.Μήνυμα Δημάρχου για τους 26ους Πανελληνίους Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων


H πατρίδα μας είναι η χώρα που γέννησε τον Αισχύλο, το Σοφοκλή και τον Ευριπίδη, τον Αριστοφάνη και το Μένανδρο. 
Είναι ο τόπος που φιλοξενεί στα χώματά του το θέατρο της Επιδαύρου, του Διονύσου και τόσα ακόμη. Ένας τόπος με τεράστια και απαράμιλλη θεατρική κληρονομιά. Το θέατρο έχει σημαδέψει τη μακραίωνη ιστορία της πατρίδας μας. 

Από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα δίδαξε, ενέπνευσε, διαπαιδαγώγησε και διασκέδασε όλες τις γενιές των Ελλήνων. Στάθηκε πάντα, και κυρίως στις δύσκολες στιγμές για τη χώρα και το λαό μας, σταθερό σημείο αναφοράς. 

Συνδέθηκε με περιόδους ακμής και παρακμής, πολέμων και εθνικών καταστροφών, εποχών εθνικής ανάτασης και μεγάλης ακμής για το έθνος των Ελλήνων. Υπήρξε καταφύγιο, συντροφιά, εγερτήριο και λυτρωτικό ερέθισμα για κάθε Έλληνα, μορφωμένο και μη, πλούσιο ή φτωχό, ηλικιωμένο ή νέο, στη χαρά , στη λύπη, στην προσμονή, στην απογοήτευση, στην Ειρήνη και στον πόλεμο.

Στους 26ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες, που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Ζωγράφου, συμμετέχουν ερασιτεχνικοί θίασοι από πολλά μέρη της Ελλάδας, που προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό.
Δίνουμε σκηνή και λόγο στους ανιδιοτελείς εραστές της τέχνης, στους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, σκηνογράφους, χορογράφους και τεχνικούς, που καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα στo θέατρο τoυ Δήμου μας.

Μάλιστα εφέτος, στο πρόγραμμα μας και εκτός συναγωνισμού, συμμετέχει και η θεατρική ομάδα της κοινωνικής επανένταξης 18 ΑΝΩ. Στηρίζουμε και εμψυχώνουμε τα παιδιά αυτά, παιδιά με ευαισθησίες και ικανότητες, που αγωνίζονται να κερδίσουν τη θέση τους στη ζωή. 

Τιμούμε τη μεγάλη και πολυετή προσφορά της Μονάδος Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ – Ψ.Ν.Α. και της επιστημονικά υπεύθυνης κας Α. Μάτσα, η οποία προσφέρει πολύτιμο και άρτιο έργο, με σημαντικό αποτέλεσμα .
Αναθέσαμε την ευθύνη της κριτικής επιτροπής των αγώνων σε έναν άξιο συμπολίτη μας, το σκηνοθέτη και ηθοποιό Θανάση Παπαγεωγίου. 

Ένα μεγάλο θεατράνθρωπο, που μαζί με την κυρία Λήδα Πρωτοψάλτη δημιούργησαν εδώ και 40 χρόνια το θέατρο Στοά, ένα κέντρο πολιτισμού, προσηλυτισμού θα έλεγα, στη θεατρική τέχνη για όλη την Αθήνα. Το θέατρό τους, έγινε πανελλήνιο σημείο αναφοράς και διαφήμισης για την πόλη μας και το πολιτιστικό επίπεδο των κατοίκων της.

Ας μου επιτραπεί, κλείνοντας, να αφιερώσω τους εφετινούς 26ους Θεατρικούς Αγώνες στη μνήμη και την καλλιτεχνική προσφορά του Χρύσανθου Μποσταντζόγλου, γνωστού ευρύτερα με το ψευδώνυμο Μπoστ. Του σκιτσογράφου, του γελοιογράφου, του θεατρικού συγγραφέα, του ζωγράφου. 

Ενός πολυπράγμονα και πολυτάλαντου δημιουργού, ο οποίος κατέκτησε ένα εντελώς προσωπικό και αναγνωρίσιμο ύφος στο έργο του. Ενός Πνευματικού Ανθρώπου, που η συνειδητή ανορθογραφία του τονίζει διαχρονικά τις «ανορθογραφίες» της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής καθημερινότητας μας.

Ευχαριστώ, θερμά, όλους τους συντελεστές των 26ων Θεατρικών Αγώνων και ας θαυμάσουμε το ταλέντο τους που θα λάμψει τις επόμενες ημέρες στο Δήμο Ζωγράφου.

