.«Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στο άνοιγμα»


Τη λύπη του για την αρνητική απάντηση του Φώτη Κουβέλη στην επιστολή του για συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας την απάντηση «αμήχανη» και «αμυντική».

Η απάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ έφθασε στην Ιπποκράτους κατά τη διάρκεια σύσκεψης στελεχών υπό τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος προέβη αμέσως στον σχολιασμό της.

Περαιτέρω, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «δεν είναι ώρα για κομματικές περιχαρακώσεις, αλλά για μεγάλες πρωτοβουλίες, με λόγο επί της ουσίας, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, χωρίς διδακτισμούς. Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στο άνοιγμα, τη συσπείρωση, τη συμπόρευση όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς».

.Βάσεις πρόκρισης έβαλε ο Ολυμπιακός


Γερές βάσεις πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας έβαλε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Κίμκι, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της φάσης των «16». Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 87-82 των Ρώσων, «έσπασαν» το αήττητο της έδρας τους στη Β' φάση της διοργάνωσης, ενώ πανηγύρισαν την τρίτη διαδοχική νίκη και δεύτερη εκτός έδρας στον 6ο όμιλό. Πλέον οι πρωταθλητές Ευρώπης ισοβαθμούν με την Κίμκι στην τρίτη θέση με ρεκόρ 4 νίκες - 3 ήττες. 

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 43-35, 60-54, 82-87

.Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης αρμόδιος υφυπουργός για το ΕΣΠΑ


Προτεραιότητα στην Ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση της ανεργίας έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ αναφέρθηκε εκτεταμένα στην αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων.

Για την καλύτερη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ μάλιστα, ανακοίνωσε ότι δημιουργείται θέση υφυπουργού με αποκλειστική αρμοδιότητα τη διαχείριση των κονδυλίων που θα υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης. Τη θέση θα πάρει ο βουλευτής Χανίων Κυριάκος Βιρβδιδάκης ο οποίος ορκίζεται αύριο.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στο θέμα της ανεργίας λέγοντας μάλιστα ότι έχει πάρει εφιαλτική διάσταση. 

«Έχουμε σημάνει συναγερμό» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι δύο βασικοί στόχοι της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και της ύφεσης. Είπε ακόμη ότι «Εξασφαλίσαμε την παραμονή της χώρας στο ευρώ, τη δανειοδότηση, τα κοινοτικά κονδύλια και τώρα προέχει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών». 

Υπογράμμισε την ανάγκη να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή: «Πρέπει όλοι να φροντίσουμε για την ομαλότητα στην οικονομία και την κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ήταν αιχμηρός με όσους δημιουργούν προβλήματα. 

«Όσοι μπλοκάρουν δρόμους και επενδύσεις θα μας βρουν απέναντι τους, όσοι θέλουν την ανάκαμψη θα μας έχουν δίπλα τους».

.Διατηρητέο μνημείο ο κινηματογράφος «Άστρον»


Χρειάστηκαν τρεις συνεδριάσεις προκειμένου ο ιστορικός κινηματογράφος «Άστρον», επί της Λεωφόρου Κηφισίας στους Αμπελόκηπους, να πείσει το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων για την αξία της διατήρησής του. Μετά τη διπλή αρνητική γνωμοδότηση του 2011, ο κινηματογράφος «Άστρον» κηρύχθηκε τελικά διατηρητέο μνημείο χτες. 

Σύμφωνα με την τελευταία γνωμοδότηση, το κτίριο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα κινηματογράφου που σχεδιάστηκε τη δεκαετία του '50 για να λειτουργήσει αποκλειστικά ως κινηματογράφος με τη συνεργασία αρχιτέκτονα (Σόλωνα Κυδωνιάτη) για το εξωτερικό κέλυφος και τον χώρο της εισόδου και  σκηνογράφου (Μάριου Αγγελόπουλου) για τον εσωτερικό χώρο. 

.Ενισχύονται τα μπλόκα


Aμετακίνητοι στα μπλόκα παραμένουν και σήμερα οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα, με τα περισσότερα από αυτά να ενισχύονται συνεχώς.

