.ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 0,4% ΣΤΗ ΝΔ...

Ελαφρύ προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Παραπολιτικά". Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφο η ΝΔ προηγείται με 25,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,1%... 

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η  Χρυσή Αυγή με 8,8%, ενώ έπονται το ΠΑΣΟΚ με 5,3% , η ΔΗΜΑΡ με 5,2 %, το ΚΚΕ με 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες  με 4,8% .


H αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 12,2%.
Την ίδια στιγμή το 54,1% λέει "ναι" στην επίταξη των εργαζόμενων του μετρό, ενώ το 79,5%  συμφωνεί με την ανακατάληψη των δημόσιων κτιρίων.

.«Ο ΣΥΡΙΖΑ παραχάραξε δηλώσεις του Τσίπρα»


«Ευθύ χτύπημα κατά της Δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας αποτελεί η σκοταδιστική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ να παραχαράξει τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα» για τον 13ο και 14ο μισθό, μετά τις επαφές του στην Ουάσινγκτον με αξιωματούχους του ΔΝΤ, αναφέρει νέα ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα.

Όπως αναφέρει η Συγγρού,«ο κ. Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο ΔΝΤ, προφανώς από πλημμελή ενημέρωση και γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, δήλωσε επί λέξει: 

"Δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα, του 13ου και 14ου μισθού, συγκεκριμένα, γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις πρώτον έκρυβαν στα συρτάρια τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους και δεύτερον τους έκαναν το χατίρι να κόβουν τον 13ο και 14ο μισθό, προκειμένου να μειώσουν και τα έξοδά τους"».

Αμέσως μετά, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ, «ο ΣΥΡΙΖΑ για να «μαζέψει» τη γκάφα του προέδρου του, ο οποίος θέτει θέμα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα που δεν υπάρχει, προχώρησε, με επίσημο δελτίο τύπου της Κουμουνδούρου, στη σταλινικού τύπου παραχάραξη των δηλώσεών του, μετατρέποντάς τες ως εξής: "Δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ, η περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. 

Γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έκρυβαν στα συρτάρια, τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους. Επίσης, τους κάνανε το χατίρι να κόβουν τον 13ο και τον 14ο μισθό στο δημόσιο, προκειμένου να μειώσουν και τα έξοδά τους"».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, «η πρωτόγνωρη πλαστογραφία των δηλώσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το ίδιο του το κόμμα, αφήνει έκθετο τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εκείνους που μετέδωσαν τις παραποιημένες του δηλώσεις».

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Συγγρού τονίζεται ότι:

«Οφείλουν άμεσα τα κόμματα να τοποθετηθούν αν συμφωνούν με τέτοιου είδους πρακτικές. Οφείλει ο κατά τα άλλα λαλίστατος εγκέφαλος της παραχάραξης κ. Σκουρλέτης να απολογηθεί στην κοινή γνώμη για την απαράδεκτη και προβοκατόρικη αυτή ενέργεια. 

Οφείλει ο επίσης λαλίστατος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Τρίμης να καταδικάσει, τουλάχιστον, τη σκοταδιστική διασπορά ψευδών ειδήσεων από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να απαντήσει εάν ήταν ενήμερος για την απροκάλυπτη πλαστογραφία των δηλώσεών του από συνεργάτες του».

. «Ακατάλληλος για διεθνείς επαφές ο Αλ. Τσίπρας»


Βολές κατά του Αλ. Τσίπρα, με αφορμή της χθεσινές του δηλώσεις από την Ουάσιγκτον, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώνταςτον ότι χρησιμοποιεί διεθνείς επαφές ως πρόσχημα για «φτηνές αντιπολιτευτικές δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης».

«Πέρα από τη γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ περί περικοπής 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, η ουσία είναι ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να δικαιολογήσει το ΔΝΤ και να κατηγορήσει τη χώρα του», επισήμανε σε ανακοίνωσή της η Ιπποκράτους.

«Ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με στελέχη του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τελικά φταίνε οι ελληνικές κυβερνήσεις για τις εισοδηματικές περικοπές τις οποίες έκαναν όχι γιατί το αξίωσαν οι θεσμικοί δανειστές της χώρας, 

αλλά γιατί από ταξικό μίσος ήθελαν να βαθύνουν την ύφεση και την ανεργία και να τροφοδοτήσουν την κοινωνική δυσαρέσκεια. Αν όντως αυτό κατάλαβε ο κ. Τσίπρας, τότε είναι παντελώς ακατάλληλος για σοβαρές διεθνείς επαφές», κατέληξε.

.Συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν


Με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκε το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, ύστερα από πρόσκληση που απηύθυνε στον κ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν νωρίτερα. 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται από χθες στην Κωνσταντινούπολη προσκεκλημένος του Global Relations Forum και μίλησε στην ετήσια γενική του συνέλευση.
Στη συνάντησή οι κ.κ. Παπανδρέου και Ερντογάν αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις, διεθνώς και στην ευρύτερη περιοχή μας, με έμφαση τη Συρία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και ειδικότερα το Μάλι.
Επίσης, συζήτησαν για τις εξελίξεις στις δύο χώρες, την προετοιμασία της συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, που θα γίνει στην Τουρκία αυτή τη φορά -η πρώτη συνεδρίαση είχε πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2010, στην Αθήνα-, 
όπως και τις δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου απόψε θα μιλήσει στην Ετήσια Συνέλευση του GLOBAL RELATIONS FORUM, όπου θα παρίστανται και οικονομικοί παράγοντες της γειτονικής χώρας.
Τέλος, Γ. Παπανδρέου και Τ. Ερντογάν έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στις εξελίξεις στην ΕΕ και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

.Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ αύριο και την Κυριακή η πρωτεύουσα


Xωρίς λεωφορεία και τρόλει θα είναι αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, η πρωτεύουσα λόγω της 48ωρης απεργίας, που  κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).

   Ωστόσο, αύριο το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη όλων των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ, στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη, για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

   Με ανακοίνωσή της η ΟΣΜΕ, καταγγέλλει τη «σκληρή και απαράδεκτη απόφαση της επιστράτευσης για τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς» και ζητά την άμεση ανάκληση αυτού του «βάρβαρου και αντεργατικού μέτρου». 

.Πώς υπολογίζεται η παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις


Την εγκύκλιο για τον τρόπο μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος από μισθωτούς και συνταξιούχους για τα εισοδήματα που αποκτούν από 1.1.2013 απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών στις εφορίες και στα λογιστήρια των επιχειρήσεων.

Όπως υπενθυμίζεται στην εγκύκλιο που υπογράφεται από τον  υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη,  η παρακράτηση φόρου εισοδήματος από φέτος γίνεται με βάση τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους που ισχύει με βάση τον νέο φορολογικό νόμο.
 
ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

 
Κλιμάκιο εισοδήματος (ευρώ)
Φορολογικός
συντελεστής %
Φόρος κλιμακίου (ευρώ)
Σύνολο Εισοδήματος (ευρώ)
Σύνολο Φόρου (ευρώ)
25.000
22
5.500
25.000
5.500
17.000
32
5.440
42.000
10.940
Υπερβάλλον
42





Ο φόρος που προκύπτει από την κλίμακα μειώνεται ως εξής:

- Για εισόδημα μέχρι και 21.000 ευρώ κατά 2.100 ευρώ. Εφόσον ο φόρος που προκύπτει είναι μικρότερος των 2.100 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται στο ποσό του φόρου.

- Για εισόδημα πάνω από 21.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού των δύο 2.100 ευρώ.

.Σε κανονικούς ρυθμούς η λειτουργία του μετρό


Κανονικά διεξάγονται πλέον τα δρομολόγια του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ, αφού αποκαταστάθηκε πλήρως η επαναλειτουργία των μέσων. Ωστόσο, δεν κυκλοφορούν οι συρμοί του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο, λόγω της 24ωρης απεργίας του προαστιακού.
Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ το Σαββατοκύριακο η Αθήνα

Xωρίς λεωφορεία και τρόλει θα είναι αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, η πρωτεύουσα λόγω της 48ωρης απεργίας, που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ). 

Ωστόσο, αύριο το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη όλων των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ, στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη, για να επανακαθορίσουν τη στάση τους. 

Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες σε τρένα και προαστιακό

Ακινητοποιημένα θα μείνουν μετά τα μεσάνυχτα, απόψε, τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) για το τριήμερο Σάββατο 26 - Δευτέρα 28 Ιανουαρίου. Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου» ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.

