.Μπλόκο της ΕΕ στις 100 δόσεις και το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

Αποκάλυψη- βόμβα έκανε ο Βρετανός δημοσιογράφος Πολ Μέισον, ο οποίος δημοσιοποίησε επιστολή του Ντέκλαν Κοστέλο, στην οποία ο επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΕ στους θεσμούς ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να «φρενάρει» το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις αλλά και για την ανθρωπιστική κρίση. 

Στην επιστολή του, προειδοποιεί ότι αν δεν γίνει αυτό, θα θεωρηθεί μονομερής ενέργεια, η οποία δεν θα είναι σε συνάρτηση με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. 

«Υπάρχουν ακόμα πολλά θέματα να συζητηθούν και πρέπει να το κάνουμε αυτό ως ενιαίο και ολοκληρωμένο πακέτο. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποτελο... περισσότερα »

.Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group

 Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6:15 το απόγευμα η τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι θεσμικοί σύμβουλοι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Euro Working Group) προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στις συζητήσεις της Ελλάδας με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ).

Η διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ήταν περίπου 45 λεπτά και κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι πήγε καλά και ότι δεν προγραμματίστηκε Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αποχώρησε από το υπουργείο στις 18.20 και μαζί του έφυγαν ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης και η σύμβουλός του Έλενα Παναρίτη.
Από το υπουργείο Οικονομικών δεν έγινε ενημέρωση για το περιεχόμενο της τηλεδιάσκεψης.

Υπενθυμίζεται ότι τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα και συνεχίζουν το έργο τους προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία για την ελληνική οικονομία.

.«Οι ψεκασμένοι σε συνεργασία με τη Δούρου σε παρέλαση υπερπαραγωγή»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδοθεί πλήρως στους ΑΝΕΛ» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Όπως αναφέρει: «Όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλαν κατάργηση στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων (κκ. Τσίπρας, Σκουρλέτης,  Χουντής,Κουράκης, κα Φωτίου).

Αντ’ αυτού έχουμε υπερπαραγωγή του κ. Καμμένου για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα με άρματα μάχης, αεροπλάνα και δημοτικά τραγούδια.

Οι ψεκασμένοι, οι συνωμοσιολόγοι, οι ακροδεξιοί εθνικιστές για μια ακόμη φορά μεγαλουργούν σε συνεργασία με τη κα. Δούρου. Στο ΣΥΡΙΖΑ απλώς έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους».

.«Υπάρχει και το σενάριο Κύπρου για την Ελλάδα»

Η διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη και η ενίσχυση της νομισματικής ένωσης είναι ο βασικός στόχος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

O Ντάισελμπλουμ φέρεται να δήλωσε στο ολλανδικό δίκτυο BNR ότι υπάρχουν έτοιμα σενάρια σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις απαιτήσεις της ΕΕ τον Ιούλιο. 

«Σκεφτείτε την Κύπρο. Οι τράπεζες εκεί περιόρισαν τις αναλήψεις καταθέσεων για ένα διάστημα, στις εισροές και εκροές κεφαλαίων επιβλήθηκαν πολυάριθμοι όροι, και έτσι όλα τα είδη σεναρίων είναι ακόμη δυνατά» επισήμανε. 

«Είναι επίσης σημαντικό να παραμείνει σε τροχιά η Ελλάδα. Η ανάκαμψη στην χώρα πήγε καλά αλλά λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας θα υπάρχει οπισθοδρόμηση. Η πολιτική μου δέσμευση είναι να διατηρηθεί ανέπαφη η ευρωζώνη και να ισχυροποιηθεί και εκεί θα εστιάσω».

.Σε τέλμα οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια

Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές καθώς όλα δείχνουν ότι για την ώρα μιλούν σε άλλη γλώσσα.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τεχνικά κλιμάκια της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ που βρίσκονται σε ξενοδοχείο των Αθηνών τηρούν σκληρή γραμμή και αξιολογούν τα στοιχεία έχοντας υπόψιν τους τα μέτρα από το e-mail Χαρδούβελη και βρίσκουν δημοσιονομικό κενό άνω των 2,5 δισ. ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε οριακό σημείο καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών κινούνται σε διαφορετική γραμμή από αυτή της 20ης Φεβρουαρίου και ζητούν νέα μέτρα.

Μάλιστα υπολογίζουν τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό με βάση το στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος που υπάρχει στο μνημόνιο και ζητούν νέα εισπρακτικά μέτρα.

