.Η «ιερή συμμαχία» ΔΝΤ και Βερολίνου πιέζει την Αθήνα Ολο και πιο δυσχερής γίνεται η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους

Ολο και πιο δυσχερής γίνεται η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι απορρίπτουν κάθε σκέψη για πολιτική συμφωνία αλλά και για αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα, κάτι που φαίνεται να επιδιώκει η Αθήνα.

 Οι τρεις όροι του ΔΝΤ Οπως μεταδίδει ο Θάνος Δημάδης από την Ουάσιγκτον κύκλοι του ΔΝΤ διαμηνύουν σε άτυπες συζητήσεις ότι το Ταμείο δεν δεσμεύεται από μία τέτοια πιθανή συμφωνία της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αν η συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρώπη δεν ικανοποιεί τους όρο...περισσότερα »

.Θέλει να κάνει την κωλοτούμπα, αλλά δεν μπορεί

Ακόμα και να προχωρήσει σε συμφωνία με τους δανειστές ο Τσίπρας είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει με τους δικούς του αν καταρχήν πρέπει να έρθει στη βουλή, πολύ περισσότερο ότι πρέπει να ψηφιστεί κιόλας. Καλά, δεν μπαίνει καν θέμα συζήτησης για την εφαρμογή της.

 Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας στρατός ατάκτων το γνωρίζαμε από πριν. Ότι αυτή η αλληλοφαγωμάρα για τις καρέκλες, η ανάπτυξη προσωπικών στρατηγικών με κάθε κόστος θα έφτανε σε σημείο εκφυλισμού μιας ολόκληρης κυβέρνησης από διάφορους που ζουν το μύθος τους ως πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες του τόπου ή ως αρχηγ...περισσότερα »

.Σοκ! Η Κομισιόν ετοιμάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τις ελληνικές τράπεζες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε περίπτωση που οι ηγέτες αποτύχουν να καταλήξουν σε μία συμφωνία που θα βοηθήσει την υπερχρεωμένη χώρα, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Bloomberg που έχουν γνώση των συνομιλιών.

Οι αξιωματούχοι εξετάζουν το πως να διαχειριστούν τα προβλήματα των χρηματοπιστωτικών εταιρειών στην Ελλάδα και άλλα γεγονότα τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν εκτεταμένες απώλειες στους επενδυτές, αναφέρει η μία πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί διότι οι συνομιλίες είναι ιδιωτικές.
«Δεν μπορείς πραγματικά να σπάσεις τον φαύλο κύκλο που συνδέει τις τράπεζες με το κράτος αν το κράτος δεν είναι έτοιμο να ‘παίξει μπάλα’», αναφέρει στο πρακτορείο ο Nicolas Vernon συνεργάτης του Peterson Institute for International Economics στην Ουάσιγκτον. “Μπορείς να τον μετριάσεις αλλά δεν μπορείς να το σπάσεις εντελώς”.

.Αποκάλυψη «βόμβα» από το Bloomberg: Ο Σόιμπλε εξετάζει διπλό νόμισμα για την Ελλάδα!

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βίολφγκανγκ Σόιμπλε ανέβασε σήμερα την πιθανότητα εφαρμογής διπλού νομίσματος για την Ελλάδα, εφόσον αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, βάσει πληροφοριών που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές από το περιβάλλον του. 

*Ο Σόιμπλε φέρεται να ανέφερε την ιδέα επιβολής παράλληλου νομίσματος σε πρόσφατη συνάντηση, χωρίς πάντως να την υιοθετεί, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που την παρακολούθησαν και οι οποίοι διατηρούν την ανωνυμία τους.* *Στην ίδια σύσκεψη ο Γερμανός υπουργός έφερε το παράδειγμα του Μαυροβουνίου, που χρησι... περισσότερα »

.Βόμβα από Γερμανία: Συμφωνία με συμμετοχή του ΔΝΤ, αλλιώς διπλό νόμισμα

Δύο σενάρια εξετάζει πλέον το Βερολίνο για την Ελλάδα: συμφωνία με τη συμμετοχή του ΔΝΤ ή παράλληλο νόμισμα. «Χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα», κατέστησε σαφές ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, Martin Jaeger. 

