.Ο βουλευτής πήρε... το όπλο του και έγινε εκπαιδευτής

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες και βιντεο που καίνε πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής και δίνουν νέα τροπή στο κατηγορητήριο που βαραίνει τα μέλη της παρέδωσε η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία την περασμένη Παρασκευή στις εφέτες ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση. Διασταυρωμένες πηγές του «Εθνους της Κυριακής» αναφέρουν ότι στο οπτικό υλικό απεικονίζεται ο βουλευτής της ΧΑ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ηλίας Κασιδιάρης, να πρωταγωνιστεί σε στρατιωτικού τύπου γυμνάσια εκπαίδευσης νεαρών μελών της οργάνωσης. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ανάμεσα στις εικόνες υπάρχουν και στιγμιότυπα ... περισσότερα »

.Το αδιέξοδο με τους πλειστηριασμούς και η ακατανόητη στάση της τρόικας

Η ευκαιρία να κλείσει η διαπραγμάτευση στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup έχει χαθεί και όχι με υπαιτιότητα της ελληνικής πλευράς. Είναι γενική η αναγνώριση ότι δεν ανταποκριθήκαμε απλώς στους προκαθορισμένους δημοσιονομικούς στόχους μας, αλλά τους υπερβήκαμε κατά πολύ με κυριότερο επίτευγμα το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο το επιτύχαμε έναν χρόνο νωρίτερα από τις προβλέψεις των εταίρων μας.

Ωστόσο, για λόγους που δεν έχει καταστεί δυνατό να αποσαφηνιστούν, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας έχουν αναγάγει σε κορυφαίο θέμα της διαπραγμάτευσης ένα ζήτημα, για το οποίο εκ των προτέρων γνώριζαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ενδώσει η κυβέρνηση στις αξιώσεις και στις πιέσεις τους. 

Η γενική άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών θα ισοδυναμούσε με πολιτική αυτοκτονία για τη δικομματική κυβέρνηση και με μια ακυβερνησία για τη χώρα, της οποίας η διάρκεια και οι επιπτώσεις θα ήταν αδύνατον να προβλεφθούν.

Και δεν είναι μόνο η αμετακίνητη θέση της κυβέρνησης την οποία η τρόικα επιμένει να αγνοεί. Είναι και η θέση των τραπεζών, που ως άμεσα ενδιαφερόμενες για την υπόθεση, δικαιούνται να έχουν κι έναν λόγο παραπάνω. Γνωρίζουν, όμως, πολύ καλά ότι μια ενδεχόμενη άρση των πλειστηριασμών όχι μόνο δεν θα κάλυπτε τις απαιτήσεις τους, αλλά θα οδηγούσε την αγορά των ακινήτων σε πλήρη κατάρρευση. Γι' αυτό και επιλέγουν, όπως και η κυβέρνηση, άλλες ρυθμίσεις.

Είναι αναμφισβήτητο ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες, οι οποίοι, αν και έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, έχουν εκμεταλλευτεί στα χρόνια της κρίσης την ασπίδα προστασίας που ισχύει διά νόμου για τους οικονομικά ανήμπορους και δεν πληρώνουν τις δόσεις τους, γνωρίζοντας ότι δεν θα έχουν συνέπειες.

Γι' αυτούς η άρση της απαγόρευσης δεν είναι απλώς δυνατό, αλλά και επιβεβλημένο να αποφασιστεί. Αλλά μέχρις εκεί. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει αναταράξεις σαν αυτές που θα προκαλούσε η απώλεια του μοναδικού περιουσιακού στοιχείου εκατοντάδων χιλιάδων ελληνικών οικογενειών. 

Αλλωστε το επεσήμανε προ ημερών, όσο σαφέστερα μπορούσε, και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο. Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δήλωσή του θα παίξει τον ρόλο της.

.Λουκέτο σε τρεις συνεταιριστικές τράπεζες...ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ALPHA BANK

Μετά την άπρακτη παρέλευση και των τριών προθεσμιών που είχαν δοθεί για την ανακεφαλαιοποίησή τους και με γνώμονα την προστασία των καταθέσεων των πελατών τους, η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας των συνεταιριστικών τραπεζών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας και στη μεταφορά του συνόλου των καταθέσεων στην Alpha Bank κατόπιν προσφοράς τής τελευταίας σύμφωνα με την κατά νόμο διαγωνιστική διαδικασία για την εύρεση αναδόχου.

