.Με πορεία ειρήνης και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις εορτάστηκαν τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γρήγορη Λαμπράκη

Ο Δήμος Ζωγράφου, η Περιφέρεια Αττικής και το Ίδρυμα Γρηγόρης Λαμπράκης οργάνωσαν  την Κυριακή 25 Νοεμβρίου ολοήμερη  εκδήλωση μνήμης , με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του αγωνιστή της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το πρωί της Κυριακής οι δρόμοι του Ζωγράφου γέμισαν από παιδιά και ενήλικες, αθλητές και μη, που έτρεξαν κρατώντας ένα κλαδί ελιάς στις γειτονιές του δήμου Ζωγράφου, σε ανάμνηση της 1ης μαραθώνιας πορείας Ειρήνης, που πραγματοποίησε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, τον Απρίλιο του 1963, εν μέσω απειλών και συλλήψεων.
Μαθητές, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων, πολιτιστικών και εθνικοτοπικών συλλόγων διήνυσαν μια απόσταση 4.200μ. από το δημοτικό γήπεδο «Σωτήρη Πέτρουλα» μέχρι το δημοτικό στάδιο «Γρηγόρης Λαμπράκης». 
Το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής ανήκε στον ασημένιο παραολυμπιονίκη του Λονδίνου 2012, Χρήστο Ταμπαξή και στο χάλκινο παγκοσμιονίκηςτου TAE KWON DO, Βασίλη Κωνσταντελλόπουλο. Τους συμμετέχοντες περίμενε στο δημοτικό στάδιο ο δήμαρχος Ζωγράφου κος Καλλίρης,   η αντιπεριφερειάρχης κα Βασιλάκου, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του τιμώμενου και τους επέδωσαν ΄΄ενθύμια ΄΄ σε μια σύντομη και σεμνή τελετή.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο δημοτικό κινηματογράφο ΑΛΕΚΑ διοργανώθηκε έκθεση ζωγραφικής από μαθητές των δημοτικών σχολείων Ζωγράφου, έγινε απαγγελία ποιημάτων, 

ενώ, ο συγγραφέας του ΄Ζ΄, Βασίλης Βασιλικός σκιαγράφησε το πορτρέτο του Γρηγόρη Λαμπράκη – του αθλητή, του καταξιωμένου γιατρού του αντιστασιακού -αλλά και της Ελλάδας του ’63, με την υποστήριξη αρχειακού υλικού, σε μορφή βίντεο, αφηγήσεων από τον ηθοποιό Τάκη Χρυσικάκο και τραγουδιών της εποχής, σε μουσική Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Λοΐζου.

Την ιδιαίτερα πετυχημένη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ζωγράφου κος Καλλίρης, η αντιπεριφερειάρχης κα Βασιλάκου, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κος Χριστιάς, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Παπαγιαννόπουλος, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του τιμώμενου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ του Ν.Π εκπρόσωποι αθλητικών, πολιτιστικών, εθνικοτοπικών φορέων και του τοπικού τύπου.
Ευχαριστούμε τους μαθητές και τους δασκάλους των δημοτικών σχολείων, 2ο, 3ο , 4ο , 5ο, 9ο, 10ο και ιδιαίτερα τους διευθυντές: Γ. Καππή, Β. Μπαλτά, Κ. Πιτταρά, Ν. Δημητρίου, Γ. Μαυράκη, Β. Τζίκα για τη συμβολή τους στην οργάνωση και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. 
Ευχαριστούμε επίσης, όλους τους αθλητικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς του Δήμου μας: τον σύλλογο Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης», την Κυπριακή Νεολαία, τον εξωραϊστικό σύλλογο «Ο Ιλισσός», τους μαθητές του 2ουΔημοτικού σχολείου Ζωγράφου, του 3ου Γυμνασίου Ζωγράφου και του 3ουΛυκείου Ζωγράφου, 
καθώς επίσης και τους Ο.Α.Ζ., Π.Α.Ζ., Α.Κ.Ε.Ζ., ΙΛΙΣΣΙΑ 2004, Γ.Α.Σ., ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ, ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ, Α.Ο.Ζ., ΑΕΤΟΣ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, Ο.Α.Γ., Π.Ο. ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΝΕΟΙ ΑΡΚΤΟΥΡΟΙ, Α.Γ.Σ., ΑΣΤΕΡΑΣ, ΕΡΜΗΣ.    


