.«Οι Έλληνες κάνουν αναλήψεις δισεκατομμυρίων»

Για «ανησυχίες» και «φόβους» που προκαλούν στους Έλληνες ενδεχόμενες πολιτικές και οικονομικές αναταράξεις από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, κάνουν λόγο δημοσιεύματα σε μερίδα του αυστριακού Τύπου, με επισημάνσεις για αναλήψεις από τραπεζικούς λογαριασμούς και για συζητήσεις ή εικασίες ως προς έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. 

«Φόβος για κυβερνητική αλλαγή: οι Έλληνες κάνουν αναλήψεις δισεκατομμυρίων», τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμά της η μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ» σημειώνοντας πως «οι Έλληνες δεν φαίνεται να έχουν πολλή εμπιστοσύνη στον επόμενο νι... περισσότερα »

.«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα που οδηγεί σε χρεοκοπία»

Αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα κερδίσει τη μάχη των εκλογών εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της ΝΔ και εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο καταλόγισε ψέματα και κρυφή ατζέντα. 

Απευθυνόμενος σε κομματικό ακροατήριο ο πρωθυπουργός είπε: «Με την βοήθεια του θεού, γιατί εμείς δεν φοβόμαστε να το λέμε θα νικήσουμε αυτή την κρίσιμη μάχη. 

Είμαι προσωπικά αισιόδοξος. Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί στο όριο του στατιστικού λάθους και σύντομα θα ανατραπεί. Θα κερδίσουμε και θα είναι το τέλος του λαϊκισμού στην Ελλάδα. ...περισσότερα »

.«Οι Έλληνες απέσυραν 2,5 δισ. καταθέσεις μόνο το Δεκέμβριο»

Λίγο πριν τις πρόωρες εκλογές οι αυξανόμενες ανησυχίες πολλών Ελλήνων από τη νέα κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης και του δημόσιου χρέους το Δεκέμβριο οδήγησαν πολλούς αποταμιευτές και εταιρείες να αντλήσουν συνολικά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αναφέρει η Die Welt με άρθρο στην πρωτοχρονιάτικη online έκδοση της.

Αν και αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως Bank run οι τράπεζες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή ώστε να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναφέρει η Die Welt.

Πρόσφατες έρευνες στην Ελλάδα δείχνουν προβάδισμα του Κόμματος της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) του Αλέξη Τσίπρα, βασική πολιτική του οποίου αποτελεί η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος εξυγίανσης και ένα κούρεμα, συνεχίζει ο συντάκτης του άρθρου.

Η αστική τάξη της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), στο πλαίσιο του απερχόμενου Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έχει, ωστόσο, καλύψει τη διαφορά τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Η προβολή του ΣΥΡΙΖΑ έχει συρρικνωθεί από κατά περίπου επτά ποσοστιαίες μονάδες το Νοέμβριο σε τρεις.

.Τόλιος: Θα βγάλουμε έντοκα που θα πληρώσουν εθελοντικά οι καταθέτες

Αντιδράσεις από νέες δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή στη Β Αθήνας Γ. Τόλιου, λίγα μόλις 24ωρα μετά τις δηλώσεις για πιθανή στάση πληρωμών και να μην πληρώσει η χώρα τοκοχρεολύσια. 

Αυτή τη φορά μιλώντας στα Παραπολιτικά fm ο κ. Τόλιος, ο οποίος προέρχεται από την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η Ελλάδα θα βγάλει έντοκα γραμμάτια που θα τα πληρώσουν οι Έλληνες καταθέτες όχι υποχρεωτικά». 

Ερωτηθείς γι' αυτό απάντησε πως «μία λύση είναι τα έντοκα γραμμάτια» που θα αγοράζονται από μεγαλοκαταθέτες και τράπεζες. Επανέλαβε όπως περιγράφεται στην ευρωεκλογική διακήρυξη του κ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.