.Αποφυλακίζεται ο Χόσνι Μουμπάρακ

Ένα δικαστήριο της Αιγύπτου έδωσε σήμερα εντολή να απελευθερωθεί υπό όρους ο πρώην πρόεδρος της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ, όπως δήλωσαν μια δικαστική πηγή και μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να βγει από τη φυλακή ακόμα και μέσα στην ημέρα, αφού δεν υπάρχουν πλέον νομικά βάσιμοι λόγοι για να παρατείνεται η κράτησή του.

Ωστόσο, ο συνήγορος του Μουμπάρακ είπε ότι ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος είχε ανατραπεί το 2011 μετά τη λαϊκή εξέγερση εναντίον του, ενδέχεται να απελευθερωθεί και αύριο Πέμπτη.

Ο 85χρονος Μουμπάρακ είναι κατηγορούμενος σε μια επαναληπτική δίκη για τους θανάτους διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης εναντίον του, που τελικά οδήγησε στην πτώση του. Όμως είχε ήδη εκτίσει τη μέγιστη διάρκεια προφυλάκισης πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης.

Πέρυσι, ο Μουμπάρακ είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την ίδια υπόθεση. Ωστόσο, εφετείο έκανε αποδεκτή την προσφυγή του νωρίτερα φέτος και έδωσε εντολή να γίνει επαναληπτική δίκη.

.Αγιασμός σε απεργιακό κλίμα

Με τους καθηγητές να απεργούν, είναι πιθανόν να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας στις 11 Σεπτεμβρίου, καθώς η ΟΛΜΕ προσανατολίζεται σε απεργία διαρκείας, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Κοτσιφάκης. 

Αύριο η ηγεσία της Ομοσπονδίας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο για να του εκθέσει τις θέσεις της, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. «Η πολιτική της κυβέρνησης κλείνει τα σχολεία καθώς η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι ελλείψεις και τα κενά θα φανούν αμέσως» τόνισε ο Θ. Κοτσιφάκης και επισήμανε ότι «εμείς δεν κρατάμε όμηρους τα παιδιά, εμείς συνεργαζόμαστε μαζί τους και με τους γονείς τους».

Οι καθηγητές αντιδρούν στο μέτρο της κινητικότητας και των υποχρεωτικών μετατάξεων στην εκπαίδευση, ενώ σήμερα έδωσαν μια πρόγευση των αγωνιστικών τους προθέσεων με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Παιδείας. 

«Θα γίνουν συνελεύσεις με την έναρξη της νέας χρονιάς για να αποφασίσουμε ακριβώς πώς και με ποιον τρόπο θα κινητοποιηθούμε απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα που έχει έρθει στον χώρο της εκπαίδευσης» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Θ. Κοτσιφάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

.Στα μέσα του 2014 θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου η κατάσταση στην Ελλάδα, λέει το Βερολίνο

Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα εξετάσουν εκ νέου την κατάσταση του προγράμματος αρωγής της Ελλάδας στα μέσα του επόμενου χρόνου, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
"Έχουμε φτάσει στη μέση του τρέχοντος προγράμματος. 

Είναι Αύγουστος του 2013, σίγουρα θα πρέπει να δούμε στα μέσα του 2014 πού βρισκόμαστε, ποιες είναι οι συνθήκες και αν το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί", δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Κοτχάους.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε χθες για πρώτη φορά ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί άλλο ένα πρόγραμμα αρωγής. Ο Κοτχάους απέρριψε εκτιμήσεις ότι τα σχόλια του Σόιμπλε αντιπροσωπεύουν μια αλλαγή στη θέση της κυβέρνησης.

.Sueddeutsche Zeitung: Με πόρους από διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ το τρίτο πακέτο βοήθειας

Ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, ένα ενδεχόμενο για το οποίο έκανε χθες λόγο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρόκειται να χρηματοδοτηθεί, τουλάχιστον εν μέρει, από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, επικαλούμενη πληροφορίες της.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι συζητείται να διατεθούν στην Ελλάδα πρόσθετοι πόροι από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ. Με τα χρήματα αυτά, θα μπορούσε η Ελλάδα να τονώσει την οικονομία της και ταυτόχρονα θα απελευθερώνονταν πόροι από τον προϋπολογισμό για την εξυπηρέτηση του χρέους της, αναφέρει η εφημερίδα.