Κωνσταντίνος Καλλίρης
Δήμαρχος Ζωγράφου

.Βενιζέλος καλύπτει Παπανδρέου για μνημόνιο


«Επικοινωνιακό σκηνικό» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, την έρευνα ων οικονομικών εισαγγελέων για τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, προσφέροντας κάλυψη στους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου για το μνημόνιο.Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στον REAL FM δήλωσε ότι «ο εισαγγελέας κατά τη γνώμη μου δεν έπρεπε καν να επιληφθεί ενός θέματος στο οποίο το βασικό στοιχείο είναι πολιτικές αποφάσεις, πολιτικών προσώπων. 
Πιστεύω ότι αυτό έγινε για λόγους αμιγώς επικοινωνιακούς. Ότι ήταν ένα σκηνικό. Ένα επικοινωνιακό σκηνικό».
Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε αντίθετος με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική επιτροπή σχετικά με την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο.

Η δικογραφία που σχημάτισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς μεταβιβάστηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και οι καταθέσεις πολιτικών προσώπων που εκκρεμούσαν ματαιώθηκαν, 
καθώς οι δύο εισαγγελείς, επικαλούμενοι το νόμο περί ευθύνης υπουργών, τονίζουν ότι για την υπόθεση προκύπτουν στοιχεία που δεν μπορούν να διερευνηθούν και να αξιολογηθούν από τους ίδιους. Κατόπιν αυτών ο φάκελος οδεύει προς τη Βουλή. 

.ΠΑΣΟΚ: Σημαντικές οι αποφάσεις της ΕΚΤ


 Πολύ σημαντικές για την άμυνα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης απέναντι στις κερδοσκοπικές πιέσεις της αγοράς, χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του, τις σημερινές αποφάσεις της ΕΚΤ για παρεμβάσεις στην αγορά ομολόγων.

"Έστω και αργά, τέτοιες παρεμβάσεις μπορούν να σπάσουν το φαύλο κύκλο. Πρέπει όμως να υποστηριχθούν και από τα αναγκαία θεσμικά μέτρα", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση

.Πρόστιμα σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ


 Η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας επέβαλε πρόστιμα σε τρεις ΠΑΕ, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους κατά τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. 

Συγκεκριμένα, επέβαλε πρόστιμο 12.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό για το ματς της πρεμιέρας με τον Λεβαδειακό και 5.500 ευρώ για το παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής με τον ΠΑΣ Γιάννινα. 

Επίσης τιμώρησε με 5.000 ευρώ την ΑΕΚ για το ματς της 2ης αγωνιστικής με την Ξάνθη και με 3.500 ευρώ τον Ολυμπιακό για τον αγώνα της πρεμιέρας με τη Βέροια.

.«Η Ελλάδα απειλείται με καταστροφική οπισθοδρόμηση λόγω των μέτρων»


Για καταστροφική οπισθοδρόμηση που θα γυρίσει την Ελλάδα πίσω στις δεκαετίες του 1950 και 1960, αν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα της τρόικα, προειδοποίησε ο  διάσημος Αυστριακός οικονομολόγος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Αυστρίας, Στέφαν Σουλμάιστερ, μιλώντας στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση μαζί με τον Αυστριακό σκηνοθέτη, Φάμπιαν Έντερ, δημιουργό της πολυσυζητημένης ταινίας-ντοκιμαντέρ «Η Ελλάδα ανθεί».

Όπως ανέφερε ο κ. Σουλμάιστερ, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο είχε παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη στο ΑΜΠΕ στη Βιέννη, όλες αυτές οι «συνταγές» 
αντιβαίνουν στην οικονομική πραγματικότητα, επιτείνουν μαζικά την κρίση, προκαλούν τεράστια αύξηση της ανεργίας, χωρίς  βέβαια και σε καμιά περίπτωση η προτεινόμενη αύξηση του χρόνου εργασίας να συνεπάγεται αύξηση του ΑΕΠ.

Κατά την άποψή του, η βαθύτατη κρίση δεν είναι ελληνική αλλά είναι κρίση του οικονομικού μας συστήματος, είναι μια κρίση στα μυαλά της οικονομικο-επιστημονικής «ελίτ», 

της ίδιας που πριν από 40 χρόνια διατεινόταν πως θα πρέπει να απελευθερωθούν οι αγορές, κάτι που οδήγησε ανθρώπους και επιχειρήσεις σε οικονομικές «αλχημίες» για να αποκτήσουν πολλά χρήματα, προετοιμάζοντας έτσι τη μεγάλη οικονομική κρίση.

.Μαδρίτη και Βερολίνο μαζί στη «μάχη» επίλυσης της κρίσης του ευρώ


 «Η Ισπανία και η Γερμανία θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλυθεί οριστικά η κρίση του ευρώ», διαβεβαίωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Μαδρίτη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

«Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στο ευρώ στο σύνολό του», υπογράμμισε παράλληλα η καγκελάριος Μέρκελ.

