.Εδώ Πολυτεχνείο

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ 

Ταιριάζει και με την περίσταση και με το ύφος της η ιστορική φράση που αυτή μας κληροδότησε με το σύντομο πέρασμά της από την πολιτική σκηνή: «Βοήθειαααα! Βοήθειααα!» (Σας το είχα υποσχεθεί ότι μία φορά τον μήνα θα τη θυμόμαστε...) 

Τρία τινά μού έκαναν εντύπωση στην προχθεσινή πορεία της 17ης Νοεμβρίου. Πρώτον, οι αριθμοί. Οι διαδηλωτές ήσαν μόλις 15.000, εκ των οποίων οι 8.000 ήταν του ΠΑΜΕ (δηλαδή του ΚΚΕ), ενώ η δύναμη των αστυνομικών που είχαν κινητοποιηθεί έφθανε τις 6.000 άνδρες. Δεν θα ήταν σωστό, λ οιπόν, να τους μετράμε και αυτούς στον συνολικό απολογι... περισσότερα »

.Βενιζέλος: Είναι μια ικανοποίηση να βλέπεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να προσχωρούν στη λογική του μνημονίου

Σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα,α της βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας και την παραίτηση Σακελλαρίδη από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Είναι μια ικανοποίηση να βλέπεις την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προσχωρεί στη στρατηγική μας, στη λογική του μνημονίου, να αυτοδιαψεύδεται, να δικαιώνει δύσκολες επιλογές των προηγούμενων έξι ετών είπε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό πρόσθεσε : "Η αμφιθυμία, το υπό λανθάνον ψέμα, το οποίο δεν θεραπεύεται εύκολα, διότι βλέπετε πως και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής ... περισσότερα »

.Νέα μείωση μισθών στην Ελλάδα ζητεί το ΔΝΤ

Σοκ προκαλεί εισήγηση αναλυτών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που σε έκθεσή τους υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα... «αντέχει» ακόμη μία μείωση μισθών! Προσδιορίζουν δε τα επίπεδα μιας ενδεχόμενης νέας μείωσης στο 2% και όπως αναφέρουν θα έπρεπε να εφαρμοσθεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχουν πληγεί από την κρίση (δηλαδή την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία). 

Οπως επισημαίνουν, μια τέτοια κίνηση θα είχε θετικές επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα. Οχι όμως και στη ζήτηση, που θα προκαλούσε το αντίθετο αποτέλεσμα, όπως παραδέχονται. Η εν λόγω μελέ... περισσότερα »

..Πού βρίσκει τα λεφτά το Ισλαμικό Κράτος -Σκλάβοι, λύτρα, πετρέλαιο, λεηλασίες

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τη δημιουργία μια ειδικής επιτροπής με στόχο να πλήξει τη χρηματοδότηση των τρομοκρατών, στο πλαίσιο της μάχης κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

 Αυτή η ανακοίνωση έγινε μετά την έρευνα για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου, στις 31 Οκτωβρίου, που πετούσε πάνω από το όρος Σινά. 

Την περασμένη Κυριακή, μετά τις επιθέσεις που αιματοκύλησαν το Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν ζήτησε στη σύνοδο των G20, που έγινε στην Τουρκία, να ληφθούν «συγκεκριμένα μέτρα για τη μάχη εναντίον της χρηματοδότησης τ... περισσότερα »

.Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Σακελλαρίδης

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όπως του ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Σακκελαρίδης που ανήκει στην ομάδα των «53» του ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν μέσω διαρροών στον τύπο ότι διαφωνούσε με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει πλειστηριασμούς ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σακελλαρίδης δεν θα πήγαινε το βράδυ στην Ολομέλεια. 

Ο κ. Σακελλαρίδης επισκέφθηκε το γραφείο του πρωθυπουργού της Βουλής και έδωσε την επιστολή παραίτησής του, που ανακοινώθηκε στην ολομέλεια. Τη θέση του παίρνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Με την παραίτηση του κ. Σακελλαρίδη η κυβερνητική πλειο... περισσότερα »

.Μειώσεις συντάξεων 5% έως 20% μέσω επανυπολογισμού

Μειώσεις στις συντάξεις που κυμαίνονται από 5% ως 20% δείχνουν τα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας για τον επανυπολογισμό των αποδοχών που λαμβάνουν σήμερα 2,6 εκατ. συνταξιούχοι, ύστερα και από το «βέτο» που έθεσε χθες η πλευρά των δανειστών να εφαρμοστούν χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης στον επανυπολογισμό των συντάξεων ώστε η μέση σύνταξη σε μισθό 1.450 ευρώ να πέφτει κάτω από 800 ευρώ.

 Η ξαφνική ανατροπή, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, αναθεωρεί τις αρχικές επιδιώξεις του υπουργείου και της κυβέρνησης καθώς οι περικοπές θα είναι υψηλότερες από αυτές πο... περισσότερα »

.Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ μπλέκουν την Ελλάδα με τους τζιχαντιστές

Η επίσημη αμερικανική κυβέρνηση επιχειρεί να εμπλέξει την Ελλάδα με τις επιθέσεις που έκαναν οι τζιχαντιστές με στόχο τη Γαλλία. 

Σε έκθεση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, που έγραψαν στελέχη του FBI και του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατείας υποστηρίζεται, με βάση και δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ, ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι, διέμενε στο παρελθόν στην Ελλάδα, απ’ όπου και κατεύθυνε τις επιχειρήσεις των τρομοκρατών. 

Σύμφωνα με την έκθεση, την οποία αποκάλυψαν το CNN και το Fox News και όπως μετέδωσε το Mega, ο Αμπααούντ καθοδηγούσε επιχειρήσ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.