Πηγές που μετέχουν σε διαπραγματεύσεις, προσθέτει το δημοσίευμα, δήλωναν ότι στην περίπτωση ενός τρίτου πακέτου βοήθειας η μόνη εναλλακτική λύση που απομένει είναι «πραγματικές μεταβιβάσεις από τον προϋπολογισμό της ΕΕ ή τον προϋπολογισμό των εταίρων». 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν τίθεται στην πραγματικότητα θέμα νέων δανείων προς την Ελλάδα, καθώς με αυτά θα αυξανόταν περαιτέρω το ήδη πολύ υψηλό επίπεδο του χρέους της.
Κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο αναφέρουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι το τρίτο πακέτο θα είναι από πλευράς μεγέθους πολύ χαμηλότερο σε σχέση τα δύο πρώτα. 

«Επίσης, οι όροι για τις μεταρρυθμίσεις θα είναι λιγότερο αυστηροί, επειδή η Ελλάδα έχει ήδη εισαγάγει ένα σημαντικό μέρος των αναγκαίων αλλαγών», αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι. Ο σκοπός είναι να διευκολυνθεί όσο είναι δυνατόν περισσότερο η επιστροφή της Ελλάδας στις κεφαλαιαγορές.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχε γίνει, η Ελλάδα θα έπρεπε να επιστρέψει από το 2015 στις αγορές για τη χρηματοδότηση των δημοσιονομικών της αναγκών και την εξυπηρέτηση του χρέους της. Ωστόσο, προσθέτει η εφημερίδα, σχεδόν όλοι οι ειδικοί θεωρούν ότι αυτό δεν θα είναι δυνατό. 

.Την έκδοση του Ντ. Μιχαηλίδη στην Ελλάδα, αποφάσισε το δικαστήριο Λεμεσού

Εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Μιχαηλίδη, για έκδοσή του στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού. Ο πρώην υπουργός και ο γιος του Μιχάλης καταζητούνται από την Ελληνική Δικαιοσύνη, ως ύποπτοι σε υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες και εγκληματικές ενέργειες.

Μέχρι την έκδοσή του στην Ελλάδα, ο κ. Μιχαηλίδης θα τελεί υπό κράτηση. Η υπεράσπιση, επικαλούμενη λόγους υγείας του Ντίνου Μιχαηλίδη, ζήτησε αναβολή της εκτέλεσης του εντάλματος έως τις 26 Αυγούστου, οπότε και θα υποβάλει, όπως δήλωσε ο δικηγόρος Ευστάθιος Ευσταθίου, έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο. 

Το αίτημα απερρίφθη από το δικαστήριο.
Μετά την απόρριψη του αιτήματος ο κ. Μιχαηλίδης ένοιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε ιδιωτική κλινική.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τον γιο του κ. Μιχαηλίδη έχει οριστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου.

.«Έχει πανσέληνο απόψε και είναι ωραία»

«Έχει πανσέληνο απόψε και είναι ωραία». Το τραγούδι της Χαρούλας Αλεξίου περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τον θεσμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου, που σήμερα το βράδυ παίρνει σάρκα και οστά. Σε τροχιά υλοποίησης, λοιπόν, θα βρεθούν οι πλούσιες εκδηλώσεις που κάθε χρόνο πραγματοποιεί το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη βοήθεια των εργαζομένων του, καθώς περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια ανοίγουν τις πόρτες τους και με ελεύθερη είσοδο προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, παρατηρήσεις άστρων, ξεναγήσεις ή απλές επισκέψεις.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αττική, οι επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ακρόπολη και στο Σούνιο θα έχουν χρονικό περιορισμό μέχρι τις 8 το βράδυ (για λόγους ασφάλειας λόγω των έργων που εκτελούνται), με δυνατότητα οι επισκέπτες να μπορούν να απολαμβάνουν τους χώρους αυτούς από πιο μακριά, στην περίπτωση της Ακρόπολης από τον Λόφο του Φιλοπάππου (όπου στο άνδηρο του Πικιώνη η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει, από τις 9.30 μμ. τη μουσική εκδήλωση με τίτλο «Στου Φιλοπάππου είναι η αγάπη μου κρυμμένη κάπου») ή στην περίπτωση του Σουνίου από το γειτονικό ύψωμα όπου η πρόσβαση είναι ελεύθερη.

.«Το άνοιγμα των πλειστηριασμών θα φέρει κοινωνική έκρηξη»

Το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης, φοβάται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΕΕΑ), από την άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σταματήσει η προστασία της πρώτης κατοικίας ανθρώπων που βιώνουν την ανεργία ή που είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται σε τέτοιο βαθμό, που τους είναι πλέον δύσκολο να ζουν με αξιοπρέπεια.

Το Επιμελητήριο τονίζει ότι δεν υποστηρίζει τα φαινόμενα περιπτώσεων δανειοληπτών που, ενώ έχουν τη δυνατότητα, επιλέγουν συνειδητά να μην είναι συνεπείς στις οφειλές τους, αλλά προσθέτει ότι «είναι υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των αρμόδιων αρχών να τους εντοπίσουν και να τους συνετίσουν».