«Θέλουμε να διαλύσουμε κάθε αμφιβολία όσον αφορά τη συνέχεια του σχεδίου του ευρώ», συμπλήρωσε ο Ραχόι.

Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε εξάλλου ότι δεν μίλησε καθόλου με τον Ισπανό πρωθυπουργό για τους όρους που ενδέχεται να τεθούν στη Μαδρίτη, ενώ λίγο νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είχε ανακοινώσει ότι θα ξαναρχίσει να αγοράζει χρέος κρατών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όπως η Ισπανία.

.Π. Λαφαζάνης: Απαράδεκτη και αντιθεσμική η άρνηση του Χ. Β. Ρομπάι να συναντηθεί με τον Αλ. Τσίπρα


«Η στάση τους είναι απαράδεκτη, είναι αντιθεσμική, δεν είναι δημοκρατική καθόλου», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, σχετικά με την απόφαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι να μην συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, παρά το σχετικό επίσημο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά, εξ άλλου, την εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, 
ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως «δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι μέσα από την εξέταση του όλου προβλήματος μπορεί να προκύψουν ενδεχομένως και ποινικές διαστάσεις και αστικές διαστάσεις σε αδικήματα». 

.Χωρίς περιορισμούς η αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρόκειται να προβεί εκ νέου στην αγορά χρέους των κρατών-μελών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των υψηλών επιτοκίων, ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι.
Η ΕΚΤ θα εγκαινιάσει ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο ονομάζει «Άμεσες Νομισματικές Συναλλαγές» (Outright Monetary Transactions, OMT), λόγω των «σοβαρών αναταράξεων που παρατηρήθηκαν στις αγορές κρατικών ομολόγων οι οποίες προέρχονταν από τους αβάσιμους φόβους εκ μέρους των επενδυτών» σχετικά με το ευρώ, είπε ο 65χρονος Ντράγκι στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στη Φρανκφούρτη.

Ο Ντράγκι διευκρίνισε ότι ΕΚΤ θα αγοράζει «χωρίς ποσοτικό όριο» κρατικά ομόλογα βραχυχρόνιας διάρκειας, 1 έτους ως 3 ετών, με στόχο να δοθεί ένα τέλος στην κρίση χρέους.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ απέκρουσε τις ενστάσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας που εκπροσωπούν τη Γερμανία, ανακοινώνοντας πάντως ότι οι αγορές ομολόγων θα γίνονται υπό «αυστηρούς όρους» τους οποίους θα καθορίζουν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο διάδοχος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τόνισε από τη Μαδρίτη ότι η ΕΚΤ ενεργεί «στο πλαίσιο της ανεξαρτησίας της και του καταστατικού της», λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε το νέο σχέδιο της ΕΚΤ, και πρόσθεσε: «(Η ΕΚΤ) είναι υπεύθυνη για τη σταθερότητα, την αξία του νομίσματος και τη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος χαιρέτισε το σχέδιο διάσωσης της ζώνης του ευρώ που ανακοινώθηκε από την ΕΚΤ, λέγοντας ότι ενήργησε «σύμφωνα με την εντολή της».

Εξάλλου, ο ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, έκανε λόγο για «σημαντικό βήμα προς τα εμπρός».

Από την πλευρά του, η γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, χαιρέτισε τις σημερινές αποφάσεις της ΕΚΤ.

.Δεσμεύσεις καταθέσεων, μετοχών και ακινήτων 121 φοροφυγάδων


Σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών και ακινήτων 121 φυσικών προσώπων και εταιριών, που ενέχονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, προχώρησε το ΣΔΟΕ. Επίσης, κατασχέθηκαν, ως προϊόντα φοροδιαφυγής, πολυτελή ακίνητα, μετοχές στα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Νέας Υόρκης, καθώς και επενδύσεις σε ασφαλιστικές εταιρίες.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα και αφορούσαν στη δράση φυσικών προσώπων και εταιριών τα προηγούμενα οικονομικά έτη. 
Από τους ελέγχους αυτούς, διαπιστώθηκε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, είτε από εικονικά τιμολόγια, είτε από μη έκδοση παραστατικών και μη απόδοση ΦΠΑ. 

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανοίχθηκαν, εντοπίστηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, καθώς και ξένο συνάλλαγμα, τα οποία και δεσμεύτηκαν υπέρ του Δημοσίου, ενώ εκκρεμεί το άνοιγμα και άλλων λογαριασμών που σχετίζονται με τις υποθέσεις.