Ταυτόχρονα το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε χθες ότι το 2014 ότι η ελληνική οικονομία βρέθηκε μια ανάσα από την επιστροφή στα πρωτογενή ελλείμματα και το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 περιορίζεται σε μόλις 0,3% του ΑΕΠ από 1,5% που ήταν ο στόχος.

.Πενταμερής στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα... Ο Αλέξης Τσίπρας βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

Να συντονίσει τους Ευρωπαίους ώστε να βρεθεί πολιτική λύση για την Ελλάδα επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. 

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Τουσκ να υπάρξει, στο περιθώριο της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, 5μερής συνάντηση με τους κ.κ. Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και Μάριο Ντράγκι. 

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση θα τεθεί το σχέδιο πολιτικής διαπραγμάτευσης, αλλά και τα προβλήματα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας. Στην κυβέρνηση βλέπουν ότι το πλαίσι... περισσότερα »

.Γιατί η Μέρκελ κάλεσε τώρα τον Τσίπρα στο Βερολίνο... Τι κρύβεται πίσω από την πρωτοβουλία

Το αναπάντεχο *τηλεφώνημα της γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό*, Αλέξη Τσίπρα και η πρόσκλησή του στο Βερολίνο για διμερείς συνομιλίες σε «φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα», όπως διέρρευσε, κρύβει όλο το σκεπτικό της Καγκελαρίας για το ελληνικό ζήτημα την ώρα που οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να έχουν τελματώσει. 

Η Άνγκελα Μέρκελ βλέπει τη ρητορική μεταξύ των δύο χωρών να αγγίζει σταδιακά τα όρια της πολεμικής, με τους τόνους να έχουν ανέβει κατακόρυφα και τις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας να τείνουν να επιστρέψουν σε μεταπολεμικά επίπεδα. ... περισσότερα »

.Δάκρυσε η Ελλάδα για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη με τους γονείς του να μην μπορούν να σταθούν όρθιοι από την οδύνη και τον πόνο. Οι λέξεις είναι δύσκολο να περιγράψουν το κλίμα, το σπαραγμό της μάνας και το γοερό κλάμα της οικογένειας και των φίλων του. 

Ένα μεγάλο αναπάντητο «γιατί» βασανίζει τους γονείς που δεν μπορούν να αντέξουν πως έχασαν τον άγγελο τους. Ένα παιδί για το οποίο κανείς δεν είχε να πει κακή κουβέντα, αλλά όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια. 

Οι γονείς στην κηδεία ήταν υποβασταζόμενοι ενώ η μητέρα του 20χρονου φοιτητή με τα μελαγχολικά μάτια, δεν άντεξε και κατέ... περισσότερα »

.Ο Τσακαλώτος προαναγγέλει την αποτυχία της κυβέρνησης!

*Στην ομολογία ότι θα ήταν αποτυχία για την Ελλάδα η έξοδο της, τόσο για το ευρώ, όσο και για την Ευρώπη και τη νομισματική ένωση προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρότι γνωρίζει ότι τα επιτελεία του Μαξίμου (πιθανότατα και με τη συμμετοχή του ιδίου) επεξεργάζονται και το πασίγνωστο plan B…* 

Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι μία άλλη ισοτιμία θα έφερνε προβλήματα σε όλη την Ευρώπη. Επισήμανε, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ότι θα πρέπει να έχουμε μία πολιτική συζήτηση και υπογράμμισε ότι οι λύσεις να εξευρεθούν σε πο... περισσότερα »

.“Φαντάσματα”, σε ρυθμούς Τσίπρα, βλέπουν ο Παπαδημούλης με τον Σκουρλέτη

*Από τις Βρυξέλλες ο εξόριστος από τον Τσίπρα εκεί, Δημήτρης Παπαδημούλης (ξέμεινε εκεί παρότι πριν από 50 μέρες έραψε δύο κοστούμια, ένα Υπουργικό κι ένα Επιτρόπου) κι από την Αθήνα ο Πάνος Σκουρλέτης 

–αυτός, δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι υπουργός- βλέπουν οράματα, στα οποία πρωταγωνιστούν «φαντάσματα» που επιδιώκουν πτώση της κυβέρνησης!* *«Θέλουν να μας πνίξουν, για να μην απλωθεί το παράδειγμα. 

Αυτή είναι η αλήθεια»*ανέφερε ο Παπαδημούλης, στο Mega, και απηύθυνε έμμεση έκκληση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές. «Πρέπει ν... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.