Στο μεταξύ, νέα αναβολή έδωσε σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο της Λαμίας στους 12  αγρότες που κατηγορούνται για τα επεισόδια της Τετάρτης στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. 

Και σήμερα όπως και χθες απουσίαζαν πέντε μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι είναι αστυνομικοί. 
Μάλιστα σε σχετικά έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν στο δικαστήριο οι περισσότεροι από αυτούς δήλωσαν υπηρεσιακές υποχρεώσεις, ενώ ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης κ. Τσιμιτσέλης που και ο ίδιος είναι μάρτυρας κατηγορίας, έχει πάρει κανονική άδεια από τις 14 Φεβρουαρίου.

Ετσι, το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τις 26 Φεβρουαρίου. 

Εξάλλου, τη Δευτέρα θα δικαστούν οι αγρότες που συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια στο Βέλο Κορινθίας.

."Όχι" Κουβέλη στην πρόσκληση για συμμετοχή στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ


Δεν θα ανταποκριθεί η ΔΗΜΑΡ στην πρόσκληση του Ευάγγελου Βενιζέλου να συμμετάσχει στην προσυνεδριακή διαδικασία για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Στην απαντητική επιστολή του, το περιεχόμενο της οποίας συμφωνήθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης αναφέρει ότι «η ΔΗΜΑΡ, δεν μπορεί να γίνει μέρος του προσυνεδριακού διαλόγου και των εσωτερικών συσχετισμών του ΠΑΣΟΚ. 

'Η να συμμετάσχει, έστω και έμμεσα, στις προσυνεδριακές διαδικασίες άλλου κόμματος, που αναζητεί ένα νέο προσδιορισμό της "ταυτότητάς του", μέσα μάλιστα από ένα ευρύτερο φάσμα απόψεων. 

Όχι μόνο για λόγους αρχής. Κυρίως, γιατί αυτή η διαδικασία δεσμεύει αντί να διευκολύνει τις διαδικασίες ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου της δημοκρατικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας και των κοινωνικών κινημάτων».

Ένας ακόμη λόγος τον οποίο επικαλείται ο κ Κουβέλης αφορά στην εκτίμηση της ΔΗΜΑΡ ότι η υπόθεση σύγκλισης και συμπόρευσης της Κεντροαριστεράς, «δεν είναι υπόθεση που εξαρτάται από μία συνάντηση "κορυφής", ιδίως όταν οι διεργασίες αυτού του ευρύτερου χώρου είναι σε εξέλιξη, έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αναζητούν ακόμα προγραμματικές συμπτώσεις, στρατηγικούς προσανατολισμούς και νέες κοινωνικές συμμαχίες» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην απαντητική του επιστολή.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι «η Δημοκρατική Αριστερά είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, χωρίς ηγεμονισμούς. Αφορά έναν αστερισμό κινήσεων και προσώπων που θα συσπειρωθούν με βάση τη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο του δημοκρατικού σοσιαλισμού» και πως «θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διαδικασίες αξιακού, πολιτικού και οργανωτικού προσδιορισμού».

Ο κ. Κουβέλης τονίζει προς τον κ. Βενιζέλο ότι «το γεγονός, όπως επισημαίνεις, ότι η επιρροή του "χώρου αυτού", είναι μεγαλύτερη από την κοινοβουλευτική αποτύπωσή της, πρέπει να προβληματίσει δημιουργικά. Χρειάζεται ουσιαστικός αναστοχασμός.

 Όχι ένα εύκολο "πάμε παρακάτω". Τα "γιατί" έχουν μεγάλη αξία. Και αν δεν απαντηθούν -πριν απ' όλα- και από όλους καθαρά, ειλικρινά και πειστικά, η ανασυγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί σε μία μη αξιόπιστη πολιτική διαδικασία. 

Επίσης, πιστεύω, ότι η ανασυγκρότηση του χώρου αυτού  δεν προωθείται με επικοινωνιακούς χειρισμούς, πριν ή μετά από ένα κομματικό συνέδριο. Θέλει  συστηματικές και ουσιαστικές προσπάθειες επαναπροσδιορισμού», επισημαίνει.

