.Η επόμενη ημέρα διχάζει το ΠΑΣΟΚ

Σφοδρές συγκρούσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των υποστηρικτών της στρατηγικής του κ. Ευ. Βενιζέλου και όσων εκτιμούν ότι οι κινήσεις του οδηγούν το κόμμα σε στρατηγικό αδιέξοδο, έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες, με βασική αιτία τη θέση που θα έχει το ΠΑΣΟΚ στη διαδικασία ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς. 

Χθες, ο κ. Κ. Σκανδαλίδης ζήτησε ακόμη και αλλαγή ηγεσίας στην περίπτωση κατά την οποία το συνέδριο του κόμματος αποφασίσει στροφή πολιτικής που ο κ. Βενιζέλος δεν θα δεχθεί. «Αν αλλάξει -το ΠΑΣΟΚ- πολιτική και ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να την αποδεχθεί, τότε θα αλλάξ... περισσότερα »

.Άρση ασυλίας Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού

Με συντριπτική πλειοψηφία 223 ψήφων υπέρ και ενός «παρών», αυτό του Νίκου Νικολόπουλου, η Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε για άλλη μια φορά να άρει την ασυλία των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, (Μιχαλολιάκου, Παπά και Λαγού) για τα πρόσθετα αδικήματα που κατηγορούνται. Στην ψηφοφορία δεν έλαβαν μέρος οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, η Χρυσή Αυγή, έστησε σκηνικό έντασης με προκλήσεις, αστήρικτους υπαινιγμούς, και απειλές. Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παπάς, επιχείρησαν να στοιχειοθετήσουν ένα δήθεν οργανωμένο σχέδιο προ... περισσότερα »

.Σκληρή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τα στελέχη του που διαφοροποιούνται

Μετα τις δημόσιες διαφοροποιήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ οπως των κυρίων Ρέππα, Σκανδαλίδη, της κυρίας Γεννηματά και των κυρίων Μωραιτη, Καρχιμακη, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση δημόσια με την οποία τους πετάει το γάντι. Γραφει η Χαριλαου Τρικούπη:
Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε το ακόλουθο σχόλιο για διάφορες δημόσιες παρεμβάσεις σε σχέση με την παράταξη:
Κάποιοι που περίμεναν την εκλογική συντριβή της παράταξης για να διαλύσουν την κυβερνητική σταθερότητα, να ανακόψουν την ασφαλή πορεία της χώρας και να υποτάξουν την παράταξη στο άρμα της λαϊκιστικής ανευθυνότητας, πρέπει να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα και να πάψουν να προσβάλλουν τους πολίτες που στάθηκαν δίπλα στη παράταξη , τους υποψήφιους και τα στελέχη που έδωσαν τη μάχη των εκλογών και τελικά την ίδια της χώρα χάριν της οποίας υπάρχει ιστορικά το ΠΑΣΟΚ.

.Είκοσι συναυλίες και εκπλήξεις επιφυλάσσει το φετινό πρόγραμμα του Κήπου του Μεγάρου Μουσικής

Με ενθουσιασμό και πυρετώδεις προετοιμασίες, το Μέγαρο ανοίγει τον Κήπο του για πέμπτη συνεχή χρονιά, στήνοντας ένα μαγικό σκηνικό στο κέντρο της πόλης, με πολλή μουσική, χορό και εκπλήξεις. «Η εποχή έχει ανάγκη από τραγούδι και εμείς προσπαθούμε να το προσφέρουμε στην καλύτερη δυνατή του μορφή» ανέφερε κατά την παρουσίαση των εκδηλώσεων στον Κήπο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Γιώργος Κουρουπός. 

Αναγνωρισμένοι και αγαπημένοι καλλιτέχνες, αλλά και νέοι τραγουδοποιοί που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική σκηνή, πλαισιώνουν τις είκοσι συναυλίες, που θα πραγματοποιηθούν το φετινό καλοκαίρι, στον Κήπο του Μεγάρου και φιλοδοξούν να ταξιδέψουν το κοινό σε τόπους μουσικούς: μπλουζ, τζαζ, σουίνγκ, βαλς, ροκ, κλασική, άμπιεντ, έντεχνο, ρεμπέτικο, μπαλάντες, μικρασιάτικα. 

«Η περσινή επιτυχία μας έδωσε την δυνατότητα να γίνουμε φέτος ακόμα πιο τολμηροί σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό» είπε η διευθύντρια παραγωγής, Ειρήνη Ανδρεάδη. Ο κύκλος εκδηλώσεων ξεκινά με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, ο οποίος ανοίγει πανιά για «Λιμάνια ξένα», από το παρελθόν και το παρόν της ελληνικής τραγουδοποιίας( 6/6). 

