.Λύση «πακέτο» για το ιδιωτικό χρέος σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, αναζητά η κυβέρνηση

Συνολική λύση για το ιδιωτικό χρέος, που θα περιλαμβάνει όχι μόνο το χρέος προς τα πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, αναζητά η κυβέρνηση.

Όπως συμφωνήθηκε μετά τη συνεδρίαση για το ιδιωτικό χρέος με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, εκπροσώπων της ΤτΕ και της ΕΕΤ και εκπροσώπων της τρόικας, το υπουργείο Ανάπτυξης θα παρουσιάσει μέχρι τις 15 Αυγούστου 2014 μία μελέτη για την εξωδικαστική επίλυση του ιδιωτικού χρέους, καταρχήν των επιχειρήσεων αλλά δευτερευόντως και των φυσικών προσώπων.

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η διαμόρφωση ενός συστήματος διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους που θα βοηθήσει την οικονομία να βγει από την κρίση αλλά δεν θα επιτρέψει στους μπαταχτσήδες να γελάνε σε βάρος των εντίμων ανθρώπων», 

δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν η τρόικα είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση σημείωσε ότι «κανένας δεν θέλει να καταστρέψει την αγορά».

Ο μηχανισμός εξωδικαστικής επίλυσης που θα δημιουργηθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης θα έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, όπως σχολίασε στέλεχος του υπουργείου μετά τη συνεδρίαση.

Σήμερα, στην ίδια συνεδρίαση, παρουσιάστηκαν ακόμη, μία μελέτη της KPMG για το ιδιωτικό χρέος, μία μελέτη της Εταιρείας Δικαστικών Μελετών για την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης και μια της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για την τήρηση των στοιχείων του Τειρεσία.

Όπως αναφέρθηκε από στέλεχος του υπουργείου, το πτωχευτικό δίκαιο είναι πλέον μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία. Ενδεικτικό είναι, σε ό,τι αφορά στον νόμο Κατσέλη, ότι το 52% των περιπτώσεων έχουν πάρει δικάσιμο πέντε χρόνια μετά την κατάθεση της αίτησης και ένα 20% εκδικάζεται μετά από 10 χρόνια».

.Ζ. Κ. Γιούνκερ: Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μέλος της ευρωζώνης

Ο προέδρος της νέας Κομισιόν δήλωσε υπερήφανος που η Ελλάδα, αυτό το μεγάλο έθνος, αυτός ο θαυμάσιος λαός, εξακολουθεί να είναι μέλος της ευρωζώνης.
Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ, παρουσιάζοντας τις θέσεις του στην 

Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρθηκε στις «Κασσάνδρες» και στους κερδοσκόπους που είχαν στοιχηματίσει στη διάλυση της ευρωζώνης, μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.
«Καταφέραμε να επιδιορθώσουμε εν πτήσει, ένα φλεγόμενο αεροσκάφος» είπε χαρακτηριστικά ο κ .Γιούνκερ, τονίζοντας, μ' αυτό τον τρόπο, την επιτυχή, κατά την εκτίμησή του, αντιμετώπιση της κρίσης.

'Ολοι, τόνισε, θεωρούσαν βέβαιη την αποχώρηση της Ελλάδος από το ευρώ και την ευρωζώνη. Κάναμε ότι μπορούσαμε και «εγώ προσωπικά είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα, αυτό το μεγάλο έθνος, αυτός ο θαυμάσιος λαός, εξακολουθεί να είναι μέλος της ευρωζώνης» κατέληξε.

Επίσης, πρότεινε την εφαρμογή προγράμματος επενδύσεων ύψους 300 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας. «Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα ήθελα την αποδέσμευση 300 δισεκατομμυρίων ευρώ για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις» είπε.

.Επαφές Βενιζέλου

Την απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων της Ελιάς - Δημοκρατικής Παράταξης, σε κεντρικό ξενοδοχείο και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συγκρότηση της εθνικής οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου. 

