.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ- ΝΕΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

.Επίθεση Κουβέλη στο ΣΥΡΙΖΑ από τα Ιωάννινα


Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «κυριαρχείται από σύνδρομο αναρρίχησης στη εξουσία» και ότι «υπόσχεται πως θα απαλλάξει τη χώρα, ως δια μαγείας, από τα δεινά και το μνημόνιο». 

«Λυπάμαι, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει όλα τα ερωτήματα που τίθενται των πραγμάτων και εμφανίζεται με πολυγλωσσία , ακαθόριστες δεσμεύσεις, πολλές διακηρύξεις χωρίς στρατηγική εξόδου από την κρίση χωρίς εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο», είπε ο κ. Κουβέλης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε απόψε στα Ιωάννινα

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε, πως η ΔΗΜΑΡ, συνέβαλε καθοριστικά, με την συμμετοχή της στην κυβέρνηση, στις προσπάθειες για την ανάκαμψη και την οικονομική σταθεροποίηση, ενώ επανέλαβε ότι οι κυβερνητικοί εταίροι συμφωνούν σε ένα πλαίσιο αναγκαίων για την έξοδο από την κρίση πολιτικών, χωρίς να ταυτίζονται πολιτικά. 

Μέχρι σήμερα η Δημοκρατική Αριστερά έχει πετύχει στο κυβερνητικό έργο αρκετά, τόνισε και πρόσθεσε ότι, «στόχος των παρεμβάσεων μας δεν είναι η επικοινωνιακή διαχείριση θεμάτων, αλλά η επίτευξη αποτελεσμάτων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Μόνη λύση, είπε ο κ. Κουβέλης, είναι η σύνδεση της δημοσιονομικής εξυγίανσης με την αναπτυξιακή διαδικασία και η ανάληψη μεγάλων πρωτοβουλιών για την κοινή αντιμετώπιση του χρέους. 

Μάλιστα υπογράμμισε, ότι στις νέες συναντήσεις με τους δανειστές τον Ιούνιο, πρέπει να τεθεί σθεναρά η ανάγκη για τροποποιήσεις μέτρων, που επέφεραν αντίθετα από τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα. 

«Ταυτόχρονα, πρέπει να προχωρήσουν μέτρα που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της οξείας κοινωνικής κρίσης», επισήμανε.

Τελειώνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κάλεσε τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, πολιτικές κινήσεις και συλλογικότητες για κοινή πολιτική δράση. 
Απευθύνουμε κάλεσμα, είπε, «συστράτευσης και όχι απαραίτητα ένταξης στη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς ο στόχος που θέλουμε να υπηρετήσουμε είναι μεγάλος».

.Αυξήθηκε 29 δισ. το χρέος!


Αύξηση 29 δισ. ευρώ κατέγραψε το δημόσιο χρέος στο διάστημα Μάρτιος 2012-Μάρτιος 2013 καθώς ανήλθε στα 309,3 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου του 2013, από 280,3 δισ. ευρώ που ήταν στις 31 Μαρτίου του 2012.

Σύμφωνα με το Δελτίο Δημοσίου Χρέους στα τέλη Μαρτίου 2013 το 31,1% του χρέους αφορούσε σε δάνεια με σταθερό επιτόκιο και το 68,9% σε δάνεια κυμαινομένου επιτοκίου. 

Το 32,5% του χρέους ήταν διαπραγματεύσιμο, ενώ μη διαπραγματεύσιμο ήταν το 67,5% που αφορά σε δάνεια του επίσημου τομέα. Το 96,1% του χρέους ήταν σε ευρώ, ενώ το 3,9% αφορούσε σε δάνεια σε νομίσματα εκτός ζώνης ευρώ.

Συνολικά τα δάνεια του Μηχανισμού Στήριξης τον Μάρτιο 2013 είχαν ανέλθει στα 191,1 δισ. ευρώ.

Τον Μάρτιο του 2013 το βραχυπρόθεσμο (μέχρι 1 έτος) ήταν στο 9,8% του συνολικού χρέους, το μεσοπρόθεσμο (1 έως 5 έτη) στο 17% και το μακροπρόθεσμο (άνω των 5 ετών) στο 73,2%.

