.Ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΠ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 
ΝΠ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
zografou.np@gmail.com 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Πραγματοποίηση περιβαλλοντικής εκδήλωσης

Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 19.00 μ.μ., η επιστημονική ομάδα «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο» πραγματοποιεί περιβαλλοντική εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο επί της οδού Ανακρέοντος 60. 

Η παρουσίαση θα έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση φορέων σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη συμβολή στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής. 

Οι βασικές θεματικές της παρουσίασης θα περιλαμβάνουν την έκθεση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, τα μέτρα αντιμετώπισης τους σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο, σύντομη παρουσίαση του φαινομένου του θερμοκηπίου καθώς και τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας. 

Οι ενότητες θα υποστηρίζονται από προβολές βίντεο περιβαλλοντικού περιεχομένου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ.                Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ
ΣΟΥΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

.Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν οι φαρμακοποιοί


Στην αντεπίθεση πέρασαν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία τις προσεχείς ημέρες και συνέχιση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). 

Σήμερα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ενώ οι φαρμακοποιοί Αθήνας-Πειραιά πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την πορεία του κλάδου.

.Α. Μανιτάκης: Η καθιέρωση της κινητικότητας στο Δημόσιο θα είναι πάγια


«Η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων θα λειτουργήσει ως μία πάγια, λειτουργική πρακτική για το σύνολο της δημόσιας διοίκησης», τόνισε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, παρεμβαίνοντας σε εκδήλωση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης- Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) με θέμα «Το ανθρώπινο δυναμικό της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης: διαχείριση-κινητικότητα-επιμόρφωση».

Όπως ανέφερε ο κ. Μανιτάκης, «το πρόγραμμα κινητικότητας συνιστά έναν από τους κεντρικούς άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού αναφορικά με τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού», ενώ προσέθεσε ότι η κινητικότητα των υπαλλήλων στο Δημόσιο θα ξεκινήσει εντός του 2013. 

Επισήμανε δε ότι «η καθιέρωση και η εφαρμογή της κινητικότητας αποσκοπεί πρωτίστως στο να εξασφαλίσει την ενεργοποίηση του καταλληλότερου λειτουργού στην καταλληλότερη θέση».

 Σημείωσε δε ότι «ο σύγχρονος κρατικός υπάλληλος καλείται να υπηρετεί τον λαό και τους πολίτες, να υπηρετεί ένα κράτος που πρέπει να καταστεί επιτέλους πολιτικά ουδέτερο, ακομμάτιστο και απρόσβλητο από πελατειακές σχέσεις, αλλά και να υπηρετεί πρωτίστως το συμφέρον της υπηρεσίας».

.Αλαφούζος: «Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να στηρίξω την ομάδα»


Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε το μεσημέρι στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra" ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μίλησε για τα οικονομικά και τα διοικητικά δεδομένα της ΠΑΕ και τις προσπάθειες εξυγίανσής της, για το αγωνιστικό κομμάτι, το γήπεδο, τη διαιτησία, την κόντρα του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους φορείς του ποδοσφαίρου. 

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να στηρίξει τον Παναθηναϊκό και υπερασπίστηκε το μοντέλο λαϊκής βάσης που θέλει να εφαρμόσει μέσω της "Συμμαχίας", αν και παραδέχθηκε ότι έπεσε έξω στους υπολογισμούς του για τη συμμετοχή του κόσμου στο εγχείρημα.

 Υπογράμμισε ότι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πρόσφερε πολλά στο "τριφύλλι", αλλά παράλληλα αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι έπρεπε να τον είχε απομακρύνει νωρίτερα από την τεχνική ηγεσία.

Προανήγγειλε λύσεις και μειώσεις συμβολαίων, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Λέτο, άφησε κάποια υπονοούμενα για τον Μπουμσόνγκ, ενώ άφησε ανοιχτό "παράθυρο" για μεταγραφές τον Ιανουάριο (αναφέρθηκε μάλιστα και το όνομα του Φάνη Γκέκα), αλλά και πωλήσεις παικτών, όπως ο Καρνέζης. 