Η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει, επίσης, όπως αναφέρεται στην επιστολή, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μιας συμμαχίας ευρύτερων δυνάμεων από το χώρο της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας που αρνούνται καθεστηκυίες πολιτικές πρακτικές, οι οποίες εφαρμόσθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και μας οδήγησαν στην κρίση, που θα δράσει από κοινού στα κοινωνικά και πολιτικά  μέτωπα, προωθώντας «συνθέσεις απόψεων», χωρίς, όμως, να τις «εκβιάζει».

Και καταλήγει τονίζοντας ότι «Θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το Συνέδριό σας και θα μελετήσουμε τα συμπεράσματά του και τις αποφάσεις του. Και βέβαια θα συζητήσουμε με όλους: κινήσεις, ομάδες, πρόσωπα, κάθε σκέψη και ιδέα που προάγει την ουσιαστική και αποτελεσματική ανασυγκρότηση του ευρύτερου δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου, με βάση αρχές και αξίες, αλλά και στο πλαίσιο ενός κοινωνικού και αναπτυξιακού σχεδίου, για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Τη λύπη του για την αρνητική απάντηση του Φώτη Κουβέλη στην επιστολή του για συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας την απάντηση «αμήχανη» και «αμυντική».
Η απάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ έφθασε στην Ιπποκράτους κατά τη διάρκεια σύσκεψης στελεχών υπό τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος προέβη αμέσως στον σχολιασμό της.

Περαιτέρω, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «δεν είναι ώρα για κομματικές περιχαρακώσεις, αλλά για μεγάλες πρωτοβουλίες, με λόγο επί της ουσίας, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, χωρίς διδακτισμούς. Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στο άνοιγμα, τη συσπείρωση, τη συμπόρευση όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς».

.Κύκλωμα ορθοπεδικών εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ


Στο πλαίσιο των ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του αθέμιτου ανταγωνισμού και της διαφθοράς, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με την εισαγωγή και υπερτιμολόγηση ορθοπεδικών- ιατροτεχνολογικών προϊόντων, ανακοινώθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την έρευνα προέκυψε ότι εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη νήσο ΜΑΝ, δωροδόκησε ορθοπεδικούς ιατρούς δημοσίων νοσοκομείων, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα της αλλοδαπής επιχείρησης.

Από τον έλεγχο, των φορολογικών δηλώσεων και των τραπεζικών λογαριασμών σε ένδεκα (11) από τους ιατρούς, προέκυψαν αδικαιολόγητα ποσά ύψους 5.812.000 ευρώ. 

Απεστάλησαν στις αρμόδιες ΔΟΥ πληροφοριακά δελτία για υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων. Επίσης, υποβλήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία, μηνυτήριες αναφορές για το αδίκημα της δωροδοκίας ιατρών, οι οποίοι υπηρετούσαν κατά τις ελεγχόμενες χρήσεις σε θέσεις δημοσίων νοσοκομείων. 

Στις εμπλακείσες επιχειρήσεις καταλογίσθηκαν πρόστιμα του ΚΒΣ ύψους 18.845.000 ευρώ και πρόστιμα ΦΠΑ συνολικά 2.450.000 ευρώ.
Δύο εκ των επιχειρήσεων προσήλθαν και συμβιβάστηκαν με το Υπουργείο Οικονομικών για το ποσό των 12.100.000 ευρώ, αποδεχόμενες την παράνομη συναλλαγή.

Από το ΣΔΟΕ διεξάγεται έρευνα, μετά από εισαγγελική παραγγελία, σχετικά με τον χρηματισμό ιατρών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας από γερμανική φαρμακευτική εταιρεία.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν προκύψει στοιχεία για παράνομες χρηματοδοτήσεις ιατρών, προκειμένου να συνταγογραφούνται τα προϊόντα της εταιρείας.
Η έρευνα συνεχίζεται με προσκλήσεις και έλεγχο των εμπλεκομένων.