Νόμιμη έκρινε το Πρωτοδικείο την απεργία σε τρόλεϊ και λεωφορεία

 Απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο την προσφυγή της «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» προκειμένου να κριθεί παράνομη η σημερινή απεργία των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η κινητοποίηση προκηρύχτηκε κατά τρόπο νόμιμο από το ΕΚΑ και έτσι απέρριψε την αίτηση της ΟΣΥ.

  Προσφυγή των εργαζομένων στο ΣτΕ

Το «Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών» προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στρέφεται κατά των αποφάσεων του πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης για την επιστράτευση του προσωπικού του Μετρό, καθώς και την επίταξη της χρήσης των ακινήτων και κινητών της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» και της «ΣΤΑΣΥ Α.Ε.» που είναι απαραίτητα για «την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου». 

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στο Μετρό ζητούν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή του πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία να «παγώνει» άμεσα τις επίμαχες αποφάσεις του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού, όπως επίσης να ανασταλούν και να ακυρωθούν οι επίμαχες κυβερνητικές αποφάσεις για τη επίταξη.

.Έως 31 Δεκεμβρίου του 2013 παρατείνεται το μέτρο απόσυρσης οχημάτων


Έως το τέλος του 2013 παρατάθηκε το μέτρο της απόσυρσης οχημάτων, όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.
Στην εγκύκλιο παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου αυτού, που περιλαμβάνεται στον τελευταίο φορολογικό νόμο. 

Οι προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για την απόσυρση είναι η πρώτη άδεια κυκλοφορίας να έχει εκδοθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2000 και να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του ΙΧ.

Στον νόμο αυτόν προβλέπεται ακόμη η απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης ΙΧ αυτοκινήτων των πολύτεκνων οικογενειών και αναπήρων, ενώ πλέον ο φόρος πολυτελείας στα μεταχειρισμένα ΙΧ θα επιβάλλεται με την κλίμακα του φόρου που ισχύει για τα καινούργια και κυμαίνεται από 10% έως 40%.

Διευκρινίζεται ακόμη ότι οι τρίτεκνοι αν γίνουν πολύτεκνοι δικαιούνται εκ νέου απαλλαγή από τα τέλη ταξινόμησης για αγορά αυτοκινήτου.

."Η Ελλάδα έγινε το πείραμα βάρβαρων νεοφιλελεύθερων επιλογών"


"Η φοροδιαφυγή και οι φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους, δημιουργούσαν λιγότερα έσοδα και αύξηση του χρέους" τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, μέσα στα πλαίσια εκδήλωσης-συζήτησης με θέμα: "Μια βραδιά με τον ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη".

"Η επίσκεψή μας στις ΗΠΑ έχει ήδη αποδειχθεί χρήσιμη τόσο για εμάς όσο και για πολλούς και πολλές οι οποίοι είχαν ακούσει για το ΣΥΡΙΖΑ από τρίτους και τώρα αξιοποίησαν τη δυνατότητα να μας ακούσουν και από κοντά. 

Χωρίς διαμεσολαβήσεις, που καμία φορά υπόκεινται στον παραμορφωτικό φακό της πολιτικής σκοπιμότητας", ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια, περιέγραψε τη σημερινή πραγματικότητα, μέσα από τη δική του ματιά και άποψη, τονίζοντας ότι σε "αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου έγινε επιλογή χρηματοπιστωτικής επέκτασης, η Ευρώπη επέλεξε το δρόμο των σκληρών προγραμμάτων λιτότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης. 

Και ιδιαίτερα η Ελλάδα, αντιμετωπίστηκε ως ο πειραματικός σωλήνας εφαρμογής βάρβαρων νεοφιλελεύθερων επιλογών. Επιλογών που δεν οδήγησαν τη χώρα απλά στη παγίδα της ύφεσης, αλλά μπροστά σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση" και επισήμανε:
"Από την αρχή θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: Εμείς γνωρίζουμε ότι η ελληνική οικονομία είχε τα δικά της ενδογενή προβλήματα. Προβλήματα δομικά με βαθιές ρίζες. 

