.Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά

Στις Βρυξέλλες, μεταβαίνει αύριο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά μετά από πρόσκληση του Σεργκέι Στάνισεβ, προέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για να λάβει μέρος και να μιλήσει στη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που πραγματοποιείται ενόψει της Συνόδου Κορυφής που έχει ως κύριο θέμα την επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης συμφωνίας.

.Η ΕΚΤ διατηρεί αμετάβλητο τον ELA

Αμετάβλητο στα επίπεδα της 26ης Ιουνίου άφησε το ανώτατο όριο δανεισμού μέσω του μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ΕLA) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ωστόσο το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε σήμερα στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης να αναπροσαρμόσει το καθεστώς που ισχύει στις εγγυήσεις (collateral) που καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το μηχανισμό.
Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχωρά σε αύξηση του κουρέματος στις εγγυήσεις με αποτέλεσμα να μειωθεί συνακόλουθα και το ποσό της ρευστότητας που δικαιούνται να αντλήσουν από το μηχανισμό οι ελληνικές τράπεζες.

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ δεν διευκρινίζει από πότε θα ισχύσει το νέο αυστηρότερο καθεστώς που αποφάσισε σήμερα. Επομένως δεν μπορεί να προσδιοριστεί το πότε θα αρχίσει να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.

.Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη συμφωνίας

Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 6η Ιουλίου 2015 και ώρα 10:00, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την Προεδρία του. Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος: · Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ·

 Ο μεταβατικός Αρχηγός της Ν.Δ., υπό την ιδιότητά του ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, · Ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης, · Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Δημήτριος Κουτσούμπας, · Ο Πρόεδ... περισσότερα »

.Βερολίνο: Σεβόμαστε το αποτέλεσμα, πολλά θα εξαρτηθούν από την Αθήνα

«Λαμβάνουμε υπόψη και σεβόμαστε αυτό το αποτέλεσμα. Βεβαίως παραμένει η κυβέρνηση πρόθυμη για συζητήσεις, όπως το είπε και η καγκελάριος την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. 

Η πόρτα παραμένει πάντα ανοιχτή», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σχετικά με το ελληνικό δημοψήφισμα, αλλά διευκρίνισε ότι «εν όψει της χθεσινής απόφασης των Ελλήνων πολιτών δεν υπάρχουν αυτή τν στιγμή οι προϋποθέσεις για να μπούμε σε διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας». 

«Το χθεσινό ΟΧΙ είναι και μία απόρριψη στην αρχή, η οποία διέπει εδώ και χρόνια τη βοήθεια προς τις χώρες ... περισσότερα »

.«Ο διάλογος έχει ήδη ανοίξει, περιμένουμε προτάσεις από τον Ελληνα πρωθυπουργό»

«Το νήμα του διάλογου κρατείται γερά», «ο διάλογος είναι ήδη ανοικτός», «η συζήτηση για το χρέος δεν είναι ταμπού» και ήδη στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση που θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για διάλογο, δήλωσε σήμερα το πρωί ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Europe1. 

«Το βάρος του ελληνικού χρέους τους επόμενους μήνες ή τα επόμενα χρόνια θα είναι υπερβολικά υψηλό για την Ελλάδα για να μπορέσει να ανακάμψει» δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «υπάρχουν διάφορες εκφράσεις, (...) θα μπορούσαμε να το αναδιαρθρώσουμε, να το ελαφρύνουμε, να το επιμηκύνου... περισσότερα »

.Παραιτήθηκε ο Γ. Βαρουφάκης

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προκειμένου να διευκολύνει τον πρωθυπουργό στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του. *Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:* 

«Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας. 

Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του ΟΧΙ ν... περισσότερα »

.Μαραθώνιος διαβουλεύσεων στην Ευρώπη, για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων

Σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις Βρυξέλλες, ώστε να συζητηθεί τι μέλλει γεννέσθαι μετά το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος. Θα προηγηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ αύριο θα συγκληθεί το Euro Working Group μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Η σύνοδος κορυφής, όπως ανέφερε στον λογαριασμό του στο twitter, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, θα συγκληθεί στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) την Τρίτη. «Θα συζητήσουμε την κατάσταση μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα», ανέφερε ο Ντόναλντ Τουσκ. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, η επανεκκίνηση τ... περισσότερα »

.Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος νέος υπουργός Οικονομικών

Νέος υπουργός Οικονομικών ορίζεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά και την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα είναι αυτός που θα πάρει τη σκυτάλη από τον Γιάννη Βαρουφάκη στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και θα κληθεί να φέρει εις πέρας την τελική διαπραγμάτευση για τη συμφωνία. Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών 

Ο… βρετανοθρεμμένος νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας δεν υπολείπεται σε γνώσεις από τον προκάτοχό του. Η διαφορά τους (πέρα από την προφορά όταν μιλάνε Αγγλικά) είναι στο ενδυματολογικό στυλ και κυρίως ... περισσότερα »

.Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός δεν έχει εντολή για ρήξη

Μήνυμα προς τον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα πως δεν έχει εντολή για ρήξη με τους εταίρους έστειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου μετά το τέλος της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών η οποία όπως σημείωσε «άργησε να πραγματοποιηθεί». 

«Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για συνεννόηση γίνεται στο και 5. Μας βρίσκει με τις τράπεζες κλειστές, την χώρα στον αέρα και την κοινωνία να βιώνει δραματικές καταστάσεις. Πολλά από αυτά που ζούμε σήμερα θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει αν αυτή η συνάντηση είχε γίνει νωρίτερα» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ... περισσότερα »

.Ντάισελμπλουμ: Το δημοψήφισμα δεν μας φέρνει πιο κοντά σε λύση

Πιστός στη σκληρή γραμμή του παραμένει ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σε νέες δηλώσεις του τόνισε ότι «το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος δεν μας φέρνει πιο κοντά σε λύση». 

Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι «οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις συνεχίζουν να είναι αναγκαίες μετά το δημοψήφισμα», υπογραμμίζοντας ότι «το ζητούμενο παραμένει η παραμονή της χώρας στο ευρώ».

 Οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup έρχονται λίγες ώρες πριν την έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών την Τρίτη στις 14:00 το μεσημέρι. ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.