.Στο δικαστήριο προσήχθη ο Όσκαρ Πιστόριους


Ο νοτιοαφρικανός αθλητής Όσκαρ Πιστόριους έφθασε στο δικαστήριο της Πρετόριας, όπου θα τού απαγγελθούν κατηγορίες για τον φόνο της αρραβωνιαστικιάς του Ρίβα Στέενκαμπ, αφού πέρασε τη νύκτα στη φυλακή.
Ο δικαστής θα αποφασίσει εάν θα απελευθερωθεί με εγγύηση. Η κατηγορούσα αρχή αναμένεται να υποστηρίξει ότι ο Όσκαρ Πιστόριους πρέπει να παραμείνει υπό κράτησιν.

Ο αθλητής έφθασε στο δικαστήριο στο πίσω μέρος αστυνομικού οχήματος κρύβοντας το πρόσωπό του πίσω από μία κουκούλα και ένα τετράδιο σημειώσεων.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες στην κατοικία του Όσκαρ Πιστόριους, σε προάστιο της Πρετόριας, όπου βρέθηκε τη νύκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη το πτώμα της Ρίβα Στέενκαμπ, η οποία έφερε τραύματα από πιστόλι των 9 μιλιμέτρ στο κεφάλι, το σώμα και το χέρι.

Ο 'Οσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε τη φίλη του τέσσερις φορές δια μέσου της πόρτας του μπάνιου της κατοικίας του στην Πρετόρια, μεταδίδουν σήμερα τα νοτιοαφρικανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Πιστόριους ίσως εξέλαβε τη φίλη του ως διαρρήκτη, αλλά η αστυνομία ανέφερε ότι γείτονες άκουσαν φασαρία στην κατοικία του αθλητή πριν από τους πυροβολισμούς και ότι προηγουμένως είχε σημειωθεί "ενδοοικογενειακό" επεισόδιο.

Σύμφωνα με πολλά τοπικά ΜΜΕ, ο Πιστόριους πυροβόλησε την Στέενκαμπ τέσσερις φορές δια μέσου της πόρτας του μπάνιου. Οι σφαίρες βρήκαν το νεαρό μοντέλο στο κεφάλι, το στήθος, τη λεκάνη και το χέρι.
Ο Πιστόριους επρόκειτο να μιλήσει σε σχολείο του Γιοχάνεσμπουργκ αυτήν την εβδομάδα για τη βία κατά των γυναικών

.Στα 4,5 δισ. δολάρια το ποσό που διακινήθηκε στη «λίστα Λαγκάρντ»


Τους δύο εμπειρογνώμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ που συνέταξαν την πραγματογνωμοσύνη για το usb με τη «λίστα Λαγκάρντ», το οποίο είχε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, αποφάσισε να καλέσει για να καταθέσουν την ερχόμενη Τρίτη, η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. 

Στόχος των μελών της Προανακριτικής είναι να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις σε πολλά, όπως επισημαίνεται, σημεία που παραμένουν αδιευκρίνιστα σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της έρευνας της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, η Προανακριτική Επιτροπή που ασχολήθηκε χθες, με διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα, αποφάσισε να καλέσει και όλους τους συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών που δεν έχουν καταθέσει, ώστε να απαντήσουν στο ερώτημα ποιο είναι το πρόσωπο στο οποίο έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς φύλαξη το επίμαχο στικάκι.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο έφτασε στην Προανακριτική Επιτροπή, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το συνολικό ύψος του ποσού που διακινήθηκε στη «λίστα Λάγκαρντ» έφτασε τα 4,5 δισ. δολάρια.

.Πρόσκληση ΗΠΑ - ΕΕ - ΟΗΕ στο Ιράν για την επίλυση της κρίσης με τα πυρηνικά


 Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, η ευρωπαία ομόλογός του Κάθριν Αστον και ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν κάλεσαν το Ιράν να καταβάλει προσπάθειες ώστε να σημειωθεί πρόοδος στην κρίση για το πυρηνικό του πρόγραμμα στις διεθνείς διαπραγματεύσεις στο τέλος του μήνα.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συναντήθηκε με την κ. Αστον και τον Μπαν στην Ουάσινγκτον και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, για τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, σχερτικά με τα ιρανικά πυρηνικά.

