.«Μαγειρεύουν» νέα εισφορά-σοκ στους μισθούς

Μια νέα έκτακτη, κλιμακωτή εισφορά μελετά το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να δημιουργηθεί αποθεματικό για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος. 

Το σχέδιο προβλέπει κλιμακωτή εισφορά σε μισθούς πάνω από 1.200 ευρώ μηνιαίως, ενώ μεγαλύτερες προβλέπονται οι επιβαρύνσεις για όσους έχουν αποδοχές που ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ. 

Παράλληλα, εξετάζεται και η επιβολή φόρου στη μεγάλη περιουσία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου σχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο εντός της εβδο... περισσότερα »

.Απειλούνται 300.000 νοικοκυριά με εξώσεις

Με εξώσεις απειλούνται περίπου 300.000 νοικοκυριά αφού άνοιξε το «παραθυράκι» για πλειστηριασμούς ακόμη και της πρώτης κατοικίας για κόκκινα δάνεια στις τράπεζες. Μέχρι σήμερα, ο νόμος Κατσέλη προστατεύει τους ιδιοκτήτες ακινήτων με αξία έως 375.000 ευρώ.

 Οι πιέσεις των δανειστών ασκούνται ώστε το όριο προστασίας να κατέβει στις 80.000 ευρώ και από αυτή την αξία και άνω τα ακίνητα να βγαίνουν στο σφυρί. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», η κυβέρνηση δίνει μάχη να κρατήσει το δίχτυ προστασίας σε επίπεδα που θα καλύπτουν και τα μεσαία νοικοκυριά τα οποία είχαν πάρει δάνει...περισσότερα »

.Η κομπίνα με το λογισμικό που «κατάπινε» αποδείξεις

Μια απίστευτη κομπίνα πολλών… μηδενικών, που έγινε γνωστή ως «φοροδιαφυγή του Ζ», είχε στηθεί με ένα λογισμικό που έκανε ηλεκτρονικά παρέμβαση στα ποσά που κατέγραφε μια επιχείρηση έως έσοδα και εξαφάνιζε μηδενικά από το τέλος, «καταπίνοντας» έσοδα. 

Για παράδειγμα, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης έκανε είσπραξη 1.000 ευρώ, το λογισμικό έσβηνε ένα μηδενικό και έτσι το έσοδο φαινόταν να είναι μόλις 100 ευρώ δηλαδή τα 900 ευρώ έμεναν αφορολόγητα στην «τσέπη» του επιχειρηματία. Στη… φάμπρικα αυτή είχαν μπει πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», κάτι που οδηγού...περισσότερα »

.«Δεν έχουμε καμία υποχρέωση για εφαρμογή ΕΝΦΙΑ το 2016»

«Δεν έχουμε καμιά υποχρέωση για εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ το 2016», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στην «Καθημερινή της Κυριακής», δίνοντας το στίγμα της φορολογικής πολιτικής που σχεδιάζει η κυβέρνηση το επόμενο έτος.

 Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από έναν δικαιότερο φόρο που θα επιβάλλεται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας και όχι χωριστά σε κάθε ακίνητο. «Ο ΕΝΦΙΑ είναι μια λανθασμένη φορολογική διαδικασία. […] Μπορούμε να κάνουμε αυτό που κάνουν άλλες χώρες και να είναι πιο δίκαιος και πιο αναλογικός. Πρέπει να θεσπιστεί ένα αφορολό...περισσότερα »

.Αιγιλεία, το ελληνικό «θερινό Νταβός»

Στο νησί Αιγιλεία απέναντι από τα Στύρα Ευβοίας σχεδιάζει η κυβέρνηση να δημιουργήσει το «θερινό Νταβός», με στόχο να δημιουργήσει ένα διεθνές συνεδριακό κέντρο, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας σήμερα στο Mega.

 «Η σκέψη είναι να γίνει ένα κέντρο των τεχνών και της φιλοσοφίας που σημαίνει να γίνει ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο διεθνών συνεδρίων και στο πλαίσιο όλης αυτής της διαδικασίας να υπάρχει και μια περίοδος, όπου θα συναντώνται αρχηγοί κρατών κατά το καλοκαίρι και θα έχουμε το λεγόμενο θερινό Νταβός», ανέφερε ο κ. Μάρδας. Σημείωσε ακόμη ότι τ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.