.Ιερώνυμος: Δεν γίνεται τη μια ημέρα ο λαός να ψηφίζει και την άλλη να επαναστατεί

Με παρέμβασή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης. «Είναι δύσκολα, αλλά δεν έχουμε και κάτι καλύτερο να κάνουμε. 

Το καλύτερο που είναι να κάνουμε να βάλουμε όλες μας τις πλάτες, ενωμένοι, να βοηθήσουμε και ο λαός δεν πρέπει να αγανακτεί, με ποια έννοια: του δίνεται η δυνατότητα στο χέρι του να αποφασίσει. Δεν μπορεί να ψηφίζει τη μία ημέρα και την άλλη ημέρα να λέει ότι επαναστατώ. 
Εχει στα χέρια του όλη τη δύναμη. Ποιος άλλος θα του πει “κάνε έτσι ή διαφορετικά;”. Δεν είναι υπεύθυνος ο λαός;» τόνισ... περισσότερα »

.Εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα της μεσαίας τάξης!

*Το κίνημα «Δεν πληρώνω» απειλεί για πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο την κυβέρνηση και την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, αφού τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα την κόπωση που έχει επέλθει στους φορολογούμενους*. 

Η φοροδοτική ικανότητα της μεσαίας τάξης, αλλά ακόμη και των φτοχώτερων νοικοκυριών έχει εξαντληθεί, κάτι που αποτυπώνεται με σαφήνεια στα επίσημα στοιχεία που δείχνουν ότι οι Έλληνες, μόνο το Σεπτέμβριο, άφησαν απλήρωτους φόρους 1,5 δισ. ευρώ. Η μη πληρωμή φόρων και προστίμων – παλαιών και νέων – στο εννεάμηνο ξεπερνά συνολικά τα 80 δισ. ευρώ, ενώ μόλις έχει αρχίσει η αποστολή τ... περισσότερα »

.Ποιοι κινδυνεύουν από το Point System για τα «κόκκινα» δάνεια

*Τον διαχωρισμό των δανειοληπτών που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους από εκείνους που επιχειρούν να εκμεταλλευθούν την οικονομική κατάσταση για να μην αποπληρώσουν τα δάνειά τους επιδιώκουν οι τράπεζες*. 

Αποτέλεσμα είναι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους, να έχουν ως πυξίδα ένα εξειδικευμένο point system, το οποίο κατηγοριοποιεί τους δανειολήπτες με καθυστερούμενες οφειλές σε αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις και τους κακοπληρωτές, οι οποίοι σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη υπολογίζονται σε 20.000 δανειολήπτες. Όπως υπογραμμίζουν, αυτο... περισσότερα »

.Τι προτείνουν κυβέρνηση και θεσμοί για τα κόκκινα δάνεια

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και οι θεσμοί, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν η αναμόρφωση του νόμου Κατσέλη και η διαχείριση των κόκκινων δανείων.

 Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως οι δανειστές ζητούν η αντικειμενική αξία της κατοικίας να μην υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ με εισοδηματικό κριτήριο να προσεγγίζει τα όρια της φτώχειας. 

Από την πλευρά της, η ελληνική πλευρά αντιπροτείνει η αντικειμενική αξία να είναι στις 300.000 ευρώ, το εισοδηματικό κριτήριο στις 35.000 ευρώ, ενώ το σύνολο των οφειλών να μην ξεπερνά τις 250.000. Σύμφωνα με ...περισσότερα »

.Τσακαλώτος: Είμαστε αποφασισμένοι να κλείσουμε την αξιολόγηση του προγράμματος

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος -η οποία και βασίζεται στην πρόοδο και τον συντονισμό των κινήσεων που έχει επιτευχθεί- και την αισιοδοξία του για την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Αφού επισήμανε ότι η αισιοδοξία του για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μέχρι το τέλος του χρόνου, πηγάζει λόγω της θετικής βούλησης όλων των πλευρών, προανήγγειλε την σύντομη κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγρά... περισσότερα »

.Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τους «Σοφούς» του Κατρούγκαλου

Σαφείς αποστάσεις από το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για τη μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο επιχειρεί να πάρει η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να δεσμεύεται μετά την από κοινού συνεδρίαση ΚΥΣΟΙΠ-ΚΥΣΚΟΙΠ στο Μέγαρο Μαξίμου για μία νέα κυβερνητική συνολική πρόταση μεταρρύθμισης. 

Ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις ανέκρουσε πρύμναν σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει την κοινή γνώμη που ταλανίζεται από τα καθημερινά σενάρια που δίνουν και παίρνουν στον καθημερινό Τύπο για το μέλλον των συντάξεων των ασφαλισμένων. Μάλιστα, συ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.