.Νεολαία ΠΑΣΟΚ: Οι μετανάστες είναι γείτονες, συμμαθητές, συμφοιτητές και φίλοι


«Οι μετανάστες και τα παιδιά τους, στους οποίους αναφέρεται επανειλημμένα με απαξιωτικό και υποτιμητικό τρόπο η Χρυσή Αυγή, ακόμα κι από τα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι οι γείτονες, συμμαθητές και συμφοιτητές μας, είναι οι φίλοι μας. Είναι οι άνθρωποι με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες και προβλήματα. 

Δεν θα επιτρέψουμε στους νεοναζί να τους ακουμπήσουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου για την παρουσία παιδιών μεταναστών στα ελληνικά σχολεία.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Σαν σήμερα, στις 15 Μαρτίου 1943, οι πρώτοι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, αναχώρησαν για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 50.000 από αυτούς, δεν επέστρεψαν ποτέ.

Χθες, 14 Μαρτίου 2013, οι απόγονοι των ναζί στην Ελλάδα, μιλώντας στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή, στην τρίτη ημέρα συνεδρίασης για την αρχή αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, πρότειναν ένα ακόμα μέτρο, στα βήματα των προγονών τους, τον διαχωρισμό στα σχολεία για τα παιδιά των Ελλήνων και των μεταναστών.

Οι νέοι άνθρωποι οφείλουμε να παλέψουμε, έτσι ώστε να σταματήσει η δράση της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη για την κοινωνική συνοχή, είναι επικίνδυνη για όλους μας.

Οι μετανάστες και τα παιδιά τους, στους οποίους αναφέρεται επανειλημμένα με απαξιωτικό και υποτιμητικό τρόπο η Χρυσή Αυγή, ακόμα κι από τα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι οι γείτονες, συμμαθητές και συμφοιτητές μας, είναι οι φίλοι μας. Είναι οι άνθρωποι με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες και προβλήματα.

Δεν θα επιτρέψουμε στους νεοναζί να τους ακουμπήσουν. Τα παιδιά των μεταναστών δικαιούνται την ελληνική ιθαγένεια. 
Τα ελληνικά σχολεία θα συνεχίσουν να αποτελούν κοιτίδες προόδου και δημοκρατίας. Παράλληλα, δηλώνουμε την πρόθεση μας να ζητήσουμε στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης τη συμμετοχή των νέων μεταναστών συμπολιτών μας στα Τοπικά Συμβούλια Νεολαίας.

Οι Έλληνες οφείλουμε να προβάλλουμε την ανεκτικότητα, να σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητες κάθε λαού και αλληλέγγυοι προς τους μετανάστες να πορευόμαστε με πνεύμα αγαστής συνεργασίας στο σύγχρονο κόσμο.

Ως νέοι Έλληνες είμαστε έτοιμοι να δώσουμε αυτή τη μάχη, μέχρι τέλους, απέναντι στους ηθικούς και ενίοτε φυσικούς αυτουργούς του φαινομένου του ρατσισμού, του εθνικισμού και κατ’ επέκταση του φασισμού. 
Δεν θα επιτρέψουμε τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας, που κάποιοι επιδιώκουν με κάθε τρόπο, εκμεταλλευόμενοι την κρίση που πλήττει σε όλα τα επίπεδα τον ελληνικό λαό.

Οι άνθρωποι λίγο πολύ μοιάζουν μεταξύ τους. Απλά οι διαφορές μας επιδέχονται μεγαλύτερη ανάλυση απ’ ότι οι ομοιότητές μας. Ας σεβαστούμε λοιπόν τις διαφορές μας και με μεράκι, φιλία, αλληλεγγύη και πληθώρα φαντασίας ας επενδύσουμε στις ομοιότητές μας.

Ας είμαστε εμείς η γενιά που δεν θα σωπάσει.

Συμπράττουμε στον κοινό αγώνα πολιτών, πολιτικών, πνευματικών δυνάμεων, κινήσεων και πρωτοβουλιών της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να υψώσουμε ένα τοίχος ανθρωπιάς μεταξύ των μεταναστών και των λογικών των πολιτικών μορφωμάτων που είναι σύμφυτες με το ρατσισμό.

"Γιατί στο τέλος αυτό που μένει δεν είναι τα λόγια ούτε οι πράξεις των εχθρών αλλά η πικρία της σιωπής των φίλων"».

