.Καταγγελία-φωτιά με τον Ι. Διώτη να είναι εκτός από έκθετος και μοιραίος


Έκθετο αφήνει τον πρώην γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, το πόρισμα των εισαγγελέων που διερευνούν την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ. Η αντιγραφή στο στικάκι έγινε μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών και πριν αναλάβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως προκύπτει από έγγραφο των δύο εισαγγελέων προς τον προϊστάμενό τους αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, όπου αναφέρεται ότι έχει εντοπιστεί ο χρόνος γέννησης του memory stick.

Αυτό φέρεται να δημιουργήθηκε στις 8 Ιουλίου 2011, πριν δηλαδή να φτάσει στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών στις 8 Αυγούστου και αφού είχε ήδη αποχωρήσει από τις 17 Ιουνίου από το υπουργείο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, τα ηλεκτρονικά στοιχεία ταυτότητας του USB, το οποίο είχαν στα χέρια τους οι εισαγγελείς, πριν φτάσει εκ νέου στην Ελλάδα η πρωτότυπη λίστα από τη Γαλλία, δείχνουν ότι το συγκεκριμένο αρχείο φαίνεται να είναι προϊόν αντιγραφής από άλλο, με στοιχεία εγγραφής μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2011, σε χρόνο δηλαδή μετά την παράδοσή του από τον κ. Παπακωνσταντίνου και πριν από την παράδοσή του στον κύριο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν δικαστικές πηγές, αυτό σημαίνει ότι στο κάδρο των ευθυνών για την αλλοίωση του USB δεν είναι μόνος ο κύριος Παπακωνσταντίνου, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο το στικάκι να αλλοιώθηκε από κάποιον, αφού το παρέδωσε ο ίδιος στον κύριο Διώτη, ο οποίος είχε ισχυριστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι δεν είχε κάνει αντίγραφο της λίστας.

Η αποκάλυψη πάντως την περασμένη Τετάρτη ότι το στικάκι με τα δεδομένα της λίστας Λαγκάρντ που έχουν στη διάθεση τους οι οικονομικοί εισαγγελείς έχει αντιγραφεί στις 8 Ιουλίου του 2011 όταν βρισκόταν υπό την κατοχή του κ. Διώτη και δεν αποτελεί το πρωτότυπο που είχε παραλάβει από τον κ. Παπακωνσταντίνου, δημιούργησε αίσθημα ικανοποίησης στην Ιπποκράτους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε «μετά λόγου γνώσεως» στη Βουλή, υπονοώντας τον κ. Διώτη, πως «μοίραζε τα στικάκια σαν μαρουλόφυλλα». 

Στελέχη της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι αρκετά στελέχη του ΣΔΟΕ είχαν γνώση της λίστας και πως το USB είχε γίνει αντικείμενο συναλλαγής την περίοδο μεταξύ του Ιουνίου και του Αυγούστου του 2011, όταν ήταν στην κατοχή του Ι. Διώτη, καθώς «πληροφοριοδότες» έσπρωχναν τα δεδομένα σε εκδοτικά συγκροτήματα με στόχο να δημοσιευτούν έναντι αμοιβής. 

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει μετ’ επιτάσεως να αποκαλυφθεί η πηγή διαρροής των στοιχείων στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

.Πάρτι στους δήμους με απευθείας αναθέσεις


Εκατόν πέντε δήμαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια που ελέγχονται για «μαύρο χρήμα» περιλαμβάνονται στη λίστα του ΣΔΟΕ που φέρνει στη δημοσιότητα το Έθνος της Κυριακής.

Ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών και ελέγχου του «πόθεν έσχες», αφού έχουν προκύψει ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, στους τραπεζικούς λογαριασμού δεκάδων αιρετών προσώπων βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση πρώην δημάρχου στη Φθιώτιδα με «ακάλυπτο» στην Εφορία τραπεζικό λογαριασμό 3 εκατ. ευρώ, πρώην νομάρχη Πελοποννήσου με λογαριασμό 2,5 εκατ. ευρώ και νομαρχιακού συμβούλου στη Μακεδονία με καταθέσεις 2 εκατ. ευρώ.