Το υφιστάμενο ύψος εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου στα τέλη Μαρτίου ήταν στα 19,4 δισ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν σε 6,9 δισ. ευρώ.

.«Θα δικαιωθούμε στην δευτεροβάθμια»


Τη σιγουριά ότι θα πάρει άδεια κατά την εξέταση του φακέλου της από την δευτεροβάθμια επιτροπή εκφράζει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με σχετική ανακοίνωση.

Σε αυτή οι πράσινοι αναφέρουν ότι στο φάκελό τους έχουν συμπεριλάβει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Οι πράσινοι μπορούν -και όπως γίνεται αντιληπτό από την ανακοίνωση- θα καταθέσουν έφεση. Αυτή θα εξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:



Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ που αποκλείει τον Παναθηναϊκό από την αδειοδότηση της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός προσκόμισε στοιχεία μέχρι και τις προηγούμενες μέρες με τα οποία αποδεικνύεται η βιωσιμότητά του και αποτελούν εγγύηση για το παρόν και το μέλλον του.

Η ΠΑΕ έχει κάνει τους τελευταίους μήνες όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως αυτές προβλέπονται από την ΟΥΕΦΑ και τα αρμόδια θεσμικά όργανα, προκειμένου να παρουσιάσει έναν πλήρη φάκελο.

Η πρωτοβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, προφανώς μένοντας στον τύπο, οδηγήθηκε στην συγκεκριμένη απόφαση για την οποία δεν γνωρίζουμε επακριβώς το σκεπτικό της.

Ο Παναθηναϊκός είναι βέβαιος ότι με την έφεσή του θα δικαιωθεί από το δευτεροβάθμιο όργανο.

.Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για 100.000 δικαιούχους


Την εφαρμογή προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για 100.000 δικαιούχους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίας του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ).

Σύμφωνα δε με ανακοίνωση του ΞΕΕ, η υλοποίηση του προγράμματος, δαπάνης 10 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί από τον Νέο ΟΑΕΔ και η αρχή του θα είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2013, με στόχο τη μερική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. 

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΟΓΑ για 120.000 δικαιούχους, ύψους 27 εκατ. ευρώ, που «τρέχει» ήδη.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης χαιρέτησε την απόφαση του κ. Βρούτση, σημειώνοντας ότι η επανέναρξη του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, έστω και σε τόσο μικρή έκταση, υποδηλώνει τη σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, και τόνισε ότι ο Κοινωνικός Τουρισμός ως θεσμός, ειδικά σήμερα, προσιδιάζει με σανίδα σωτηρίας για τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό.

.Ευ. Βενιζέλος: Διεθνής υποχρέωση της χώρας το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


«Η κατάθεση και ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου συνιστά διεθνή υποχρέωση της Ελληνικής Δημοκρατίας και στοιχειώδες μέτρο αυτοπροστασίας του δημοκρατικού κράτους δικαίου» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τη συζήτηση περί του ενδεχομένου αναβολής κατάθεσης του νομοσχεδίου.

 Ο κ. Βενιζέλος αφήνει, σαφώς, να εννοηθεί ότι δεν τίθεται θέμα μη κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου και θεωρεί ότι «η συνεχιζόμενη δημόσια συζήτηση για την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου αδικεί την Κυβέρνηση και το πολιτικό πλαίσιο της συνεργασίας των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

.Πενήντα χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη


«Τον κόσμο δεν τον αλλάζουν οι εξουσίες, αλλά οι άνθρωποι που μένουν πιστοί στις ιδέες τους και δίνουν ακόμα και τη ζωή τους» επισήμανε ο ηθοποιός, Στέφανος Ληναίος, στο μνημόσυνο για τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, που τελέστηκε στο Α' Νεκροταφείο από στελέχη του φιλειρηνικού κινήματος και της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη.

Με ένα πανό που έγραφε «Ο Λαμπράκης ζει», το σήμα της ειρήνης και λίγα λουλούδια, οι παρευρισκόμενοι, συγκινημένοι αναφέρθηκαν στον άνθρωπο που πρωτοστάτησε για την καθιέρωση της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης, στην πολιτική του δράση, αλλά και στα επιστημονικά του επιτεύγματα ως γιατρού και στις αθλητικές του επιδόσεις ως βαλκανιονίκη και για πολλά χρόνια κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ στο άλμα εις μήκος. 