.Οι έξι φόροι ακινήτων που θα πληρωθούν το 2013


Με έξι φόρους επιβαρύνονται τα ακίνητα τη φετινή χρονιά μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης και του υπουργού οικονομικών Γ. Στουρνάρα στις πιέσεις της τρόικας για το χαράτσι.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά όλους τους φόρους και θα εισφέρουν στον προϋπολογισμό με πάνω από 6,7 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα οι φόροι που θα πληρωθούν μέσα στη χρονιά είναι:

- ΦΑΠ του 2010. Ο φόρος έχει επιβληθεί σε ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ και καλούνται να τον πληρώσουν 200.000 φορολογούμενοι. Μάλιστα οι δύο πρώτες δόσεις έχουν πληρωθεί και αναμένονται τα ραβασάκια για την τρίτη δόση

- ΦΑΠ 2011. Μόλις πληρωθεί και η τελευταία δόση του ΦΑΠ του 2010 στο τέλος Μαρτίου θα φτάσουν τα σημειώματα για τον φόρο του 2011. Μάλιστα θα πρέπει να τον πληρώσουν 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων αφού φορολογούνται ακίνητα με αντικειμενική άνω των 200.000 ευρώ, ενώ και η κλίμακα είναι αυξημένη.

- ΦΑΠ 2012. Πάνω από μισό εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2012. Τα σημειώματα αναμένονται στο τέλος της χρόνιας.

- Χαράτσι ακινήτων του 2012. Μέχρι στιγμής έχουν πληρωθεί οι τρεις δόσεις μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Μέσα στους επόμενους μήνες θα πληρωθούν και οι υπόλοιπες δόσεις.

- Χαράτσι ακινήτων του 2013. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να χρεώνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το τέλος ακινήτων του 2013.

- ΦΑΠ 2013. Άγνωστο είναι πότε θα πληρωθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας του 2013, όμως δεν αποκλείεται προς το τέλος του έτους να φτάσουν και αυτά τα σημειώματα σε 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

.Economist: Οι εκλογές θα περιπλέξουν περαιτέρω τις σχέσεις Ελλάδας-τρόικας


Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της Intelligence Unit του Economist για την Ελλάδα. Με φόντο τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στου εκπροσώπους των δανειστών και την ελληνική κυβέρνηση, ο αναλυτής Martin Koehring, εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταρρεύσει έως το δεύτερο μισό του 2014.

Το βασικότερο «αγκάθι», σύμφωνα με τον Koehring, εντοπίζεται στην διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές για τους δημοσίους υπαλλήλους, που είναι και το προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ το Μάρτιο. 
Ωστόσο, λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας στη χώρα μας η κυβέρνηση δυσκολεύεται να εφαρμόσει τη δέσμευσή της.

Η καθυστέρηση στις συνομιλίες με την τρόικα, η οποία θα επιστρέψει στις αρχές Απριλίου, θα επιφέρει προβλήματα ρευστότητας, αφού η επόμενη δόση δεν αναμένεται πλέον να εγκριθεί πριν από τα τέλη Απριλίου. 
Ο Koehring προειδοποιεί, επίσης, πως τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η εκταμίευση της δόσης του δεύτερου τριμήνου. 

Οι διαφωνίες, σύμφωνα με την Intelligence Unit του Economist, οξύνουν τις εντάσεις στην τρικομματική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα ο κυβερνητικός συνασπισμός να καταρρεύσει μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και θα ακολουθήσουν εκλογές που θα περιπλέξουν πιθανόν περαιτέρω τις σχέσεις Ελλάδας-τρόικας.

.Σενάριο Τρέμη για το δήμο της Αθήνας


Το όνομα της Όλγας Τρέμη έχει πέσει στο τραπέζι για τη διεκδίκηση του δήμου Αθηναίων, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές, που εκτός απροόπτου θα γίνουν το 2014, έχει ήδη ανοίξει από τώρα. 

Το σενάριο έχει αρχίσει να συζητείται εντόνως χωρίς η άνκοργουμαν του Mega να έχει αποφασίσει αν θα εγκαταλείψει τη δημοσιογραφία προς χάριν της αυτοδιοίκησης. 

