.« Μποναμάς» Σγουρού στους πολίτες του Ζωγράφου

Ένα ακόμη σημαντικό έργο δρομολόγησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός , για το Δήμο Ζωγράφου. Το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση του έργου: «Διαχείριση Υδάτινων Πόρων και Προστασία – Ανάδειξη Χώρων Πρασίνου και Αναψυχής στο Δήμο Ζωγράφου», συνολικού προϋπολογισμού 1,23 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο , με παρεμβάσεις αναβάθμισης σ΄όλους τους χώρους πρασίνου της πόλης κ.α Με μεγάλη ικανοποίηση ο δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κώστας Καλλίρης και η Διοίκηση του δήμου ανακοινώνουν την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακ... περισσότερα »

..Εκκίνηση του προεκλογικού του αγώνα έκανε χτες το «Μαζί για την πόλη μας»,

Εκκίνηση του προεκλογικού του αγώνα έκανε χτες το «Μαζί για την πόλη μας», σε μια ΣΤΟΑ γεμάτη από κόσμο, με ορθίους να φτάνουν έξω απ’ το θέατρο. Η Τίνα Καφατσάκη έδωσε το σύνθημα της νίκης από την πρώτη Κυριακή και παρουσίασε τους μέχρι σήμερα υποψηφίους του συνδυασμού της. 

Ένας συνδυασμός, με εμφανείς κινήσεις διεύρυνσης ακόμη και προς το χώρο της «Κεντροδεξιάς», αλλά και με εμφανές το αριστερό προφίλ, με εκπροσώπους όλου του ηλικιακού και κοινωνικού φάσματος των γειτονιών του Ζωγράφου. Στην ομιλία της η κ. Καφατσάκη, αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στο γενικό πλαίσιο των επιπτώσεων των μν... περισσότερα »

.Στα 941,47 ευρώ το μέσο εισόδημα από συντάξεις

Στα 941,47 ευρώ (προ φόρου και κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης) κυμαίνεται το μέσο εισόδημα από συντάξεις γήρατος, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «ΗΛΙΟΣ» που αφορά στις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα για τον μήνα Μάρτιο.
Η πλειοψηφία των κυρίων συντάξεων βρίσκεται στο εύρος 500-1000 ευρώ, ενώ σημαντικό ποσοστό στις κύριες συντάξεις γήρατος (περίπου 30%) ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Ακόμη, 1.338.142 συνταξιούχοι λαμβάνουν μια μόνο σύνταξη, 926.190 λαμβάνουν δυο συντάξεις και 317.558 συνταξιούχοι λαμβάνουν τρεις συντάξεις. Τα υψηλότερα ποσά σύνταξης λαμβάνουν συνταξιούχοι ηλικίας μεταξύ 56-65 ετών.

Μετά την επεξεργασία των στοιχείων του συστήματος «ΑΡΙΑΔΝΗ», αναγγέλθηκαν για αναστολή 9.547 συντάξεις λόγω θανάτου του συνταξιούχου και 48 λόγω γάμου. Μετά από διασταύρωση που έγινε με τα στοιχεία του Μητρώου προνοιακών επιδομάτων διαπιστώθηκαν 874 περιπτώσεις θανόντων. 

«Το Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» αποτελεί μια κατάκτηση για τη χώρα και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, καθώς συνιστά έναν ολοκληρωμένο μηχανισμό παρακολούθησης και διασφάλισης της ομαλής καταβολής των συντάξεων και των επιδομάτων πρόνοιας, 

αποτρέποντας παράλληλα και οριστικά κάθε απόπειρα παραβατικότητας στη διαδικασία απόδοσης κοινωνικών παροχών» δήλωσε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

.Νέα συνάντηση τρόικας - οικονομικού επιτελείου

Με βασικά ανοικτά μέτωπα σε τέσσερα υπουργεία, ολοκληρώθηκε στις 5 τα ξημερώματα- και ύστερα από συζητήσεις 14 ωρών- ένας ακόμη μαραθώνιος κύκλος διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας.

Η ελληνική πλευρά, όπως δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, επιζητεί να υπάρξει κατάληξη των διαπραγματεύσεων το αργότερο σήμερα το βράδυ (σ.σ. θα υπάρξουν νέες συναντήσεις, στο υπουργείο Οικονομικών, μετά το μεσημέρι σήμερα, ενώ οι επικεφαλής της τρόικας αναχωρούν από την Αθήνα έως το βράδυ της Τρίτης). 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είμαστε πολύ κοντά σε όλα, δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι τελειώνουμε, αλλά δεν το αποκλείω». Πάντως, ο συγκεκριμένος παράγοντας πρόσθεσε ότι «εάν δεν κλείσει σήμερα, θα κλείσει τις επόμενες ημέρες».

Στο ίδιο μήκος κύματος, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «εάν δεν υπήρχε βούληση και από τις δύο πλευρές για να γεφυρωθούν οι διαφορές, ούτε θα καθόμασταν έως τώρα, ούτε θα κάναμε νέα συνάντηση σήμερα». Χαρακτήρισε δε, τη σημερινή ημέρα ως την «κρίσιμη» για να υπάρξει συμφωνία.