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης και ο επίσης βουλευτής της ΕΔΑ, Γιώργος Τσαρουχάς, δέχθηκαν δολοφονική επίθεση, στις 22 Μαΐου 1963, βγαίνοντας από τη συγκέντρωση της «Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη» στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν ομιλητές. 

Μέλη παρακρατικών οργανώσεων είχαν ήδη συγκεντρωθεί με επιθετικές διαθέσεις σε όσους προσέγγιζαν την εκδήλωση, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επενέβαιναν, παρά τις διαμαρτυρίες των διοργανωτών και του ίδιου του Λαμπράκη. 

Ένα τρίκυκλο, με οδηγό τον Σπύρο Γκοτζαμάνη και συνεπιβάτη τον Εμμανουήλ Εμμανουηλίδη, έπεσε πάνω τους, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους. Λίγες ημέρες μετά, στις 27 Μαΐου, ο Λαμπράκης εξέπνευσε. 

Η δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη πυροδότησε το ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μιλούν για «οργανωμένο σχέδιο». Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία με συνθήματα κατά του κράτους και του παρακράτους. 

.Να έρθει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή και όποιος θέλει, ας το ψηφίσει, σημειώνουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ


«Να αφήσει η ΝΔ τα διαδικαστικά τερτίπια και να συμφωνήσει στην προώθηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου για ψήφιση στη Βουλή» σχολίασαν ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, όταν πληροφορήθηκαν την ανακοίνωση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Π. Μπαλτάκου, περί αναγκαιότητας διευκρινίσεων για την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχέδιου.

Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι η προώθηση και ψήφιση στη Βουλή έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη και προσθέτουν: «Να έρθει στη Βουλή και όποιος θέλει, ας το ψηφίσει».

.«Στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η διαμόρφωση κοινής γραμμής αντίστασης των χωρών του νότου»


Στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός ειλικρινούς και ουσιαστικού διαλόγου, με όλες τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης ώστε να διαμορφώσει από κοινού μια αποτελεσματική γραμμή αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη ελίτ και μία θετική πρόταση διεξόδου γύρω από την οποία θα είναι δυνατή η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των λαϊκών δυνάμεων, 
τονίζει σε άρθρο του στην ισπανική εφημερίδα «EL PAIS» ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ειδικότερα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, που αντιμετωπίζουν κοινές και μεγάλες δυσκολίες, ο ειλικρινής διάλογος των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων και η πλατύτερη δυνατή συμμαχία των λαών, 

αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το άνοιγμα και τη διεύρυνση ρηγμάτων στις πολιτικές λιτότητας, την ανάσχεση της ύφεσης και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που θα θεμελιώνουν τη 

.Αντ. Σαμαράς: Να συνδέσουμε ανταγωνιστικότητα με πάταξη φοροδιαφυγής


Άρχισε πριν από λίγο η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η οποία αναμένεται να επικεντρωθεί στις προσπάθειες καταπολέμησης της φοροαποφυγής, καθώς αναμένεται να ασκηθούν έντονες πιέσεις στην Αυστρία και στο Λουξεμβούργο, τελευταία οχυρά του τραπεζικού απορρήτου. 
Δεν αναμένεται πάντως να σημειωθεί αξιοσημείωτη πρόοδος.

Την ανάγκη χάραξης μιας ξεκάθαρης πολιτικής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και τη σημασία ανάπτυξης ενδογενών πηγών ενέργειας της ΕΕ, υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την άφιξή του στη Σύνοδο.

Κατά τις αφίξεις των πρωθυπουργών στις Βρυξέλλες, οι περισσότεροι υπενθύμισαν ότι τάσσονται υπέρ της κατάργησης του τραπεζικού απορρήτου, υπό τον όρο ότι θα υπάρχουν διαπραγματεύσεις με χρηματοοικονομικά κέντρα εκτός ΕΕ, περιλαμβανομένης της Ελβετίας, ώστε να πράξουν το ίδιο.