.Εφαρμογή, δουλειά, ανάπτυξη το τρίπτυχο Σαμαρά


Σημαντική ανάσα στην τρικομματική κυβέρνηση αλλά και στην οικονομία δίνει η απόφαση του Eurogroup. Ο Α. Σαμαράς θέλει να εκμεταλλευτεί τον "αέρα" που φυσά, ούριος, από την απόφαση της Ευρώπης αν και υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες και γι αυτό συγκαλεί, τους πολιτικούς αρχηγούς για να συζητήσει θέματα συντονισμού της κυβέρνησης - πιθανές αλλαγές υπουργών και τη σύσταση του συντονιστικού- καθώς, και το υπουργικό για να ζητήσει εφαρμογή όλων των νόμων που έχουν ψηφιστεί ακόμα και νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα, απόλυτη τήρηση των υπεσχημένων στην τρόικα και πρωτοβουλίες για ανάπτυξη.

"Τα κεφάλια μέσα" θα είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού στους υπουργούς , ο οποίος μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα τους αξιολογήσει και θα αποφασίσει ποιοι "κάνουν για τη δουλειά".  Ο κ. Σαμαράς δεν θέλει να χαθεί το "momentum" που δημιουργεί η απόφαση και επιδιώκει να   κεφαλαιοποιήσει τα πολιτικά κέρδη.

 Επιχειρεί ταυτόχρονα να δώσει ελπίδα στους πολίτες αλλά και κλίμα ενότητας στην κοινωνία σε μια προσπάθεια "συναγερμού και συσπείρωσης", όπως λένε συνεργάτες του των "υγιών δυνάμεων" και των πολιτών που αγωνιούν για την επόμενη ημέρα των οικογενειών τους και των παιδιών τους.

Μόνο έτσι μπορεί η χώρα να πάει μπροστά λένε στελέχη του πρωθυπουργικού επιτελείου και υπενθυμίζουν πως ο κ. Σαμαράς έχει σκοπό να πάρει πάνω του την υπόθεση ανάπτυξη για να προσπαθήσει να  δώσει προοπτική και ελπίδα στους νέους και τους ανέργους. 

Πολιτικά και οικονομικά είναι η μοναδική δυνατότητα για τη χώρα και αλλά και για τον κ. Σαμαρά. H ανάπτυξη ήταν η σημαία του κ. Σαμαρά στην αντιπολίτευση και θα είναι και στην κυβέρνηση εξηγεί στενός συνεργάτης του σημειώνοντας πως αποτελεί βαθιά πεποίθηση του πρωθυπουργού πως μόνο με μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει προοπτική για τον τόπο.

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά με την επαναγορά του χρέους και η χώρα "νιώσει" πως δεν βρίσκεται σε συνεχή "ομηρία", πως οι επενδυτές μπορούν να αισθανθούν ασφαλείς και η κυβέρνηση προχωρήσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις τότε μπορεί από τον Μάρτιο και μετά να αλλάξει εντελώς το κλίμα. 

Αυτό το κλίμα, ο κ. Σαμαράς, έχει ως  στρατηγικό στόχο να εκμεταλλευτεί πολιτικά και ενδεχομένως και να ζητήσει ανανέωση και πιο ισχυρή εντολή από εκλογές.
Η βάση για την Ευρω- κεντροδεξιά Ελιά

"Σε καμία περίπτωση δεν θέλει εκλογές" λένε συνεργάτες του, αλλά πιθανότατα να είναι απαραίτητες για να αναζωογονηθεί το πολιτικό σύστημα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο A. Σαμαράς στη δήλωσή του ανέφερε πως "το κίνημα των μεταρρυθμίσεων, το κίνημα για την Αναγέννηση της Ελλάδας τώρα δυναμώνει. 