.«Το μήνυμά μας είναι μήνυμα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου»

Στην άτυπη συνάντηση που είχαν οι 28 υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον ουκρανό υπουργό Εξωτερικών βρέθηκε σήμερα ο Ευ. Βενιζέλος.

«Οι λύσεις πρέπει να είναι πάντα πολιτικές και διπλωματικές και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διασφαλίζει την αξιοπιστία της και την ικανότητά της να λειτουργεί ως βασικός παράγοντας ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο» είπε μεταξύ άλλων για το δημοψήφισμα στην Ουκρανία, λίγο πριν ξεκινήσει το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την Προεδρία της Υπάτης Εκπροσώπου Κάθριν Άστον.

«H κοινή ευρωπαϊκή θέση είναι πολύ καθαρή. Η ευρωπαϊκή πολιτική πρέπει να είναι πάντα μια πολιτική αρχών. Στόχος μας είναι, ταυτόχρονα, ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και η διαφύλαξη της σταθερότητας και της ειρήνης. 

Οι λύσεις πρέπει να είναι πάντα πολιτικές και διπλωματικές και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διασφαλίζει την αξιοπιστία της και την ικανότητά της να λειτουργεί ως βασικός παράγοντας ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο. 

Συνεπώς, το μήνυμά μας, είναι ένα μήνυμα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, αλλά, ταυτόχρονα και της ανάγκης να διατηρηθούν και να λειτουργήσουν οι πολιτικοί και διπλωματικοί δίαυλοι» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

.Ελέγχθηκαν 500 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ

Τα ειδικά συνεργεία ελέγχου, τα Διπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) έχουν ολοκληρώσει ως τώρα τον έλεγχο 500 υποθέσεων από τις 1.747 που περιλαμβάνονται στη λίστα φορολογούμενων ύποπτων για φοροδιαφυγή που έχει το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζοντας ότι οι υποθέσεις αυτές, εμπλουτίστηκαν με συναφείς ελέγχους (σε συγγενείς κτλ.) και επεκτάθηκαν σε 2.680.

Οι 500 υποθέσεις, αναφέρει το υπουργείο, είτε ολοκληρώθηκαν οριστικά είτε βρίσκονται σε στάδιο δικαστικής προσφυγής μετά τον έλεγχο ενώ έχουν βεβαιωθεί περίπου 100 εκατ. ευρώ. Η εισπραξιμότητα των υποθέσεων αυτών, είναι περίπου στο 15% των βεβαιωθέντων. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το ΚΕΦΟΜΕΠ ως αρμόδιο για αυτούς τους ελέγχους, προχωράει τον έλεγχο ακόμη 300 υποθέσεων.

Αναφερόμενο σε δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με το θέμα, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι οι έλεγχοι των υποθέσεων αυτών συνεχίζονται και ότι «δεν τίθεται κάποιο θέμα ολιγωρίας ή έλλειψης βούλησης στην ολοκλήρωση των ελέγχων, που από την φύση τους είναι πολύπλοκοι και σχετικά χρονοβόροι σε σχέση με άλλες πιο απλές υποθέσεις φοροδιαφυγής»

.Εμφύλιος στη Χρυσή Αυγή

Εκρηκτική κατάσταση επικρατεί στη Χρυσή Αυγή. Η αποχώρηση του βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου συνοδεύτηκε από καταγγελίες και ομολογίες. 

Όπως αναφέρει το Έθνος η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Λάρισας της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου έφερε στην επιφάνεια τον εμφύλιο πόλεμο που σοβούσε στο εσωτερικό της «μαύρης συμμορίας» μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τον εγκλεισμό της ηγετικής ομάδας του κόμματος στη φυλακή από τη Δικαιοσύνη, με την κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Η αποχώρηση του βουλευτή Λάρισας αποκάλυψε τη σοβαρή εσωκομματική κρίση και τα έντονα φαινόμενα διάλυσης, αφού ο Χρ. Αλεξόπουλος υπήρξε ο πρώτος βουλευτής της Χρυσής Αυγής που κατήγγειλε στην επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη την εγκληματική δράση της οργάνωσης και επιφυλάχτηκε να κάνει αποκαλύψεις στο μέλλον.

.ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στα μνημονιακά αδιέξοδα

Για «επικοινωνιακές φανφάρες» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και χρεώνει στην κυβέρνηση ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα παριστάνει ότι μάχεται για τα συμφέροντα του λαού ενώ η πραγματική αλήθεια είναι ότι είναι εγκλωβισμένη σε «μνημονιακά αδιέξοδα»

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσα θα είναι τα ψίχουλα που θα μοιραστούν από το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά γνωρίζουμε σίγουρα το πλεόνασμα υποκρισίας και θράσους της κυβέρνησης. 

Με επικοινωνιακές και μόνο φανφάρες παριστάνει ότι μάχεται για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ενώ στην πραγματικότητα είναι στρατηγικά εγκλωβισμένη στα μνημονιακά αδιέξοδα. 