Το Ιράν και η ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) θα συναντηθούν στις 26 Φεβρουαρίου στο Αλμάτι του Καζακστάν για ένα νέο κύκλο συνομιλιών, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στη Μόσχα τον περασμένο Ιούνιο.

Όμως οι συνομιλίες αυτές "δεν θα προχωρήσουν παρά μόνο αν οι Ιρανοί καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αποφασισμένοι να καταθέσουν προτάσεις και να τις συζητήσουν", τόνισε ο Κέρι.

Ο ίδιος είπε ακόμα πως "οι χώρες που έχουν (πυρηνικά) προγράμματα για ειρηνικούς σκοπούς δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα να αποδείξουν ότι οι σκοποί τους είναι ειρηνικοί".

.Πώς θα γίνει η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας των ασφαλισμένων του ΙΚΑ


Δεν είναι απαραίτητη η προσέλευση των δικαιούχων στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Μητρώου του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ) για τη θεώρηση του ατομικού βιβλιαρίου υγείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος.
Όσον αφορά το ασφαλιστικό έτος 2013 (από 1/3/2013 έως 28/2/2014), το ΙΚΑ ενημερώνει ότι έχουν ήδη αποσταλεί προς επιχειρήσεις, προκειμένου να επιδοθούν στους απασχολούμενούς τους, 1.207.701 αυτοκόλλητες ετικέτες με τις οποίες πιστοποιείται η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας από 1/3/2013 έως 28/2/2014

Στις 15/2/2013 θα γίνει η αποστολή 240.000 αυτοκόλλητων ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας σε καθένα από τους επιδοτηθέντες ανέργους, με βάση τα στοιχεία που διετέθησαν από τον ΟΑΕΔ, 

οι οποίοι το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (1/1/2012-31/12/2012) είχαν επιδοτηθεί με τακτική επιδότηση για τουλάχιστον 100 ημέρες. Η αποστολή γίνεται στις διευθύνσεις που έχουν καταχωρισθεί στα μητρώα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η διοίκηση του Ιδρύματος διευκρινίζει ότι δεν απαιτείται η θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου υγείας για τα προστατευόμενα μέλη οικογένειας, εφόσον αυτά είναι σύζυγοι ή τέκνα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους μέσα στο ασφαλιστικό έτος 2013.

 Επίσης δεν απαιτείται η θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου και για όσους έχουν λάβει ασφαλιστική ικανότητα.

.Αστεροειδής θα περάσει σήμερα «ξυστά» από τη Γη


Ένας αστεροειδής, στο μέγεθος περίπου μισού ποδοσφαιρικού γηπέδου, αναμένεται να περάσει πολύ κοντά από τη Γη και θα είναι ορατός την Παρασκευή από την ανατολική Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία.
Η ονομασία του αστεροειδούς είναι 2012 DA14, αφού ανακαλύφθηκε πέρυσι από Ισπανούς αστρονόμους στο παρατηρητήριο Λα Σάγκρα και έχει διάμετρο περίπου 45 μέτρα.

Ο αστεροειδής είναι αρκετά μεγάλος ώστε θα μπορούσε να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη εάν προσέκρουε στη Γη, κάτι που οι επιστήμονες της NASA έχουν αποκλείσει.

Ο DA14 πρόκειται να περάσει σε απόσταση περίπου 27.650 χιλιομέτρων από τη Γη, ενώ θα είναι ορατός με τη βοήθεια μικρού τηλεσκοπίου, σε ένα μεγάλο μέρος του ανατολικού ημισφαιρίου, δήλωσαν επιστήμονες της NASA.

Ο αστεροειδής κινείται με 7,8 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο και σύμφωνα με τους αστρονόμους είναι ένας από τους μεγαλύτερους που θα έχουν περάσει τόσο κοντά από τον πλανήτη μας. Αποτελεί, επίσης, ένα από τα αντικείμενα που θα περάσουν τόσο κοντά από τη Γη μέσα στον επόμενο αιώνα.

.Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα επεισόδια στο γραφείο Μέργου


Αντιπαράθεση σημειώθηκε στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής με αφορμή τα επεισόδια έξω από το ακαδημαϊκό γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, όπου πραγματοποιήθηκε κατάληψη από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του για τον κατώτατο μισθό.

Σε παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Παπαδημούλης είπε ότι, αφού είχε ολοκληρωθεί μια καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία στο γραφείο του κ. Μέργου οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ 

κατά την αποχώρησή τους «εδάρησαν αγρίως από τα ΜΑΤ που έκαναν και χρήση χημικών σε κλειστό χώρο. Ανάμεσά τους και δυο μέλη του Κοινοβουλίου οι κ.κ. Μπάρκας και Διαμαντόπουλος τα οποία ξυλοκοπήθηκαν παρότι επιδείκνυαν την βουλευτική τους ταυτότητα».

Να τοποθετηθεί, αν θέλει κράτος ή χάος ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ο αν. υπουργός Πολιτισμού Κ. Τζαβάρας, και πρόσθεσε, πως σ? αυτόν τον τόπο είναι αδιανόητο για μια σοβαρή πολιτική παράταξη που έχει θεσμικό ρόλο και μάλιστα πολύ σημαντικό για την λειτουργία πολιτεύματος να επιδίδεται σε άγονο αγώνα εκμετάλλευσης, κάθε φορά, της πιο ασήμαντης επικαιρότητας.

«Μιλάμε για μια δήλωση που έκανε ο κος Μέργος και την αποκατέστησε με νεότερη δήλωσή του και μάλιστα όταν έχει τοποθετηθεί για αυτή την δήλωση η κυβέρνηση στο σύνολό της.

Παραβιάζετε ανοιχτές θύρες δημιουργείτε σύγχυση και ταραχή» τόνισε ο κ. Τζάβαρας ο οποίος συμπλήρωσε, λέγοντας προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σας παρακολουθήσει».

Απαντώντας στον κ. Παπαδημούλη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί επί της ουσίας άρα δεν υπάρχει θέμα και πρόσθεσε ότι οι καταλήψεις δημόσιων χώρων είναι παράνομη πρακτική και ως τέτοια θα αντιμετωπίζεται.

«Έχουμε καθαρή θέση. Όχι στη βία που εσείς επί τρία χρόνια καλλιεργήσατε. Από το 2009 έως το 2012 προπηλακίσατε πολιτικούς σας αντιπάλους και τώρα καταγγέλλετε την αστυνομική βία που εμείς επίσης καταγγέλλουμε» τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Οι δηλώσεις Μέργου ήταν ξεκάθαρες και απηχούν την κυβερνητική πολιτική» υποστήριξε εκ μέρους των ΑΝΕΛ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νότης Μαριάς.

Από την Χρυσή Αυγή, ο Χρήστος Παπάς είπε πως ούτως ή άλλως οι δηλώσεις του κ. Μέργου ήταν απαράδεκτες, ομοίως απαράδεκτη είναι η συγκυβέρνηση που εφαρμόζει μια αντιλαϊκή πολιτική. Όμως, ανέφερε, πως «υπάρχει υποκρισία στην αίθουσα» καθώς - όπως είπε - όταν η βία προέρχεται από την αριστερά λέγεται «κοινωνικός ακτιβισμός».

«Ο αυταρχικός κατήφορος δεν έχει σταματημό. Αυτό συμβαίνει γιατί μια πολιτική βάρβαρη, για να επιβληθεί, επιβάλλεται με το νόμο και την τάξη. Το ξύλο έχει δυο άκρες, δεν έχει μια. 

Η κρατική αυτή βία δεν θα σταματήσει τους αγώνες των εργαζόμενων και πρέπει να φέρει μεγαλύτερη συσπείρωση κινητοποίηση και συμμαχία» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αθ. Παφίλης.

