.Σφίγει ο κλοιός: Γιατί όλοι μιλούν για χρεοκοπία – Τι απαντάει το Μαξίμου

Αντιμέτωπη με ένα μπαράζ δηλώσεων, δημοσιευμάτων και σεναρίων για χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ βρέθηκε την Τετάρτη η κυβέρνηση, την στιγμή που επισήμως οι διαπραγματεύσεις για συμφωνία έχουν ξεκινήσει εκ νέου. 

Πρακτικά, στην παρούσα φάση, *δεν φαίνεται πως υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις*, μάλλον ούτε καν συζητήσεις, καθώς αυτό μαρτυρούν οι απανωτές δηλώσεις εκπροσώπων των εταίρων. 

*Μπαράζ δημοσιευμάτων για χρεοκοπία και Grexit* Από νωρίς το πρωί η ελληνική κρίση βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνή Τύπου με τα περισσότερα *δημοσιεύματα* να επισημαίνουν ότι η Ελλάδα είναι *πιο κοντά... περισσότερα »

.«Το μνημόνιο πέθανε και οι πολιτικές λιτότητας δε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα»

Την απόφασή της να μην υπερβεί της κόκκινες γραμμές επαναδιατυπώνει η κυβέρνηση σε άτυπη ενημέρωση και εμφανίζεται αποφασισμένη να μην επιστρέψουν πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα. 

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν χαρακτηριστικά πως «το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι επικοινωνιακές πιέσεις προκειμένου η κυβέρνηση να αποδεχθεί υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπή μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, κ.λπ.

 Η κυβέρνηση δεν θα υπερβεί τις "κόκκινες γραμμές" της, τις οποίες άλλωστε έθεσε και το εκλογικό σώμα στις 25 Γενάρη. Το πρόβλημα της διαπραγμάτευσης δεν είναι ότι η Ελλάδα δεν καταθέ...περισσότερα »

.«Όλη η Ευρώπη προετοιμάζεται για το Grexit»... : Κανείς δεν το ομολογεί, για να μην τρομάξει τις αγορές

Η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Eurogroup, καθώς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και οργανισμοί έχουν καταρτίσει σχέδια ανάγκης για το ενδεχόμενο μια ελληνικής εξόδου από το ευρώ αλλά δεν το λένε δημόσια, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Euro Insight. 

Με τη Βρετανία και τη Φινλανδία να έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι είναι προετοιμασμένες σε μια περίπτωση Grexit, το Euro Insight επισημαίνει πως όλοι προετοιμάζονται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά δεν το ομολογούν για να μην τρομάξουν τις αγορές. Την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες για το σενάριο στάσης πληρωμών από την ... περισσότερα »

.Αποκαλύπτεται σχέδιο της Γερμανίας για ελληνική χρεοκοπία

«Η γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδας χωρίς την έξοδο της χώρας από το ευρώ», όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit που επικαλείται κυβερνητικές πηγές του Βερολίνου, σύμφωνα με τις οποίες, υπάρχει σενάριο για πτώχευση της Ελλάδας χωρίς την αποχώρηση της Αθήνας από την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο που θα επέτρεπε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη ακόμη και στην περίπτωση της χρεοκοπίας της χώρας.

Η εφημερίδα τονίζει ότι υπάρχει φόβος ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της τις επόμενες εβδομάδες. 

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ερωτήθηκε από δημοσιογράφους για το δημοσίευμα και αρνήθηκε να σχολιάσει ή να το διαψεύσει.

.Το 43,4% του μισθού των Ελλήνων πάει σε φόρους και εισφορές... Οι οικογενειάρχες φορολογούνται περισσότερο από τους άτεκνους

Φόροι και ασφαλιστικές εισφορές «τρώνε» το 43,4% του μισθού την Ελλάδα, έναντι του 26,9% κατά μέσο όρο στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Αυτό προκύπτει από έρευνα του διεθνούς Οργανισμού σε 34 χώρες μέλη του με βάση τα στοιχεία του 2014. 

Η έρευνα αποτυπώνει τα επίπεδα υπερφορολόγησης στην Ελλάδα, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι με βάση τα ευρήματα της στη χώρα μας οι οικογένειες με παιδιά φορολογούνται αναλογικά περισσότερο από τους φορολογούμενους χωρίς οικογένεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία -και αφού ληφθούν υπόψη τα οικογενειακά επιδόματα που κατα... περισσότερα »

.Χωρίς λεφτά βγαίνει ο Απρίλιος... Από Μάιο ίσως η εκταμίευση μέρους της δόσης

Με τα ταμειακά διαθέσιμα στο κόκκινο η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υπολογίσει σε πληρωμή μισθών, συντάξεων και υποχρεώσεων του Απριλίου χωρίς την καταβολή χρημάτων από τους δανειστές. 

Οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες όσο πλησιάζουμε προς την 24η Απριλίου. 

Την ημέρα αυτή έχει προγραμματιστεί το επόμενο Eurogroup στην Ρίγα της Λετονίας, για το οποίο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βλαντίς Ντομπρόφσκις, δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας στην Handelsblatt, είπε πως είναι π... περισσότερα »

.Economist: Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά

Την εκτίμηση ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα κάνει ο Economist. 

«Η υπόσχεση του Τσίπρα να πιέσει τους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας για καλύτερους όρους στο πρόγραμμα διάσωσης ταρακούνησε τις αγορές, τις τραπεζικές καταθέσεις και τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, που με την προηγούμενη κυβέρνηση είχαν παραμείνει σταθερές, αλλά τους τελευταίους μήνες μετακινούνται προς μια δυσοίωνη κατεύθυνση. 

Οι συζητήσεις με τους πιστωτές θα συνεχιστούν, αλλά κάθε ημερομηνία πληρωμής φαίν...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.