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η Ελιά ήταν ένα πρώτο βήμα που πέτυχε και πως τώρα πρέπει να γίνει ένα βήμα παραπέρα με το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, την απόφαση για το οποίο χαιρέτισαν οι ...περισσότερα »

.Ολοκληρώθηκαν οι επαφές με τρόικα

Χωρίς ουσιαστική πρόοδο για το θέμα της υιοθέτησης ευέλικτου καθεστώτος ρύθμισης χρεών ολοκληρώθηκε νωρίτερα η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους εκπροσώπους της τρόικας. 
Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου εξετάστηκε η οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και διαπιστώθηκε ισορροπία ως προς την εκροή πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αύριο το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της τριμερούς, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, όπου θα εξεταστεί η καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα φέρεται να προκρίνει τη μεταφορά όλων των προνοιακών επιδομάτων και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε οργανισμό εποπτευόμενο από το Υπουργείο εργασίας. Στόχος η δημιουργία μηχανισμού ελέγχου και καταβολής των επιδομάτων, ώστε οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος να μην λαμβάνουν σωρευτικά και άλλα επιδόματα.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τη ΔΕΗ, τα νέα οργανογράμματα των δήμων και η εθελοντική ενδοδημοτική κινητικότητα ήταν τα κύρια θέματα που συζήτησε νωρίτερα η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών με τους εκπροσώπους της τρόικας. 
Σχετικά με τις οφειλές των δήμων, θα διερευνηθεί σε ποιον βαθμό η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ (στο πλαίσιο του «Καλλικράτη») συνοδεύτηκε από τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων, προκειμένου να καταβάλλονται οι απαιτούμενες δαπάνες. 

Όσον αφορά τα νέα οργανογράμματα, εντός του καλοκαιριού η Task Force πρόκειται να παραδώσει στο υπουργείο τα πέντε πιλοτικά μοντέλα δήμων, που έχουν σχεδιασθεί με βάση επιμέρους χαρακτηριστικά που αποτυπώνουν διαφορετικές ανάγκες διοίκησης των δήμων. 

Σε ακόμα ένα γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα, η κυβέρνηση διαπρέπει στη διγλωσσία και στη συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

.Έρχεται φοροκαταιγίδα διαρκείας ... Πόσοι φόροι θα πληρωθούν το επόμενο εξάμηνο

Μπαράζ φόρων δισεκατομμυρίων ευρώ καλούνται να πληρώσουν μέσα στους επόμενους έξι μήνες εκατομμύρια φορολογούμενοι. 

Η εκκαθάριση των Ε1 και Ε9 σηματοδοτεί την καταβολή των φόρων εισοδήματος, πολυτελούς διαβίωσης, της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ενσωματώνει τον συμπληρωματικό φόρο για περιουσία άνω των 300.000 ευρώ). 

Για την πληρωμή των φόρων αυτών, αλλά και των τελών κυκλοφορίας του 2015 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν από το τέλος Ιουλίου μέχρι και τον Δεκέμβριο 11 δισ. ευρώ. *Στα 1.503 ευρώ ο μ... περισσότερα »

.Σε φορολογικούς παραδείσους «μαύρα» 4,7 τρισ. ευρώ!

Ίλιγγο προκαλούν τα ευρήματα της έρευνας ενός 27χρονου Γάλλου οικονομολόγου από το London School of Economics, ο οποίος κατάφερε να υπολογίσει το ποσό που βρίσκεται κρυμμένο στους ανά τον κόσμο φορολογικούς παραδείσους, έχοντας αποφύγει τις… ενοχλητικές φορολογικές αρχές του εκάστοτε κράτους.

Σύμφωνα με τον Γκαμπριέλ Ζουκμάν, ο οποίος πραγματοποίησε την έρευνα για το διδακτορικό του, που εντυπωσίασε τον Πολ Κρούγκμαν σε σημείο να γράψει «επιτέλους κάποιος μας εξηγεί πώς λειτουργεί ο κόσμος», το ποσό αυτό ανέρχεται στο αστρονομικό 4,7 τρισ. ευρώ και αναπαύεται σε επτά φορολογικούς παραδείσους. 

