.Καταλογισμός ευθυνών

Τελικά εκείνο που αποδεικνύεται μέσα από μια ενδελεχή έρευνα είναι ότι μάλλον δεν γίνεται να υπάρξει κακοδιαχείριση σε δημόσιο οργανισμό χωρίς την άμεση (και ιδιοτελή φυσικά) εμπλοκή συνδικαλιστικών και διοικητικών στελεχών. Κι αυτό αποδεικνύει, αν μη τι άλλο, ότι τίποτα δεν γίνεται στην τύχη και χωρίς να υπηρετείται σκοπιμότητα ή συμφέρον κάποιου παράγοντα. 

Η περίπτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δεν θα μπορούσε ν΄ αποτελέσει εξαίρεση. 
Και οι πληροφορίες μιλάνε για περιπτώσεις που δεν θέλει και πολύ για να καταλάβει κανείς τι υποκρύπτουν. Οταν μία συνδικαλίστρια που μετείχε... περισσότερα »

.Τζ. Κέρι: Στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

 Την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Ελλάδα και την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό για την ανόρθωση της οικονομίας του εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Υποδεχόμενος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Κέρι τον συνεχάρη για την ελληνική Προεδρία στη ΕΕ, επισημαίνοντας ότι «προσβλέπουμε σε συνεργασία» με σκοπό την έξοδο από την κρίση, καθώς και για μια σειρά θεμάτων, όπως την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και σε θέματα των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ συμπαραστέκονται στην προσπάθεια της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, κάνοντας αναφορά στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και στις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού.

Πριν τη μετάβασή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών είχε επισκεφθεί το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, όπου είχε «πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση», σύμφωνα με πληροφορίες, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου, τον οποίο ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας. 

.Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος η συνολική μεταρρύθμιση του Δημοσίου

«Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να δρομολογήσουμε μια συνολική μεταρρύθμιση του Δημοσίου που θα ξεπερνά κατά πολύ τις απολύσεις και την κινητικότητα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και προσθέτει: «Η μεταρρύθμιση αυτή εστιάζεται στο πώς το Δημόσιο μπορεί να παρέχει, με αποδεκτό κόστος, ποιοτικές υπηρεσίες σε πολίτες και επιχειρηματίες».

Ο υπουργός σημειώνει: «Η χώρα έχει μια μνημονιακή υποχρέωση να απολύσει 15.000 υπαλλήλους από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2014. Υπάρχει σχεδιασμός σε επίπεδο του υπουργείου και συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης. 

Έχω πει πολλές φορές ότι οι υπάλληλοι, που θα αποχωρήσουν, θα προέρχονται από διάφορες κατηγορίες: υπάλληλοι που μπήκαν παράνομα στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά ή με παράνομες μετατροπές συμβάσεων. 

Είναι μια κατηγορία που αρχίζουμε και την ψάχνουμε πολύ μεθοδικά και έχουμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία είναι ενθαρρυντικά και στενάχωρα από την άλλη, γιατί φαίνεται ότι αυτές οι πρακτικές ήταν πιο διαδεδομένες από ό,τι πιστεύαμε. Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι περιπτώσεις των υπαλλήλων που εργάζονται σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που είτε κλείνουν, είτε συρρικνώνονται. 

Υπάρχουν περιπτώσεις υπαλλήλων, που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας και για τους οποίους δεν θα βρεθεί κάποια άλλη απασχόληση. Υπάρχουν και κάποιες άλλες κατηγορίες, ειδικές περιπτώσεις τις οποίες συζητούμε με την τρόικα αν προσμετρώνται, ή όχι, όπως και οι περιπτώσεις των υπαλλήλων που απολάμβαναν καθεστώς προσωρινής προστασίας για πάρα πολλά χρόνια, ένα καθεστώς το οποίο αίρεται τώρα με αποφάσεις των δικαστηρίων. Και φυσικά, οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι υπάλληλοι και όσοι αποχωρήσουν για λόγους υγείας».

.Οι κατευθύνσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία και τις επόμενες εκλογές

Στη δημοσιότητα δόθηκε η απόφαση της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που ελήφθη στην τελευταία συνεδρίασή της, στις 22 Δεκεμβρίου. Η απόφαση αφορά στις θέσεις του κόμματος σχετικά με την ανεργία, την κεντροαριστερά και τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις Επιπλέον, αναφέρεται ότι στη συνεδρίαση της 22ης Δεκεμβρίου, «η ΚΠΕ με μεγάλη πλειοψηφία υπερψήφισε την εισήγηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ». 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της ΚΠΕ, «εθνικός στόχος πρέπει να είναι με κάθε τρόπο η ανάσχεση της ανεργίας» και ως προς αυτό το 1ο σημείο της απόφασης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, η... περισσότερα »

.Φάκελος με σφαίρες στα γραφεία των Προβόπουλου-Πρετεντέρη

Ως «Λαϊκοί Τιμωροί» υπογράφουν στις απειλητικές επιστολής, που εστάλησαν σε φακέλους με σφαίρες, στον διοικητή της Τράπεζας Γ. Προβόπουλο και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, οι δράστες της ενέργειας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι φάκελοι εντοπίστηκαν στην αλληλογραφία του κ. Προβόπουλου από υπαλλήλους του γραφείου του και στην αλληλογραφία του κ. Πρετεντέρη, στο MEGA. Και οι δύο φάκελοι περιείχαν από δύο σφαίρες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών (ίδιο διαμέτρημα έχει το καλάσνικοφ, αλλά οι συγκεκριμένες δεν ήταν αυτού του τύπου), καθώς και από ένα απειλητικό σημείωμα που υπέγραφαν οι «Λαϊκοί Τιμωροί».