.Προβλήματα προκαλούν το φορολογικό και το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή


Οι εταίροι του κ. Σαμαρά στην κυβέρνηση διαφωνούν ακόμη με διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου με προεξάρχον το ΠΑΣΟΚ που στην χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών υπήρξαν γκρίνιες γιατί δεν έχουν τις τελικές διατάξεις του φορολογικού. 


Και ο κ. Βενιζέλος φέρεται να μίλησε με τον πρωθυπουργό και να επιφυλάχθηκε για ορισμένες διατάξεις αναμένοντας την τελική τους διατύπωση. 

Η ΔΗΜΑΡ επίσης χωρίς να υπάρχουν επίσημες τοποθετήσεις είναι σε αναμμένα κάρβουνα καθώς δεν έχει ενημερωθεί ούτε αν έγιναν δεκτές οι αλλαγές που προτείνει, ούτε αν η τρόικα έχει συμφωνήσει. 

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην παρουσίαση και την κατάθεση του φορολογικού που αναμένεται την Παρασκευή.

Ως επίσημη δικαιολογία το υπουργείο Οικονομικών που εμφανιζόταν να επείγεται για την συμφωνία και να κατατεθεί στη Βουλή έως χθες αναφέρει ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί στην τρόικα και το Eurogroup την Πέμπτη. 

Είναι προφανές ότι τυχόν καθυστέρηση ή αλλαγή των διατάξεων από την πλευρά της τρόικας μπορεί να επιφέρει νέες καθυστερήσεις στην εκταμίευση της δόσης και σε κάθε περίπτωση επιβολή των νέων φορολογικών πλαισίων αφού το νέο φορολογικό είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση. 

Ο κ. Σαμαράς σύμφωνα με συνεργάτες του δεν επιθυμεί να έλθει το θέμα σε νέα συνάντηση των αρχηγών και να ξεκινήσει μια διελκυστίνδα και για αυτό επιδιώκει να κλείσει το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Το δεύτερο αγκάθι που έχει ανακύψει αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές όπου το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΔΗΜΑΡ εκφράζουν ανοικτά ενστάσεις και διαφωνίες. Το αρμόδιο υπουργείο επιμένει παρά τις διαφωνίες να προωθήσει τη ρύθμιση επικαλούμενο την ευρωπαική πρακτική αλλά και την ανάγκη εκσυγχρονισμού της χώρας. 

Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει πως θα προωθήσει αυτή τη μεταρρύθμιση αφού κανέναν δεν υποχρεώνει να ενταχθεί σε αυτό το καθεστώς ενώ από την άλλη μπορεί να αναζωογονήσει το εμπόριο και ταυτόχρονα να δώσει λίγες αλλά νέες θέσεις εργασία και να αρχίσει να κινείται έστω και αργά η αγορά. 

Οι ιδεοληψίες πρέπει να σταματήσουν αναφέρουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ και επιτέλους όπως λένε να ανοίξει η αγορά. 

Στο Μαξίμου προαναγγέλλουν την βούλησή του πρωθυπουργού να προχωρήσει και σε άλλες μεταρρυθμιστικές κινήσεις τέτοιου τύπου οι οποίες δεν έχουν κόστος αλλά ταυτόχρονα ενισχύουν την εικόνα της μεταρρυθμιστικής ορμής και πως η Ελλάδα μετατρέπεται σ ε μια ανοικτού τύπου οικονομία.

. Ενστάσεις για το φορολογικό από το ΔΝΤ


Ανώτατο συντελεστή 40% για εισοδήματα άνω των 43.000 ευρώ ζητεί το ΔΝΤ για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο εγείροντας εντάσεις σε μια σειρά από επιμέρους θέματα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στο αυριανό κρίσιμο Eurogroup όπου θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο στους εκπροσώπους της τρόικας.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να φέρει το νομοσχέδιο μαζί του στο Eurogroup για συζήτηση, ενώ το θέμα εξετάσθηκε και χθες το βράδυ σε συνάντηση του τοποτηρητή του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα με τον κ. Στουρνάρα.