Για μια  Ελλάδα ανταγωνιστική και Ευρωπαϊκή. Και με Έλληνες περήφανους. Με μια δημοκρατία σύγχρονη. Και μια κοινωνία ενωμένη, με αυτοσεβασμό και με αυτοπεποίθηση". Αυτό αποτελεί τη βάση για την Ευρω- κεντροδεξιά Ελιά που οραματίζεται ο κ. Σαμαράς.

Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι αποδίδει εύσημα με κάθε ευκαιρία  στους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη για τη στήριξη τους, ούτε ότι επιχειρεί συνεχώς να ταυτίσει το ΣΥΡΙΖΑ με τη δραχμή και την απομόνωση. 

Από τώρα επί της ουσίας προσπαθεί να θέσει τις βάσει που θα διεξαχθεί η επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Αν, όμως, δεν καταφέρει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, δεν  επιταχυνθούν οι ρυθμοί, και χρειαστούν και νέα μέτρα, τότε η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να επιβιώσει, και ο στρατηγικός σχεδιασμός του πρωθυπουργού θα μείνει στα χαρτιά.  

.Βενιζέλος: Στόχος είναι να πέσει χρήμα στην αγορά


«Έχει αλλάξει το κλίμα, πρέπει οι Έλληνες να νιώσουν πιο σίγουροι» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «στόχος είναι να πέσει χρήμα στηναγορά. Να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες και όχι οι τραπεζίτες». 

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «πρέπει να στραφεί τώρα η χώρα στην έξοδο από την κρίση. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τη νέα αφετηρία προς όφελος της οικονομίας».

Επίσης και ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν υπήρξε συζήτηση για ανασχηματισμό.

.Οι προκλητικές δηλώσεις Μπερίσα για «Μεγάλη Αλβανία»


Την απόφαση να ακυρώσει το ταξίδι στα Τίρανα πήρε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας.

Αιτία ήταν οι προκλητικές δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Σάλι Μπερίσα. 

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας σε ομιλία του στον Αυλώνα, μίλησε για μεγάλη Αλβανία από την Πρέβεζα μέχρι την Ποντγκόριτσα προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κ. Αβραμόπουλου.

Η δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού ήταν η εξής:

«Την πιο βαθιά ευγνωμοσύνη γι΄ αυτή την αδελφική υποδοχή. Θα διαβάσω εδώ, ενώπιων σας, τα λίγα αυτά λόγια που έγραψα σ΄ αυτή την περγαμηνή: 

Στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άνδρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα. 

Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας! Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο!».

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού. 

Δηλώσεις σαν και αυτές, τονίζει το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση για την ματαίωση του ταξιδιού, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα.

.Την ΚΟ ενημέρωσε ο Φ. Κουβέλης για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών κυβερνητικών εταίρων, συγκάλεσε σύσκεψη της ΚΟ του κόμματος και ενημέρωσε τους βουλευτές για τα θέματα που συζητήθηκαν με τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, κυρίως δε για το τι έγινε στην συνεδρίαση του Eurogroup και τις αποφάσεις που έλαβε.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συνέπεσαν στην εκτίμηση ότι, μετά τις αποφάσεις, η προτεραιότητα θα πρέπει να είναι στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ενώ χρειάζονται διασαφηνίσεις για το σχέδιο επαναγοράς των ομολόγων, ιδίως όσον αφορά τη συμμετοχή των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο κ. Κουβέλης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε προς τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ότι στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου δεν τέθηκε θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης και πως έθεσε στους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο το ζήτημα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου με γνώμονα την ανάγκη οι διατάξεις του να διέπονται από κοινωνικά κριτήρια. 