Οι τρεις συνεταιριστικές τράπεζες θα τεθούν σε ειδική εκκαθάριση από το προϊόν της οποίας θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τρίτων, με τη σειρά που ορίζει ο νόμος. Εκκαθαριστής ορίστηκε η εταιρεία ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές ΑΕ. 

Τα κεφάλαια που είχαν κατατεθεί στους σχετικούς ενδιάμεσους λογαριασμούς για τους σκοπούς της αύξησης κεφαλαίου, επιστρέφονται στους δικαιούχους τους.

Από την πλευρά της η Αlpha Bank με ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει ότι η εν λόγω αναδοχή αφορά αποκλειστικά στις καταθέσεις και όχι σε άλλα στοιχεία ενεργητικού ή/ και παθητικού των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Οι δικαιούχοι λογαριασμών καταθέσεων των εν λόγω Τραπεζών θα ενημερωθούν για την ημερομηνία που θα αρχίσει η εξυπηρέτησή τους από το δίκτυο καταστημάτων της Alpha Bank, αμέσως μετά την ενσωμάτωση των απαραίτητων δεδομένων των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών στα συστήματα της Τραπέζης.

Η Alpha Bank θα διατηρήσει φυσική παρουσία μέσω καταστημάτων σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δραστηριοποιούνταν οι εν λόγω Συνεταιριστικές Τράπεζες, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του πληθυσμού των περιοχών αυτών.

Η Τράπεζα προτίθεται να προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης στο προσωπικό των Συνεταιριστικών Τραπεζών (περίπου 220 εργαζόμενοι), μετά από διαδικασία επιλογής.

.Άνετη επικράτηση Παναθηναϊκού επί της Καλλονής

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα, 4-0, της τυπικά γηπεδούχου Καλλονής στο ΟΑΚΑ με δύο γκολ του Πράνιτς (29΄ & 67΄), ένα του Μπεργκ (43΄) και ένα του Αμπέιντ (92?) στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. 

Νωρίτερα, ΠΑΟΚ και Απόλλων Σμύρνης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 0-0, ενώ με νίκες συνεχίζουν ο Ατρόμητος και η Ξάνθη, που επιβλήθηκαν με 3-0 του ΟΦΗ και της Βέροιας αντίστοιχα, αλλά και ο Πανθρακικός που νίκησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στους αγώνες του Σαββάτου σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-0, Εργοτέλης-Αρης 3-3 και Λεβαδειακός-Πλατανιάς 2-0.

Η αυλαία της 14ης αγωνιστικής πέφτει τη Δευτέρα με τον αγώνα Παναιτωλικός-Πανιώνιος στις 19.30. 

.Χ. Θεοχάρης: Θα ξεπεράσουμε τον στόχο των εσόδων από την πάταξη της φοροδιαφυγής

Το τέλος των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα από μια πηγή προαναγγέλλει ο γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης με συνέντευξή του στην «Καθημερινή».  «Τώρα που επιτύχαμε τον στόχο να έχουμε καθολική ηλεκτρονική υποβολή, προχωρούμε στο επόμενο στάδιο, να αφαιρέσουμε, δηλαδή, την υποχρέωση υποβολής δήλωσης από το 2014» αναφέρει και εξαγγέλλει, μεταξύ άλλων, τεχνικές βελτιώσεις στις δύο ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με στόχο να ενταχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι, χωρίς, όπως διευκρινίζει, να υπάρχουν αλλαγές στη φιλοσοφία των ρυθμίσεων.

Διαψεύδει τους ισχυρισμούς της τρόικας σχετικά με την εισπραξιμότητα των φόρων στα ακίνητα, ενώ ισχυρίζεται πως τα έσοδα από το κυνήγι της φοροδιαφυγής θα είναι τελικώς περισσότερα από αυτά που εκτιμούν οι εκπρόσωποί της. 

«Είναι σίγουρο ότι το ποσό από τη φοροδιαφυγή θα είναι μεγαλύτερο από τα 350 εκατ. ευρώ, που εκτιμά η τρόικα για το 2014. Θεωρώ ότι ο στόχος να ξεπεράσουμε τα 500 εκατ. ευρώ δεν είναι φιλόδοξος, αλλά ρεαλιστικός» επισημαίνει.

Αναφερόμενος, στις εκτιμήσεις των πιστωτών για την πορεία των εσόδων, τονίζει ότι «έχουν μια τάση να είναι πιο συντηρητικοί από εμάς, αλλά νομίζω ότι όσο και αν τις προηγούμενες χρονιές αυτοί ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα, πλέον εμείς έχουμε καλύτερη εικόνα».  

