.Φ. Σαχινίδης: «Το κλειστό επάγγελμα "συνομιλητής της Κεντροαριστεράς" πρέπει επιτέλους να ανοίξει»

«Το κλειστό επάγγελμα "συνομιλητής της Κεντροαριστεράς" πρέπει επιτέλους να ανοίξει» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, αναφερόμενος σε συνάντηση που είχε με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς με στόχο, όπως είπε «την επόμενη ημέρα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας». 

«Δεν μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που μετέχουν σε αυτές τις συνομιλίες με ένα πιστοποιητικό που τους εκχωρείται να είναι οι θεσμικοί συνομιλητές» τονίζει ο κ. Σαχινίδης και προσθέτει: «Είναι δική μας υποχρέωση όλων των ανθρώπων που ...περισσότερα »

.Ευ. Βενιζέλος: Η οικονομική ατζέντα μπορεί να αποκλιμακώσει την πολιτική ένταση της ευρύτερης περιοχής

Η περιοχή του Εύξεινου Πόντου είναι μια «δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά 350 εκατ. κατοίκων, που -αναμφισβήτητα- προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον» και παρά τα έντονα πολιτικά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, στα 22 του χρόνια φέτος ο Οργανισμός Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, είναι ένας «ώριμος διεθνής οικονομικός οργανισμός» που μπορεί να οδηγήσει «σε αποκλιμάκωση και υπέρβαση της κρίσης» μέσω της προώθησης της οικονομικής του ατζέντας.

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος σε εκδήλωση σήμερα στο Ζάππειο -με την ευκαιρία της ανάληψης από την Ελλάδα, της Προεδρίας του ΟΣΕΠ για αυτό το εξάμηνο- παρουσία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, του γγ του ΟΣΕΠ πρέσβη Victor Tvircun και του γενικού διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών πρέσβη Μ. Χρηστίδη.

.Τα φαβορί πήραν την πρόκριση, αρχίζει αύριο η «φάση των 16»

Με τα φαβορί να παίρνουν την πρόκριση, ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η Γερμανία νίκησε 1-0 τις ΗΠΑ και προκρίθηκλαν αμφότερες, αφού η Πορτογαλία επικράτησε μόνο με 2-1 της Γκάνας, ενώ ήθελε μεγαλύτερη διαφορά. Ακόμη, το Βέλγιο νίκησε 1-0 την Νότια Κορέα και πήρε το εισιτήριο, όπως και η Αλγερία, που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Ρωσία.

Στη «φάση των 16», που αρχίζει αύριο, θα διεξαχθούν οι αγώνες Βραζιλία-Χιλή, Ολλανδία-Μεξικό, Κολομβία-Ουρουγουάη, Ελλάδα-Κόστα Ρίκα, Γαλλία-Νιγηρία, Αργεντινή-Ελβετία, Γερμανία-Αλγερία και Βέλγιο - ΗΠΑ.

.«Οι αντιθέσεις στη Σύνοδο Κορυφής δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα»

«Οι αντιθέσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, γύρω από τη λεγόμενη δημοσιονομική "χαλάρωση" και την εκλογή του νέου προέδρου της Κομισιόν, δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα που είναι σταθερά στο στόχαστρο, μέσω των μηχανισμών εποπτείας και των μνημονίων διαρκείας, αλλά εκφράζουν τους ανταγωνισμούς των καπιταλιστικών κρατών της ΕΕ για το ποιο μίγμα πολιτικής υπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων» επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιό του για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

.«Ο Σαμαράς δεν έχει καμία πρόταση για έξοδο από την κρίση»

«Η κυβέρνηση Σαμαρά παρουσιάζεται στις συνόδους Κορυφής μόνο για να στηρίξει τις πιο αντικοινωνικές πολιτικές που εκφράζονται από την κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της. 

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του κ. Γιούνκερ, του οποίου οι θέσεις είναι συνώνυμες με το μηχανισμό των μνημονίων και της σκληρής επιτήρησης της χώρας και ο οποίος σε κάθε ευκαιρία διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από το μνημόνιο, διαψεύδοντας έτσι τους εγχώριους συμμάχους του.

Ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία πρόταση για την έξοδο από την κρίση που να μην ταυτίζεται με την ακραία πολιτική λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας, ενώ υποκρίνεται όταν στο εσωτερικό της χώρας μιλά για χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής και έξοδο από το μνημόνιο. 

Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό να εκπροσωπείται από τους φίλους των κκ Γιούνκερ και Μέρκελ», αναφέρει, σε σχόλιό του, ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

.Τρεις ημέρες προθεσμία δίνουν οι Ευρωπαίοι στη Ρωσία

Οι ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες, έδωσαν προθεσμία τριών ημερών στη Ρωσία για να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο να μειωθούν οι εντάσεις στην ανατολική Ουκρανία, προειδοποιώντας την σε αντίθετη περίπτωση με νέες κυρώσεις. 

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, αποφάσισε να παρατείνει για 72 ώρες την κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές των ανατολικών περιφερειών που πρόκειται να εκπνεύσει σήμερα στις 22:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), έγινε γνωστό από ευρωπαϊκή διπλωματ...περισσότερα »

.Ντ. Κάμερον: Μαύρη μέρα για την Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον υποστήριξε σήμερα ότι η επιλογή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σηματοδοτεί μια "μαύρη ημέρα για την Ευρώπη".

"Είναι μια μαύρη μέρα για την Ευρώπη, υπάρχει κίνδυνος αποδυνάμωσης των εθνικών κυβερνήσεων" είπε ο Κάμερον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ οι οποίοι έδωσαν το "χρίσμα" στον Γιούνκερ, τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που κέρδισε τις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι ήταν σοβαρό λάθος το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν συνεργάστηκαν μεταξύ τους για να βρουν μια εναλλακτική λύση αντί να προκρίνουν τον Γιούνκερ για τη θέση αυτή και τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο καθίσταται δυσκολότερο για τη χώρα του να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Προειδοποίησε επίσης ότι θα είναι πιο δύσκολο να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις σε μια Ευρώπη που επιθυμούσε διακαώς την αλλαγή, ενόψει και του δημοψηφίσματος που θα γίνει στη Βρετανία στα τέλη του 2017 με το ερώτημα της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο στήριξης»

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο στήριξης», δηλώνει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt» και δηλώνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει με τις μεταρρυθμίσεις και να διατηρήσει την δημοσιονομική πειθαρχία, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη. 

Τονίζει ότι αναμένει μετά το καλοκαίρι να συζητηθεί η ελάφρυνση του χρέους, ενώ ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση μεγαλύτερη βοήθεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Αναφέρεται διεξοδικά στις επιτυχίες της Ελλάδας και στην αλλαγή του κ... περισσότερα 

.Ο Χαρδούβελης δοκιμάζει τα «όπλα» του

Σε ειδική προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις, που θα έχει η κυβέρνηση με την τρόικα το Σεπτέμβριο, προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, καταρτίζοντας μια ειδική εργαλειοθήκη, που θα επιτρέψει την ταχύτερη απόσυρση μη αποτελεσματικών και αντιλαϊκών μέτρων του Μνημονίου. 

Συγκεκριμένα, μέσω εκτεταμένης ανάλυσης όλων των πολιτικών που έχουν εφαρμοσθεί τα τελευταία χρόνια, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σκοπεύει να δημιουργήσει εναλλακτικές προτάσεις μέτρων, ώστε και να επιτυγχάνονται οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και να αποσύρονται, χωρίς ενστάσεις από την πλευρά της τρόικας, ...περισσότερα »

.Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Κατά δύο εβδομάδες παρατείνεται η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης αποφάσισαν να παρατείνουν την υποβολή των δηλώσεων έως και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου. Μέχρι και χθες είχαν υποβληθεί περίπου 3,8 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις και παρέμεναν σε εκκρεμότητα 2 εκατομμύρια δηλώσεις. 

Προκειμένου να μην μπλοκάρει το Taxis από τις μαζικές υποβολές δηλώσεων το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να επεκτείνει την καταληκτική προθεσμία της 30ης Ιουνίου για τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 14 Ιουλίου. ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.