.«Οι Αρχές να εγγυηθούν την ασφάλεια των μουσουλμάνων συμπολιτών μας»


Η καταγγελία της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος για το απειλητικό σημείωμα που δέχθηκε από ανώνυμες πηγές, οφείλει να σημάνει συναγερμό στις Αρχές και να εγγυηθούν την ασφάλεια των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ.

«Η Ελλάδα είναι ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου που σέβεται τη ανεξιθρησκία και θα παραμείνει έτσι παρά τις επίμονες προσπάθειες εγκληματικών οργανώσεων να διαλύσουν την κοινωνική συνοχή και να καταστείλουν τη Δημοκρατία μας» σημειώνει.

.«Κερδίζουμε τη μάχη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για μας»


Η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα στην Ελλάδα είναι εξασφαλισμένη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο ελληνο-κινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ στη Σανγκάη και κάλεσε τους Κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας και να αυξήσουν τις επιχειρηματικές τους συναλλαγές με Έλληνες επιχειρηματίες. 

«Όσοι επένδυαν στην αποτυχία της Ελλάδας απογοητεύτηκαν. Μαχόμαστε και κερδίζουμε την μάχη, δεν υπάρχει άλλη λύση για εμάς. Η Ελλάδα γράφει το δικό της success story, το grexit είναι νεκρό» επανέλαβε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «η πολιτική και οικονομική σταθερότητα είναι εξασφαλισμένη, η κυβέρνηση των τριών κομμάτων είναι συμπαγής, τα τρία κόμματα απέδειξαν ότι μπορούν να συνεργαστούν». 

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός, είπε ότι «οι θετικές εκθέσεις της ΕΕ για την ελληνική οικονομία πιστοποιούν ότι υπάρχει σταθερό έδαφος για ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών. Το τραπεζικό σύστημα θα ανακεφαλαιοποιηθεί. 
Προχωρούμε τις δομικές αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις, ένας νέος νόμος περί επενδύσεων δημιουργεί one shop stop και ευνοεί την έναρξη νέων επιχειρήσεων και την επιχειρηματική δραστηριότητα». 

Τόνισε ότι, στους Κινέζους που θα επενδύσουν πάνω από 250.000 ευρώ σε ακίνητα θα δίνεται βίζα πενταετούς παραμονής στη χώρα, χωρίς άλλες προϋποθέσεις. Η ελληνική οικονομία γίνεται εξωστρεφής και σχεδιάζουμε στρατηγική εξαγωγών.
 Παράλληλα είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα 28 μεγάλων αποκρατικοποιήσεων. Αλλάζουμε την Ελλάδα και τη βάζουμε στον διεθνή χάρτη των ελκυστικών προορισμών για επενδύσεις.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ, που μπορεί να την καταστήσει πύλη για τη διοχέτευση των κινεζικών προϊόντων. «Ο κόσμος μας αλλάζει, η Κίνα εξάγει σε όλο τον κόσμο, η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ. 
Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη για την προώθηση των κινεζικών προιόντων στην Ευρώπη», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα αναπτύσσεται και στην Κίνα, φέροντας σαν παράδειγμα τα Folie-folie. Σημείωσε, ακόμα,  ότι μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Κίνας αναπτύσσονται περισσότερα πεδία επιχειρηματικότητας. 
Η Ελλάδα είναι η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο ενώ περισσότερα από 100 ελληνικά πλοία χτίζονται τώρα στα ναυπηγεία της Κίνας, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, ενώ κάλεσε περισσότερους Κινέζους να επισκεφθούν τη χώρα μας, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι ελκυστικός προορισμός. 

Επίσης, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στα ελληνικά προϊόντα -τρόφιμα, ποτά κ.α.- τα οποία, όπως είπε, είναι συνώνυμα της ποιότητας και οι εισαγωγές μπορούν να συνεχιστούν και σε άλλα προιόντα πέρα από τα ακτινίδια. 

