.Ψήνεται συμφωνία – Πιάνει δουλειά η νέα Τρόικα

«Λευκός καπνός» φαίνεται πως έρχεται από τις διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, παρά το χθεσινό ναυάγιο στο μαραθώνιο Eurogroup. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να ξεκινήσει συνεργασία με τις ελληνικές αρχές σε τεχνικό επίπεδο.

 Η συμφωνία των δύο πλευρών, αποσκοπεί στο να βρεθεί κοινό έδαφος μεταξύ του τρέχοντος προγράμματος και των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης, με το βλέμμα στο κρίσιμο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας. Οι δύο άνδρες «συμφώνησαν να ζητήσουν από τους θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή... περισσότερα »

.«Δεν υπογράψαμε και δεν ήρθε καμία καταστροφή»

«Η δήλωση Γ. Ντάισενμπλουμ αποτελεί θετικό βήμα. Διακινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, μέσα και έξω από τη χώρα, σενάρια κρίσης και χρεοκοπίας σε περίπτωση που η Ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραφε την παράταση και την ολοκλήρωση του μνημονίου καθώς και τη χτεσινοβραδινό κοινό ανακοινωθέν του Εurogroup. 

Δεν τα υπογράψαμε -καμία καταστροφή δεν επήλθε.

Η μετάβαση από το μνημόνιο στο νέο ελληνικό πρόγραμμα είναι πλέον το αντικείμενο των διαβουλεύσεων καθώς και του επόμενου Eurogroup.

Η Ελλάδα έχει καθαρές θέσεις, τις υπερασπίζεται και πείθει. Δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, λίγη ώρα μετά τη συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Ντάισελμπλουμ για διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο ανάμεσα στα δύο μέρη.

.Spiegel: Η Μέρκελ εξετάζει το ενδεχόμενο συμβιβασμού με την Ελλάδα

Η εκτίμηση αυτή του περιοδικού βασίζεται στη δήλωση που έκανε η Γερμανίδα καγκελάριος πριν έναρξη της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την οποία «η Ευρώπη έχει ως στόχο και αυτό είναι επιτυχία της, να κάνει συμβιβασμούς». Εκεί γράφει ο Spiegel θα συναντηθεί για πρώτη φορά με το επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα. 

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει τη συνέχεια της δήλωσης της Μέρκελ  ότι «στους συμβιβασμούς φτάνει κανείς όταν τα πλεονεκτήματα αντισταθμίζονται από τα μειονεκτήματα και ότι η Γερμανία είναι έτοιμη γι’ αυτό».

«Αλλά η αξιοπιστία της Ευρώπης βασίζεται στο ότι οι κανόνες τηρούνται και είναι κανείς αξιόπιστος, δήλωσε η ίδια». Τώρα θα παρουσιαστούν οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Τη Δευτέρα, θα συζητήσουν τις προτάσεις οι υπουργοί Οικονομικών γράφει ο Spiegel. «Τώρα έχουμε δύο μέρες χρόνο, γι’ αυτό χαίρομαι σήμερα για την πρώτη συνάντηση», ανέφερε η Μέρκελ με το βλέμμα στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα. 

.Συμφωνία Τσίπρα και Ντάισελμπλουμ για επαφές με την τρόικα

Σε συμφωνία για συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων κατέληξαν κατά τη σημερινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες Αλέξης Τσίπρας και Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τον ολλανδικό Τύπο. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, την Παρασκευή στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

 Πρόκειται, όπως διευκρινίζεται, για μία καθαρά τεχνική επεξεργασία των εκκρεμών δεσμεύσεων της ελληνικής πλευράς που απορρέουν από τις συμφωνίες της προηγούμενης κυβέρνησης, προκειμένου να κα... περισσότερα »

.Οι εχθροί και οι φίλοι της Ελλάδας... Ποιοι μας πούλησαν και ποιοι στήριξαν διακριτικά

Φίλους και εχθρούς μετράει η Ελλάδα μετά το χθεσινό Eurogroup όπου βρέθηκε σχεδόν μόνη, χωρίς συμμάχους, απέναντι από σκληρούς υπουργούς Οικονομικών που απαιτούσαν παράταση του μνημονίου. 

