.«Συντελείται η τελική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο»

Σε δήλωση, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας πως πλέον «συντελείται η τελική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο», αφήνοντας, ταυτόχρονα, αιχμές προς το πρόσωπο του Γεωργίου Παπανδρέου και του Απόστολου Κακλαμάνη για τη μη υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου. 

Η πλήρης δήλωση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ:* H K.O του ΠΑΣΟΚ ενεργώντας συλλογικά και υπεύθυνα, υπερψήφισε συνολικά το νομοσχέδιο με το οποίο συντελείται η τελική στροφή προς τη... περισσότερα »

.Πέρασε στο σύνολό του το πολυνομοσχέδιο

Διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο Νικήτας Κακλαμάνης

Δεν απέφυγε τελικά τις «διαρροές» η κυβέρνηση στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, καθώς μπορεί και τα τρία άρθρα του να εγκρίθηκαν τελικά από την πλειοψηφία των βουλευτών, όμως κατά την ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα 1 και 2 οι Γιώργος Παπανδρέου, Νικήτας Κακλαμάνης και Απόστολος Κακλαμάνης έκαναν την... έκπληξη.

Ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ήταν ο πρώτος που διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή του κόμματος, ψηφίζοντας «παρών» στο άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει τις διατάξεις που προκύπτουν από την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, αλλά και τη ρύθμιση για το κοινωνικό μέρισμα. Ωστόσο, υπερψήφισε το άρθρο 2.

Την αντίστροφη πορεία ακολούθησε λίγο αργότερα ο Απόστολος Κακλαμάνης, που υπερψήφισε το άρθρο 1, αλλά ψήφισε «παρών» στο άρθρο 2, που αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η πιο ηχηρή διαρροή, ωστόσο, ήταν το «όχι» του Γιώργου Παπανδρέου στο άρθρο 2, αν και ο πρώην πρωθυπουργός είχε εξαρχής εκφράσει επιφυλάξεις για τη στάση που θα κρατούσε κατά την ψηφοφορία.

Αντίθετα, οι «αντάρτες του γάλακτος», όπως ο Μιχάλης Κασσής, ο Θάνος Μωραΐτης και ο Γιώργος Βλάχος, υπερψήφισαν τελικά και τα δύο άρθρα, με το 1ο να ψηφίζεται συγκεντρώνοντας 152 ψήφους υπέρ και το 2ο 151.

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι Ανδρέας Ψυχάρης (ΝΔ) και Άντζελα Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ).

Αμέσως μετά την ανάγνωση των αποτελεσμάτων, ανακοινώθηκε η διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

.«Κάναμε ένα τεράστιο βήμα για την Ελλάδα του αύριο, για τα νέα παιδιά και τον ελληνικό λαό»

Αντώνης Σαμαράς: Οι μόνιμοι καταστροφολόγοι θέλησαν να είναι η Ελλάδα στην ακυβερνησία


Σε δήλωση προχώρησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου, κάνοντας λόγο, «τεράστιο βήμα για την Ελλάδα του αύριο, για τα νέα παιδιά και τον ελληνικό λαό», τονίζοντας πως δε θα επιτρέψει «να είναι η Ελλάδα στην ακυβερνησία»

Η πλήρης δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:


Οι μόνιμοι καταστροφολόγοι αιφνιδιασμένοι από όσα καλά ήρθαν και έρχονται για την ελληνική οικονομία θέλησαν – το είδατε όλοι – να είναι η Ελλάδα στην ακυβερνησία. Αυτό δεν θα τους το επιτρέψουμε ποτέ.

Κάναμε ένα τεράστιο βήμα για την Ελλάδα του αύριο, για τα νέα παιδιά και τον ελληνικό λαό. Και με μεγάλη αισιοδοξία και μεγάλη δύναμη προχωράμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

.Τέσσερις από το Δήμο Ζωγράφου στη λίστα Νικολούδη για το πόθεν έσχες

Στον κατάλογο με τους 75 δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους για τους οποίους έχει επέμβει ο εισαγγελέας για ανακριβή δήλωση του πόθεν έσχες και που παρέδωσε στη Βουλή ο Παναγιώτης Νικολούδης περιλαμβάνονται και τέσσερις από το Δήμο Ζωγράφου. Και οι τέσσερις ελέγχονται από τον εισαγγελέα γιατί δεν υπέβαλλαν δήλωση του πόθεν έσχες ως όφειλαν.

Πρόκειται για τους
Βασίλη Θώδα, πρώην δημοτικό σύμβουλο της ΔΑΔΑ, της παράταξης δηλαδή του Γιάννη Καζάκου. Στη λίστα αναφέρεται ως  πρόεδρος του Δημοτικού Γυμναστηρίου του Δήμου Ζωγράφου.

Γεώργιο Καλιακάτσο δημοτικό σύμβουλο του Κώστα Καλλίρη. Στη λίστα αναφέρεται ως Τ.Μ  της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ζωγράφου

Χαράλαμπο Κρανιώτη δημοτικό σύμβουλο. Ο κ Κρανιώτης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, ήταν έτοιμος να διεκδικήσει το Δήμο αλλά πλέον συνεργάζεται με τον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ  Παναγιώτη Αγγελόπουλο.  Στη λίστα αναφέρεται ως Τ.Μ. της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Λουκία Μπιζιούρα δημοτική σύμβουλο του Κώστα Καλλίρη. Στη λίστα αναφέρεται ως Τ.Μ. της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Η λίστα παραδόθηκε στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Περιλαμβάνει όσους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν κατέθεσαν καν πόθεν έσχες ή το κατέθεσαν ελλιπές, με λάθη.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.