.ΟΛΠ - COSCO: Νέες επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά

Σε φιλικό διακανονισμό για νέες επενδύσεις στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, ύψους 230 εκατ. ευρώ, κατέληξαν αργά το απόγευμα και έπειτα από πολυήμερες διαβουλεύσεις, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (OΛΠ) και ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ-COSCO).
Με βάση το πρακτικό της συμφωνίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές, ο ΣΕΠ Α.Ε. αναλαμβάνει να κατασκευάσει το δυτικό τμήμα του Προβλήτα ΙΙΙ, να κατασκευάσει για λογαριασμό του ΟΛΠ Α.Ε. 

το νέο τερματικό σταθμό Προβλητών Πετρελαιοειδών και τα δίκτυα του, να αναβαθμίσει τον Προβλήτα ΙΙ με 12 μηχανήματα ανύψωσης E-RTG's, ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητά του, και να αναβαθμίσει τον Ανατολικό και τον Δυτικό Προβλήτα ΙΙΙ με εξοπλισμό, κατ' ελάχιστον με επτά γερανογέφυρες Super Post Panamax και 16 μηχανήματα ανύψωσης κοντέινερ RMG's, ώστε να δέχεται τα νέας γενιάς πλοία.

Επίσης, θα χρηματοδοτήσει όλα τα πιο πάνω έργα με ποσά ύψους 230 εκατ. ευρώ και θα συνεχίσει να καταβάλλει στον ΟΛΠ Α.Ε. τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης ετήσια οικονομικά ανταλλάγματα.

Παράλληλα, το ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα που καταβάλλει κάθε χρόνο ο ΣΕΠ στον ΟΛΠ δεν καταργείται αλλά προσαρμόζεται βάσει οικονομικών δεικτών του ΑΕΠ, λόγω της μεταβολής των οικονομικών δεδομένων στη σύνθεση των φορτίων της αρχικής σύμβασης.

.Γιουρόπα Λιγκ: Άλκμααρ-Ατρόμητος 0-2

Σπουδαία νίκη που όμως δεν συνοδεύθηκε από πρόκριση, πέτυχε σήμερα ο Ατρόμητος, καθώς στον δεύτερο αγώνα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, επικράτησε εκτός έδρας της Αλκμααρ με 2-0, αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 3-1 του πρώτου ματς.

Ο αγώνας έγινε σε δύο ...δόσεις, καθώς διεκόπη εχθές το βράδυ στο 59ο λεπτό, λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε στο εστιατόριο του γηπέδου, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο ηλεκτροφωτισμός. Τα τέρματα του Ατρομήτου, πέτυχαν οι Παπαδόπουλος (53') και Καραγκούνης (72').

.Στο 27,6% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο!

Στο 27,6% του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε η ανεργία στην Eλλάδα τον Μάιο, από 27% τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Οπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, η μέση ανεργία στην ευρωζώνη κυμάνθηκε τον Ιούλιο στο 12,1% παραμένοντας αμετάβλητη σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ στο σύνολο της ΕΕ παρέμεινε επίσης αμετάβλητη στο 11%. Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας εμφανίζουν η Αυστρία (4,8%), η Γερμανία (5,3%) και το Λουξεμβούργο (5,7%).

Αναφορικά με τις επιμέρους επιδόσεις της Ελλάδας, τοn Μάϊο το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,6%, στις γυναίκες 31,6% και στους νέους κάτω των 25 ετών 62,9%.

Ο μέσος όρος ανεργίας στην Ευρωζώνη στους άνδρες ήταν τον Ιούλιο 11,9%, στις γυναίκες 12,2% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 24%.

Οι χώρες στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σε ένα έτος ήταν η Κύπρος (από 12,2% σε 17,3%), η Ελλάδα (από 23,8% σε 27,6%) και η Σλοβενία (από 9,3% σε 11,2%).

.Διαβουλεύσεις ΗΠΑ-Βρετανίας παρά το βροντερό «όχι»

Η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις της με τη Βρετανία σχετικά με την επίθεση στη Συρία, μετά τη χρήση χημικών όπλων, παρά το γεγονός ότι το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε κατά μιας ανάμειξης στις ενδεχόμενες επιθέσεις.

«Είμαστε ενήμεροι για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του βρετανικού κοινοβουλίου. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της Βρετανίας, μία χώρα που αποτελεί έναν από τους στενότερούς φίλους και συμμάχους μας», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιτλιν Χέιντεν.

«Η απόφαση του προέδρου Ομπάμα θα παρθεί βάσει του τι είναι καλύτερο για τις ΗΠΑ. Πιστεύει ότι χώρες που παραβιάζουν τα διεθνή πρότυπα σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων πρέπει να λογοδοτούν», είπε.