Σε αυτά μάλιστα αν προσθέσει κανείς και τα 1,1 τρισ. ευρώ που έχουν φορολογηθεί πριν «ταξιδέψουν» για τα υπεράκτια τραπεζικά συστήματα, το νούμερο ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στα 5,8 τρισ. ευρώ.

Ενδεικτικό μάλιστα του πόσο μεγάλο είναι το συγκεκριμένο ποσό είναι πως αντιστοιχεί στο 8% του παγκόσμιου πλούτου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Έθνος. 

Στο επίμαχο ποσό μάλιστα δεν έχουν συνυπολογιστεί ασφάλειες ζωής, πολυτελή θέρετρα και κότερα καθώς και έργα τέχνης, αλλά μόνο όσα χρήματα βρίσκονται τοποθετημένα σε διάφορα funds στους παραδείσους των υπεράκτιων εταιριών. Σε περίπτωση που συνυπολογίζονταν και αυτά, το ποσό θα ανέβαινε στο 11% του παγκόσμιου πλούτου. 
Ποιοι είναι οι 7 φορολογικοί παράδεισοι;

Ελβετία 1.800 δισ. ευρώ
Σιγκαπούρη 750 δισ. ευρώ
Χονγκ Κονγκ 750 δισ. ευρώ
Λουξεμβούργο 500 δισ. ευρώ
Μπαχάμες 500 δισ. ευρώ
Νησιά Κέιμαν 500 δισ. ευρώ
Νησί Τζέρσεϊ

Όπως προκύπτει από την έρευνα του νεαρού οικονομολόγου το 80% των χρημάτων αυτών δεν έχουν φορολογηθεί ποτέ, προκαλώντας μία τεράστια τρύπα πάνω από εκατό δις. ευρώ για τα κράτη από τα οποία φυγαδεύτηκαν στα επτά ασφαλή καταφύγια.

.Στα 1.503 ευρώ ο μέσος φόρος ανά φορολογούμενο

Συνολικά 3,74 δισ. ευρώ φόρου καλούνται να καταβάλουν 2.493.241 φορολογούμενοι με χρεωστικά εκκαθαριστικά τον μέσο φόρο ανά φορολογούμενο να ανέρχεται στα 1.503 ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δημοσιοποίησε σήμερα Τρίτη τα οριστικά στοιχεία για τις εμπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2014.

Σύμφωνα με αυτά, οι δηλώσεις που υποβλήθηκαν ανήλθαν στις 5.811.933, εκ των οποίων χρεωστικές ήταν οι 2.493.241 ή το 43,53% του συνόλου, πιστωτικές οι 1.153.917 δηλώσεις ή το 20,15% του συνόλου και μηδενικές οι 2.078.615 δηλώσεις, ή το 36,3% του συνόλου.

Τα χρεωστικά εκκαθαριστικά ανήλθαν σε 2.493.241 και αντιστοιχούν σε φόρο 3,74 δισ. ευρώ ή μέσο φόρο 1.503 ευρώ.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων οι εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις ανήλθαν συνολικά σε 89.499.

Σημειώνεται πως εφέτος υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά 277.136 περισσότερες φορολογικές δηλώσεις σε σχέση με πέρυσι.

.Είκοσι νεκροί στο δυστύχημα στη Μόσχα

Επτά πτώματα επιβατών ανασύρθηκαν νωρίτερα από τα συντρίμμια του εκτροχιασμένου συρμού του μετρό στη Μόσχα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 20, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν, πλέον τους 160. «Ανασύρθηκαν 4 άνδρες και 3 γυναίκες. 

Υπάρχουν άλλα έξι πτώματα στον πρώτο συρμό και επιπλέον έξι στο δεύτερο» είπε ο επικεφαλής των Πρώτων Βοηθειών Aleksandr Gavrilov. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή της πτέρυγας του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων για τη Μόσχα, Αλεξάντερ Γκαβρίλοφ, οι τραυματίες ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 161, εκ των οποίων οι 129 χρειάστηκε ν...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.