Επίσης είπε ότι οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ αποφασίστηκε να μην δοθεί θετική ψήφος του κόμματος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για πολιτικές ευθύνες σχετικά με το πρώτο μνημόνιο, η οποία συζητείται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

.Πρωτοβουλία Βενιζέλου για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή


Ανοίγει η συζήτηση για τον τρόπο αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής, μετά και τα τελευταία γεγονότα στην Κρήτη, όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης εξαπέλυσε ύβρεις κατά των αστυνομικών και μίλησε για νεκρούς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος άνοιξε δημοσίως τη συζήτηση, λέγοντας: «Όταν έχεις απέναντί σου ένα αντισυνταγματικό κόμμα πρέπει να βρεις τρόπους να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο αυτό».

«Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν παρανομήσει σε αρκετές περιπτώσεις. Ακούω αυτά που λέει ο κ. Βενιζέλος αλλά δεν ξέρω αν το ισχύον Σύνταγμα μας δίνει αυτή τη δυνατότητα» σχολίασε ο Ν. Δένδιας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να τεθεί ενδεχομένως και εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύουν «Τα Νέα», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με μία άτυπη επιτροπή ειδικών αναζητώντας τρόπους με τους οποίους μπορεί να αμφισβητηθεί η κοινοβουλευτική παρουσία της Χρυσής Αυγής.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα οξύτατο φαινόμενο ρατσιστικής, φασιστικής, ξενοφοβικής βίας. Έχουμε στη Βουλή ένα αντισυνταγματικό, ναζιστικό, φιλοχουντικό, προκλητικό κόμμα», είπε, δίνοντας ένα στίγμα των πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα.

Για το ίδιο ζήτημα ρωτήθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

.Στα 67 χρόνια το όριο συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ


Στο 67ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή το 2015, δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), που γεννήθηκαν το 1948, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού.

 Σύμφωνα με το νέο νόμο (4093/2012), τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ αυξάνονται από την 1/1/2013 κατά δύο έτη και κατά συνέπεια, η υπαγωγή στην ασφάλιση του ΟΓΑ και η συνέχιση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών λήγει με τη συμπλήρωση του 66ου έτους της ηλικίας. Σημειώνεται ότι από την 1η του νέου έτους αυξάνεται στο 67ο έτος το όριο ηλικίας και για τους ανασφάλιστους υπερήλικους.
 
Στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ που γεννήθηκαν το 1948 και έχουν καταβάλει ή θα καταβάλουν την ασφαλιστική εισφορά του Β? εξαμήνου 2012, δεν θα τους αποσταλεί νέα ειδοποίηση καταβολής εισφοράς το μήνα Φεβρουάριο 2013.

 Η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι όλοι οι ασφαλισμένοι του οργανισμού, θα πρέπει να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές μέχρι τις 28-12-2012, διότι από τον Ιανουάριο 2013 τα βιβλιάρια υγείας όσων δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, δεν θα ισχύουν.

.Aπό τα μέσα Δεκεμβρίου οι πληρωμές των χρεών του Δημοσίου


Μια πρώτη «ένεση ρευστότητας» αναμένεται να πάρει από τα μέσα Δεκεμβρίου η αγορά, καθώς από τότε θα αρχίσουν να εξοφλούνται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες, οι οποίες στις 30/9/12 είχαν ανέλθει σε 9,3 δισ. ευρώ συνολικά (συμπεριλαμβανομένων των επιστροφών ΦΠΑ).

   Ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα παρουσιάσει αύριο το ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποπληρωμή των συγκεκριμένων οφειλών και, παράλληλα, θα προχωρήσει στην υπογραφή Μνημονίων με τα υπόλοιπα υπουργεία, καθώς κάθε υπουργός θα είναι και ο αρμόδιος για τον έλεγχο της εκκαθάρισης των οφειλών του τομέα ευθύνης τους.