Με αφορμή το θέμα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι «το ΣΔΟΕ έχει λάβει συγκεκριμένες εντολές να δεσμεύει περιουσιακά στοιχεία όσων κλέβουν το κράτος και τελικά τους ίδιους τους πολίτες, που δοκιμάζονται από μια πρωτοφανή κρίση». 

Σύμφωνα, επίσης, με τον υπουργό, «η ανοχή σε όσους φοροδιαφεύγουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, τελείωσε. Είναι αδιανόητο να σηκώνουν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής μισθωτοί και συνταξιούχοι, επειδή κάποιοι αποφεύγουν να πληρώνουν τους φόρους τους».

.Ευ. Βενιζέλος: "Αυτονόητες" οι τακτικές συναντήσεις των "τριών αρχηγών


«Είναι δυνατό να μην υπάρχουν τακτικές συναντήσεις των αρχηγών των τριών κομμάτων, δηλαδή να μην ενημερώνεται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για το πώς ενεργεί η κυβέρνηση; Διότι οι κυβερνήσεις σ' ένα κοινοβουλευτικό σύστημα, υπάρχουν επειδή στηρίζονται στην εμπιστοσύνη της Βουλής. Η πλειοψηφία της Βουλής που στηρίζει, με την εμπιστοσύνη της, την κυβέρνηση, είναι τρικομματική», υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκφράζοντας ανοικτά τη δυσαρέσκεια του γιατί δεν αποδέχθηκε το αίτημά του ο Α. Σαμαράς.

Τόνισε ότι θα έπρεπε οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι να είναι καλύτερα συντονισμένοι, αφού θα έχουν κατ' ιδίαν συναντήσεις με την τρόικα (σ.σ. τη Δευτέρα, θα συναντηθεί με την τρόικα ο κ. Βενιζέλος), ενώ σε ότι αφορά και την κριτική ή τις παρεμβάσεις που κάνει το ΠΑΣΟΚ ανέφερε:

 «Είναι δυνατό να καθόμαστε σιωπηλοί και να πληρώνουμε την ευθύνη και να μη μπορούμε να μετάσχουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος μέσα από μια υπόδειξη, μέσα από μια προτροπή, μέσα από την άσκηση ελέγχου;

 Αν κάποιοι νομίζουν ότι ο ρόλος των δυο μικρότερων εταίρων, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είναι να παρακολουθούν μια μονοκομματική κυβέρνηση ν' ακολουθεί πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε πολύ μεγάλα λάθη, με πολύ μεγάλες επιπτώσεις για τον απλό πολίτη, κάνουν λάθος».

Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν έχει αλλάξει γραμμή και δεν θέλει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος ή να μπουν στην κυβέρνηση προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. 
Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στη διαφωνία του με οριζόντια μέτρα και τόνισε ότι προβλέπεται, λόγω της ύφεσης, η παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

.O Μπαράκ Ομπάμα πήρε το χρίσμα των Δημοκρατικών


Τo Δημοκρατικό Κόμμα όρισε επισήμως τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποψήφιό του στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, απέναντι στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνεϊ.
Ο Ομπάμα έλαβε το χρίσμα του κόμματος, επευφημούμενος από χιλιάδες συνέδρους, στη διάρκεια των εργασιών του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών που διεξάγεται στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Στο πλευρό του Μπ. Ομπάμα τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον με μια 50λεπτη ομιλία του υπέρ του απερχόμενου προέδρου ζητώντας το χρίσμα των Δημοκρατικών για τον Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

.Τέσσερα κριτήρια για το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης


Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να οριστικοποιηθεί η ρύθμιση για την παροχή επιδόματος θέρμανσης στους πολίτες καθώς από τις 15 Οκτωβρίου εξισώνονται οι φόροι του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης και οι τιμές πώλησης του τελευταίου θα πάρουν την ανιούσα, ενώ επίκειται περαιτέρω επιδείνωση των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων.

Το νομοσχέδιο για την εξίσωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης - στο 80% της σημερινής τιμής του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης-  θα έχει κατατεθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή πριν από τις 15 Οκτωβρίου, οπότε και αρχίζει παραδοσιακά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Υπολογίζεται ότι η εξίσωση θα «εκτοξεύσει» την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κοντά στο 1,40 ευρώ το λίτρο (αύξηση 40%).

Ως αντιστάθμισμα, θα προβλέπεται η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, σε δύο δόσεις, με βάση τέσσερα κριτήρια: κοινωνικά, γεωγραφικά, εισοδηματικά και επιφάνεια κατοικίας.