Ερωτηθείς σχετικά, ο Jaeger σχολίασε ότι το ελληνικό ζήτημα ενδεχομένως να συζητηθεί άτυπα στη Σύνοδο των G7, που θα διεξαχθεί στη Δρέσδη, καθώς, όπως σημειώνεται, δεν βρίσκεται στα επίσημα θέματα της Συνόδου. *Bloomberg: 

Ο Σόιμπλε μιλάει ανοιχτά για παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα* Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αν... περισσότερα »

.Η Αθήνα φοβάται τη σκληρή στάση των δανειστών – Τι ζητά από Βερολίνο & ΔNT

Μπαράζ επαφών είχε τις τελευταίες δύο ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας στη Ρίγα, ωστόσο, παρά τις φιλικές κουβέντες και τα χαμόγελα δεν φαίνεται πως πήρε την πολυπόθητη συναίνεση για πολιτική λύση στο ελληνικό ζήτημα. 

Τόσο η Ανγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ όσο και ο Ζαν Κλον Γιούνκερ παρέπεμψαν στους θεσμούς για σύγκλιση και συμφωνία τονίζοντας, πάντως, ότι έχει σημειωθεί πρόοδος. *Χωρίς ΔΝΤ δεν υπάρχει συμφωνία* 

Εκείνο, πάντως, που ξεκαθαρίζει η γερμανική πλευρά είναι το γεγονός πως χωρίς το ΔΝΤ δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα. «Χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ δεν μπορεί να υπ... περισσότερα »

.«Η ρεαλιστική λύση είν«Η ρεαλιστική λύση είναι μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία»αι μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία»

Σε πολύ καλό κλίμα, αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας διεξήχθη η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Κατά τη συνάντηση διάρκειας περίπου μισής ώρας, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Γιούνκερ για την πορεία των διαπραγματεύσεων 

και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κομισιόν από τη δική του πλευρά επισήμανε ότι έχει γίνει όντως πολύ σημαντική πρόοδος και ότι θεωρεί και αυτός ότι είναι εφικτή μια συμφωνία μέσα στο προσεχές διάστημα, εντός του χρονικού πλαισίου που έχει θέσει η ...περισσότερα »

.Bloomberg: Ο Σόιμπλε βλέπει διπλό νόμισμα στην Ελλάδα ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ως παράδειγμα το Μαυροβούνιο


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ένα παράλληλο νόμισμα, αν οι διαπραγματεύσεις της χώρας με τους πιστωτές αποτύχουν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg. 

Συγκεκριμένα ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε στην ιδέα των παράλληλων νομισμάτων σε κλειστή συνεδρίαση σύμφωνα με δύο ανθρώπους που παρακολούθησαν τα όσα είπε.

Μάλιστα ο κ. Σόιμπλε ανέφερε  το παράδειγμα του Μαυροβουνίου, η οποία χρησιμοποιεί το ευρώ, αλλά δεν είναι μέλος της νομισματικής ένωσης

.«Η συμφωνία με την Ελλάδα δεν μπορεί να είναι γρήγορη και “βρώμικη” »

Λαγκάρντ: Μένουν ακόμη πολλά να γίνουν

Την άποψη ότι η συμφωνία με την Ελλάδα δεν μπορεί να είναι γρήγορη και «βρώμικη» εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών η «σιδηρά» κυρία του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι «μένουν ακόμη πολλά να γίνουν και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν λάβει προτάσεις σχετικά με τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και εργάζονται εντατικά προκειμένου να υπάρξει συμφωνία».

.Για τη μάχη της Κεντρικής Επιτροπής ετοιμάζεται ο Τσίπρας.... Θα επαναλάβει ότι πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή στο ευρώ

Με το μυαλό στο σκόπελο των εσωκομματικών αναταράξεων που τον περιμένουν με την επιστροφή του στην Αθήνα βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη Ρίγα, γνωρίζοντας ότι η όποια συμφωνία πετύχει με τους δανειστές μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να περάσει διά πυρός και σιδήρου από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όσο και το στενό περιβάλλον του έχουν καταστήσει εδώ και καιρό σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε εκπτώσεις από τις θέσεις της, χωρίς να θίγονται οι βασικές κόκκινες γραμμές, εφόσον και η πλευρά των εταίρων εμφανιστ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.