.Eurovision: Στην τελική ευθεία για ανάδειξη του ελληνικού τραγουδιού


Λίγες μέρες απέμειναν για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στον 58ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάϊο στο Μάλμε της Σουηδίας.
Η παρουσίαση των τεσσάρων υποψήφιων τραγουδιών, που θα διαγωνιστούν στον Ελληνικό Τελικό, πραγματοποιήθηκε σε μια ειδική εκδήλωση, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Semiramis στην Κηφισιά, με την παρουσία των υποψήφιων καλλιτεχνών και συντελεστών τους.
Τα τέσσερα υποψήφια τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον Ελληνικό Τελικό, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου είναι τα εξής:

«One last kiss». Καλλιτέχνης: Θωμαή Απέργη. Μουσική: Γιώργος Γκέκας. Στίχοι: 'Αγης Νικολακόπουλος.
«Χίλιες και μία νύχτες». Καλλιτέχνης: Αγγελική Ηλιάδη. Μουσική: Κυριάκος Παπαδόπουλος. Στίχοι: Ηλίας Φιλίππου.
«Angel». Καλλιτέχνης: Alex Leon feat. Giorgina. Μουσική: Alex Leon. Στίχοι: Riskykidd & Alex Leon.

«Alcohol is free». Καλλιτέχνης: Koza Mostra & Αγάθωνας Ιακωβίδης. Μουσική: Ηλίας Κόζας. Στίχοι: Στάθης Παχίδης.Ο Ελληνικός Τελικός «Εurosong 2013 - A Mad Show!» που θα αναδείξει το τραγούδι το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 58ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στο Gazi Music Hall και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1.

Τη βραδιά του τελικού θα παρουσιάσουν δύο Έλληνες καλλιτέχνες, η τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή και ο ηθοποιός- παρουσιαστής Γιώργος Καπουτζίδης. Πέρα όμως από τις ζωντανές εμφανίσεις των υποψηφίων καλλιτεχνών, σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού, 

το «Eurosong 2013» υπόσχεται πολλές εκπλήξεις επί σκηνής, καθώς θα φιλοξενήσει έξι νικητές της Εurovision, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα τραγούδια, που νίκησαν στο διαγωνισμό, σε ολοκαίνουργια ντουέτα με τους πιο δημοφιλείς νέους Έλληνες τραγουδιστές.

Η Demy, οι Vegas, η Ήβη Αδάμου, η Ελευθερία Ελευθερίου, ο Κώστας Μαρτάκης, οι Μέλισσες και η Ελένη Φουρέιρα θα υποδεχτούν στη σκηνή τον Dima Billan, τη Ruslana, τον Alexander Rybak, τη Marija Serifovic. 

Σημαντικές στιγμές του ελληνικού τελικού θα είναι οι εμφανίσεις Ελληνίδων καλλιτεχνών, που κέρδισαν το διαγωνισμό, της Βίκυς Λέανδρος και της Έλενας Παπαρίζου.

.Κρέας αλόγου εντοπίστηκε σε κατεψυγμένα λαζάνια στη Γερμανία


Κρέας αλόγου εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε συσκευασία με κατεψυγμένα λαζάνια στη Γερμανία, έγινε γνωστό σήμερα από τον διανομέα του συγκεκριμένου προϊόντος, την αλυσίδα καταστημάτων Real.
Η Real έχει ήδη αποσύρει για προληπτικούς λόγους από τα ράφια των σούπερμάρκετ της το συγκεκριμένο προϊόν της μάρκας φθηνών προϊόντων "Τip" και οι αναλύσεις που έγιναν σε εργαστήρια έδειξαν χθες την παρουσία κρέατος αλόγου, παραδέχθηκε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

Η Real τονίζει ακόμα ότι πρόκειται για ένα "καθαρά προληπτικό μέτρο, γιατί ως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών".

Η εταιρεία Real που αριθμεί 316 καταστήματα στη Γερμανία, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι συνεργάζεται με τις αρχές, τους προμηθευτές της και με το υπουργείο Γεωργίας και Κατανάλωσης 
"ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα ώστε οι πελάτες να αγοράζουν προϊόντα που θεωρούνται υπεράνω υποψίας". 

