.ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΟΥΣ 180 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...

Ανακατεύεται ξανά και ξανά η τράπουλα με την οποία παίζεται το σκληρό πόκερ για την προεδρική εκλογή, η διαδικασία για την οποία θα ξεκινήσει στις 17 Δεκεμβρίου, αλλά και για τυχόν προσφυγή... σε πρόωρες κάλπες. 

Οι πολυποίκιλες δυνάμεις που μετέχουν στο άγριο παιχνίδι που γίνεται στο προσκήνιο, αλλά κυρίως στο παρασκήνιο, επιδίδονται σε μπλόφες και κρατούν κλειστά χαρτιά, με αποτέλεσμα οι συσχετισμοί, που επηρεάζονται και από τη δραματική τροπή που έχουν πάρει οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, να αλλάζουν από μέρα σε μέρα, αν όχι από ώρα σε ώρα. Κατά την πενθήμερη συζήτηση επί το...περισσότερα »

.WSJ: O Τσίπρας θέλει να γίνει «Τσάβες των Βαλκανίων»

«Πριν από έξι μήνες η χώρα φαινόταν να έχει ξεπεράσει τα χειρότερα και υπήρχε μια διάχυτη αισιοδοξία μεταξύ των κυβερνώντων αλλά και των αγορών», ξεκινά το άρθρο του ο Σάιμον Νίξον. Οι ξένοι επενδυτές άρπαξαν το πρώτο ομόλογο που εξέδωσε η ελληνική κυβέρνηση από την αρχή της κρίσης χρέους και έριξαν φρέσκο χρήμα στο τραπεζικό σύστημα της χώρας. 

Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που είχε τελματώσει προσέλκυσε το ενδιαφέρον διεθνών εταιρειών που αναζητούσαν ευκαιρίες». Η διάθεση σήμερα όμως είναι μάλλον διαφορετική, υπογραμμίζει ο αρθρογράφος Σάιμον Νίξον: «Αν μη τι άλλο, η οικονομία ξ... περισσότερα »

.Διάγγελμα Σαμαρά την Τρίτη

Θα ανακοινωθεί ο υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός Αντώνης σαμαράς θα κάνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό την Τρίτη, στο οποίο θα ανακοινώσει και το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας τον οποίο θα προτείνει η κυβέρνηση.

.Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014» τόνισε πριν από λίγο σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για επίσπευση της διαδικασίας

 «Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκ... περισσότερα »

.Πήραμε δίμηνη παράταση, δεσμευτήκαμε για νέα μέτρα

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα τα χρήματα που αντιστοιχούν στο ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματος στήριξης, σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν λίγο από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε πως το Eurogroup ενημερώθηκε από την τρόικα για την πρόοδο που κατεγράφη στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα από το διάστημα που μεσολάβησε από τις 6 Νοεμβρίου. 
Όπως τόνισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών στο συμβούλιο διαπιστώθηκ... περισσότερα »

.Γρίφος το παζλ των 180 μετά τον προϋπολογισμό

Θολό παραμένει το τοπίο αναφορικά με το πώς θα πράξουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές στις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ωστόσο κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, οι ανεξάρτητοι βουλευτές, επέλεξαν -σχεδόν στο σύνολό τους- να τοποθετηθούν επί της επικείμενης προεδρικής εκλογής, ανοίγοντας τα χαρτιά τους. 

Σαφή θέση ως προς το τι θα πράξει έλαβε η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, η οποία άλλωστε υπεψήφισε και τον προϋπολογισμό. Η κ. Μάρκου ανέφερε κατά την ομιλία της ότι: «πάμε να κάνουμε εκλογές κουρελιάζοντας το πνεύμα του Συντάγματος το οποίο και επικαλούμαστε, αποδεικνύοντας...περισσότερα »

.Ανάσα με 155 «ναι» στον προϋπολογισμό με φόντο την προεδρική εκλογή

Υπερψηφίστηκε το βράδυ της Κυριακής με 155 θετικές ψήφους σε σύνολο 290 βουλευτών, ο προϋπολογισμός του 2015, στη σκιά του Eurogroup που συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες αλλά και της προεδρικής εκλογής. Αρνητική ψήφο έδωσαν 134 βουλευτές, ενώ ένας δήλωσε «παρών». 

Ανάμεσα σ' εκείνους που υπερψήφισαν εκτός από το σύνολο των παρόντων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ήταν και η ανεξάρτητη Κατερίνα Μάρκου, ενώ υπέρ του «όχι» τάχθηκαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ΔΗΜΑΡ, Χρυσής Αυγής, ΚΚΕ και Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, εκτός του Γρηγόρη... περισσότερα »

.Μετά τον τελευταίο «κάβο» έτοιμοι για την προεδρική εκλογή στο ΣΥΡΙΖΑ

Έχοντας περάσει ένα σαφές μήνυμα προς όλους τους επαμφοτερίζοντες βουλευτές και με την εξέλιξη της ψηφοφορίας για τον Προϋπολογισμό να αποβαίνει εντός των προβλέψεων της Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στην τελική ευθεία για την «μητέρα των μαχών», την προεδρική εκλογή, την οποία εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα ανοίξει νωρίτερα από το Μάρτιο, τοποθετώντας την στα μέσα Ιανουαρίου. 

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρείτο δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα εμπόδια, αποκλείοντας διαρροές, καθώς εκτιμούσαν ότι οι αμφιταλαντευόμενοι βουλευτές δεν θα ανοίξ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.