Η τρόικα δεν είναι ικανοποιημένη με την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση και προβλέπει συντελεστές φόρου 21% για τα πρώτα 25.000 ευρώ, 36% για τα επόμενα 15.000 και 40% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ. 

Ζητά δε αλλαγές στους συντελεστές και ειδικά για τον ανώτατο συντελεστή 40% θεωρεί πως πρέπει να επιβάλλεται σε εισοδήματα άνω των 43.000 ευρώ, ώστε να μην προκύπτουν δυσανάλογες επιβαρύνσεις.

Το θέμα εξετάσθηκε χθες τα μεσάνυχτα σε έκτακτη σύσκεψη συνεργατών του Πρωθυπουργού και υπηρεσιακών παραγόντων που έχουν την ευθύνη κατάρτισης του νομοσχεδίου

.Προηγείται με 2% έναντι της ΝΔ


Πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου αναδεικνύεται σε μια ακόμα δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ, οποίος φαίνεται να διατηρεί σταθερά το προβάδισμα του κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 22,1% στην πρόθεση ψήφου με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 20,1%. 

Η Χρυσή Αυγή «εδραιώνεται» και αυτή στην τρίτη θέση με ποσοστό 9,3% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,4%, το ΚΚΕ με 4,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,4%. Το 6,3% επιλέγει το άκυρο ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 22,9% των ερωτηθέντων.

Ωστόσο, σύμφωνα με την MRB, ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει τη διαφορά του από τη ΝΔ, όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου, καθώς προηγείται με 28,7% έναντι 26,1%. Η Χρυσή Αυγή ακολουθεί με 12,1%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,7%, το ΚΚΕ με 5,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1. Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 46,2% έναντι 29,5% της ΝΔ.

Όσον αφορά το ερώτημα ποιος από τους δύο είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 34,8% έναντι 31,1% που λαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Το 33,6% των ερωτηθέντων απαντά κανείς από τους δύο.

Όσον αφορά την εικόνα των πολιτικών αρχηγών, το 25,2% της ευνοϊκής γνώμης συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 21%, ο Φώτης Κουβέλης με 17,9%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 12,9%, ο Πάνος Καμμένος με 12,5%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 9,2% και η Αλέκα Παπαρήγα με 7,6%

.Νέες κινητοποιήσεις από την ΠΟΕ ΟΤΑ


Νέα 48ωρη απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ αύριο και μεθαύριο με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν παιδικοί σταθμοί των Δήμων αλλά και ο τομέας της καθαριότητας. 

Αυτή την ώρα κλειστή η Σταδίου λόγω πορείας των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Η ΠΟΕ ΟΤΕ είχε ήδη  εξαγγείλει 48ωρη απεργία για Δευτέρα και Τρίτη. 

Εν τω μεταξύ η Κεντρική Ένωση Δήμων πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, αντιδρώντας στα μέτρα που βάλουν -όπως λένε οι δήμαρχοι - κατά της οικονομικής και διοικητικής τους αυτοτέλειας. Στις 3 συνεδριάζει το ΔΣ της ΚΕΔΕ. 

.Διαδικτυακή «επίθεση» δέχθηκαν η NASA, το FBI και η Ιντερπόλ


Ηλεκτρονικά δεδομένα από 1,6 εκατομμύρια λογαριασμούς διεθνών οργανισμών και κυβερνητικών υπηρεσιών διαφόρων χωρών από όλο τον κόσμο, «ανέβασε» στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, το γκρουπ ακτιβιστών- χάκερς, Ghost Shell, σύμφωνα με το BBC.