Τα έχουμε επισημάνει και έχουμε ασκήσει και την κριτική μας. Δεν είναι αυτά όμως που δημιούργησαν την κρίση στην Ελλάδα. Η κρίση, άλλωστε δεν είναι ελληνική. Δεν την προκάλεσαν οι ενδογενείς αδυναμίες, ενδεχομένως να την επιδείνωσαν, αλλά δε τη προκάλεσαν".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι "ο ελληνικός λαός είναι ένας εργατικός λαός, αλλά, δυστυχώς, συκοφαντήθηκε άγρια από την πολιτική του ηγεσία. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υγιείς επιχειρήσεις κλείνουν και εκπαιδευμένοι άνθρωποι φεύγουν από τη χώρα.

 Όχι γιατί είναι τεμπέληδες, αλλά γιατί το πιστωτικό σύστημα έχει σταματήσει να λειτουργεί και το κράτος αντί να βοηθά υπονομεύει δυνατότητες ανάπτυξης".

.Αμετακίνητη δηλώνει η κυβέρνηση


Μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στο θέμα της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγο μετά την ανακοίνωση της επίταξης των απεργών εργαζομένων, από τον υπουργό Ανάπτυξης και Μεταφορών, Κωστή Χατζηδάκη.

Το νέο μισθολόγιο πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς καμία εξαίρεση, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας, μετά από συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

.TA ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ


Ένα από τα βασικά θέματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης είναι η επέμβαση της αστυνομίας τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του Μετρό και η απομάκρυνση των απεργών. Το βρετανικό δίκτυο BBC αναφέρει ότι η... 
Ελληνική Αστυνομία έκανε έφοδο στο αμαξοστάσιο του μετρό στην Αθήνα, απομακρύνοντας τους απεργούς από το χώρο. 

Οι εργαζόμενοι απέχουν για ένατη ημέρα από τα καθήκοντά τους, παραλύοντας τις μετακινήσεις με τον υπόγειο σιδηρόδρομο, προσθέτει το δίκτυο. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση προσέφυγε στο μέτρο της επίταξης, απειλώντας με απόλυση τους απεργούς, αν δεν επιστρέψουν στις θέσεις του. 

Ωστόσο παραμένει άγνωστο πότε θα αποκατασταθούν οι μεταφορές. Το πρακτορείο Reuters αναφέρεται στην επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του υπόγειου σιδηροδρόμου, προκειμένου να διαλύσει τους συγκεντρωμένους απεργούς που επιστρατεύτηκαν από την κυβέρνηση. 

Οπως συνεχίζει το πρακτορείο, η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης έχει μετατραπεί σε κρας τεστ για την εύθραυστη ελληνική κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με τα συνδικάτα για την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας που απαιτούν οι διεθνείς δανειστές. 

Με την επέμβαση της αστυνομίας ασχολούνται και αμερικανικά μέσα, όπως η Miami Herald, η οποία γράφει ότι πρόκειται για την κλιμάκωση της κόντρας για τα μέτρα λιτότητας.

Η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου στη ΝΕΤ, περί «ομαλοποίησης» της κατάσταστης το σαββατοκύριακο, αλλά και στην κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ, κάνοτας μνεία και στην δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, 

ο οποίος απέκλεισε την οποιαδήποτε αποχώρηση, τονίζοντας ότι στο δημόσιο υπάρχουν εργαζόμενοι βασικής εκπαίδευσης που πληρώνονται καλύτερα από καθηγητές πανεπιστημίου και «κανείς δεν το θέλει αυτό». 

«Η κυβέρνηση διατάζει τους εργαζόμενους του μετρό να επιστρέψουν στην δουλειά» γράφουν οι Los Angeles Times, σημειώνοντας πως είναι η πρώτη φορά που η τρικομματική κυβέρνηση λαμβάνει τόσο δραστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει την κοινωνική αναταραχή. 

Την είδηση της επέμβασης μεταδίδει και το γαλλικό France 24, κάνοντας αναφορά στις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των σωματείων που κήρυξαν 24ωρη απεργία για σήμερα, αλλά και τις κυβερνητικές δηλώσεις περί περιφρόνησης εκ μέρους των απεργών, τις δικαστικές αποφάσεις που έκρινε παράνομη την απεργία.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.