.Ψάχνουν σύμμαχο για την επίθεση οι ΗΠΑ

Έναν διεθνή συνασπισμό ψάχνει η Αμερική για να δράσει από κοινού στη Συρία, μετά την επίθεση με χημικά όπλα του συριακού καθεστώτος κατά των πολιτών του, δήλωσε από τη Μανίλα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ

«Είναι ο σκοπός του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της κυβέρνησής μας, όποια απόφαση ληφθεί, θα περιλαμβάνει έναν διεθνή συνασπισμό και μια προσπάθεια», είπε ο Χέιγκελ κατά το ταξίδι του στις Φιλιππίνες, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τη Βρετανία.

«Η προσέγγισή μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να βρούμε έναν διεθνή συνασπισμό που θα δράσει από κοινού. Και πιστεύω πως βλέπετε έναν αριθμό χωρών που δημόσια δηλώνουν τη θέση τους για τη χρήση χημικών όπλων», τόνισε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ σε συνέντευξη Τύπου στη Μανίλα.

Ο Χέιγκελ επισήμανε ότι η χώρα του σέβεται την ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο, το οποίο με 285 ψήφους κατά έναντι 272 υπέρ απέρριψε χθες βράδυ πρόταση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον που υποστήριζε την αρχή μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.

«Είναι ευθύνη κάθε χώρας να λαμβάνει τις αποφάσεις της. Εμείς συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις με τους Βρετανούς όπως και με τους άλλους συμμάχους μας. 

Η διαβούλευση αυτή περιλαμβάνει τρόπους για να προχωρήσουμε μαζί σε μια απάντηση για την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία. Δεν έχω ενημερωθεί για καμιά αλλαγή στη θέση του καθεστώτος Ασαντ σε οποιοδήποτε θέμα. Ενεργώ με αυτό που έχω χειροπιαστό. Δεν εξετάζω υποθετικές καταστάσεις», διευκρίνισε.

Ο Χέιγκελ βρίσκεται στη Μανίλα, τελευταίο σταθμό μιας περιοδείας μιας εβδομάδας στην Ασία, η οποία πραγματοποιήθηκε στη σκιά της συριακής κρίσης.

.«Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τρίτο πακέτο»

«Είναι πολύ νωρίς τώρα για να μιλήσουμε για ένα (τρίτο) πακέτο οικονομικής στήριξης. Για ολόκληρο το επόμενο έτος δεν έχουμε πρόσθετες ανάγκες για χρήματα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μιλώντας στο Guardian.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, όλη αυτή η φημολογία είναι πρόωρη. «Τα χρήματα της ΕΕ (τρόικας) τελειώνουν τον επόμενο Ιούλιο και τότε θα πρέπει να κρίνουμε την κατάσταση ξανά. Τίποτα, απολύτως τίποτα, δεν είναι σίγουρο ακόμα», είπε. 

Όπως επίσης ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, υπάρχει η πιθανότητα τον επόμενο χρόνο να μπει η Ελλάδα ξανά στις αγορές, εφόσον καλύψει δύο προϋποθέσεις, την εξασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος και θετικής ανάπτυξης.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις είναι οπωσδήποτε θετικές. Τα έσοδα αυξάνονται και η ύφεση φαίνεται να αποκλιμακώνεται», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, δίνοντας έμφαση στο ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων οφείλεται στην εντυπωσιακή τουριστική σεζόν. 

«Είδαμε αύξηση 37% στα καθαρά έσοδα από τον τουρισμό σε σχέση με πέρυσι. Αν είμαστε τυχεροί και συνεχιστεί τους επόμενους δύο μήνες υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το ποσοστό ανάπτυξης να ξεπεράσει τις προβλέψεις».

.Άλκμααρ, Μακάμπι Χάιφα και Σαχτέρ για ΠΑΟΚ

Η ολλανδική Άλκμααρ, η ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα και η Σαχτέρ Καραγκάντι από το Καζακστάν θα είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον 12ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε σήμερα στο Μονακό.

Οι αναμετρήσεις αρχίζουν στις 19 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 12 Δεκεμβρίου, με τους δύο πρώτους από κάθε γκρουπ να προκρίνονται στη φάση των «32».

.ΤΟ ΙΣΤΑΜΕ "ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...3 & 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ... ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ KENTΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ KENTΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Κ.Δ.Α.Π. ( παιδιά 5-12 ετών) 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 

Αιτήσεις για τα Κ.Δ.Α.Π. (Αερόστατο, Βυσσσινόκηπος, Ζωγραφόκηπος ) θα γίνονται δεκτές από 02/09 έως 13/09/2013 στα γραφεία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ζωγράφου Γ.Ζωγράφου 1, Πλατεία Γαρδένια. Πληροφορίες: 210 7786878. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ: 1) Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού 2013 2) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας 3) Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού 4) Αποδεικτικό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ ) Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ... περισσότερα 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.