισε τις περισσότερες ψήφους, με μικρή διαφορά από το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

 Η παραμονή του όμως στην κεφαλή των πόλεων που ήλεγχε και των περισσοτέρων αυτόνομων κοινοτήτων δεν εξαρτάται πλέον από αυτό, αλλά από την ικανότητα... περισσότερα »

.Ζωή και Ραχήλ ανέλαβαν να... ανακρίνουν τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ

Με μπαράζ ερωτήσεων και αρκετά επιθετικές τοποθετήσεις η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, πέρασε από ακρόαση τους υποψήφιους Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο για τη διοίκηση της ΕΡΤ. 

*Ενορκη κατάθεση και το χέρι στο ευαγγέλιο* «Θα σας πω την αλήθεια με το χέρι στο Ευαγγέλιο» σχολίασε ο προτεινόμενος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να τον διακόπτει λέγοντας: 

«Δεν δίνετε ένορκη κατάθεση». Κι όμως το κλίμα ήταν από νωρίς εκρηκτικό και θύμιζε κάτι από ένορκη κατάθεση ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρί... περισσότερα »

.Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα δεν πληρώσει το ΔΝΤ... Τα διαθέσιμα στερεύουν και δεν υπάρχουν λεφτά για τη δόση

Στην κόψη του ξυραφιού κινείται η κυβέρνηση και η χώρα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να βρει το κλειδί που θα δώσει τις απαραίτητες ανάσες στη χώρα. 

Τα διαθέσιμα στερεύουν αν και η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι έχουν εξασφαλιστεί οι μισθοί και οι συντάξεις μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ δεν ήταν τυχαίο το τηλεφώνημα μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου ενώ είχε απογειωθεί το αεροσκάφος από τη Ρίγα για την Αθήνα.

 Η Αθήνα διαμηνύει ότι χωρίς συμφωνία, δεν έχει χρήματα για να πληρώσει στο Ταμείο τις τέσσερις δόσεις του άλλου μήνα, ύψους...περισσότερα »

.Πότε και πώς μπορεί να επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες

Καμπανάκι κινδύνου για επιβολή ελέγχου κεφαλαίων -γνωστά ως capital controls- στις τράπεζες χτυπάει όλο και πιο έντονα τις τελευταίες μέρες με αποκορύφωμα τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι στην Παρασκευή, θα επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. 

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν πρόκειται να πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, ενώ αίσθηση προκαλεί η εκτίμηση της κ. Μπακογιάννη ότι είναι ορατός ο κίνδυνος επιβολής σεναρίου Κύπρου στην Ελλάδα, εφόσον τα επόμενα 24ώρα η κυβέρνηση και... περισσότερα »

.Ανεβάζουν στροφές στο Brussels Group περιμένοντας το ΔΝΤ

Να μαζέψει τις δόσεις του ΔΝΤ του Ιουνίου σε μία προς το τέλος του μήνα επιθυμεί η κυβέρνηση που ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την πληρωμή του Ταμείου στις 5 Ιουνίου χωρίς να υπάρχει συμφωνία, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται να επιταχύνει στο Brussels Group προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. 

Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει ζητήσει από το ΔΝΤ να πάνε αργότερα οι δόσεις του Ιουνίου σε μία δόση προς το τέλος του μήνα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αυτό θα εγκριθεί από το Ταμείο. Στόχος είναι να υπάρξει μια αρχική συμφωνία ώστε να εκδο...περισσότερα »

.Το μπαλάκι στην Αθήνα πετάει ο Σόιμπλε... Αποκλείει υποχωρήσεις από το Βερολίνο

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε σε χθεσινή του συνέντευξη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει πολλές προσπάθειες ακόμη, αλλά και ότι δεν θα πρέπει να περιμένει περαιτέρω υποχωρήσεις από τη Γερμανία. 

Μιλώντας στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ο Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε περαιτέρω υποχωρήσεις από την πλευρά της Γερμανίας για την επίλυση του προβλήματος του χρέους της.

 Η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε στις 20 Φεβρουαρίου να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός,. «Γι' αυτό δεν χρειάζε... περισσότερα »

.Τι αλλάζει στη φορολόγηση των Ι.Χ.... .Πυξίδα των αλλαγών η αξία του οχήματος, όχι ο κυβισμός του

Σε αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των αυτοκινήτων προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο το γενικότερο εξορθολογισμό του τομέα της αυτοκίνησης, μιας και ο παλιότερος τρόπος θεωρούνταν άδικος, αφού λάμβανε υπόψη τον κυβισμό και όχι την αξία του αυτοκινήτου. *Έτσι το υπουργείο σχεδιάζει:* 

*1. *Κατάργηση του κριτηρίου του κυβισμού των οχημάτων ως βάση της φορολόγησής τους. Αντί γι’ αυτό προτείνεται υπολογισμός της φορολογίας στη βάση της λιανικής τιμής (προ φόρων), με προοδευτική αναπροσαρμογή των συντελεστών του τέλους ταξινόμησης. *2.* Καταβολή ΦΠΑ, έλεγχο στοιχείων κα...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.