."Μην είστε σίγουροι ότι ο Τσίπρας θα κάνει την «kolotoumba»"

Υπάρχει λύση στο αδιέξοδο της Ελλάδας; Υπάρχει και είναι προφανής, γράφει ο Tony Barber στους Financial Times. Ονομάζεται «κωλοτούμπα», ελληνιστί, και σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να στραφεί σε πιο μετριοπαθείς και φιλοευρωπαϊκές πολιτικές, και να προχωρήσει σε ρήξη με την αριστερή πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας, υπάρχει ένας προφανής τρόπος να αποτρέψει ο Αλέξης Τσίπρας, ο αριστερός πρωθυπουργός, την καταστροφή μίας χρεοκοπίας και της εξόδου από τη νομισματική ένωση. Καταλήγει στην ευτυχή σκέψη ότι, καθώς η Ελλάδα θα ξεμένει από ρε... περισσότερα »

.«Όλοι είναι πρόσφυγες, τα πρωινά τούς βλέπουμε επειδή λιάζονται»

«Δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες», όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες, δήλωσε η αρμόδια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής. 

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει εκπονήσει έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση του προβλήματος στα νησιά, ενώ, όπως είπε, μέχρι τον Ιούνιο η κυβέρνηση θα εκπονήσει σχέδιο δομών φιλοξενίας. 

«Η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με εθνικούς πόρους. Έχει αυξηθεί ο αριθμός, το κύριο είναι ότι η Συρία διαλύεται και οι συρράξεις οδηγούν τον κόσμο να παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η αρμόδια υπουργός. ...περισσότερα »

.Πάγκαλος για Χριστοδουλοπούλου: Να πάρει τους μετανάστες σπίτι της

Σφοδρή κριτική άσκησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής για τους πρόσφυγες. «Λέγεται πως η κα Χριστοδουλοπούλου είπε ότι "θα τους πάρω στους διαδρόμους του υπουργείου". 

Τον κακό της τον καιρό και να μάθει να σέβεται τον έλληνα πολίτη, που την έφερε σε αυτή τη θέση, την οποία κατέχει. Το υπουργείο δεν της ανήκει και πρέπει να το καταλάβει αυτό. 

Το υπουργείο ανήκει στον ελληνικό λαό και δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να βάζει αυτούς που γουστάρει ή επιλέγει στους διαδρόμους του υπουργείου», τόνισε ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας σήμερα στον Β...περισσότερα »

.ΠΑΣΟΚ: "Γυριστή" χωρίς κόστος δεν υπάρχει... «Στην κυβέρνηση αρκεί η χώρα να σέρνεται και αυτή να ζει την εμπειρία της εξουσίας»

Κριτική σε υψηλούς τόνους ασκεί το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία, υποστηρίζοντας ότι «της αρκεί η χώρα να σέρνεται και να υποβαθμίζεται εβδομάδα με εβδομάδα και αυτή να χαίρεται γιατί η απόλυτη καταστροφή δεν ήρθε ακόμη και αυτή ζει την εμπειρία της εξουσίας». 

Αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη «σε δημαγωγικές υποσχέσεις και ακόμη χειρότερες ψευδαισθήσεις και τυχοδιωκτισμούς», για να υποστηρίξει τελικά ότι «"γυριστή" χωρίς κόστος δεν υπάρχει και η πρόσκρουση στο αδιέξοδο δεν θα έχει οπαδούς, παρά τις εντυπώσεις». *Αναλυτικά η ανακοίνωσ... περισσότερα »

.Καταγγελίες για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το σκασμένο λάστιχο

Καταγγελία σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχει προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς για την ώρα να έχει επιβεβαιωθεί. Το περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία έγινε τη Δευτέρα του Πάσχα σε βενζινάδικο της Αιδηψού. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, η Πρόεδρος της Βουλής απείλησε με απόλυση τον υπάλληλο, αφού εκείνη του ζήτησε να της αλλάξει το λάστιχο κι εκείνος αρνήθηκε. 

Όπως έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook η κ. Παναγιωτίδου, η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τον υπάλληλο τα στοιχεία του και το τηλέφωνο του αφεντικού του για να εισηγηθεί την απόλυσή του. «Έπαθα σοκ τ... περισσότερα »

.Ποιοι γλιτώνουν τα πρόστιμα από την εφορία... Ρύθμιση στο νόμο για τις 100 δόσεις

Εκατομμύρια φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν μέχρι και τις 26 Μαΐου εκπρόθεσμες αρχικές ή διορθωτικές δηλώσεις φόρων εισοδήματος, ΦΠΑ, ΦΜΥ, ΦΑΠ, φόρων κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, λοιπών φόρων και τελών για έτη μέχρι και το 2014 και να γλιτώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις. 

Συγκεκριμένα μπορούν να πληρώσουν τα ποσά που θα προκύψουν είτε εφάπαξ με ολική απαλλαγή από πρόστιμα και πρόσθετους φόρους εκπρόθεσμης υποβολής είτε σε 2 έως και 100 μηνιαίες δόσεις με «κούρεμα» από 30% έως και 90% σε πρόστιμα και πρόσθετους φόρους εκπρόθεσμης υποβολής. 
Σύμφωνα με τον *Ελεύθερο Τύπο... περισσότερα »

.Ποιοι δικαιούνται επιδότηση ενοικίου, σίτισης και ρεύματος.... Από την ερχόμενη εβδομάδα η υποβολή αιτήσεων

Αρχίζει στις 20 Απριλίου η περίοδος της υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση των παροχών που προβλέπονται από τον πρόσφατο ψηφισμένο νόμο 4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 20 Μαΐου. 

Οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες υλοποίησης των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης δημοσιεύθηκαν το απόγευμα της Μ. Πέμπτης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 Η Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια για τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικών παροχών και τη δωρεάν παροχή πο... περισσότερα »

.Αντίστροφη μέτρηση και από ΔΝΤ: Κοστίζει αλλά διαχειρίσιμη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

*Εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές και η Ελλάδα αναγκαστεί να φύγει από το ενιαίο νόμισμα τότε η ευρωζώνη μπορεί να το αντιμετωπίσει αλλά δεν θα είναι κάτι εύκολο, δήλωσε πριν λίγο σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Olivier Blanchard, σύμφωνα με το Reuters.* 

Όπως μεταδίδει ο Guardian, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον για την παρουσίαση των επικαιροποιημένων προβλέψεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία το 2015 και το 2016, ο κ. Blanchard δήλωσε ότι ένα Grexit θα ήταν πολύ δαπανηρό και επώδυνο αλλά όχι αδύνατον να δια... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.