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο καλεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να λάβει υπόψη του τις τραγικές συνέπειες που θα επιφέρει το άνοιγμα των πλειστηριασμών στη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών, που αδυνατούν σήμερα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Σε δήλωση του, ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Ρεκλείτης επισημαίνει ότι «πριν από λίγες ημέρες, είχαμε τις απειλές του ΟΑΕΕ (σ.σ. Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών) για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων συναδέλφων μας που αδυνατούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. 

Τώρα, ακούμε για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, ακόμα και για ακίνητα πρώτης κατοικίας. Δηλαδή, μετά τους επαγγελματίες μπήκε στο στόχαστρο ορισμένων, η ίδια η ελληνική οικογένεια».

«Φοβάμαι ότι, στην είδηση των πρώτων νοικοκύρηδων που θα βρεθούν στο δρόμο, θα ξεσπάσει αυτό που όλες οι κυβερνήσεις της κρίσης απεύχονταν. Γενικευμένη κοινωνική έκρηξη! Δεν νομίζω ότι πρωτοτυπώ με αυτήν την άποψη, καθώς την ίδια εξέφρασαν ήδη, διάφοροι βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση», υπογραμμίζει ο κ. Ρεκλείτης.

Άρα, όσοι καλούνται να αποφασίσουν για αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο θέμα δεν πρέπει να παραγνωρίσουν τις συνέπειες που θα έχει μία τέτοια κίνηση στην ίδια την κοινωνία, αλλά και στην κτηματαγορά, που δεν θα αποφύγει το «κραχ» με την ξαφνική υπερπροσφορά τόσων ακινήτων. Οφείλουν, λοιπόν, να δουν με ιδιαίτερη ευαισθησία και σοβαρότητα ένα τόσο «λεπτό» θέμα.

Και νομίζω ότι έχουν όλα τα εργαλεία να δουν ποια δάνεια δεν εξυπηρετούνται και γιατί, ώστε να κινήσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες για όσους πραγματικά επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και να γλυτώσουν τις οφειλές τους. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, πρέπει να κυριαρχήσει η σύνεση».

.Άγνωστο το μέγεθος ενός νέου πακέτου για την Ελλάδα

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει το μέγεθος ενός ενδεχόμενου νέου πακέτου αρωγής στην Ελλάδα.

«Δεν μπορώ να πω σήμερα τι ποσό, εάν χρειαστεί, θα μπορούσε να απαιτηθεί. Θα μπορούμε να το πούμε στα μέσα του επόμενου έτους», δήλωσε η Μέρκελ, μιλώντας στο γερμανικό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό TV Sat 1.

«Δεν μπορώ να ορίσω, ή να επιβεβαιώσω ένα ποσό», δήλωσε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Γερμανίας. «Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει», πρόσθεσε.

.Άσμουσεν: Δεν έγινε συζήτηση για νέο πακέτο βοήθειας

Για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την πρόοδο στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων συζήτησαν το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γιερκγ Άσμουσεν και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο κ. Άσμουσεν τόνισε πως κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών δεν τέθηκε ζήτημα νέου προγράμματος για την Ελλάδα.

Το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξήρε τις προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.

Ο κ. Άσμουσεν είπε ότι υπάρχουν ήδη αποτελέσματα που δείχνουν ότι υπάρχει σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ενώ και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πλέον ανακεφαλαιοποιημένο. Έκανε λόγο για επώδυνη προσπάθεια και εξέφρασε τον σεβασμό του στις προσπάθειες του ελληνικού λαού.

 Είπε, επίσης, ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν και έδωσε έμφαση στην προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας, ειδικά των νέων, που, όπως είπε, είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και της επίτευξης αναπτυξιακών ρυθμών ανάπτυξης.

Ο κ. Άσμουσεν ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, αλλά και για το ενδεχόμενο νέου προγράμματος για την Ελλάδα, παρέπεμψε στην απόφαση του Εurogroup του περασμένου Νοεμβρίου που αναφέρει ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση που θα επιτευχτεί πρωτογενές πλεόνασμα θα εξετασθούν μέτρα περαιτέρω μείωσης χρέους. Πρόσθεσε ότι οι όποιες συζητήσεις δεν θα ξεκινήσουν πριν την ερχόμενη άνοιξη του 2014 όταν θα βγουν τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία για το 2013.

