.Εκδήλωση στο Βερολίνο για τη σφαγή στο Δίστομο

Εκδήλωση για την 70ή επέτειο από την σφαγή στο Δίστομο διοργανώθηκε χθες στο Βερολίνο από γερμανικά συνδικάτα σε συνεργασία με την ελληνική κοινότητα και ελληνικούς συλλόγους της γερμανικής πρωτεύουσας. 

Την εκδήλωση χαιρέτισε με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος έκανε λόγο για «μήνυμα ειρήνης» προς τον γερμανικό λαό, αλλά και για υποχρέωση της γερμανικής κυβέρνησης να αποκαταστήσει το πολιτικό, ηθικό και οικονομικό της χρέος έναντι της Ελλάδας. «Δεν θεωρούμε τον σημερινό γερμανικό λαό ένοχο για τα εγκλήματα του Ράιχ και θέλουμε την φιλία και την συνεργασία. Ζητά... περισσότερα »

.Συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για την προκήρυξη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων

Κατά την απογευματινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε η προκήρυξη αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ. Στο διάστημα της προθεσμίας για την αξιολόγηση των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται – σύμφωνα με τη νομοθεσία - κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

 Όπως ανακοίνωσε σε δήλωση της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρ... περισσότερα »

.Το σχέδιο για τη δεύτερη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Ακόμη ένα βήμα της Ελλάδας προς την έξοδο στις αγορές σχεδιάζει υπό άκρα μυστικότητα η κυβέρνηση και τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση προβλέπει την έκδοση ομολόγου 7ετους διάρκειας ώστε να αντλήσει από 3 μέχρι 5 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Η έκδοση τους θα γίνει το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο. Καθοριστικής σημασίας θα είναι η έλευση της τρόικας στην Ελλάδα τον Ιούλιο. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι το επιτόκιο μπορεί «άνετα να κινηθεί κάτω από το 5%».

Η οποιαδήποτε τέτοια απόφαση βέβαια πρέπει να περάσει και από την τελική έγκριση των δανειστών. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών που μετέχουν της κατάρτισης του σχεδίου αναφέρουν πάντως ότι η τρόικα δεν μπορεί να απαγορεύσει στην Ελλάδα να βγει στις αγορές. 

Θετικό σε ένα τέτοιο βήμα είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπό τον όρο όμως να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι μεταρρυθμίσεις. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη βδομάδα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Π. Τόμσεν είχε δηλώσει ότι «ένας από τους τρόπους κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού είναι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές»

.Αφαιρούσαν καύσιμα από τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο

Μεγάλες ποσότητες αεροπορικών καυσίμων που φθάνουν τα 50.000 λίτρα αφαιρούσαν τους τελευταίους οκτώ μήνες από τις εγκαταστάσεις της 116 πτέρυγας μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στον 'Αραξο Αχαΐας, ένας 40χρονος υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ένας 46χρονος απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας ένας 28χρονος αστυφύλακας που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής και ένας 36χρονος ιδιώτης, ο οποίος δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στη μεταφορά καυσίμων και χημικών προϊόντων με βυτιοφόρα οχήματα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες αφού πρώτα νόθευαν τα καύσιμα στην... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.