Οι χάκερς γνωστοποίησαν ότι συγκέντρωσαν τα δεδομένα έπειτα από σειρά κυβερνοεπιθέσεων στη NASA, το FBI, την Ιντερπόλ, την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), καθώς και πολλές άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες στην Αμερική και την Ευρώπη.

Ανάμεσα στα δεδομένα που αντέγραψαν οι χάκερς περιλαμβάνονται κωδικοί και ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βιογραφικά εργαζομένων, καθώς και περιεχόμενο από τις βάσεις δεδομένων των οργανισμών.

Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι οι διαδικτυακές επιθέσεις είναι μέρος της καμπάνιας της, με τίτλο «ProjectWhiteFox», για περισσότερη ελευθερία στις διαδικτυακές πληροφορίες.

."Απαιτείται μεγαλύτερη ενίσχυση της ρευστότητας "


Στις ομοιότητες ανάμεσα στο πώς εκτιμήθηκε η κατάσταση που επικρατούσε στην ανατολική Γερμανία μετά την ένωση των Γερμανιών και τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, αναφέρθηκε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχεμπαχ, στην εκδήλωση «Κτίζοντας μια νέα Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο ξενοδοχείο Χίλτον, στην Αθήνα.

Ο κ. Ράιχεμπαχ είπε ότι έχουν δοθεί στη χώρα μας πολλά χρήματα, αλλά χρειάζονται περισσότερα ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα, καθώς και περισσότερες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.

«Όταν έπεσε το τείχος» ο τότε καγκελάριος Κολ είχε προβλέψει ότι πολύ σύντομα η εικόνα του τοπίου θα είναι πολύ διαφορετική. 

Παρά το γεγονός όμως ότι έγιναν σημαντικές αλλαγές στη διοίκηση και επενδύθηκαν πολλά κεφάλαια, η ανεργία στην ανατολική Γερμανία παραμένει και σήμερα σε υψηλά επίπεδα» ανέφερε ο κ. Ράιχεμπαχ, ενώ παρατήρησε ότι υπήρξαν μεγάλες δυσκολίες στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Ο κ. Ράιχεμπαχ, αναφέρθηκε επισταμένα στις προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ομάδα Δράσης για την ενίσχυση της χρηματοδότησης, κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τις αναγκαίες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.

Απαντώντας σε ερώτηση του συντονιστή του πάνελ στο οποίο συμμετείχε, Νίκου Χατζηνικολάου, για το αν κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Μανώλη Γλέζο τέθηκε το θέμα του κατοχικού γερμανικού δανείου, ο Γερμανός επίτροπος απάντησε ότι επρόκειτο για μια συνάντηση συναισθηματικά φορτισμένη αλλά υπάρχουν δύο θέματα διαφορετικά μεταξύ τους. 
Η σχέση μεταξύ δύο κρατών στην οποία μπορεί να υπάρχει μια ηθική πλευρά που δεν έχει επιλυθεί και η σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που έχει καθεαυτή τη δική της αξία

.Αποζημιώσεις 7,5 εκατ. ευρώ σε 7.367 αγρότες


Αποζημιώσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ  καταβάλει σήμερα ο ΕΛΓΑ σε 7.367 δικαιούχους αγρότες για ζημιές που υπέστησαν το 2012. 

Πρόκειται κυρίως για ζημιές στη φυτική παραγωγή από διάφορα ζημιογόνα αίτια, κυρίως στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Γρεβενών Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορίνθου, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ροδόπης, Σερρών, Φθιώτιδας, Φλωρίνης και Χαλκιδικής.

Η επόμενη πληρωμή του ΕΛΓΑ έχει προγραμματιστεί για τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ προγραμματίζεται για το τέλος Δεκεμβρίου η καταβολή των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).

Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2012 θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σταδιακά και το επόμενο έτος, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή τους, το αργότερο, μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013.