"Οι αρχές πρέπει να εξακριβώσουν πόση ποσότητα κρέατος αλόγου υπάρχει στις συσκευασίες αυτές", δήλωσε σήμερα το πρωί η υπουργός Κατανάλωσης 'Ιλσε 'Αιγκνερ στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF και υπογράμμισε ότι "οι εταιρείες αντέδρασαν αποσύροντας τα ύποπτα προϊόντα από την αγορά".

Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Edeka, ο μεγαλύτερος διανομέας τροφίμων της Γερμανίας, πραγματοποιεί και αυτή σειρά αναλύσεων στα προϊόντα αυτά, όπως και η γερμανική εταιρεία κατεψυγμένων τροφίμων και η αλυσίδα καταστημάτων Kaiser's-Tengelmann. 

Η γερμανική κυβέρνηση έκανε λόγο χθες για τις πρώτες ύποπτες συσκευασίες έτοιμων γευμάτων με λαζάνια που πωλήθηκαν με παραπλανητική ετικέτα σε έμπορο στο πιο πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας, αυτό της Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

.ΠΑΣΟΚ: "Διακύβευμα του Συνεδρίου η αξιακή και ιδεολογική ταυτότητα"


Το μείζον ζήτημα, το διακύβευμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, δεν θα είναι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση, αλλά η διατύπωση της αξιακής και ιδεολογικής ταυτότητας της δημοκρατικής παράταξης, αποσαφήνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι θα θέσει θέμα υπογραφής νέας συμφωνίας μεταξύ των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, θα αποστείλει επιστολή προς τον Φώτη Κουβέλη για να συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ στον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ και θα καλέσει και τις διάφορες κινήσεις που κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις για τον ίδιο λόγο.

Ο κ. Βενιζέλος έδωσε ένα σαφές στίγμα των δικών του προθέσεων αναφορικά με την ιδεολογική τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ, οριοθετώντας το κόμμα προς τα αριστερά, στα όρια του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον θεωρεί ότι δεν ανήκει στην Κεντροαριστερά και τον ταύτισε εν πολλοίς με τη «Χρυσή Αυγή», 

τονίζοντας ότι με τα δύο αυτά κόμματα το ΠΑΣΟΚ έχει ανοιχτό μέτωπο. Ο κ. Βενιζέλος δεν οριοθέτησε το ΠΑΣΟΚ προς τα δεξιά και τη ΝΔ, κατεύθυνση προς την οποία το Κίνημα είχε οριοθετηθεί από την ίδρυσή του.

Η επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον κ. Κουβέλη θα αποσταλεί ίσως και σήμερα και θα είναι πρόσκληση συμμετοχής στον προσυνεδριακό διάλογο, με κείμενα και τοποθετήσεις, είτε δια της φυσικής παρουσίας στελεχών, είτε ηλεκτρονικά. 

Όπως είπε δεν έχει κανένα νόημα ένας χαιρετισμός από τα κόμματα κάθε τέσσερα χρόνια σε ένα Συνέδριο.
Συμμετοχή στον προσυνεδριακό διάλογο θα ζητήσει και από τις διάφορες κινήσεις που κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ωστόσο, δύο αναφορές του κ. Βενιζέλου ίσως δημιουργήσουν κάποια προβλήματα σε αυτή την επιδίωξη. Ο κ. Βενιζέλος απάντησε σε ορισμένα στελέχη τέτοιων κινήσεων που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ (αλλά και σε εντός των τειχών στελέχη) λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «ουρά», αλλά η γάτα και μάλιστα εφτάψυχη, η οποία θα βοηθήσει, ώστε να απαλλαγεί το Κίνημα από ορισμένα «πολιτικά ερπετά».
 
Η δε δεύτερη αναφορά του κ. Βενιζέλου αφορά στη δράση τέτοιων ατόμων όσο ήταν στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στην περίοδο της δικής του προεδρίας. Ειδικότερα, έκανε λόγο για «πέμπτη φάλαγγα» που λειτουργούσε μέσα στο «ηττημένο ΠΑΣΟΚ».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.