Τονίζει, τέλος, ότι στην κυβέρνηση έχουν αντιληφθεί ότι «αν δεν πετύχει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, δεν θα πετύχει ούτε η ίδια η κυβέρνηση, ούτε η χώρα».

.Η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά... και κάηκε

Ανήμπορη να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων που έχουν απ’ αυτή οι φίλοι της παρουσιάστηκε η ΑΕΚ.

Θεωρώντας ότι είναι αρκετό να κάνουν… επαγγελματικές νίκες στη Γ’ Εθνική, οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν με τη φωτιά απέναντι στον Αστέρα Βάρης.

Κι αφού «κάηκαν» τελικά, με τους φιλότιμους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν σε 1-1, υπέπεσαν στη δεύτερη «γκέλα» τους φέτος σε τρεις εξόδους απ’ το ΟΑΚΑ!

Η εντύπωση πως θ' αρκούσε το γκολ του Ντακόλ (στο 55’ με πέναλτι) τιμωρήθηκε στο 85’ απ’ το Ζώνα. Επέτρεψε, έτσι, στον Ηρόδοτο να προσπεράσει την «Ένωση» στην κορυφή.

Πώς έπαιξε

Σχεδόν ίδια ενδεκάδα μ’ αυτή που έκανε την καλύτερη εμφάνιση της ΑΕΚ φέτος (στο ματς με τον ΠΑΟ Κρουσώνα) επέλεξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» άλλαξε μονάχα τερματοφύλακα -βάζοντας τον Καραγκιολίδη αντί του Βούρα- και διατήρησε βασικό τον Ανάκογλου. Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Καραγκιολίδης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Τσιρίλο, Σταθάκης και Γεωργέας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Ρόβας-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Γροντής (αριστερά), Ντακόλ (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Μπρέσεβιτς

.Την Τρίτη επιστρέφει η τρόικα

Μετά τη σύγχυση που είχε επικρατήσει σχετικά με την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, φαίνεται τελικά πως το θέμα ξεκαθαρίζει. 

Οι επικεφαλής της τρόικας θα επιστρέψουν την Τρίτη, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Μαζί με τα στελέχη θα επιστρέψει και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Άμεσος στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η επίτευξη συμφωνίας για τα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ. ευρώ ως το τέλος του μήνα.

.Το ΚΚΕ μελετά την ιστορία και διορθώνει τα λάθη του»

Στο χαρακτήρα, τον προσανατολισμό και τις επιδιώξεις του ΚΚΕ, αναφέρθηκε απόψε στην ομιλία του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο γ.γ. της κεντρικής επιτροπής του κόμματος μίλησε στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, στο ΣΕΦ, για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ. «Το ΚΚΕ, δεν απαρνήθηκε ποτέ το ρόλο του ως κόμματος της εργατικής τάξης της τάξης που έχει ιστορική αποστολή να ηγηθεί στον επαναστατικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, στην οικοδόμηση της σοσιαλιστικής- κομμουνιστικής κοινωνίας και παρά τις ελλείψεις του, δεν εγκατέλειψε ποτέ το στρατηγικό του στόχο, το σοσιαλισ... περισσότερα »

.«Το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε με τη χώρα και θα ανέβει μαζί με την άνοδό της»

«Το Κίνημα κατέβηκε με τη χώρα και χάριν της χώρας και θα ανέβει μαζί με την άνοδο της χώρας» δηλώνει ο Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξη στη Realnews.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση», ενώ αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σημειώνει: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα βρούμε με την τρόικα, γιατί έχουμε εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις για την εκταμίευση της δόσης».

Σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι «η δέσμευσή μας αφορά την πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού. 

Δεν αφορά πονηρούς μεγαλοοφειλέτες επιχειρηματικών δανείων που κρύβονται πίσω από την έννοια του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού. Το τρέχον οικογενειακό εισόδημα είναι επίσης σημαντικό κριτήριο για το ύψος της μηνιαίας ανεκτής δόσης όταν ρυθμίζεται ένα δάνειο».

Σημειώνει ότι δεν ανησυχεί για τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι «η συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος έδωσε ηχηρή απάντηση στα παραπολιτικά σενάρια και τη χυδαία θεσμικά πρόσκληση αποστασίας που διετύπωσε η κλειστή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

.Με 153 «ναι» υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός

Με 153 «ναι» υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός, με απόντα τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άρη Σπηλιωτόπουλο, ενώ 142 βουλευτές ψήφισαν «όχι» και 1 βουλευτής, ο ανεξάρτητος Γ. Κασαπίδης, ψήφισε «παρών».