    Σύμφωνα με το σχέδιο, οι οφειλές των 9,3 δισ. ευρώ πρέπει να έχουν εξοφληθεί έως το τέλος του 2013, χωρίς πάντως να έχει έως τώρα προσδιορισθεί το ποσό που θα δοθεί εφέτος. Το υπουργείο Οικονομικών θα θέσει, ταυτόχρονα, και τρία συγκεκριμένα κριτήρια, προκειμένου να γίνει ταχύτερα η αποπληρωμή σε ορισμένους επαγγελματικούς κλάδους. 

Ενώ, ενδέχεται να υπάρξει και συμψηφισμός με τις πιθανές οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο, ή και να ζητηθεί ένα «κούρεμα» του χρέους του κράτους, προκειμένου ο ιδιώτης να πάρει σε ρευστό το υπόλοιπο ποσό.

   Σημειώνεται ότι για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου θα χρησιμοποιηθεί μέρος των 10,6 δισ. ευρώ (από το συνολικό δάνειο των 34,4 δισ. ευρώ που θα δοθεί έως τις 13 Δεκεμβρίου).
    
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ανέφερε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται και σχέδιο για τη διευκόλυνση των ιδιωτών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη, εξετάζεται η επέκταση των δόσεων και η γενικότερη βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου αποπληρωμής (κριτήρια, κ.λπ.), χωρίς, όμως, να ανατραπεί η ήδη προβλεπόμενη διαδικασία.

.Στουρνάρας: Πατριωτικό καθήκον να πετύχει η επαναγορά χρέους


«Πατριωτικό καθήκον» χαρακτήρισε τη συμμετοχή όλων στο (εθελοντικό) πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος κατά περίπου 30 δισ. ευρώ σε ονομαστική αξία, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και επισήμανε, ότι μετά τις αποφάσεις του Eurogroup «το μέλλον είναι καλύτερο, δίνει την ευκαιρία να εξέλθουμε από τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης και της ύφεσης, αλλά δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς».

   «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» είπε εμφατικά σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός, προσθέτοντας ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που ψηφίστηκαν, να προχωρήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και να υπάρξει πιο αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος με έμφαση στις «ίσες ευκαιρίες για όλους» (σε υγεία, παιδεία και σε κοινωνική πολιτική σε όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη).

   Σύμφωνα με τον υπουργό, η διάθεση ενός ποσού 10 δισ. ευρώ για την επαναγορά των ομολόγων, αποτελεί μια από τις προϋποθέσεις που έθεσε το Eurogroup, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 43,7 δισ. ευρώ (34,4 δις. ευρώ έως τις 13 Δεκεμβρίου και τα υπόλοιπα σε τρεις δόσεις μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2013) και να μειωθεί τελικά το χρέος το 2020 από το 144% του ΑΕΠ στο 122% του ΑΕΠ.

   Ο κ. Στουρνάρας και ο παριστάμενος νέος επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Στέλιος Παπαδόπουλος, ανέφεραν ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθεί η πρόταση εξαγοράς των ομολόγων (με βασικούς διαπραγματευτές του Δημοσίου δύο μεγάλες διεθνείς τράπεζες) και θα μείνει «ανοικτή» για περίπου επτά ημέρες. 

Το Δημόσιο θα διαθέσει περίπου 10 δισ. ευρώ για να ξαναγοράσει ομόλογα ονομαστικής αξίας σχεδόν 30 δισ. ευρώ. Τα 10 δισ. θα προέλθουν από νέο δάνειο από το EFSF (που θα μπορεί να εξοφληθεί και από έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων), και θα είναι πέραν των 43,7 δισ. ευρώ της δόσης.