.«Υπέρ μίας κοινής επιτροπής»

Υπέρ της συγκρότησης κοινής επιτροπής από την ΕΛΙΑ, το ΠΟΤΑΜΙ και τη ΔΗΜΑΡ που θα ξεκινήσει ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο χωρίς όρους και προαπαιτούμενα, τάχθηκε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης 
μιλώντας προ ολίγου σε εκδήλωση για τη κεντροαριστερά, στο αμφιθέατρο του Αθήνα 984, παρουσία των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανού και Βασίλη Οικονόμου, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φίλιππου Σαχινίδη, στελέχη από την πρωτοβουλία των 58 και του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε το Φώτη Κουβέλη ότι με το σχέδιο που εφάρμοσε μετά την αποχώρηση του κόμματος από την συγκυβέρνηση οδήγησε σε μονόδρομους, αδιέξοδα, ήττες και τελικά στη συντριβή.
Υπάρχουν πρόσθεσε υπεύθυνοι για τη συντριβή και είναι υποχρεωμένοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν πιστεύει στις πολιτικές ανθρωποφαγίες.
Εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του με όσους εισηγούνται την έναρξη διαλόγου για προγραμματική σύγκλιση με το ΣΥΡΙΖΑ και τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με τη ΕΛΙΑ και το ΠΟΤΑΜΙ.

.Πάρτι φοροδιαφυγής και χορός αδήλωτων εκατομμυρίων

Σωρεία παραβάσεων στα «δίχτυα» του ΣΔΟΕ Σημαντικά είναι τα «λαβράκια» που έβγαλαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ το Μάρτιο, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματός του για την πάταξη της απάτης, της αποκάλυψης αδήλωτων εσόδων από τις υψηλά εισοδηματικές τάξεις και τον έλεγχο αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας. 

Παρατίθενται χαρακτηριστικές περιπτώσεις: · Η Περ/κή Διεύθυνση Αττικής ανακάλυψε έκδοση ή λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων, ύψους 214.423.000 ευρώ σε 19 επιχειρήσεις. Πρόκειται για: *1.* Επιχειρήσεις φύλαξης κτηρίων και εγκαταστάσεων- εύρεσης εργασίας στο Περιστέρι *2.* Εργολάβο τ... περισσότερα »

.Ξανά πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός

O Παναθηναϊκός διατήρησε τον θρόνο του και φέτος στο ελληνικό μπάσκετ. Οι Πράσινοι επικράτησαν του Ολυμπιακού με 82-71 στον 5ο τελικό και με σκορ 3-2, έφτασαν στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Ή πιο σωστά ενός ακόμη νταμπλ, καθώς ήδη κέρδισαν και το κύπελλο Ελλάδας.  
Η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη με 20.000 φίλους στο πλευρό της, κυρίαρχησε απο τα πρώτα λεπτά και ουσιαστικά νίκησε απόψε με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους όταν και προηγήθηκε με 21 πόντους διαφορά (53-32) πριν επιστρέψει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. 
Ο Ολυμπιακός είχε ξανά σε τραγική βραδιά τον Σπανούλη (6 πόντους με ένα εύστοχο σουτ εντός παιδίας σε επτά προσπάθειες και 4/6 βολές), και ουσιαστικά έψαξε ένα... θαύμα. 
Ο Παναθηναϊκός όμως ουσιαστικά δεν του επέτρεψε ποτέ να επιστρέψει στο παιχνίδι. Ακόμη και όταν ο Ολυμπιακός μείωσε σε 74-68 τρία λεπτά πριν απο τη λήξη του ματς. Παίζοντας μυαλωμένα με το... ρολόι υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Διαμαντίδη, οι Πράσινοι έφτασαν στο τέλος της διαδρομής σχετικά άνετα. Και εκεί τους περίμενε το 34ο πρωτάθλημα της ιστορίας του (ο Ολυμπιακός έχει 10). 
Ματσιούλις με 15 πόντους, Διαμαντίδης με 11 (7 ασίστ) και Φώτσης με 10 οι κορυφαίοι των back to back πρωταθλητών Ελλάδας! Λοτζέσκι με 17 και Πρίντεζης 15 οι κορυφαίοι των Ερυθρόλευκων. 

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 53-32, 70-56, 82-71 

.Πρώτα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και μετά της Ελιάς

Ο κύβος ερρίφθη. Πριν αναχωρήσει για το ταξίδι του στη Βιέννη και τη Βαρσοβία, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε διαδοχικά τετ α τετ με στενούς συνεργάτες του και στελέχη που στηρίζουν την πολιτική διαδρομή του - κάποιοι μάλιστα ήταν δίπλα του στην κορυφαία αναμέτρηση για την ηγεσία και στη διαδικασία εκλογής από τη βάση. 

