.Περαιτέρω ασκήσεις αντοχής για τις τράπεζες σχεδιάζει η ΕΚΤ

«Οι ασκήσεις αντοχής σίγουρα θα είναι μέρος των εποπτικών δραστηριοτήτων στο μέλλον, με την μία ή την άλλη μορφή» είπε ο Γιούκα Βεσάλα, γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Μικροπροληπτικής Εποπτείας της ΕΚΤ σε τραπεζικό συνέδριο.

Η ΕΚΤ μελετά τη βιωσιμότητα των επιχειρηματικών μοντέλων και της στρατηγικής των μεγάλων τραπεζών πραγματοποιώντας συναντήσεις με κορυφαία στελέχη στο πλαίσιο του Προγράμματος Εποπτικής Εξέτασης (SEP), το οποίο περιλαμβάνει επιτόπιους ελέγχους και έρευνα στα εσωτερικά μοντέλα των τραπεζών καθώς και τακτικές επιθεωρήσεις από πολυεθνικές εποπτικές ομάδες, είπε ο Βεσάλα.

.Ομολογία ήττας του ΣΥΡΙΖΑ από Λαφαζάνη: Καλύτερα να παραδώσουμε την σκυτάλη της διακυβέρνησης!

Βόμβα μεγατόνων από Λαφαζάνη που ξεφεύγει από τα «συνηθισμένα» που πιστεύει όπως η έξοδος από το ευρώ. Με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δηλώνει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του θα πρέπει να παραδώσει την κυβερνητική σκυτάλη! 

Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση για το αν πρόκειται να κάνει κωλοτούμπα η Πλατφόρμα για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντάει ότι «Δεν υπάρχει τίποτα πιο ξένο και αποτροπιαστικό για μένα από το δόγμα “η εξουσία για την εξουσία” ή, για να χρησιμοποιήσω διαφορετικ... περισσότερα »

..Ολοι πάνω στον Ντράγκι για να τελειώσει το μαρτύριο της σταγόνας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, καθώς, οι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης για τα οικονομικά θέματα αναχωρούν την Τρίτη από την Αθήνα για Παρίσι και Φρανκφούρτη ώστε να έχουν επαφές για να προχωρήσει η συμφωνία, αλλά και να μην υπάρξει «ατύχημα».

 Το απόγευμα της Τρίτης (στις 17.30) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα συναντηθούν εκτάκτως με τον Μάριο Ντράγκι, επικεφαλής της ΕΚΤ. Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι πειστεί ο ισχυρός άνδρας της Φρανκφούρτης να βάλει τέλος στ... περισσότερα »

.Σε "συνολική συμφωνία"στοχεύει, τώρα το Μαξίμου

Όλη αυτή η σπουδή είναι πολύ περίεργη, όχι γιατί δεν πρέπει πράγματι να τελειώνουμε μια και καλή με όλο αυτό το σκηνικό, αλλά γιατί γίνεται από μια κυβέρνηση που δεν ξέρει τι θέλει, που κάνει αλλοπρόσαλλες κινήσεις και που έχει αποτύχει παταγωδώς σε κάθε εκτίμησή της μέχρι σήμερα. *(Ανανεωμένο)* 

Είναι πράγματι άγνωστο αν θα υπάρξει συμφωνία – πακέτο, ενδιάμεση λύση ή διαπραγμάτευση «κοκορέτσι». Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις, κυρίως επειδή η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι τελικά θέλει. Ακόμη και οι «κόκκινες» γραμμές που θέτει μετακινούνται κατά το δοκούν κα...περισσότερα »

.Το 48ωρο θρίλερ που κρίνει μισθούς και συντάξεις

Τα μολύβια πιάνουν πάλι σήμερα δανειστές και κυβέρνηση με το βλέμμα της ελληνικής κυβέρνησης να βρίσκεται στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Τετάρτη, καθώς μπορεί να αυξηθεί το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων κάτι που θα λύσει τα χέρια της χώρας για το Μάιο. 

Οι συζητήσεις εμφάνισαν εικόνα εμπλοκής μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς οι δανειστές ζήτησαν να μην αναιρεθούν όσες μνημονιακές ρυθμίσεις υιοθετήθηκαν τα προηγούμενα πέντε χρόνια και ήταν ξεκάθαρη η προειδοποίηση για την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας. Στο Brussels group και οι δύο πλευρές παραδέχονται, πως ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.