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να υποστηριχτεί από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Καμίνης, καθώς θεωρείται ότι δε θα έχει καμία απολύτως τύχη απέναντι στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

.Απίστευτη ομολογία Γιούνκερ για τα δεινά που υφίσταται η χώρα μας


Αναγνωρίζοντας τον εξοντωτικό χαρακτήρα των μνημονίων που επιβλήθηκαν στην χώρα μας, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε.... αφοπλιστικά πως «δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup, με δηλώσεις του στις Βρυξέλλες ουσιαστικά αναγνώρισε ότι η συνταγή που επέβαλαν στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι είναι αποτυχημένη και προφανώς δεν θα εφαρμοστεί πουθενά αλλού για να μην οδηγήσει στα ίδια αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το πρώην πρόεδρο του Eurogroup, η Ευρωζώνη, η οποία είχε ήδη υποδείξει ότι αυτή η λύση η οποία εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν μοναδική, θα πρέπει να είναι προσεκτική αναφορικά με την αξιοπιστία της.

Άλλωστε ο κ. Γιούνκερ έχει ήδη εκφράσει την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο να υπάρξει εξέγερση και επανάσταση λόγω της ακατάσχετης λιτότητας...

Όσον αφορά στην συνεδρίαση του Εurogroup, ο κ. Γιούνκερ επεσήμανε ότι μόνο πρόοδος δεν αρκεί, αλλά πρέπει να βρεθεί λύση για την Λευκωσία. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα περάσει αυτό το Σαββατοκύριακο χωρίς να υπάρξει λύση στο κυπριακό πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

.Αντ. Σαμαράς: Η λιτότητα δεν είναι αυτοσκοπός


«Η λιτότητα δεν είναι αυτοσκοπός», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, κατά την οποία οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναζήτησαν τρόπους για να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και να καταπολεμηθεί το πρόβλημα της ανεργίας.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια του σημερινού Συμβουλίου, έγινε ένας γόνιμος διάλογος σε σχέση με τον τρόπο εφαρμογής του Συμφώνου για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση και αναγνωρίστηκε ρητά από όλους ότι η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να συνδυάζεται με μέτρα για την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων. 

«Πάντα υποστηρίζαμε την ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια κρίσιμη κατάσταση και ότι για την υπέρβασή της απαιτούνται όχι μόνο διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και τόνωση της κοινωνικής συνοχής.

 Αναφερόμενος στα ζητήματα της ελληνικής εσωτερικής επικαιρότητας, και ειδικότερα στο τέλος ακινήτων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία, δεν είναι τόσο ότι φέτος θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ, 
όσο ότι το συνολικό ποσό με το οποίο θα επιβαρυνθεί ο κάθε πολίτης θα είναι μικρότερο. 
Σημείωσε, επίσης, ότι από 1/1/2014 θα υπάρχει ενιαίος φόρος για τα ακίνητα. 

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι σε μια σειρά από θέματα "βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία" με την τρόικα, ενώ ερωτηθείς αν τίθεται θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων 
τόνισε ότι θα υπάρξει αξιολόγηση θέσεων εργασίας και εργαζομένων, ούτως ώστε μέσα στο 2014 να καταλήξει η ελληνική κυβέρνηση ποιές είναι οι θέσεις εργασίας που πρέπει να καταργηθούν. 

Τέλος, σε σχέση με τα εσωτερικά ζητήματα, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «ο ανασχηματισμός δεν είναι στις άμεσες προθέσεις μου». 

.ΕΕ: Αναγκαία η υποστήριξη της ανάπτυξης


H  προβλεπόμενη για το 2013 στασιμότητα της οικονομικής δραστηριότητας και τα απαράδεκτα υψηλά επίπεδα ανεργίας, κυρίως των νέων, καθιστούν αναγκαίο να επισπευσθούν οι προσπάθειες για την υποστήριξη της ανάπτυξης  με ταυτόχρονη δημοσιονομική εξυγίανση.

Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα συμπεράσματα της διήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τους "27", ιδιαίτερη προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην υποστήριξη της απασχόλησης των νέων και στην προαγωγή της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας. Προβλέπεται ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανέλθει τον Ιούνιο στην αξιολόγηση των πολιτικών που καθορίζονται σε εθνικό επίπεδο για την υλοποίηση των προτεραιοτήτων  καθώς και στην υλοποίηση του Συμφώνου για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση.