Εγκυρότατες πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι σχεδόν όλες οι εισηγήσεις συγκλίνουν στη διεξαγωγή «πράσινου» Συνεδρίου για να αποφασίσουν πρώτα για τα του οίκου τους και κατόπιν να προχωρήσουν στο ιδρυτικό «βήμα» της Δημοκρατικής Παράταξης μέσω μιας ανοιχτής Συνδιάσκεψης με πρόσ... περισσότερα »

.Ηλεκτρονικό βιβλιάριο ασφάλισης για όλους

Με το πρόγραμμα «Ατλας» που υπέγραψε ο υπ. Εργασίας Γ. Βρούτσης δεν θα απαιτείται κανένα πρόσθετο στοιχείο, όπως καρτέλες ενσήμων, βιβλιάρια ασθενείας, για την πρόσβαση των ασφαλισμένων σε Ταμεία, νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες
Παράλληλα δημιουργούνται ψηφιακοί λογαριασμοί ασφάλισης και οι πολίτες με μία απλή επίσκεψη σε ειδική ιστοσελίδα που βρίσκεται υπό σχεδίαση θα έχουν πλήρη πρόσβαση στην εργασιακή τους πορεία. 

Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνονται σε απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος για το θέμα αυτό θα επισκεφθεί την Παρασκευή την ΗΔΙΚΑ (όπου...περισσότερα »

.Παραλήρημα Μιχαλολιάκου με λάσπη στον ανεμιστήρα

Στο γνωστό παραληρηματικό ύφος και δηλώνοντας «αμετανόητος εθνικιστής», «απολογήθηκε» ενώπιον της Βουλής στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κοινοβούλιο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ λιγοστοί - περί τους 300- οπαδοί του κόμματος είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. 

Γύρω στη 1.00 το μεσημέρι, οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν προς την είσοδο της Βουλής από τη Βασιλίσσης Σοφίας όπου και παραμένουν έχοντας μπροστά τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι δεν φοβάται τη φυλακή και ότι «οι χειροπέδες είναι τίτλος τιμής».

Χαρακτήτρισε την κυβέρνηση, θλιβερή κυβέρνηση μειοψηφίας, και.. διαβεβαίωσε ότι παραμένει αμετανόητος εθνικιστής και χρυσαυγίτης, προσθέτοντας ότι «δεν θα με αλλάξετε».

Χαρακτήρισε κουλερόχαρτο το κατηγορητήριο, και μίλησε για ενόχους πολιτικής σκευωρίας: «Φτιάξατε κατηγορητήρια με βάση τις δημοσκοπήσεις», είπε.

Αμφισβήτησε τα ευρήματα της έρευνας λέγοντας: Ψάχνατε για οπλοστάσιο, τι βρήκατε; Που είναι το μαύρο χρήμα που λέγατε;» και υποστήριξε ότι το κράτος δεν έχει κάνει τίποτα «για να βρεί τους δολοφόνους Καπελώνη - Φουντούλη».

Εκπληξη προκάλεσε η θετική του αναφορά στον πρώην γ. γραμματέα της κυβέρνησης: «Γνώρισα τον Μπαλτάκο σαν μαθητής το 1973. Τον ξέρω καλύτερα από όλους». Εγώ γνώρισα το Μπαλτάκο το 1973 στο γραφείο της ΕΟΚΑ Β' και μετά στο εθνικιστικό κίνημα. «Οποτε ήθελε να μου πει κάτι μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι γιατί φοβόταν τους κοριούς και τις κάμερες», υποστήριξε

Ο κ. Μιχαλολιάκος κατέφυγε τέλος στο γνωστό υβρεολόγιο μιλώντας για πορνοβοσκούς και φυλλάδες της διαφθοράς, που «έδειξαν ψεύτικο καταστατικό της Χρυσής Αυγής».

Ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος μάλιστα ειρωνεύτηκε και τα αποτελέσματα της κάλπης στις πρόσφατες εκλογές, καθώς όπως είπε η συγκυβέρνηση έλαβε συνολικά χαμηλότερο ποσοστό από αυτό που είχε υποστηρίξει την παραμονή του βασιλιά το 1973.

Ναζιστικά εμβατήρια έξω από τη Βουλή
Την ίδια στγμή που οι τρεις βουλευτές της Χ.Α παραληρούσαν εντός Κοινοβουλίου, έξω από το Κοινοβούλιο οι συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες κρατώντας σημαίες και σύμβολα της Χρυσής Αυγής τραγουδούσαν από τα μεγάφωνα ναζιστικά εμβατήρια σε.. ελληνικούς στίχους ενώ φώναζαν εν χορώ «αλήτες, προδότες, πολιτικοί». 

Στο άκουσμα του ύμνου των SS έξω από τη Βουλή υπήρξαν βουλευτές που αντέδρασαν ζητώντας από την αστυνομία να παρέμβει.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.