Κλείνοντας ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε για την υποδοχή και τη φιλοξενία του, από τις κινεζικές αρχές.

«Η Σανγκάη είναι από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και μητρόπολη της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας. Με την επίσκεψή μου ήλθα κοντά στην κινέζικη κουλτούρα και πολιτισμό που θυμίζει τη συνεισφορά της χώρας στον παγκόσμιο πολιτισμό. 

Οι Έλληνες σεβόμαστε και νιώθουμε κοντά στον πολιτισμό της Κίνας. Σωκράτης και Κομφούκιος έζησαν περίπου την ίδια εποχή. Ο Κομφούκιος δίδαξε τον δρόμο της Σοφίας ο Σωκράτης της Αρετής. Εμείς να φτιάξουμε τον δικό μας δρόμο, της συνεργασίας. Η Ελλάδα και η Κίνα είναι έτοιμες να συνεργαστούν πιο στενά».

Εξάλλου, «απόλυτα επιτυχημένο» θεωρεί η κυβέρνηση το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα. Από το ταξίδι αυτό βγήκαν μόνο θετικά στοιχεία. Η Ελλάδα κοιτάζει το αύριο, οι προσπάθειες όλων είναι να γίνουν επενδύσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. 

Το όνειρό μας είναι ο Έλληνας νέος να μην αναγκαστεί να βγει από την Ελλάδα λόγω ανεργίας αλλά να βρει δουλειά στην χώρα του, ανέφερε κυβερνητική πηγή συμπυκνώνοντας το αποτέλεσμα της επίσκεψης.  

.«Ανοίγουμε το δρόμο στη ζωή»


Ποδηλάτες σε περισσότερες από 45 πόλεις σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στην αυριανή 6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία ζητώντας χώρο για το ποδήλατο, αλλά και περισσότερες δημόσιες συγκοινωνίες.

Με σύνθημά τους «Ανοίγουμε το δρόμο στη ζωή» ομάδες ποδηλατών στην Αθήνα, τον Αγιο Κωνσταντίνο, την Αλίαρτο, την Αμαλιάδα, την Αντίπαρο, το 'Αργος, την 'Αρτα, τον Βόλο, τη Δράμα, τη Ζάκυνθο, τη Ζαχάρω, την Ηγουμενίτσα, το Ηράκλειο, τη Θάσος, τη Θεσσαλονίκη, την Ιεράπετρα, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, την Κάρυστο, την Κατερίνη, την Κέρκυρα, την Κοζάνη, την Κομοτηνή, την Κόρινθο, τη Λαμία, τη Λάρισα, τη Λήμνος, τη Λιβαδειά

το Μεσολόγγι, τη Μυτιλήνη, το Ναύπλιο, την Ξάνθη, την Πάτρα, την Πρέβεζα, την Πτολεμαΐδα, το Ρέθυμνο, τη Σκύρο, την Σπάρτη, το Σχηματάρι, τα Τρίκαλα, τη Φλώρινα, τη Χαλκίδα, τα Χανιά, τη Χίο και τη Σκάλα Ωρωπού θα οργανώσουν ποδηλατικές διαδρομές με βασικό αίτημά τους τις βιώσιμες μετακινήσεις.

.Αυτοκατάργηση των συνιστωσών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας


Προσκλητήριο για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, απηύθυνε, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στη Βουλή με πρωταγωνίστρια τη Χρυσή Αυγή, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «από εδώ και στο εξής, μηδενική ανοχή απέναντι στις συμμορίες, απέναντι στους υβριστές της δημοκρατίας και της ιστορίας του λαού μας που έδωσε φόρο αίματος στους ναζί, αγωνιζόμενος για την ελευθερία και τη δημοκρατία».