.Η ΕΕ απειλεί με νέες κυρώσεις τη Β. Κορέα λόγω εκτόξευσης πυραύλου


Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση απείλησε σήμερα με νέες κυρώσεις την Πιονγκγιάνγκ, μετά την επιτυχή εκτόξευση πυραύλου που σύμφωνα με τη Βόρεια Κορέα έθεσε σε τροχιά δορυφόρο.
"Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση θα εξετάσει την κατάλληλη απάντηση, ύστερα από διαβουλεύσεις με τους βασικούς εταίρους της και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κυρίως υπό την μορφή πιθανών επιπλέον κυρώσεων", τονίζει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν 'Αστον.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους καταδίκασαν την εκτόξευση του πυραύλου και ζήτησαν την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
"
Η εκτόξευση αυτή αποτελεί ένα νέο βήμα στις προσπάθειες που καταβάλλει από καιρό η Βόρεια Κορέα για ν΄αποκτήσει τη βαλλιστική τεχνολογία, παραβιάζοντας τις διεθνείς δεσμεύσεις της", τόνισε η 'Αστον.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας κάλεσε την Πιονγκγιάνγκ να σεβαστεί, χωρίς καθυστέρηση, πλήρως και άνευ όρων τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, από τη συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων και τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την αποπυρηνικοποίηση που χρονολογούνται από το 2005.

.Δύο νεκροί από έκρηξη σε ασθενοφόρο στην Κρήτη


Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε, λίγο πριν τις 9.00 το πρωί, στην Εθνική Οδό Ηρακλείου- Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, όταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τυλίχτηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκροί είναι ο διευθυντής του ΕΚΑΒ και ένας διασώστης, ενώ τραυματίστηκε ένα άτομο.
 Το ασθενοφόρο ξέφυγε από την πορεία του, ανατράπηκε και στη συνέχεια συγκρούστηκε με ΙΧ, ενώ ακολούθησαν τρεις εκρήξεις.

Εντολή να διερευνηθούν τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος στην Κρήτη, με θύματα δύο μέλη της υγειονομικής κοινότητας και να καταλογιστούν, αν υπάρχουν, ευθύνες, έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων.

Από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής - όπου γίνεται η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το Ερρίκος Ντυνάν, ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι δεν σπεύδει ως υπουργός να υιοθετήσει οποιαδήποτε άποψη αν δεν υπάρξει τεκμηριωμένη θέση των αρμόδιων υπηρεσιών και του υπουργείου και της Τροχαίας. 

Όπως ενημέρωσε την Επιτροπή, τόσο το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας όσο και το ΕΚΑΒ τέθηκαν αμέσως σε κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί το περιστατικό σε όλη του την έκταση.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού συμβάντος, εξέφρασε εκ μέρους της Επιτροπής ο πρόεδρός της Δημήτρης Κρεμαστινός και απηύθυνε προς τον υπουργό το ερώτημα αν θα ισχύσουν οι διατάξεις που προβλέπονται για τις οικογένειες των θυμάτων.

«Μόλις έχουμε τα πορίσματα το υπουργείο θα τοποθετηθεί στο πλαίσιο της νομιμότητας ακριβώς σε ό,τι ορίζουν οι διατάξεις αυτές» απάντησε ο υπουργός Υγείας.

.Γυναίκες το 80% των αιωνόβιων στις ΗΠΑ


Είναι γνωστό πως οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες, όμως ανάμεσα σε αυτούς που φτάνουν ή ξεπερνούν τα εκατό τους χρόνια μόνο 2 στους 10 είναι άντρες στις ΗΠΑ.
Από τους 53.364 Αμερικανούς 100 ετών και άνω, ποσοστό μεγαλύτερο του 80% είναι γυναίκες, σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Απογραφικής Υπηρεσίας.

Η Υπηρεσία επισημαίνει πως σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε από την απογραφή του 2010, οι περισσότεροι από αυτούς που φτάνουν τον ένα αιώνα ζωής είναι πιθανότερο να είναι λευκοί και να ζουν σε αστικά κέντρα στις βόρειες και δυτικές πολιτείες.