Επαίρεται για ένα πλεόνασμα που επιτεύχθηκε με τις θυσίες της κοινωνίας και την ασφυξία στην οικονομία, ενώ υπόσχεται ότι θα ξημερώσει μια καινούρια ημέρα, συνεχίζοντας την ίδια καταστροφική συνταγή λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων και διάλυσης των δημόσιων αγαθών.»

Η Κουμουνδούρου συνέχισε την κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας: «Προσπαθεί να στήσει ένα προεκλογικό σκηνικό επιτυχίας, πάνω στο σαθρό έδαφος μιας στημένης εξόδου στις αγορές, που προσκρούει όμως στην ίδια την πραγματικότητα και τα συντρίμμια του μνημονίου.»

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία έξοδος από την κρίση και καμία ανακούφιση του ελληνικού λαού στο βαθμό που δεν αμφισβητείται «η εγκληματική δέσμευση στα μνημόνια και δεν χαράσσεται μια νέα εθνική στρατηγική, για την ανάπτυξη και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και των ασθενέστερων στρωμάτων».

.Ανεξαρτησία από την Ουκρανία κήρυξε η Βουλή της Κριμαίας

Την ανεξαρτησία της από την Ουκρανία διακήρυξε επισήμως η Βουλή της Κριμαίας, μετά το χθεσινό δημοψήφισμα, απευθύνοντας αίτημα ένωσης της περιοχής με τη Ρωσία, όπως μεταδίδει το BBC. 

Με συντριπτικό ποσοστό 97% οι πολίτες της Κριμαίας αποφάσισαν χθες πως επιθυμούν την απόσπαση της περιοχής τους από την Ουκρανία, ενώ η νέα κυβέρνηση στο Κίεβο δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.  

ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτηρίζουν παράνομο το δημοψήφισμα και εξετάζουν τη λήψη μέτρων κατά της Μόσχας. 

Σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση της κριμαΐκής Βουλής, οι ουκρανικοί νόμοι δεν έχουν πια εφαρμογή στην περιοχή και όλη η κρατική ουκρανική περιουσία περνά στην Κριμαία. 

Την ίδια ώρα, η ουκρανική βουλή στο Κίεβο ενέκρινε τη μερική επιστράτευση 40.000 εφέδρων, προκειμένου να ανταποκριθεί στην κατάσταση που χαρακτήρισε «εμπόλεμη». 

Μιλώντας στην ουρκανική Βουλή ο πρόεδρος Αλεξάντερ Τουρτσίνοδ χαρακτήρισε «φάρσα» το δημοψήφισμα, σημειώνοντας πως δεν θα αναγνωριστεί ποτέ ούτε από την Ουκρανία ούτε «από τον πολιτισμένο κόσμο».

Εντωμεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να απευθυνθεί αύριο στην κοινή συνεδρίαση της ρωσικής Βουλής για το θέμα της Κριμαίας, ενώ η Κάτω Βουλή θα εκδώσει την ίδια μέρα απόφαση-στήριξη στα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

.Μερική επιστράτευση 40.000 εφέδρων στην Ουκρανία

Προεδρικό διάταγμα για μερική επιστράτευση 40.000 εφέδρων ενέκρινε σήμερα το ουκρανικό Κοινοβούλιο. Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να αντιμετωπιστεί «η ανάμιξη της Ρωσίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας» και να αυξηθεί η στρατιωτική δύναμη της χώρας ενώπιον της ανάληψης του ελέγχου της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία,.

Ο Αντρέι Παρούμπι, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι 20.000 έφεδροι θα αναπτυχθούν στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων και οι άλλοι 20.000 θα ενισχύσουν τη νεοσυσταθείσα Εθνική Φρουρά.

Συνολικά 275 βουλευτές ενέκριναν τη μερική αυτή επιστράτευση την οποία είχε εισηγηθεί ο μεταβατικός πρόεδρος Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, λαμβάνοντας υπόψη «την επιδείνωση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα και την ανάμιξη της Ρωσίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας», ενώ 33 βουλευτές δεν έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία. Κανένας βουλευτής δεν ψήφισε κατά.

.Φουντώνει η σεναριολογία περί αεροπειρατείας

Τις θεωρίες που θέλουν η εξαφάνιση του χαμένου Boeing 777 να μην οφείλεται σε βλάβη εξετάζουν οι αρχές της Μαλαισίας, καθώς θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιο ότι ανθρώπινο χέρι έκλεισε τα συστήματα επικοινωνίας του αεροσκάφους, με το σενάριο της αεροπειρατείας να καθίσταται το επικρατέστερο. 

Η φωτογραφία με τον 53χρονο κυβερνήτη του αεροσκάφους, Ζαχάρι Αχμάντ Σαχ, ο οποίος φορά ένα μπλουζάκι με ένα αντικυβερνητικό μήνυμα, στρέφει πάνω του τις υποψίες και φουντώνει τη σεναριολογία περί αεροπειρατείας. Στη φωτογραφία που δημοσιεύει η Daily Mail ο 53χρονος πιλότος φορά ένα T-shirt στο οπ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.