.Η «σχολή» Σημίτη στην οικονομία

Αν η πολιτική και το ποδόσφαιρο μοιάζουν, τότε είναι βέβαιο ότι και στις δυο περιπτώσεις το παιχνίδι κερδίζεται στο κέντρο. 
Οποιος ελέγξει τον χώρο του κέντρου στο ποδόσφαιρο έχει περισσότερες πιθανότητες να... καθαρίσει και το ματς. 
Κατ' αναλογία, στην πολιτική όποιος διεισδύσει στο Κέντρο κερδίζει έδαφος στον σκληρό ανταγωνισμό για ένα ευρύτερο πολιτικό ακροατήριο. 

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης με τα πρόσωπα που επελέγησαν δεν διαθέτει τέτοια χαρακτηριστικά, αλλά ενδεχομένως να αποδειχθούν στην πράξη και να μας εκπλήξουν θετικά. *Πέραν των πολιτικών* συμβολισμών όμως που θα... περισσότερα »

.Επίλυση των προβλημάτων

Σωστές και απολύτως αναγκαίες είναι οι πρωθυπουργικές παρεμβάσεις στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι οι διαχειριζόμενοι τα θέματα των διαφόρων υπουργείων αδυνατούν να συνεννοηθούν όταν ένα υπό κρίση ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα περισσοτέρων του ενός. Οπως, για παράδειγμα, συνέβη με τη διάσταση απόψεων μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και του Α. Λοβέρδου για το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Ωστόσο, τέτοιες παρεμβάσεις θα πρέπει να είναι σπάνιες, να αφορούν ζητήματα ιδιαίτερης σοβαρότητας και βαρύτητας και να εκδηλώνονται αφού προηγουμένως οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να γεφυρώσουν τις όποιες διαφορές τους, συνεκτιμώντας απολύτως τις ιδιαίτερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες υπό τις οποίες θα πρέπει να λάβουν τις όποιες αποφάσεις τους.

Και για να γίνουμε σαφέστεροι: είναι αδιανόητο να δημιουργούνται μείζονος σημασίας ενδοκυβερνητικά προβλήματα για θέματα τα οποία η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών θεωρεί ότι είναι -και είναι- ήσσονος σημασίας σε σχέση με εκείνα που βιώνουν καθημερινά και επί χρόνια οι ίδιοι, χωρίς να έχουν προηγηθεί ίδιες ή ανάλογες ενδοκυβερνητικές αναταράξεις ως προς τη λήψη και την εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων.

Αυτήν την πραγματικότητα οφείλουν να έχουν κατά νου όλοι οι μετέχοντες στο κυβερνητικό σχήμα, μια και υπάρχουν ακόμη σε εξέλιξη ή και εκκρεμότητα μεταρρυθμίσεις τις οποίες οφείλει η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει όχι μόνο επειδή αποτελούν συμβατικές υποχρεώσεις της έναντι των εταίρων και δανειστών μας, αλλά και επειδή είναι απολύτως αναγκαίες για να ξεπεράσουμε επιτέλους διαχρονικές αγκυλώσεις και αδυναμίες.

Οποιοι αποδέχονται την πρόταση να καταλάβουν υπουργικό ή υφυπουργικό αξίωμα οφείλουν να έχουν αποδεχθεί εκ των προτέρων ότι δουλειά τους είναι να λύνουν προβλήματα και όχι να δημιουργούν.

 ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

.«Δεν θα κάνω εγώ ό,τι δεν έκαναν δυο υπουργοί 10 μήνες»

Αιχμές για απραξία στο θέμα των απολύσεων από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου άφησε ο νέος ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος στο MEGA. Ο κ. Λοβέρδος είπε: «Δεν μπορεί επειδή δύο υπουργεία δεν έχουν κάνει τίποτα δέκα μήνες, να φωνάζουν κάποιον απ´ έξω και να του λένε να κάνει απολύσεις» και πρόσθεσε πως ««δεν μπορεί ένας υπουργός, που διορίζεται στις 3 το μεσημέρι, στις 5 να υπογράφει απολύσεις και να χτυπάει στο ψαχνό». 

«Κανένας δεν θα δεχόταν ανθρωποθυσίες αν δεν ξέρει καλά τι κάνει» είπε και ανέφερε ότι η ενημέρωση που έχει για το θέμα ε... περισσότερα »

.Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική στο Μουντιάλ

Με το... αριστερό μπήκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, που ηττήθηκε με σκορ 0-3 από την Κολομβία στο πρώτο παιχνίδι για τον Γ' Όμιλο.

Η κακή μέρα φάνηκε από την αρχή, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό ο Κουαδράδο ξέφυγε από την επίβλεψη του Χολέμπας, έβγαλε τη σέντρα, ο Αρμέρο σούταρε αδύναμα, όμως η μπάλα κόντραρε πάνω στον Μανωλά και κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη, γράφοντας το 1-0 για την Κολομβία.

Η Εθνική προσπάθησε να απαντήσει, με πιο δραστήριο τον Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 45', όταν ο Οσπίνα απέκρουσε με υπερένταση το πολύ καλό σουτ που επιχείρησε, ενώ νωρίτερα, στο 28' η κεφαλιά του Τοροσίδη είχε περάσει λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να κάνου ευκαιρίες, και όχι μόνο δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, αλλά στο 58', μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αγκιλάρ έβαλε το πόδι του και έστειλε την μπάλα προς το μέρος του Γκουτιέρες, που προ κενής εστίας πέτυχε το 2-0 για την Κολομβία.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Γκέκας είχε μεγάλη ευκαιρία να ξαναβάλει στο παιχνίδι την Ελλάδα, όμως η κεφαλιά που επιχείρησε προ κενής εστίας, μετά από εξαιρετική σέντρα του Τοροσίδη, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Τζέιμς Ροντρίγκες έγραψε το τελικό 3-0, βάζοντας τους Κολομβιανούς στη θέση του οδηγού στον Γ' Όμιλο, αν και για την εθνική μας ομάδα τίποτα δεν έχει κριθεί, καθώς ακολουθούν τα δύο παιχνίδια με τους θεωρητικά πιο αδύναμους αντιπάλους της στον όμιλο, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Ιαπωνία, που κοντράρονται τα ξημερώματα στο άλλο ματς της ημέρας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.