.Το iPad mini έρχεται σήμερα στην Ελλάδα


Το iPad mini έρχεται σήμερα στην Ελλάδα.
Η νέα μίνι-ταμπλέτα θα είναι διαθέσιμη σε λευκό-ασημί και μαύρο-γκρι χρώμα, σε μοντέλα με ασύρματη σύνδεση και σύνδεση με κινητή τηλεφωνία, στα 16GB, 32GB και 64GB, ξεκινώντας από την τιμή των 359 ευρώ.

Επίσης, σήμερα γίνεται εμπορικά διαθέσιμο και το iPad με οθόνη Retina (τέταρτης γενιάς), το οποίο θα διατίθεται σε άσπρο ή μαύρο χρώμα και με τιμή από 529 ευρώ.
Το νέο iPad mini διαθέτει οθόνη 7,9 ιντσών, τον επεξεργαστή της Apple Α5Χ, κάμερα FaceTime και iSight και μπαταρία διάρκειας έως δέκα ωρών. 

Το iPad Retina διαθέτει υψηλής ευκρίνειας οθόνη, κάμερες FaceTime HD και iSight και το νέο επεξεργαστή Α6Χ, ενώ η μπαταρία έχει επίσης διάρκεια έως δέκα ώρες.

.Υψηλές ταχύτητες από τον πρωθυπουργό


Η επόμενη μέρα μετά τον απόηχο δηλώσεων στο πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup ήρθε για την κυβέρνηση και τον ρυθμό για το πώς θα κινηθεί το κυβερνητικό επιτελείο, δίνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος ενημέρωσε τους κυβερνητικούς εταίρους κκ Βενιζέλο και Κουβέλη. Στη συνέχεια, προήδρευσε στη Βουλή, της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Δεν τέθηκε θέμα ανασχηματισμού στη συνάντηση, δήλωσαν Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Έχουμε ένα νέο πλαίσιο, μια νέα αφετηρία που πρέπει να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος της πραγματικής οικονομίας, προς όφελος των πολιτών- γιατί τώρα, μόνο η ανάσχεση της ύφεσης και οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης μπορούν να πείσουν τους Έλληνες ότι υπάρχει προοπτική».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «έχει αλλάξει το κλίμα», ότι «πρέπει να πιστέψουμε κι εμείς στην υπόθεση αυτή» και πως «πρέπει οι Έλληνες να νιώσουν πιο σίγουροι». 

«Ξέρουμε τις δυσκολίες, ξέρουμε τι τραβάει το κάθε νοικοκυριό, ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι άνεργος, να κινδυνεύει η επιχείρησή σου και να έχεις χάσει εισόδημα. Αλλά ηχώρα έχει σταθεί όρθια και τώρα μπορεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να ξαναγίνει αυτοδύναμη και ισότιμη μέσα στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι άμεσος στόχος τώρα είναι «να ολοκληρωθούν αυτά που έχουμε αναλάβει σε σχέση με την επαναγορά των ομολόγων, να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, όχι οι τραπεζίτες, να πέσει χρήμα στην αγορά, να πληρώσει το κράτος αυτά που χρωστάει στην αγορά και φυσικά η ρευστότητα να διοχετευτεί στην αγορά». 

Την προσήλωση στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής έθεσε ως προτεραιότητα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάκαμψη της χώρας και δίχτυ προστασίας για τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται. "Θα κάνουμε ότι πρέπει για να πάει η χώρα μπροστά ", προσέθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, "για να υπάρξει αναπτυξιακή διαδικασία και δημιουργία θέσων εργασίας".
Υπογράμμισε ότι επιβεβαιώθηκε η απόφαση του κόμματός του να στηρίξει την κυβέρνηση για την παραμονή της χώρας στο Ευρώ και για να μην υπάρξει πολιτική αστάθεια. 

Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημέρωσε σχετικώς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα βγάλει ανακοίνωση για το πώς θα γίνει η επαναγορά χρέους, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πόσο εύκολο είναι να πραγματοποιηθεί (η επαναγορά χρέους) είναι ότι είναι αισιόδοξος: «Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά προσπαθούμε».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.