.Eγκαίνια του προεκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Συμπαράταξη Δημοτών- Αγαπώ Ζωγράφου»

Ο κ. Αντώνης Πέττας στον χαιρετισμό του προς τους παρευρισκόμενους μαζί με τις ευχαριστίες του για την παρουσία τους  τόνισε ότι: «Ήρθαμε για να μείνουμε. Ήρθαμε για να κερδίσουμε, και θα κερδίσουμε με τη βοήθεια και στήριξη όλων σας»
«Μια γιορτή εγκαινίων μετετράπη σε γιορτή με τη συμμετοχή σας σε νίκη για τις εκλογές και δικαίωση της προσπάθειας που ξεκινήσαμε για να ξανακερδίσουμε σαν δημότες το Δήμο και να μετατρέψουμε ένα αίσθημα οργής, αγανάκτησης σε δύναμη δημιουργίας, να πιστέψουμε ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα».
Χαρακτήρισε τη συγκέντρωση ως μια συγκέντρωση δημοτών χωρίς κομματική ταμπέλα, αφού όπως δήλωσε τη δική του κομματική ταμπέλα την έχει καταθέσει πριν από 10 χρόνια και ότι οι υποψήφιοι της παράταξής του προέρχονται από όλες τις πολιτικές παρατάξεις δεξιοί, αριστεροί, ανεξάρτητοι Έλληνες και από άλλους χώρους.
Συμμετέχουν μαζί του επίσης τοπικές κινήσεις όπως «το αγαπώ Ζωγράφου» με επικεφαλή τον Κωστή Παπαναστασόπουλο.
Δεν θέλω και δεν πιστεύω σε  καμία πολιτική στήριξη παρά μόνο στο δημότη για να συνεχίσει λέγοντας ότι «διάλεξα το δύσκολο δρόμο της δουλειάς της προσφοράς και της σύνθεσης των απόψεων για να ξανακερδίσουμε τη πόλη μας».
.Δεσμεύτηκε ότι θα διεκδικήσει δυναμικά να έρθει το Μετρό και σε αυτή την πόλη κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από καιρό και το θεώρησε απαράδεκτο ότι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν δεν το έκαναν.
«Ο Δήμαρχος» είπε «πρέπει να εξασφαλίσει μια στοιχειώδη ζωή στο δημότη, να του εξασφαλίσει ένα πιάτο φαϊ, γιατί δεν μπορεί να μοιράζουμε πέντε πράγματα σε αυτούς που έχουν ανάγκη στη κεντρική πλατεία του Δήμου, γιατί είναι ο ευτελισμός της προσωπικότητας. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους δεν πρέπει να χάσουν και την αξιοπρέπειά τους. Πρέπει να συστρατευτούν όλοι, να αναπτύξουμε το κίνημα του εθελοντισμού, να βγουν μπροστά νέοι άνθρωποι»
Και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι:
«Ήρθαμε για να ταράξουμε τα νερά της αυτοδιοίκησης στην πόλη μας, για να σπάσουμε και «αυγά» και για να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό»

Τα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου του δημοτικού συνδυασμού «Συμπαράταξη Δημοτών- Αγαπώ Ζωγράφου» που πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ (Πέμπτη 3 Απριλίου) παρακολούθησαν αρκετές εκατοντάδες δημοτών, και έδωσαν δυναμική στην επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του επικεφαλής Αντώνη Πέττα.

Τον υποψήφιο δήμαρχο προλόγισε ο τέως δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος με τον συνδυασμό, ιατρός Γιώργος Κρητικός. 

.Τι δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά την υπόθεση Μπαλτάκου

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 19,5% έναντι 18,4% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του thetoc.gr. Η έρευνα άρχισε στις 27 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου, περιλαμβάνει δηλαδή και την περίοδο που αποκαλύφθηκαν οι συνομιλίες Μπαλτάκου με βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την έρευνα, την τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές εμφανίζεται με 10,4% το Ποτάμι και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,8% , ΚΚΕ με 4,5% η ΕΛΙΑ( ΠΑΣΟΚ) με 4,3% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7% η Δημοκρατική Αριστερά με 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,7%.