Η Ελλάδα δε βρήκε μεγάλη υποστήριξη από τις υπόλοιπες χώρες στο αίτημά της για πρόγραμμα γέφυρα που θα οδηγήσει σε ένα νέο συμβόλαιο, ενώ ο *Αλέξης Τσίπρας σκότωσε το κοινό ανακοινωθέν ανάβοντας κόκκινο.

* Ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι αρχικά υπήρχε συμφωνία και ετοιμαζόταν αποστολή της νέας τρόικας για την Αθήνα! Το όνομα της νέας τρόικας, δηλαδή των τεχνοκρατών που θα παρακολουθούν αν η Αθήνα τηρ... περισσότερα »

.Το πρώτο τετ-α-τετ Μέρκελ- Τσίπρα

Σύντομο διάλογο στη διάρκεια του καθιερωμένου «γύρου του τραπεζιού», πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ είχαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

«Συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Ελπίζω ότι θα έχουμε καλή συνεργασία, αν και υπάρχουν δυσκολίες» είπε χαμογελώντας η κ. Μέρκελ στον πρωθυπουργό.

«Ευχαριστώ. Το ελπίζω» («I hope so») απάντησε, επίσης με χαμόγελο, ο Αλέξης Τσίπρας.

.Οι Ευρωπαίοι άλλαξαν τελευταία στιγμή το κοινό ανακοινωθέν!

Επιμένει στην ορθότητα του δημοσιεύματός σχετικά με την αρχική συμφωνία της ελληνικής αποστολής σε σχέδιο κοινής ανακοίνωσης χθες το βράδυ στη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, ο δημοσιογράφος των FT, Peter Spiegel, παρά τη διάψευση από την ελληνική κυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα, σε επικαιροποιημένη δημοσίευση, ο Peter Spiegel επισημαίνει ότι από ελληνικής πλευράς, ο Ν. Παππάς δήλωσε πως σε καμία στιγμή η ελληνική αποστολή δεν έδωσε τη συναίνεσή της στο κείμενο που δημοσιεύθηκε. Ο δημοσιογράφος ωστόσο τονίζει ότι η ιστορία του βασίζεται σε διάφορες πηγές από πολλές αποστολές, επομέ...περισσότερα »

.Ο Τσίπρας «σκότωσε» το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπλόκαρε το κοινό ανακοινωθέν στο Eurogroup προκαλώντας εκνευρισμό στους Ευρωπαίους και κυρίως στη γερμανική πλευρά η οποία είχε αποχωρήσει θεωρώντας ότι κατέληξε στην ανακοίνωση που επιθυμούσε. Στο τέλος του επτάωρου θρίλερ για την Ελλάδα το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις λέξης και τους όρους που θα έμπαιναν στο κοινό ανακοινωθέν. 

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες που καταβλήθηκαν επί ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης η ελληνική πλευρά εμφανίστηκε κάθετη στο θέμα της παράτασης για το οποίο πίεσαν πο... περισσότερα »

.Οι απαγορευμένες λέξεις που οδήγησαν στην εμπλοκή

Σε τρεις λέξεις που περιείχε το προσχέδιο για κοινό ανακοινωθέν στο Eurogroup παρουσιάστηκε η εμπλοκή και ακούστηκε το «όχι» του Αλέξη Τσίπρα από το τηλέφωνο. Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμεί να εκτεθεί πολιτικά, αν και έχει υποχωρήσει ήδη σε συγκεκριμένα θέματα.

 Ήδη από τη ρητορική της έχουν φύγει λέξεις όπως το κούρεμα του χρέους και η Διάσκεψη για το χρέος, ωστόσο όπως φάνηκε δεν πρόκειται να κάνει άλλες υποχωρήσεις. Η κυβέρνηση θα δεχθεί πρόγραμμα, το οποίο δεν θα έχει την ονομασία μνημόνιο, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης όμως δεν θα δεχθεί τη... περισσότερα »

.Γιούνκερ: Είμαι ανήσυχος μετά το Eurogroup

«Είμαι ανήσυχος» δήλωσε, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και εξέφρασε την ανησυχία του, για τις συνομιλίες με την Ελλάδα.

«Ήλπιζα χθες ότι μετά την πρόοδο που είχαμε στο Eurogroup, ότι θα είχαμε κάτι πιο συγκεκριμένο» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένουν να ακούσουν τις νέες δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας: «Στην οθόνη του ραντάρ μας έχουμε πάντα τον ελληνικό λαό».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.