Στα συμπεράσματα υπογραμμίζεται ότι απαιτείται αποφασιστική δράση με σκοπό την υποστήριξη της ισχυρής πολιτικής δέσμευσης για την προαγωγή της ανάπτυξης και της απασχόλησης και την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών, μακροοικονομικών και διαρθρωτικών προκλήσεων. 

Τα ζητήματα αυτά  θα πρέπει να αποτυπώνονται στα εθνικά προγράμματα  μεταρρυθμίσεων και τα προγράμματα σταθερότητας και σύγκλισης των κρατών μελών, λαμβανομένων υπόψη των συζητήσεων τις οποίες διεξήγαγε το Συμβούλιο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου σχετικά με την ετήσια επισκόπηση της ανάπτυξης της Επιτροπής.

Οι "27" τόνισαν ότι θα πρέπει να υπάρξει κατάλληλος συνδυασμός μέτρων για τις δαπάνες και τα έσοδα σε επίπεδο κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένων των βραχυπρόθεσμων στοχοθετημένων μέτρων για την ενίσχυση της ανάπτυξης και τη στήριξη της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, ιδίως για τους νέους, με προτεραιότητα στις επενδύσεις που ευνοούν την ανάπτυξη.

.Το "μάτι" του ΣΔΟΕ θα μπαίνει σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς


Αυτόματη πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων που θα ελέγχονται, θα έχει το ΣΔΟΕ από την ερχόμενη Τρίτη.

Δέκα στελέχη της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ καθώς και δύο από κάθε περιφερειακή διεύθυνση θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς καταθέσεων των φορολογούμενων που βρίσκονται υπό έλεγχο.

Ο νέος μηχανισμός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από την ερχόμενη Τρίτη, δίνοντας έτσι λύση στο πρόβλημα των καθυστερήσεων που υπήρχε μέχρι τώρα στη διαδικασία ενημέρωσης των φορολογικών αρχών από τις τράπεζες για τους λογαριασμούς καταθέσεων των ελεγχόμενων.

Παράλληλα, με βάση το νέο σύστημα, το ΣΔΟΕ και οι άλλες φορολογικές αρχές θα μπορούν να ολοκληρώνουν με ταχύτερες διαδικασίες τις διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων των φορολογούμενων.

Ο νέος μηχανισμός θα παρέχει πληροφόρηση για το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων που έχει κάποιος στις τράπεζες ενώ για τα έτη από το 2008 και μετά θα παρέχεται πληροφόρηση και για τις κινήσεις των λογαριασμών

.Παρατείνεται έως το 2014 η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων


Την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον 50 ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2012), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, και την παράταση έως τον Φεβρουάριο του 2014 της ασφαλιστικής κάλυψης των ανέργων, προβλέπει μεταξύ άλλων διάταξη του νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. 

Η διάταξη αλλάζει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση βιβλιαρίου ασθενείας αναγνωρίζοντας, ότι λόγω της μεγάλης ανεργίας ή υποαπασχόλησης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, δε μπορούν να συμπληρώσουν τις ελάχιστες χρονικές προϋποθέσεις που έθετε έως σήμερα η σχετική νομοθεσία.

Στο μεταξύ και μέχρι την ολοκλήρωση της νομοθετικής ρύθμισης ο υπουργός Εργασίας ζητά από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ προκειμένου να μη μείνουν ανασφάλιστοι οι άνεργοι οι υποαπασχολούμενοι και τα μέλη των οικογενειών τους να προβαίνουν:

1) Στη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των ασφαλισμένων για τη χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, (ιατρική, φαρμακευτική, νοσοκομειακή κλπ), εφόσον έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2012), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.

2) Στην παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης για παροχές ασθένειας σε είδος έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2014, των ανέργων που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2768/1999 (Α΄ 273) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Με τη συγκεκριμένη διάταξη οι ανασφάλιστοι άνεργοι ηλικίας από 29 έως 55 ετών καλύπτονται για 2 χρόνια από τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο ήταν ασφαλισμένοι πριν από τη διακοπή της εργασίας τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει 600 ημέρες ασφάλισης. Από το 30ο έτος οι ημέρες ασφάλισης αυξάνονται κατά 100 ημέρες για κάθε έτος.

3)Τέλος, στη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας για τη χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος στους εργαζόμενους της επιχείρησης με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ», χωρίς την συμπλήρωση των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης.