Στην εκτίμηση ψήφου, με αναγωγή στα έγκυρα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 26,5% έναντι 25,1% της Ν.Δ. Ακολουθεί το Ποτάμι με 14,2% , η Χρυσή Αυγή με 7,9%, το ΚΚΕ με 6,1% η ΕΛΙΑ(ΠΑΣΟΚ) με 5,8% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,7% η Δημοκρατική Αριστερά με 3,2% και ο ΛΑΟΣ με 1,35.. « Αλλο » επιλέγει το 6,2% .

Στην παράσταση νίκης για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να παίρνει ποσοστό από 35- 45% και η ΝΔ από 33- 35%.

.«Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω»

«Η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Όλοι όσοι ζητούν την παραίτηση των δύο υπουργών, ταυτίζονται με την Χρυσή Αυγή για μικροπολιτικές σκοπιμότητες», τόνισε σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Μπαλτάκου.

«Πολέμησα εξ αρχής τη Χρυσή Αυγή», τόνισε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει ότι δεν θα γίνει μια εγκληματική οργάνωση ρυθμιστής της πολιτικής ζωής του τόπου.

«Εμείς προχωράμε με την απαραίτητη ομοψυχία και την εξίσου απαραίτητη πολιτική σταθερότητα. Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, βγαίνει στις διεθνείς αγορές. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας γυρίσει πάλι πίσω», υπογράμμισε.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του πρωθυπουργού:

«Καλωσορίζω στην Ελλάδα τους εκπροσώπους των AHEPANs, τα αδέλφια μας από τη Διασπορά. Η χώρα μας αυτή τη στιγμή κάνει ένα τεράστιο βήμα μπροστά, βγαίνει από την κρίση, σηκώνεται στα πόδια της, παίρνει τη μοίρα της στα χέρια της και αυτό είναι το πιο μεγάλο, το πιο σημαντικό για όλους μας, για όλο τον Ελληνισμό.

Πριν από οτιδήποτε άλλο, όμως, και σε αναφορά με την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, θα ήθελα να τονίσω ορισμένα αυτονόητα πράγματα. 

Είμαι εκείνος ο οποίος πολέμησα εξαρχής τη Χρυσή Αυγή, σκληρότερα από οποιοδήποτε άλλο και δεν θα επιτρέψω ποτέ σε καμιά εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής. Ούτε θα επιτρέψω απαράδεκτες και ανεκδιήγητες συμπεριφορές σε οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος. 

Με την ίδια ακλόνητη πίστη η κυβέρνηση αυτή στηρίζει απόλυτα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και όλοι όσοι ζητούν την παραίτηση των δύο υπουργών ταυτίζονται με τη Χρυσή Αυγή για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Αλλά εμείς προχωράμε με την απαραίτητη ομοψυχία και την εξίσου απαραίτητη πολιτική σταθερότητα. 

Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση. Η Ελλάδα βγαίνει στις διεθνείς αγορές και κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Και σε κανένα δεν θα επιτρέψουμε να μας τραβήξει πάλι πίσω. Θυμηθείτε πού ήμασταν πριν δυο χρόνια. Με τις θυσίες του Ελληνικού λαού κάναμε αυτό που δεν περίμενε κανείς και τώρα που πιάνουν τόπο αυτές οι θυσίες, προχωρούμε σε μια νέα σελίδα για την Ελλάδα. 

Την ευθεία γραμμή που έχω χαράξει για την Πατρίδα δεν την αλλάζω».

.«Ανάγκη η σταθερότητα της χώρας»

«Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα της χώρας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά τη συνάντησή του στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, η οποία πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των αποκαλύψεων για τον Π. Μπαλτάκο.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως αυτό που προέχει είναι η τήρηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των δύο εταίρων, όμως ταυτόχρονα υπάρχουν «η δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

Επισήμανε ακόμη την ανάγκη ύπαρξης και ενίσχυσης του προοδευτικού πόλου που εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, τόνισε ότι η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, που έχει ζητήσει για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει.

«Είναι τραγικό για τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου κάποιες πολιτικές δυνάμεις να υιοθετούν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη», υπογράμμισε.

«Προφανώς και έχουμε διαφωνίες με την ΝΔ αλλά συνεργαστήκαμε για να σώσουμε τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ είχε συνεργαστεί για τον ίδιο λόγο και με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, τόνισε ότι η επάνοδος είναι συμβολική της προόδου της ελληνικής οικονομίας, και επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να έχουμε απαντήσεις της ίδιας της αγοράς για το πού βρίσκεται η ελληνική οικονομία. 