.«Εξαπάτηση ανέργων» από ιδιωτικά Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, καταγγέλλει η ΓΣΕΕ


«Γενικευμένες πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού που αναπτύσσονται από παρόχους επαγγελματικής κατάρτισης (ΚΕΚ) με "θύματα" χιλιάδες άνεργους νέους, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας "Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για ανέργους έως 29 ετών"» καταγγέλλει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, «μεγάλη μερίδα των Ιδιωτικών κέντρων επαγγελματικής κατάρτισης επιδίδεται στη συστηματική παραπληροφόρηση των ανέργων υποστηρίζοντας ότι μόνο μέσω αυτών μπορούν να αιτηθούν τη σχετική συμμετοχή τους, ενώ παρουσιάζονται ως δήθεν «μεσολαβητές» για την επιτυχή έκβαση της υποψηφιότητάς τους.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «χρησιμοποιώντας τα προσωπικά δεδομένα των ανέργων, υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση για λογαριασμό τους, και σκοπίμως παραλείπουν να τους γνωστοποιήσουν τον μοναδικό κωδικό Κ.Α.Υ.Α.Σ. (Κωδικός Αριθμού Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής)».

.Ανακοινώνεται αύριο η δημιουργία Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος


Τη δημιουργία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος θα ανακοινώσει, αύριο, ο επικεφαλής του κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα δώσει, στη μία μετά το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, στην Αθήνα.

Ειδικότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος αναμένεται να ανακοινώσει την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις ευρωεκλογές που θα γίνουν το 2014 και θα παρουσιάσει το καταστατικό του «ΧΡΙ.Κ.Ε.».

Σύμφωνα με τον Νίκο Νικολόπουλο, «το καταστατικό εμπεριέχει, στα πρώτα άρθρα, "αυτολεξεί" τις αρχές και τις αξίες, όπως αυτές διατυπώθηκαν τον Μάιο του 1979, από τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή». 

Όπως σημειώνει ο Νίκος Νικολόπουλος, «αυτές οι αρχές και οι αξίες αποτελούν εθνική παρακαταθήκη, τις οποίες ανεπιφύλακτα τις αποδέχονται οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, 

δηλώνοντας ταυτόχρονα πως παραμένουν σταθερά πιστοί στην ιδεολογία και τα οράματα που πρεσβεύει και υπηρετεί η ελληνική πολιτική σχολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Επίσης, ο Νίκος Νικολόπουλος θα παρουσιάσει, μαζί με τα 35 μέλη της πρώτης διοικούσας επιτροπής, τους στόχους, την πολιτική φιλοσοφία και το όραμα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και θα αναπτύξει τις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

.Ο Πύρρος Δήμας εξελέγη στο ΔΣ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών


Ολοκληρώθηκε στη Μόσχα το Εκλογικό Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (IWF), στο οποίο η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον ισόβιο γραμματέα τής Ομοσπονδίας Γιάννη Σγουρό και τους Ολυμπιονίκες Πύρρο Δήμα και Βαλέριο Λεωνίδη, ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής ομάδας. 

Μιλώντας στις εργασίες του Συνεδρίου ο Ι. Σγουρός αναφέρθηκε στη μεγάλη μέχρι σήμερα πορεία και προσφορά της Άρσης Βαρών στο Ολυμπιακό κίνημα και τις προκλήσεις του μέλλοντος, ώστε το άθλημα να γίνει δημοφιλέστερο και πιο διεισδυτικό στη νεολαία και τη διεθνή αθλητική κοινότητα.

Ως αποτέλεσμα της 30χρονης συστηματικής δουλειάς στους κόλπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας από ελληνικής πλευράς, η οποία φαίνεται πως τυγχάνει γενικής αναγνώρισης, θεωρείται και το γεγονός ότι εξελέγη ο Πύρρος Δήμας ως μέλος του 29μελούς ΔΣ της Ομοσπονδίας, πράγμα, που αποτελεί και προσωπική τιμή στον τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη μας. 

«Αν δουλέψει σκληρά και αποτελεσματικά θα δικαιωθεί, γιατί οι ξένοι τιμούν και δεν λησμονούν την προσφορά του καθενός και επιβραβεύουν την προσπάθεια», σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ι. Σγουρός.