Υπέρ ψήφισαν όλοι οι Βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο Α. Σπηλιωτόπουλος απουσίαζε σε αποστολή της Βουλής στο εξωτερικό.

Κατά ψήφισαν όλοι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές και η ανεξάρτητη Βουλευτής Θ. Τζάκρη.

Απουσίασαν επίσης οι προφυλακισμένοι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Γ. Λαγός.

.«Μαέστρος της κινδυνολογίας, της καταστροφολογίας και του φόβου»

Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Τον χαρακτήρισε «μαέστρο της κινδυνολογίας, της καταστροφολογίας και του φόβου».

«Τον άκουσα, χθες τον κ. Σαμαρά να επαίρεται διότι η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε, παρότι εμείς, δήθεν, κάναμε ό,τι μπορούσαμε γι' αυτό. Και αναρωτήθηκα: δεν γνωρίζει ο κ. Σαμαράς ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί; 

Να του θυμίσω την προεκλογική καμπάνια σύσσωμου του εγχώριου και ευρωπαϊκού κατεστημένου κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε πια καταρρεύσει. 

Το μόνο προεκλογικό επιχείρημα του κου Σαμαρά ήταν ο φόβος της χρεοκοπίας. Διακινούσε παντού τη μαύρη προπαγάνδα, ως δίλημμα: ΝΔ ή χρεοκοπία και ΝΔ ή δραχμή», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Ήταν αυτή η τρομοκρατία που εξώθησε απλούς πολίτες να βάζουν τα λεφτά τους σε σεντούκια και την ολιγαρχία σε μια πρωτοφανή πτήση κεφαλαίων στο εξωτερικό. Με αυτήν τη χωρίς όρια ανευθυνότητα του μακιαβελικού: ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ο κ. Σαμαράς αποσταθεροποίησε, ακόμη πιο πολύ, αυτό που υποτίθεται ότι κόπτονταν να περισώσει.

Το τραπεζικό σύστημα και τη χώρα. Έχει, άραγε, ξεχάσει ο κ. Σαμαράς τον απροκάλυπτο και ανεύθυνο λαϊκισμό του, όταν χρησιμοποιούσε μικρά παιδιά σε διαφημίσεις, που με την απέραντη αθωότητά τους προέβαλαν σε όλους μας το φόβο τους, ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ; 

Θυμάται το "γιατί κύριε"; Θυμάται την υποστολή της ελληνικής σημαίας από τους ιστούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διαφήμιζε στα προεκλογικά του σποτ; Και ύστερα μας κάνει και μαθήματα υπευθυνότητας. Ο μαέστρος τη κινδυνολογίας, της καταστροφολογίας και του φόβου» είπε.

.«Έχουμε διανύσει το 80% της απόστασης»

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει ήδη διανύσει το 80% για να αποκτήσει ένα βιώσιμο χρέος προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στη Βουλή επί της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2014.

Όσον αφορά στο σχέδιο που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, το χαρακτήρισε εφιαλτικό, λέγοντας ότι πρόκειται για σχέδιο απόλυτης χρεοκοπίας και εθελουσίας εξόδου από Ευρωζώνη και Ε.Ε.. Μάλιστα δήλωσε ότι κανείς δεν έχει «μαγικό ραβδί για να σβήσει το χρέος».

Όπως είπε πρέπει «να θέσουμε τις βάσεις ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου στην υπηρεσία του πολίτη και της υγιούς επιχειρηματικότητας».

Ενώ αναφορικά με τον προϋπολογισμό και τις αμφισβητήσεις που δέχεται είπε ότι έχουν προβλεφθεί «περιθώρια ασφαλείας» για την επιτυχή εκτέλεση του.

Ενώ, απαντώντας σε σχετική επισήμανση του κ. Κουβέλη είπε ότι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων όχι μόνον δεν θα μειωθεί αλλά θα αυξηθεί κατά 200 εκατ. ευρώ, από τα «6,6 δισ. ευρώ σε 6,8 δισ. ευρώ».

Αναφορικά με το φορολογικό νομοσχέδιο είπε ότι κατανέμει πιο δίκαια τα βάρη σε όλα τα στρώματα και όχι μόνον στους μισθωτούς και του συνταξιούχων.

Σχετικά με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είπε ότι «το ΣΔΟΕ βγάζει λαβράκια τελευταία».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.