Στον κατάλογο των ελεγχομένων υπάρχουν και επτά δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που εντοπίσθηκαν για εμπόριο πλαστών και εικονικών τιμολογίων με προμηθευτές και για τις περιπτώσεις αυτές ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ερευνάται η εμπλοκή αιρετών και υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα ευρήματα παραπέμπουν σε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό με απευθείας αναθέσεις έργων, εικονικές εργολαβίες, υπερτιμολογήσεις για έργα, κάλυψη υποθέσεων φοροκλοπής από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, πλασματικά τιμήματα από μεταβιβάσεις ακινήτων σε ιδιώτες και παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων.

Από τους μέχρι στιγμής φορολογικούς ελέγχους του ΣΔΟΕ έχουν εντοπισθεί εικονικά τιμολόγια αξίας εκατομμυρίων ευρώ στις συναλλαγές δέκα δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών με ιδιώτες, έχουν καταλογισθεί πρόστιμα και προσαυξήσεις και έχει ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών αιρετών προσώπων και υπαλλήλων που εμπλέκονται στην οικονομική διαχείριση των επιχειρήσεων

.«Να ζητήσει συγγνώμη ο Α. Τσίπρας»


Να ζητήσει «συγγνώμη» από τον Ευάγγελο Βενιζέλο κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, επειδή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ τον συμπεριέλαβε στην πρόταση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Ο κ. Μανιάτης κατήγγειλε «συγκεκριμένο σχέδιο διάλυσης του ΠΑΣΟΚ», μέσα από μια «απίστευτη συνωμοσία» και «λασπολογία» σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, και την εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ακόμα και συγγενικών προσώπων του κ. Παπανδρέου και του κ. Βενιζέλου σε «σενάρια συνωμοσίας».

'Ομως, όπως είπε, «η αλήθεια πια, φαίνεται σε μεγάλο βαθμό, έχει αποκαλυφθεί» και σημείωσε: "Περιμένουμε κάποιοι να ζητήσουν συγγνώμη, τώρα που αποκαλύπτεται ποιοι διακινούσαν σαν μαρουλόφυλλα τα στικάκια, τώρα που αποκαλύπτεται ότι δεν υπήρχε καμιά σχέση ούτε του κ. Βενιζέλου, ούτε του κ. Παπανδρέου, ούτε του κ. Παπαδήμου, οι οποίοι εγκαλούνται, οι δύο τελευταίοι από το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. 
Δεν συνιστούν ένα λόγο, κυρίως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, να δει από το μηδέν τη δική του συμπεριφορά και να συνειδητοποιήσει, ότι η κοινωνία, επειδή βρίσκεται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, δεν μπορεί να ανεχθεί από μια Αριστερά συμπεριφορές οι οποίες μας πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω και φέρνουν άσχημες μνήμες στο μυαλό της κοινωνίας;"

Ο κ. Μανιάτης μίλησε σε εκδήλωση των Ν.Ε. Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, και σε επιτέθηκε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ και προσωπικά στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, Αλέξη Τσίπρα, 
στον οποίο καταλόγισε "αλαζονεία", ενώ άφησε αιχμές για τη στάση του απέναντι στις επιθέσεις εναντίον πολιτικών, δημοσιογράφων και κομματικών γραφείων τις τελευταίες μέρες. 
Οι επιθέσεις αυτές είναι μια "αθλιότητα", οδηγούν σε αδιέξοδο, είπε κι έκανε λόγο για "δήθεν Αριστερά" η οποία στην ουσία "καταπατά τα δικά μας ατομικά δικαιώματα", γι αυτό απαίτησε την εφαρμογή των νόμων.

Σε ερώτηση πότε και ποιοι βουλευτές θα επιστρέψουν στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μανιάτης απάντησε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διεύρυνσης και επιστροφής βουλευτών στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το κόμμα έχει "ανοιχτές τις αγκαλιές του" για όσους θεωρούν ότι ακολουθεί με συνέπεια το δρόμο για τη σωτηρία της χώρας.

Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν κι άλλες εκδηλώσεις και για τις 9 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί αντιρατσιστική και αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.

.Κλοπές, ληστείες και γκαζάκια τη νύχτα σε διάφορα σημεία της Αττικής


Αρκετά ήταν τα περιστατικά που κατέγραψε το Αστυνομικό Δελτίο κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορα σημεία της Αττικής.
Αρχικά στις 12.20 τα ξημερώματα στην σε μίνι-μάρκετ στην οδό Ασκληπιού 24, στην Αθήνα, 2 άτομα απείλησαν τον υπάλληλο που βρισκόταν εκεί με πιστόλι και μαχαίρι και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τσιγάρα.

Στις 1.20 στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 82 στο Βύρωνα σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας έγινε εμπρησμός στο ΑΤΜ το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. 

Δέκα λεπτά αργότερα και λίγα μέτρα πιο κάτω συγκεκριμένα στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 90 σε υποκατάστημα της PROTON BANK αυτή τη φορά έγινε εμπρησμός στο ΑΤΜ το οποίο πήρε φωτιά ενώ έγινε και θραύση της τζαμαρίας της τράπεζας.

Στις 1.30 επίσης στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής στο Μενίδι, τοποθετήθηκαν γκαζάκια σε υποκατάστημα της ΔΕΗ και προκλήθηκαν ζημιές στη τζαμαρία του καταστήματος.

Στις 2.55 στη διασταύρωση των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Δάφνη τοποθετήθηκε εμπρηστικός μηχανισμός στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονται εκεί και προκλήθηκαν υλικές ζημιές στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου.

Τέλος στις 4.04 στην διασταύρωση των οδών, Αιόλου και Πλαστήρα στους Αγίους Αναργύρους, έγινε κλοπή σε σούπερ μάρκετ όταν 4 άτομα με Ι.Χ. προσέκρουσαν στην είσοδο και εισήλθαν στο κατάστημα αφαιρώντας το χρηματοκιβώτιο. Στη συνέχεια αφού άφησαν εκεί το αυτοκίνητο διέφυγαν με άγνωστο τρόπο

.ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός "κόλλησαν" στο 0-0


Σπουδαίο εκτός έδρας βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να βρεθεί στη δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος πήρε ο Ατρόμητος στην Τούμπα. Η ομάδα του Περιστερίου, σε αγώνα για την 17η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τον ΠΑΟΚ και έμεινε «ζωντανή» στην προσπάθεια που κάνει για να βρεθεί στην πρώτη θέση των ομάδων που θα λάβουν μέρος στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-0

 Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ματς στις «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων, μεταξύ του τοπικού ΠΑΣ και του Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το ματς, ντεμπούτο του Ισπανού Φάμπρι στον πάγκο των «πρασίνων» σε αγώνα πρωταθλήματος, ήταν δυνατό, αλλά χωρίς ποιότητα και πολλές καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και το τελικό αποτελέσμα μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο.

ΟΦΗ-Αρης 2-0

Σημαντικό βήμα για την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία έκανε ο ΟΦΗ, που επικράτησε 2-0 του Αρη. Η αναμέτρηση του «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» κρίθηκε από τα γκολ του Περογαμβράκη στο 24΄ και του Παπάζογλου στο 87΄, αφήνοντας τους «κίτρινους» μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Πανιώνιος-Βέροια 1-1

Ισόπαλη 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Πανιωνίου με τη Βέροια στη Νέα Σμύρνη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 57΄ με τον Καμπάνταη, αλλά η «βασίλισσα του βορρά» εκμεταλλεύθηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα, μετά την αποβολή του Ντούνη στο 79΄, και ισοφάρισε στο 90΄ με τον Κόστλι.

.Από 8,6 έως 9,2% οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ


Από 8,6 έως 9,2% διαμορφώνεται το ποσοστό των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ που ισχύουν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που έκανε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Για τις εμπορικές, βιομηχανικές και αγροτικές χρήσεις οι αυξήσεις κυμαίνονται από 10- 12%.

Οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού συνοδεύονται από διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, το οποίο διαμορφώνεται σε επίπεδα 42% χαμηλότερα από το νέο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ και θα αφορά το σύνολο της κατανάλωσης των δικαιούχων,

 καθώς και από την υιοθέτηση του νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που εισηγήθηκε η ΡΑΕ, με στόχο την κατοχύρωση των συμφερόντων των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Είναι πιθανό στο πρώτο εξάμηνο του έτους να ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ στο πλαίσιο της υποχρέωσης, οι χρεώσεις να αντανακλούν το κόστος παραγωγής και ενόψει της απελευθέρωσης των τιμολογίων από 1ης Ιουλίου. 

Επίσης στις ανατιμήσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα θα πρέπει να προστεθεί η αύξηση του τέλους ΑΠΕ που κυμαίνεται επίσης στο 9% από 1ης του έτους.

.Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδελφού του Σίμου Κεδίκογλου


Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου σημειώθηκε στις 23:15 χτες το βράδυ, στην Αθήνα.
 Άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλα την είσοδο τριώροφου κτιρίου όπου στεγάζεται και το τεχνικό γραφείο του κυρίου Κεδίκογλου, ο οποίος ήταν στο σπίτι μαζί με τη σύζυγο του και το τρίχρονο παιδί τους και πέταξαν στο εσωτερικό μία βόμβα μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα της πυροσβεστικής με 3 πυροσβέστες, αλλά εν τω μεταξύ η φωτιά είχε κατασβεστεί αφού προξένησε μικρές υλικές ζημιές.
 Για την νέα εμπρηστική ενέργεια διενεργείται έρευνα από την αστυνομία.

«Στοχοποιώντας συγγενείς και μικρά παιδιά, το μόνο που πετυχαίνουν οι θιασώτες της βίας είναι να δυναμώνουν τη θέληση μας»
Αυτό μεταξύ άλλων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την επίθεση και συμπλήρωσε:
«Το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα και χωρίς εξαιρέσεις την απόπειρα διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».

«Η καταδίκη των νέων βομβιστικών επιθέσεων πρέπει να είναι ομόφωνη από όλα τα κόμματα. Η απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου πέφτει στο κενό» αναφέρει η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Το ΠΑΣΟΚ, με σχετική του ανακοίνωση, προειδοποιεί «όσους παίζουν με τα σπίρτα ότι η πυρκαγιά επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις».
Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είναι άμεση ανάγκη να δημιουργηθεί απ' όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις ένα αρραγές μέτωπο απόλυτης και κάθετης καταδίκης κάθε μορφής βίας. Με πράξεις και όχι με λόγια. Με ξεκάθαρες τοποθετήσεις, χωρίς υποσημειώσεις και μισόλογα».

 Τα κόμματα «να εγκαταλείψουν την ανόητη αλλά και επικίνδυνη τακτική που στρέφεται ευθέως ενάντια στη δημοκρατία» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με σχετική του ανακοίνωση.
«Μετά και το χθεσινό κρούσμα βίας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν κατά μέρους την προσπάθεια της πολιτικής εκμετάλλευσης και να συνειδητοποιήσουν ότι απειλείται η δημοκρατία» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι:

«Η συντονισμένη επιχείρηση βίας και τρομοκρατίας που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες είναι απολύτως καταδικαστέα, είναι ασύμβατη με τις αξίες και τους στόχους της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος και μας βρίσκει απέναντί της».

«Πρόκειται για ενέργειες που τραυματίζουν τη δημοκρατική ομαλότητα και απειλούν την κοινωνία», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε και η Δημοκρατική Αριστερά.

«Η ΔΗΜΑΡ καταδικάζει όλα τα κρούσματα βίας» καταλήγει η ανακοίνωση.
 «Το ΚΚΕ καταδικάζει τις εμπρηστικές επιθέσεις στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς και κατά κομματικών γραφείων και προσώπων.

 Αυτές οι ενέργειες προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες σε αυτούς που επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν το λαό, να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς καταστολής κατά του εργατικού - λαϊκού κινήματος» επισημαίνεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.