Ο Π. Δήμας δήλωσε περήφανος και συγκινημένος για τη διεθνή αυτή αναγνώριση της ελληνικής Άρσης Βαρών και υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία των σκοπών του αθλήματος και της εθνικής ομάδας διεθνώς.

.Διακόπηκε για τις 30 Μαΐου η δίκη του Μ. Ψωμιάδη για την υπεξαίρεση στην ΑΕΚ


Στις 30 Μαΐου θα συνεχιστεί η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση της υπεξαίρεσης ποσού περίπου 21 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, την περίοδο που βρισκόταν στην προεδρία της ΠΑΕ. 

Η δίκη, μετά από πολλές αναβολές, εκφωνήθηκε σήμερα, αλλά διακόπηκε λόγω κωλύματος να παραστούν κάποιοι από τους συνηγόρους υπεράσπισης κατηγορουμένων.

Συγκατηγορούμενοι του Μάκη Ψωμιάδη -που είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση των «στημένων αγώνων του ποδοσφαίρου»- στην υπόθεση της ΑΕΚ είναι τα δύο συνονόματα και συνεπώνυμα εξαδέλφια του, Χαρίλαος και Χαρίλαος Ψωμιάδης, η λογίστρια Φιλιώ- Τριανταφυλλιά Γεωργίου και ο Αντώνης Κατσαρός.  

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος της ΑΕΚ, Χαρ. Οικονομόπουλος ανέφερε πως «επιτέλους, μετά από επτά, οκτώ αναβολές ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης» ενώ επισήμανε ότι η έναρξη της δίκης συμπίπτει με τον υποβιβασμό της ΑΕΚ.

Από την πλευρά του, ο Μάκης Ψωμιάδης, διά του συνηγόρου Χρ. Στάθη, εξέφρασε «τη συντριβή του για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ», αρνούμενος ωστόσο να δεχθεί ότι έχει μερίδιο ευθύνης για την οικονομική της κατάσταση. 

«Ο Μ. Ψωμιάδης δεν νοιώθει συνυπεύθυνος για την οικονομική της κατάρρευση» είπε ο κ. Στάθης, ο οποίος υπενθύμισε πως επί προεδρίας του εντολέα του η ομάδα είχε πάρει το τελευταίο της πρωτάθλημα.

.Σε λαϊκή συμμαχία καλεί τους εργαζόμενους ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ


Η πρόταση του ΚΚΕ συνιστά την πιο ενωτική πολιτική, καθώς δεν διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε δεξιούς και αριστερούς κλπ, αλλά τους καλεί σε μια λαϊκή συμμαχία με βάση τα κοινά ταξικά τους συμφέροντα, τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΝΕΤ, διευκρινίζοντας ότι η συμμαχία θα είναι πολιτικοποιημένη και θα έχει πρόταση εξουσίας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ:
Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ «κλείνει ερμητικά την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η μετάλλαξή του είναι συνεχής, πρόσθεσε ότι «παίρνει τα πιο κακά χούγια του ΠΑΣΟΚ και στο πως πολιτεύεται ως αντιπολίτευση και στο πως θέλει να χειραγωγήσει το κίνημα» και σημείωσε ότι «έχει συνεχή αλλαγή θέσεων σε κομβικά ζητήματα».

Για συμφωνίες με την Κίνα:
«Μιλάμε για μονοπωλιακούς ομίλους, θέσεις εργασίας θα φτιαχτούν, και τεχνολογική ανάπτυξη θα υπάρξει, αλλά το πρόβλημα της ανεργίας δεν θα λυθεί. 

Η αύξηση της παραγωγικότητας και ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός μειώνει τις θέσεις εργασίας αν δεν συνδυαστούν με μείωση του χρόνου εργασίας και επειδή μιλάμε για μονοπωλιακούς ομίλους, θα έχουμε εντατικοποίηση της εργασίας με στόχο την κερδοφορία» 

είπε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος σχετικά με την Cosco είπε ότι «μπορεί να έδωσε "1500" θέσεις εργασίας, αλλά οδήγησε στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες άλλους». 

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επανέλαβε την θέση του κόμματος για λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, τονίζοντας πως «αν σήμερα πας να ?διορθώσεις' αυτό το κράτος, δεν κάνεις τίποτα»

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.