«Ακόμα και οι δημοκράτες που πρόσκεινται στην ΝΔ παρακολουθούν αμήχανοι τα ακροδεξιά ολισθήματα του Σαμαρά να διαδέχονται το ένα το άλλο», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε και ένα δεύτερο προσκλητήριο, αλλά στο εσωτερικό του κόμματος, στα μέλη και τα στελέχη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να κάνουν τολμηρά βήματα για τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, με αυτοκατάργηση των συνιστωσών και των μηχανισμών τους και τη μετεξέλιξή τους σε ιδεολογικές τάσεις.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «σε ένα νέο ρεσιτάλ ασυναρτησίας και ανευθυνότητας, ο κ. Τσίπρας τάσσεται εναντίον της νομιμότητας, απειλεί επενδυτές και επιχειρεί να συκοφαντήσει ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ικανοποιήσει το σκορποχώρι των συνιστωσών του».
"Σε μια ακόμα χυδαία επίθεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ντρέπεται να εξισώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή", τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. 

.«Να προωθήσει άμεσα η κυβέρνηση το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο»


«Τα χθεσινά γεγονότα στο Κοινοβούλιο, απέδειξαν ότι η κυβέρνηση οφείλει να προωθήσει άμεσα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Καμία συντηρητική νοοτροπία και τακτική δεν επιτρέπεται να ανακόψει αυτή την πορεία. 

Καμία ολιγωρία δεν επιτρέπεται», τονίζει σε σχετική δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και υπογραμμίζει: «οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής ξεπερνούν πλέον κάθε όριο. 

Οι νοσταλγοί του Χίτλερ ομολογούν, μέσα και έξω από τη Βουλή, ότι η επιστροφή στο Ναζισμό είναι γι αυτούς το μέλλον του κόσμου. Ταυτίζονται πλέον ανοιχτά με τους Ναζί, με όλους αυτούς που σκότωσαν, βίασαν, καταλήστευσαν τον ελληνικό λαό».

Η κ. Γεννηματά υπενθυμίζει ότι, το ΠΑΣΟΚ «έχει καταθέσει τις προτάσεις του από το Μάρτιο», υπογραμμίζει ότι «όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου οφείλουν να τοποθετηθούν στην ουσία του σχεδίου νόμου, οφείλουν να τοποθετηθούν για το πως θα θωρακίσουμε τη δημοκρατία μας, για το πως θα αντιμετωπίσουμε τους νεοναζί» και καταλήγει: 

«Τα προβλήματα αυτά λύνονται θεσμικά και όχι με επικοινωνιακά παιχνίδια που παρατηρούμε τελευταία και είναι κατώτερα των περιστάσεων. Η έκφραση "heil Ηitler" για κανένα λόγο δεν επιτρέπεται να ακούγεται στη Βουλή των Ελλήνων».

.«Μείωση βουλευτικής αποζημίωσης σε όσους παραβαίνουν τον κανονισμό»


Αντιμέτωποι με τη μείωση της μηνιαίας αποζημίωσής τους, αλλά και με τον προσωρινό αποκλεισμό τους από τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου θα είναι οι βουλευτές που δεν τηρούν τον Κανονισμό, όπως προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Γ. Τραγάκης, μία μέρα μετά το «θερμό επεισόδιο» με τη Χρυσή Αυγή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», ο κ. Τραγάκης έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους απείθαρχους βουλευτές, τονίζοντας ότι τώρα πλέον «η εντολή είναι να εφαρμοστούν και πειθαρχικά μέτρα».

«Εκτός από την ανάκληση στην τάξη, εκτός από τη στέρηση του δικαιώματος του λόγου που έγιναν χθες θα πρέπει να συνεχίσουμε και στα επόμενα δύο στάδια τα οποία είναι η μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και ο προσωρινός αποκλεισμός για τις συνεδριάσεις», ανέφερε ο κ. Τραγάκης.

«Αυτά τα δύο στάδια τα οποία έχουμε μελετήσει επισταμένως εκτός από όλες τις άλλες επιπτώσεις συνεπάγονται αυτοδικαίως και την περικοπή της μηνιαίας αποζημίωσης του βουλευτού και τον προσωρινό αποκλεισμό από τις συνεδριάσεις», διευκρίνισε.