.Κοντά τα δύο πρώτα κόμματα, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις


Μικρή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στην πρώτη θέση έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την εκλογική επιρροή, αλλά και επικράτηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παράσταση νίκης, δείχνει το βαρόμετρο του Μαρτίου που πραγματοποίησε η εταιρεία Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και της εφημερίδας «Καθημερινή».

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ συγκεντρώνει 29,5% (29% τον Φεβρουάριο του 2013) και η ΝΔ 28,5% (28,5%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10% (11,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8% (8%), το ΠΑΣΟΚ με 7,5% (7%), η ΔΗΜΑΡ με 6% (6%), το ΚΚΕ με 5,5% (5,5%) και 'Αλλο Κόμμα με 5% (4,5%). Με Αποχή / Λευκό - 'Άκυρο στο 19,5%.

Στην παράσταση νίκης (με ερώτηση που εστιάζει στα δύο κόμματα) ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ προηγείται με 44% (38% τον Φεβρουάριο του 2013) και ακολουθεί η ΝΔ με 41% (48%).

Στην ερώτηση «ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Αντώνη Σαμαρά, ποιος θα λέγατε ότι είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς, ή ο Αλέξης Τσίπρας;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 44% των ερωτηθέντων (46% τον Φεβρουάριο του 2013) και τον Αλέξη Τσίπρα το 27% (25% τον Φεβρουάριο). Κανέναν από τους δύο απαντάει το 26% των ερωτηθέντων (26%).


Άλλη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Metrisi για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», δίνει οριακό προβάδισμα 0,3% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ.

Στην πρόθεση ψήφου (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) η ΝΔ λαμβάνει 22,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ 21,9%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,3%, το ΠΑΣΟΚ με 7,2%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6%, η ΔΗΜΑΡ με 3,9% και Άλλο Κόμμα με 4,2%. Αδιευκρίνιστη ψήφος 21,7%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 32,2% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ με 30,6%. Άλλο Κόμμα απάντησε το 5,7% των ερωτηθέντων και ΔΞ/ΔΑ το 31,4%.

Στην ερώτηση «μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 43,7% των ερωτηθέντων και τον Αλέξη Τσίπρα το 29,2%. Ένα 24,3% των ερωτηθέντων απάντησε «Κανένας», ενώ δεν απάντησε το 2,8%.

.Αναζητείται λύση στο μετέωρο πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας


Ξεκίνησε το μεσημέρι η πρώτη συνεδρίαση της βουλής και της γερουσίας της Ιταλίας με την σύστασή τους σε σώμα, μετά τις εκλογές της 24ης και 25ης Απριλίου.
Μέχρι αυτή την στιγμή δεν είναι τίποτε βέβαιο σχετικά με τα πρόσωπα που ίσως εκλεγούν πρόεδροι των δυο σωμάτων και είναι πιθανό οι καθοριστικές ψηφοφορίες να λάβουν χώρα αύριο.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να στηρίξει αποκλειστικά και μόνο δικά του μέλη , αποκλείοντας έως τώρα κάθε συνεργασία με την κεντροαριστερά, η οποία επεδίωκε τον διάλογο με το Κίνημα αυτό.

Η κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε επίσης γνωστό ότι στις πρώτες δυο προγραμματισμένες ψηφοφορίες πρόκειται να ψηφίσει λευκό, «μέχρις ότου διαπιστωθεί αν η προοδευτική συμμαχία σταματήσει να τρέχει πίσω από το κίνημα του Γκρίλο».

Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι απουσίασε, καθώς σύμφωνα με συνεργάτες του η κατάστασή του δεν έχει ακόμη επανέλθει.

Η κεντροαριστερά με επικεφαλής τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι η οποία διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία στην βουλή και σχετική πλειοψηφία των εδρών στην γερουσία είναι πιθανό να στηρίξει την εκλογή ενός εκπροσώπου του κεντρώου κινήματος του Μάριο Μόντι, ενώ, στην βουλή, εξετάζονται ακόμη διάφορα πιθανά σενάρια.

Αρχικά, η θέση του προέδρου είχε προταθεί στο M5S, το οποίο, όμως, απέρριψε κάθε είδος «συμβιβασμού». Δεν αποκλείεται, κατά συνέπεια, να επιλεγεί, τελικώς, βουλευτής που να προέρχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερσάνι. 

Οι διαπραγματεύσεις σύμφωνα με τις προβλέψεις, πρόκειται να συνεχισθούν ως αργά σήμερα το βράδυ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.