"Η αναλογία των γυναικών στον πληθυσμό αυξάνει με την ηλικία, ειδικά ανάμεσα στους ηλικιωμένους, κυρίως λόγω του μεγαλύτερου προσδόκιμου ζωής των γυναικών", επισημαίνουν οι ερευνητές.  "Σε κάθε 100 εκατοντάχρονες γυναίκες αντιστοιχούν 20,7 εκατοντάχρονοι άντρες", προσθέτουν.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, ο αριθμός εκείνων που ξεπερνούν τα 100 συνεχίζει να αυξάνεται. Το 1980, 32.194 Αμερικανοί είναι γιορτάσει τα 100α τους γενέθλια. Σήμερα ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δημάρχων στο Σύνταγμα


Νέες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σήμερα οι δήμαρχοι και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των μέτρων για την εποπτεία στους δήμους αλλά και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων,την ώρα που το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προωθεί την εφαρμογή του σχετικού νόμου.

Σε εξέλιξη είναι έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ προκειμένου να αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΚΕΔΕ στο Σύνταγμα και στη συνέχεια έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

.Στο Eurogroup της Πέμπτης οι τελικές αποφάσεις για χρέος και δόση


Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από τον ΟΔΔΗΧ για τα αποτελέσματα της επαναγοράς ομολόγων. 

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών χαρακτήρισε τη διαδικασία «τεχνικά επιτυχημένη», ενώ ήδη,οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης ενημερώθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης για την επαναγορά των ομολόγων και αύριο αναμένεται να πάρουν την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ.

Κατά την τηλεδιάσκεψη έγινε μια παρουσίαση των αποτελεσμάτων της επαναγοράς, και σύμφωνα με τον αρμόδιο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών με γνώση στις διαπραγματεύσεις, «σήμερα δεν υπήρξαν αποφάσεις, μόνο ενημερώθηκαν οι εταίροι. 
Τεχνικά η διαδικασία ήταν επιτυχημένη, αλλά το θέμα είναι να γίνει και πολιτικά δεκτή την Πέμπτη», οπότε και θα κριθεί το θέμα της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους. 

Επίσης, στο Eurogroup αύριο αναμένεται να συζητηθεί το εάν θα χορηγηθούν στη χώρα μας επιπλέον κεφάλαια από τα 10 δισ. ευρώ, τα οποία είχαν αρχικά εγκριθεί για να γίνουν οι επαναγορές.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η διαδικασία επαναγοράς συγκέντρωσε περισσότερα από 31 δισ. ευρώ. 

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε τα αποτελέσματα του προγράμματος επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, αλλά σημείωσε ότι τα περαιτέρω σχόλιά της θα τα κάνει στις ευρωπαϊκές οικονομικές αρχές.

"Το σχόλιό μου θα το κάνω στους ευρωπαίους εταίρους και τα άλλα μέλη της Τρόικας, αλλά προς το παρόν μπορώ μόνον να χαιρετίσω τα αποτελέσματα που υπήρξαν από την επαναγορά χρέους", δήλωσε η Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στην Κολομβία.

.Η Κριστίν Λαγκάρντ χαιρετίζει τα αποτελέσματα του προγράμματος επαναγοράς ελληνικού χρέους


Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε σήμερα τα αποτελέσματα του προγράμματος επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, αλλά σημείωσε ότι τα περαιτέρω σχόλιά της θα τα κάνει στις ευρωπαϊκές οικονομικές αρχές.

"Το σχόλιό μου θα το κάνω στους ευρωπαίους εταίρους και τα άλλα μέλη της Τρόικας, αλλά προς το παρόν μπορώ μόνον να χαιρετίσω τα αποτελέσματα που υπήρξαν από την επαναγορά χρέους", δήλωσε η Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στην Κολομβία.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.