Οι φάκελοι και οι σφαίρες εξετάζονται στην εγκληματολογική υπηρεσία, ενώ για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την Αντιτρομοκρατική.

.Κόντρα Στουρνάρα-Τσίπρα για τα τραπεζικά σκάνδαλα

Τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή για τα «σκανδαλώδη δάνεια των τραπεζών», αξιοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι ως «κυβέρνηση σε αποδρομή» πρέπει να διακόψει κάθε σχεδιασμό και ενέργεια δεσμεύοντας την επόμενη κυβέρνηση που θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στους σχεδιασμούς αυτούς που, όπως είπε, πρέπει να εγκαταλειφθούν, ο κ. Τσίπρας ενέταξε τα παιχνίδια με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη μετάβαση του Γιάννη Στουρνάρα από τη θέση του υπουργού Οικονομικών στη θέσ... περισσότερα »

.Τι δηλώνει κορυφαίος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ, ενόψει των νέων διαπραγματεύσεων

Απορριπτική διάθεση έναντι των ελληνικών προτάσεων για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014 κρατά η τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση να είναι «αγανακτισμένη» με τη στάση των δανειστών. Ζήτημα ανακύπτει και με το χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2014 -2015 που ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ ανεβάζουν στα 14 δισ. ευρώ κατά 3 δισ. ευρώ υψηλότερα σε σχέση με τους κυβερνητικούς υπολογισμούς.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε πως η τρόικα πρέπει να αποδεχθεί ότι οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις τους και ότι τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν ταχύτερα του αναμενόμενου. Ως παράδειγμα ανέφερε τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για τον Δεκέμβριο τα οποία δείχνουν ότι τα μεγέθη ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Ο ίδιος ανάφερε πως η τρόικα δεν αποδέχεται μια σειρά από προτάσεις που έχει υποβάλει η Κυβέρνηση για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014, αλλά και τα δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα που θα καλύψουν την τις απώλειες εσόδων από τη διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.

.ΓΙΑΤΙ ΠΑΓΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν αυτό που κάθε λογικός άνθρωπο έβλεπε τον τελευταίο καιρό: την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό σώμα, ακόμα και στην παραδοσιακά νεοδημοκρατική Α΄ Αθήνας (δηλαδή στο Δήμο μας). * Νομίζω ότι υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες για την παγίωση αυτή, αξιολογικά οι εξής: *1. Η εμμονή των ψηφοφόρων να «ακούνε» την τσέπη τους* -την οποία αδειάζουν συστηματικά πλέον οι φόροι, ειδικά για όσους δεν έχουν δουλειά και/ή δε βλέπουν ανάπτυξη- και όχι τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ούτε των αισιόδοξων οικονομολόγων, που κρίνουν μεγέθη όπως το εμπορικό ισοζ... περισσότερα »

.Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής


Η κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ, οι απολύσεις στο Δημόσιο μες στο 2014, οι αλλαγές στο ΦΠΑ και οι πιθανές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα τω φύλλων της Παρασκευής.
 
Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής: *ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ*: "Μήνας κολάσεως στον ΕΟΠΥΥ". Η εφημερίδα γράφει ότι "στον αέρα θα είναι για τουλάχιστον έναν μήνα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, κυρίως της Αττικής, καθώς δεν θα μπορούν να επισκέπτονται στα Πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ τους 5.765 γιατρούς του οργανισμού, από τη στιγμή που θα μπουν σε διαθεσιμότητα". *ΕΘΝΟΣ*: "Ποιοι φεύγουν από το Δημόσιο ... περισσότερα »

.Κλίμα για «το τέλος του μνημονίου»

Κλίμα για «το τέλος του μνημονίου» θα αρχίσει σταδιακά να διαμορφώνει η κυβέρνηση, ενόψει της διπλής κάλπης το Μάιο.  Όπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, σχεδιάζεται στρατηγική σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο, και το πρωθυπουργικό επιτελείο αντιμετωπίζει τη νέα διαπραγμάτευση με την τρόικα ως ένα από τα τελευταία επεισόδια στο σήριαλ των αξιολογήσεων, καλώντας τους υπουργούς να διαμορφώσουν «μεταμνημονιακή ατζέντα». Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι ελεγκτές θα επιστρέψουν στην Αθήνα μετά το Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου.

.Δεν αποκλείονται τριπλές εκλογές το Μάιο


Δεν αποκλείονται τριπλές εκλογές το Μάιο, ενδεχόμενο που άνοιξε ως μη όφειλε με τις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.
Χθες, ο κ. Παπούλιας, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους σε εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε χαρακτηριστικά «φέτος, είναι η τελευταία μου χρονιά και θέλω να σας ευχαριστήσω από βάθους καρδίας για την συνεργασία»

Σε σχόλιο των δημοσιογράφων ότι τα αφήνει όλα ανοιχτά ο κ. Παπούλιας απάντησε «κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Θνητοί είμαστε. Πού ξέρεις; Του χρόνοι ο φούρναρης μπορεί να μην έχει ξύλα για να ψήσει τις πίτες...».


Υπενθυμίζεται ότι η θητεία του κ. Παπούλια λήγει το Μάρτιο του 2015.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.