.Η Γιάννα και το κουτσό της άλογο

*Σχόλια**Ρέα Βιτάλη * 
«Δώσε το χέρι σου. Σφιχτή χειραψία». «Ανασηκωμένους τους ώμους. Μην καμπουριάζεις». «Όταν κάθεσαι τα πόδια να είναι κλειστά. Δεν κάθεσαι σε καφενέ! Και να κοιτάς τον άλλον στα μάτια». «Όταν σε ρωτούν κάτι κρίσιμο μην κάνεις Αααα... 

Δείχνεις ότι δεν έχεις απάντηση». Κώδικες σωστής ανατροφής. Δώσαμε τόνους πτυχίων στα παιδιά μας αλλά ξεχάσαμε την έννοια ανατροφή. Και τα σχολεία διδάσκουν δήθεν... Κάτι σε μόρφωση αλλά όχι ανατροφή πια. Παρακολούθησα τον Αλέξη με τον Πρόεδρο Κλίντον. Αρχικά, την εικόνα με φωνή. Μετά χωρίς φωνή. Ο Αλέξης είναι ο σύγχρονος Ελληναράς....περισσότερα »

.ΠΑΣΟΚ: Αποδεικνύονται πιο τροϊκανοί και από τους τροϊκανούς

«Οι ψευδαισθήσεις έλαβαν τέλος και οι κυβερνώντες αποδεικνύονται πιο τροϊκανοί και από τους τροϊκανούς», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι «μετά την οριζόντια μείωση των συντάξεων που είδαν οι συνταξιούχου αναδρομικά από 1/7/2015, έρχεται η δεύτερη πολύ σκληρή πραγματικότητα με δραματικές μειώσεις στις συντάξεις και ακραίες ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης». 

«Αυτά προκύπτουν από την εγκύκλιο του Υφυπουργού Εργασίας , που εκδόθηκε χθες και διαψεύδει κάθε προσδοκία που είχαν καλλιεργήσει προεκλογικά οι κυβερνητικοί εταίροι για σχετική «λείανση» των ρυθμίσεων, μέσα από τις ...περισσότερα »

.5 βόμβες στις συντάξεις - Τι αλλάζει στα ποσά και τα όρια ηλικίας-νεώτερο

*«Φως» στις γκρίζες ζώνες του νέου Ασφαλιστικού (σταδιακή αύξηση ορίων ηλικίας και ετών ασφάλισης, επιβολή πρόσθετης ποινής για την πρόωρη συνταξιοδότηση, αλλαγή τρόπου υπολογισμού των συντάξεων και χορήγηση μόνο του οργανικού ποσού έως τα 67) θα ρίξει η Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων αφού προηγουμένως υποβάλλουν τα ασφαλιστικά ταμεία τα σχετικά ερωτήματα!* 

Το υπουργείο Εργασίας απέστειλε έγγραφο σε όλα τα Ταμεία παραθέτοντας τις 5 αλλαγές που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι (ν. 4336/15) χωρίς, ωστόσο, να δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των νέων διατάξεων για όσους δεν... περισσότερα »

.Με το ευχαριστώ του Αλέξη τι θα πρέπει να περιμένουμε;

Ακόμη και η… κακή δεξιά που είναι… όργανο των ξένων δεν έχει πει τόσο απροκάλυπτα «ευχαριστώ τους Αμερικανούς». Μετά τον Σημίτη, στην κρίση στα Ίμια και τον αντιπρόεδρο Δραγασάκη πριν μερικούς μήνες, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμως χθες έδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Ουάσιγκτον. 

Ο αριστερός που έπαιρνε μέρος στις διαδηλώσεις κατά του Κλίντον πριν από καμιά 15αριά χρόνια πήγε στις ΗΠΑ για έναν και μόνο λόγο. Ή μάλλον για δύο. Ο πρώτος ήταν για να επιβεβαιώσει την πρόσδεση του ΣΥΡΙΖΑ στο άρμα των Αμερικανών. Ο δεύτερος για να κάνει το χατίρι της μεγάλης «χορηγού» Γιάννας. Και είναι αλήθ... περισσότερα »

.Αύριο ανακοινώνει ο Μεϊμαράκης την υποψηφιότητά του

Αύριο το μεσημέρι θα ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μεϊμαράκης θα συνοδεύσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με περισσότερες από 50 υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος -και όχι από τα μέλη του τελευταίου συνεδρίου-, στις οποίες όμως δεν θα συμπεριλαμβάνονται Περιφερειάρχες κα αντιπεριφερειάρχες. 

Αναμένεται επίσης κατά την ανακοίνωση να παρουσιάσει την πρότασή του για την αναδιοργάνωση του κόμματος. Εν τω μεταξύ στο παρασκήνιο υπάρχει διαφωνία για τον... περισσότερα »

.Η μεγάλη επιστροφή των επίορκων υπαλλήλων στο Δημόσιο

Λύση στο πρόβλημα της επιστροφής στο Δημόσιο των «επίορκων» υπάλληλων που έχουν κατηγορηθεί για κακουργήματα αναζητεί η κυβέρνηση. 