. «Απόλυτα επιτυχημένο το ταξίδι στην Κίνα»


«Απόλυτα επιτυχημένο» θεωρεί η κυβέρνηση το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα.

Κυβερνητική πηγή, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο για το ταξίδι του πρωθυπουργού και άλλων μελών της κυβέρνησης στο Πεκίνο δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα αναφέρθηκαν σχετικά με το ταξίδι από το κόμμα της Κουμουνδούρου: «υπάρχουν και εκείνοι που για λόγους μικροπολιτικού και πρόσκαιρου συμφέροντος επενδύουν στο να αποτύχουμε. 

Ξέρω ότι οι Έλληνες πολίτες χαίρονται με τα θετικά που πετύχαμε, σε εκείνους που ποντάρουν στην αποτυχία μας δεν θα τους κάνω την χάρη να υποχωρήσω και δεν θα τους κάνει την χάρη αυτή ούτε ο ελληνικός λαός, άλλωστε με τον κ. Τσίπρα δεν συμφωνούν και ορισμένες τουλάχιστον από τις συνιστώσες του», αναφέρει η πηγή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ, σημαντικά ήταν τα οφέλη για τον τουρισμό καθώς ο πρόεδρος της Κίνας του είπε στον κ. Σαμαρά ότι 400 εκατομμύρια Κινέζοι θα ταξιδεύσουν εκτός Κίνας σε επτά χρόνια. 

«Ο πρωθυπουργός του απάντησε με χιούμορ ότι εφέτος θα έχουμε 17 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα, αυτό που θέλω είναι άλλοι τόσοι Κινέζοι, ένα μικρό κομμάτι από τους δικούς σας να έλθουν στην χώρα μας» σχολιάζει ο κυβερνητικός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται. 

Θα γυριστεί μάλιστα και ταινία στην χώρα μας με Κινέζους σταρ που θα προβάλλει τις φυσικές ομορφιές της χώρας. 

Επιπλέον υπάρχει ενδιαφέρον για την παραθεριστική κατοικία στην Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς είναι ο δεύτερος Ευρωπαίος ηγέτης, μετά το Φρανσουά Ολάντ που συναντάται με τη νέα κινεζική ηγεσία που ανέλαβε τα ηνία της χώρας πριν από λίγους μήνες και μέχρι το 2020.

.«Θα σας σφάζουμε σαν τα κοτόπουλα στους δρόμους»


Απειλητικό σημείωμα καταγγέλλει ότι δέχτηκε χτες η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, στο σημείωμα, που, όπως αναφέρεται, ταχυδρομήθηκε μέσω κεντρικού ταχυδρομείου της Αθήνας, ο συντάκτης δίνει διορία ενός μηνός σε όλους τους μουσουλμάνους που βρίσκονται στην Ελλάδα να φύγουν από τη χώρα. Σε διαφορετική περίπτωση, απειλεί πως «θα τους σφάξει σαν τα κοτόπουλα».

Στην επιστολή, η οποία δε φέρει υπογραφή και ο συντάκτης της είναι άγνωστος, έχει χρησιμοποιηθεί ως λογότυπο το σήμα της Χρυσής Αυγής, ενώ υπάρχουν και υβριστικοί χαρακτηρισμοί (γ.. το Ισλάμ σας, γ... το Κοράνι σας). 

Η Ένωση σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «εδώ βάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, βάλλεται το αίσθημα αλληλοσεβασμού και αρμονικής συνύπαρξης, μεταξύ συμπολιτών αλλά η ορθή αντιμετώπιση βρίσκεται στα χέρια της Πολιτείας που καλείται να διασφαλίσει ότι όλοι οι πολίτες της απολαμβάνουν ισονομία και ότι δεν είμαστε έρμαιο σε κάθε ασύμμετρη απειλή».

Αυτό είναι το απειλητικό σημείωμα, που σύμφωνα με ανακοίνωσή της, δέχτηκε η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας:

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.