.Ο πρώτος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες για την πορεία του ιού του Δυτικού Νείλου, μετά και τον θάνατο ηλικιωμένου, με επιβαρυμένο ιστορικό υγείας, που νοσηλευόταν με λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος σε νοσοκομείο της Αττικής, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των κρουσμάτων με λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου ανέρχεται σε 35, με τα περισσότερα να καταγράφονται στην Αττική και ακολουθούν οι περιοχές της Καβάλας, της Ξάνθης, της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης.
Από τα 35 κρούσματα, τα 21 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα- μηνιγγίτιδα), ενώ τα υπόλοιπα 14 είχαν ήπιες εκδηλώσεις. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία άτομα σε κλινικές και δύο σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου η συστηματική και έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών και η εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου», αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ. 

.Πυκνώνουν τα σύννεφα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις

Εντολή να εφαρμόζονται «αμοιβαίες διαδικασίες» κατά την είσοδο Ελλήνων πολιτών στην Αλβανία, έδωσε ο αστυνομικός διευθυντής στο συνοριακό σταθμό Κακαβιάς Αντμίρ Άμπρια, μετά την απαγόρευση εισόδου Αλβανών πολιτών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, οι ελληνικές αρχές στις συνοριακές διαβάσεις της Κακαβιάς και της Κρυσταλλοπηγής αρνήθηκαν την είσοδο σε Αλβανούς πολίτες που δεν έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα. 

Οι πολίτες αυτοί έχουν βιομετρικά διαβατήρια, με τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν στη ζώνη Σένγκεν, αλλά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού «Top Channel», από σήμερα οι ελληνικές αρχές «επιτρέπουν την είσοδο μόνο εκείνων των Αλβανών πολιτών που έχουν κανονική άδεια διαμονής στην Ελλάδα». 

Ζητούν δε, από κάθε Αλβανό πολίτη που εισέρχεται στην ελληνική επικράτεια να έχει μαζί του συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Αντμίρ Άμπρια έδωσε εντολή να εφαρμόζονται αμοιβαίες διαδικασίες και από την αλβανική πλευρά και να μην περνά κανείς Έλληνας πολίτης «που δεν δικαιολογεί την είσοδό του».

«Θα εφαρμοστούν αυστηρά όλα τα κριτήρια για τους Έλληνες πολίτες. Θα εφαρμόσουμε όλες τις νομικές απαιτήσεις, θα ζητήσουμε να αποδείξουν τα ποσά που διαθέτουν και τις κρατήσεις ξενοδοχείων, όπου θα διαμείνουν - με λίγα λόγια, αυτά που απαιτούνται και για τους Αλβανούς πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή του συνοριακού σταθμού Κακαβιάς, για την απόφαση αυτή έχει ενημερωθεί και η ελληνική πλευρά, ενώ μέχρι στιγμής έχει απαγορευτεί η είσοδος σε κάποιους Έλληνες πολίτες.

Σημειώνεται ότι μερίδα του αλβανικού Τύπου ισχυρίζεται πως οι ελληνικές μεθοριακές αρχές απαγορεύουν την είσοδο Αλβανών πολιτών στην Ελλάδα, σε μια κίνηση αντεκδίκησης για τα γεγονότα στην Πρεμετή.

.Τα εννιά καλύτερα ελληνικά νησιά από το CNN

Αφιέρωμα στα εννιά πιο όμορφα ελληνικά νησιά φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το CNN.

«Η Ελλάδα διαθέτει 1.400 νησιά - 230 από αυτά κατοικούμενα, από τα πλέον όμορφα περιουσιακά στοιχεία της Μεσογείου (...) προσφέρει πλεονεκτήματα που δεν μπορείτε να βρείτε σε πολλά άλλα μέρη» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου.

Το CNN δίνει σε κάθε ένα από τα δημοφιλή θέρετρα το ισχυρότερο πλεονέκτημά του, και παρουσιάζει εκτενείς πληροφορίες, με φωτογραφίες, ξενοδοχεία και δρομολόγια, παροτρύνοντας τους αναγνώστες του να τα επισκεφτούν.

Η κατάταξη έχει ως εξής:

Ομορφότερα τοπία: Σαντορίνη

Καλύτερη νυχτερινή ζωή: Μύκονος

Καλύτερη ζωή σε χωριό - Πιο παραδοσιακός προορισμός: Νάξος

Καλύτερο νησί για θαλάσσια παιχνίδια: Πάρος

Καλύτερες παραλίες: Μήλος

Ιδανικός προορισμός για φυσιολάτρες: Ικαρία

Καλύτερος προορισμός για «Ροβινσώνες Κρούσους»: Κουφονήσια

Καλύτερος προορισμός για ζευγάρια: Φολέγανδρος

Καλύτερο φαγητό: Κρήτη

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.