Με την κατάργηση της αυτοδίκαιης αργίας που επέφερε ο νόμος τον οποίο είχε εισηγηθεί ο πρώην υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γ. Κατρούγκαλος, επιστρέφουν στις θέσεις τους οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι μέχρις ότου αποφασίσει το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο για την τύχη τους. 

Περισσότεροι από 900 υπάλληλοι που κατηγορούνται για σοβαρά πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα επιστρέφουν στις θέσεις τους. Στην κυβέρνηση αναζητούν τρόπους για να «παγώσει» η επιστρ... περισσότερα »

.Handelsblatt: Ο μακρύς κατάλογος 105 μέτρων του Τσίπρα – Tι λέει ο γερμανικός Τύπος

*Στις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν τάχιστα, όπως υποστηρίζουν, στρέφεται το βλέμμα των σχολιαστών του γερμανικού Τύπου. Ο ρόλος της Συρίας και η ένδεια στρατηγικής και από τις δύο υπερδυνάμεις ΗΠΑ και Ρωσία.*

 «Ο μακρύς κατάλογος του Τσίπρα» είναι ο τίτλος άρθρου που φιλοξενεί η οικονομική εφημερίδα *Handelsblatt*, στο οποίο περιγράφεται η πρωταρχική ανάγκη υλοποίησης 105 συνολικά μέτρων για ριζικές μεταρρυθμίσεις από τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

 Ο σχολιαστής διευκρινίζει ότι ο κατάλογος είναι τόσο μακρύς επειδή περιλαμβάνει μέτρα που ανέβαλαν συνεχώς οι προηγούμενες ... περισσότερα »

.Από τις χειρότερες χώρες για να ζουν οι πολίτες άνω των 60 ετών, η Ελλάδα

Στις πρώτες θέσεις μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε γηράσκοντα πληθυσμό κατατάσσεται η Ελλάδα, με ποσοστό αύξησης 21,4% μεταξύ των ετών 2001-2006, έναντι μέσου όρου της ΕΕ 17,2%. 

Συγκεκριμένα, οι έξι πρώτες χώρες σε παγκόσμια κλίμακα που γηράσκουν ταχύτατα είναι κατά σειρά η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ιταλία. 

*Οι άνω των 60 ετών αποτελούσαντο 27% το 2014, θα φθάσουν το 33,2% του ελληνικού πληθυσμού το 2030 και το 40,8% το 2050. Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών αντιπροσωπεύουν ποσοστό πάνω από το 19,3% του πληθυσμού, ενώ το ποσοστό... περισσότερα »

.Η ώρα της Εφορίας: Τι θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι μόνο τον Οκτώβριο

Καυτός μήνας αναμένεται να είναι ο Οκτώβριος για όλα τα νοικοκυριά καθώς θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν τις αυξημένες υποχρεώσεις λόγω Μνημονίου στην Εφορία.

 Την ίδια ώρα εξετάζονται και οι αλλαγές που θα έρθουν στο αφορολόγητο όριο, τη χρήση πλαστικού χρήματος και τις αποδείξεις, *Αναλυτικά τι θα πληρώσουν τις επόμενες ημέρες οι φορολογούμενοι* · 

Τέλος Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν τη δόση του φόρου εισοδήματος · Σήμερα λήγουν και θα πρέπει να πληρώσουν τις δόσεις χρεών στην εφορία · Τέλος ο μειωμένος Φ...περισσότερα »

.Η μεγάλη επιστροφή των επίορκων στο Δημόσιο

Βήματα πίσω κάνει το Δημόσιο, αφού με την κατάργηση της αυτοδίκαιης αργίας που επέφερε ο νόμος τον οποίο είχε εισηγηθεί ο πρώην υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κατρούγκαλος, επιστρέφουν στις θέσεις τους οι επίορκοι υπάλληλοι.

 Περισσότεροι από 900 υπάλληλοι που κατηγορούνται για σοβαρά πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα επιστρέφουν στις θέσεις τους, με την κυβέρνηση να βρίσκεται σε αμηχανία και να αναζητά τρόπους ώστε να «παγώσει» την επιστροφή των υπαλλήλων που κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα ή έχουν καταδικαστικές δικαστικές αποφάσεις εις βάρος τους. Το εντυπωσιακό ε... περισσότερα »

.Το ζεύγος Ομπάμα με το ζεύγος Τσίπρα

Σχεδόν μία ημέρα έπειτα από το τετ α τετ που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Μπαράκ Ομπάμα, μετά των συζύγων τους, δόθηκε στη δημοσιότητα και η πρώτη φωτογραφία, στην οποία ποζάρουν ο Αμερικανός πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, μαζί με τον Ελληνα πρωθυπουργό και τη σύντροφό του. 

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Περιστέρα Μπαζιάνα συνάντησαν τους Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα τα ξημερώματα της Τρίτης, στη Νέα Υόρκη, στο δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Στη φωτογραφία, η γλώσσα του σώματος προδίδει μία ελαφρά αμηχανία από την πλευρά του κ. Τσίπρα και της κ. Μπαζιάνα, καθώς ποζάρουν με σφιγμέ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.