.«Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα»

Τριπλό μήνυμα Βενιζέλου μετά τη νέα έκτακτη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, που έγινε στη σκιά της υπόθεσης Μπαλτάκου. Δήλωσε πως «κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα, την ώρα που η χώρα βγαίνει από την κρίση και το μνημόνιο». 

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο κ Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά: «Ελπίζουμε τώρα να γίνεται ακόμα περισσότερο αντιληπτό πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του προοδευτικού πόλου, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, για την εθνική στρατηγική που ακολουθεί η χώρα», για να συμπληρώσει ότι «με τα κόμματα που συνεργαζόμαστε έχουμε αξιακές διαφορές, αλλ... περισσότερα »

.«Θέμα Σαμαρά, όχι Μπαλτάκου»

«Δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου, υπάρχει θέμα Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός είναι ελεγχόμενος για τη σχέση του στενού του περιβάλλοντος με την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα Μπαλτάκου.
«Δε μπορεί να παριστάνει τον τιμητή, το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για τον διεθνή διασυρμό της χώρας» τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Η δήλωση του κ. Τσίπρα έγινε στο περιθώριο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

.Πολιτικός σεισμός από την υπόθεση Μπαλτάκου

Υψηλά ντεσιμπέλ στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, εξακολουθεί να προκαλεί η υπόθεση Μπαλτάκου, με την κόντρα Κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ να είναι μετωπική. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έστειλε αυστηρό μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει η Χρυσή Αυγή να καταστεί ρυθμιστής της πολιτικής ζωής της χώρας, τονίζοντας ότι είναι εκείνος που εξ αρχής την πολέμησε. 
Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως στο μέλλον δεν θα επιτρέψει απαράδεκτες και ανεκδιήγητες συμπεριφορές σε οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος. 
Ο κύριος Σαμαράς τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και κατηγόρησε όσους ζητούν την παραίτηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης πως ταυτίζονται με τη Χρυσή Αυγή για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ομολογία ενοχής από τον Πρωθυπουργό και ζητά την παραίτηση της Κυβέρνησης, έχει όμως να " αντιμετωπίσει", και νέες απειλές από τον Ηλία Κασιδιάρη, για συνομιλίες του - αυτή τη φορά - με βουλευτές του κόμματος, Στάθη Παναγούλη και Νίκο Βούτση, κάτι που και οι δύο διαψεύδουν.
Από τη Βουλή, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε προσωπικά στον Πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε ότι είχε απ ευθείας συνομιλία με ανώτατο δικαστικό λειτουργό, τον οποίο αποκαλούσε " παναθηναικάκια", προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κυβερνητικών βουλευτών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά να επιβεβαιώνει καθημερινά ότι είναι συνήγορος της Χρυσής Αυγής και υπονομευτής της σταθερότητας της χώρας.

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, το συμβάν εντός του Κοινοβουλίου ανάμεσα στον υιό Μπαλτάκο και χρυσαυγίτες βουλευτές.Αφού το καταδίκασε έντονα, ο κ. Μειμαράκης ενημέρωσε το Σώμα ότι ζήτησε να διαταχθεί ΕΔΕ θέτοντας το ζήτημα στη Διάσκεψη των Προέδρων, στην οποία και παρουσίασε το προκαταρκτικό πόρισμά της.

Εν τω μεταξύ, στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, παρουσιάστηκε - σύμφωνα με πληροφορίες - ο Δημήτρης Μπαλτάκος ο οποίος αναζητείτο μετά το επεισόδιο στη Βουλή.

.Τρίτη σερί νίκη για τον Ολυμπιακό

 Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε στην Κωνσταντινούπολη την τρίτη διαδοχική νίκη και έβδομη στον 5ο όμιλο, καταβάλλοντας την αντίσταση της Αναντολού Εφές με 83-78, για την 13η (προτελευταία) αγωνιστική της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας. 
Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι αγωνίστηκαν χωρίς άγχος καθώς είχαν εξασφαλίσει από εχθές την πρόκριση στα πλέι οφ, μετά τα «δώρα» του Παναθηναϊκού και της Λαμποράλ Κούτσα, στρέφουν πλέον την προσοχή τους στην τελευταία αγωνιστική, όπου στο ντέρμπι με τους «πράσινους» στο ΣΕΦ θα κριθεί η τελική τους κατάταξη στον όμιλο (3η και 4η θέση).

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 32-43, 60-67, 78-83.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.