Η πρώτη δόση αναμένεται να χορηγηθεί στις 15 Οκτωβρίου και η δεύτερη τον Ιανουάριο.  

.Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ όσοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό


Ένας κατάλογος με τα ονόματα και τους Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου 54.000 Ελλήνων, οι οποίοι απέστειλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό, από το 2009 έως το 2011, βρίσκεται στα χέρια των ελεγκτών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Τα στοιχεία περιλαμβάνονται σε CD, το οποίο απεστάλη πριν από λίγες ημέρες στο ΣΔΟΕ, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών. 

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, τα συνολικά κεφάλαια που έφυγαν στο εξωτερικό την τριετία 2009- 2011 υπερβαίνουν τα 20 δισ. ευρώ.

Στόχος του ΣΔΟΕ είναι να αρχίσει αμέσως η επεξεργασία των στοιχείων, για να διαπιστωθεί ποιοι -απ' όσους περιλαμβάνονται στον κατάλογο- φυγάδευσαν στο εξωτερικό «μαύρο» χρήμα, ήτοι κεφάλαια προερχόμενα από αδήλωτα εισοδήματα, ή και «βρώμικο» χρήμα, δηλαδή έσοδα από παράνομες δραστηριότητες (φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, ληστείες, μίζες, κ.λπ.). 

Ο εντοπισμός των παραβατών θα επιδιωχθεί να γίνει μέσω διασταυρώσεων των ποσών που έφυγαν στο εξωτερικό, με τα εισοδήματα και τα έσοδα που εμφάνισαν στις φορολογικές δηλώσεις τους τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο. 

Οι περιπτώσεις, στις οποίες τα ποσά των εμβασμάτων είναι υψηλότερα σε πολύ μεγάλο ποσοστό από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα, θα διαχωριστούν και θα παραπεμφθούν για περαιτέρω έλεγχο.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, βασική επιδίωξη είναι να υπάρξουν απτά αποτελέσματα, τόσο στο μέτωπο της φοροδιαφυγής, όσο και σε εκείνο των αποκρατικοποιήσεων, τα οποία θα «αντισταθμίσουν» τις έντονες αντιδράσεις για το νέο πακέτο των μέτρων των 11,7 δισ. ευρώ.

.Επί ποδός πολέμου οι εργαζόμενοι για τα νέα μέτρα


Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι εργαζόμενοι ενόψει των νέων μέτρων που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.
Το απόγευμα, συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο.
Την Τετάρτη, οι έξι δικαστικές ενώσεις διοργάνωσαν πανδικαστική συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Επίσης, στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

H Εκτελεστική Γραμματεία των πανεπιστημιακών καθηγητών αποφάσισε να προτείνει στους συλλόγους της 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα, ενώ ήδη έχει αρχίσει η εξεταστική περίοδος. 

Στα ΤΕΙ οι καθηγητές αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ την Τρίτη οι πανεπιστημιακοί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. 

Κινητοποιήσεις ξεκινούν και οι εφοριακοί.

Αγωνιστική ετοιμότητα δηλώνουν οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, Τραμ.

.Στο επίκεντρο το νέο πρόγραμμα επαναγοράς κρατικών ομολόγων



Στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, είναι στραμμένα σήμερα όλα τα βλέμματα, καθώς αναμένεται η παρουσίαση ενός νέου προγράμματος για την επαναγορά κρατικών ομολόγων, για να βοηθηθούν οι χώρες που βρίσκονται υπό την πίεση των αγορών, όπως η Ισπανία.

Οι όροι για την επέμβαση της ΕΚΤ, τους οποίους αναμένεται να περιγράψει ο Μάριο Ντράγκι κατά τη συνέντευξη Τύπου στην Φρανκφούρτη στις 15.30 ώρα Ελλάδος , θα προσδιορίσουν εάν η Ισπανία θα ζητήσει επισήμως οικονομική βοήθεια. 

Στη σύνοδο της ΕΚΤ θα παραστεί και ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ευρωπαίοι πολιτικοί παρακολουθούν περιστασιακά τη σύνοδο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, αλλά δεν παρίστανται στη συνέντευξη Τύπου που συνηθίζει να παραχωρεί κατόπιν ο επικεφαλής του ιδρύματος που είναι αρμόδιο για τη νομισματική πολιτική.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν στη συζήτηση για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσαν  πηγές που μετείχαν σε συνάντηση της Μέρκελ και στελεχών του κόμματός της.

Ο Βάιντμαν αντιτίθεται στα σχέδια της ΕΚΤ για την αγορά χρέους χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος δανεισμού, λέγοντας ότι το σχέδιο αυτό δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.