.Αλλαγές στη λειτουργία των φαρμακείων προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

Η σύσταση ομόρρυθμης ή ετερόρρυθμης εταιρείας μόνο μεταξύ φαρμακοποιών, η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και η απελευθέρωση της τιμής των ΜΥΣΥΦΑ από 1 Ιανουαρίου 2017, περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή.
Όσον αφορά τα ΜΥΣΥΦΑ, οι τιμές πώλησης τους (χονδρική, νοσοκομειακή και λιανική) καθορίζονται ελεύθερα, από την 1η Ιανουαρίου 2017, ενώ για όσα κυκλοφορούν ήδη στην Ελλάδα ή θα κυκλοφορήσουν μετά τη δημοσίευση του νόμου, οι τιμές δεν αυξάνονται έως και την 31η Δεκεμβρίου 2016.
Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται επίσης, ότι όλα τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή, καθώς και το Σάββατο. Η επιλογή και τήρηση τυχόν διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας φαρμακείου γίνεται ελεύθερα από τον εκάστοτε αδειούχο φαρμακοποιό. 
Το διευρυμένο ωράριο δεν είναι υποχρεωτικό να δηλωθεί εκ των προτέρων στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον αρμόδιο περιφερειάρχη και δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζεται ή να συμπίπτει με αυτό των εφημεριών, όπως αυτές ορίζονται από τον οικείο φαρμακευτικό σύλλογο.

.«Ερυθρόλευκο» βήμα πρόκρισης στους «8» της Ευρωλίγκας

Αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας έκανε ο Ολυμπιακός, μετά το πέρασμα του και από τη Μάλαγα, συμπληρώνοντας τις 6 νίκες στον 5ο όμιλο. 

Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν 80-63 της Ουνικάχα, για την 12η αγωνιστική της φάσης των «16», υποχρεώνοντας τους Ισπανούς, που επίσης «παλεύουν» για την πρόκριση, στην 7η ήττα τους. 

Πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών Ευρώπης ο Βασίλης Σπανούλης με 20 πόντους.

.«Αν φέρεσαι ως τσογλάν ή ως μπόυ κάνεις για πρωθυπουργός;»

Συνεχίζεται και σήμερα η κόντρα μεταξύ πολιτικών για τα περί «τσογλάν μπόι» της Λιάνας Κανέλλη το βράδυ της Δευτέρας στην Ανατροπή. 

Χθες με ανάρτησή τους στο Twitter, οι κ.κ. Παπαδημούλης και Γεωργιάδης πήραν αποστάσεις από τον χαρακτηρισμό που απέδωσε η βουλευτής του ΚΚΕ στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνώντας ότι «ο κ. Τσίπρας δεν είναι τσογλάνι».

Πριν από λίγο, την τοποθέτηση της κ. Κανέλλη και όσα ακολούθησαν με αφορμή το ντοκιμαντέρ για τον Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Μάλιστα, διόρθωσε την βουλευτή του ΚΚΕ αναφέροντας χαρακτηριστικά: «"Τσογλάν μπόυ" είναι λάθος. Γιατί τσογλάν στα τούρκικα σημαίνει απλώς μπόυ. Αν φέρεσαι ως τσογλάν ή ως μπόυ κάνεις για πρωθυπουργός;»

«"Μην ασχολείστε με την οικογένειά μου" είπε ο μπόυ. Πολιτική δράση προγόνου συνομιλητή καταγγέλθηκε από το τσογλάνι. Συνεπέστατος», 

.Στη φυλακή τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της δολοφονίας του Φύσσα

Στην φυλακή οδηγήθηκαν ακόμη τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής οι οποίοι φέρονται αναμεμιγμένοι στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται, σύμφωνα με την κατηγορία, να συμμετείχαν στα τάγματα εφόδου που κινητοποιήθηκαν στο μοιραίο βράδυ της δολοφονίας.

Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στο φονικό και υποστήριξαν ότι θεώρησαν το κάλεσμα της ΧΑ, μέσω sms, ως πρόσκληση για να μοιράσουν συσσίτιο ή να πάνε να βοηθήσουν στην ιχθυόσκαλα.

Η ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στην τελική της ευθεία με ακόμη τέσσερις κατηγορούμενους για την αιματηρή επίθεση σε αλλοδαπούς εργάτες στην Ιεράπετρα της Κρήτης το Φεβρουάριο του 2013 να απολογούνται μέχρι την Δευτέρα.

.Δωρεάν κατασκήνωση για 35.000 παιδιά

Τη δωρεάν διαμονή 35.000 παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε παιδικές κατασκηνώσεις, προβλέπει για το ερχόμενο καλοκαίρι, κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση και εστάλη για συνυπογραφή στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. 

Το πρόγραμμα, ύψους 17,5 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε ανήλικα τέκνα χαμηλόμισθων εργαζομένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας, που έχουν συμπληρώσει κατά το προηγούμενο από την έναρξη του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Επίσης στα... περισσότερα »

.Ευ. Βενιζέλος: Όλα είναι υπό έλεγχο

Την αισιοδοξία του για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό και τη σύσκεψη που ακολούθησε παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης και Υγείας. 

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Ο υπουργός ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις βουλευτών σχετικά με τη ρύθμιση για το γάλα, ανέφερε χαρακτηριστικά θέλω να πιστεύω πως όταν τη διαβάσουν θα καταλάβουν ότι είναι μια ισορροπημένη ρύθμιση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χατζηδάκης θα ενημερώσει το απόγευμα την ΚΟ της ΝΔ και αύριο την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. 

Κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης εγκρίθηκαν επίσης και οι μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Μεταξύ των δράσεων περιλαμβάνεται και ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας στο δημόσιο, αποσυνδεδεμένος από τις απολύσεις. 
Επίσης, στη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η συνέχιση και ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος κινητικότητας, καθώς απομένουν ακόμη 4.000 διαθεσιμότητες για να υλοποιηθεί η συμφωνία με την τρόικα για 25.000 διαθεσιμότητες.

.Διαχωρισμός του γάλακτος σε δύο κατηγορίες

Με το διαχωρισμό του γάλακτος σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με την επεξεργασία που έχει υποστεί, επιχειρεί η Κυβέρνηση να κατευνάσει τα πνεύματα στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων, και να περάσει το πολυνομοσχέδιο χωρίς απώλειες από τη Βουλή. 
Σύμφωνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο οποίος ανέφερε ότι η τρόικα δέχτηκε τις σχετικές βελτιώσεις, θα απαλειφθεί ο όρος «φρέσκο» από τις συσκευασίες του γάλακτος, και οι δύο κατηγορίες που προκύπτουν είναι το παστεριωμένο και το υψηλής και υπερυψηλής θερμικής επεξεργασίας. Επιπλέον στην κατηγορία τού παστεριωμένου δημιουργείται μια υποκατηγορία, το γάλα ημέρας.
Σε σύσκεψη εξάλλου, που ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, σύμφωνα με πληροφορίες, αποσαφηνίσθηκε πως η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος λόγω και των συνθηκών παραγωγής διακίνησης στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις πέντε ημέρες. Οριακά, δε, έχει περιθώριο αύξησης μιας ημέρας και αυτό αφού προηγουμένως συλλεχθούν τα απαραίτητα επιστημονικά δεδομένα.
Αντιπαραθέσεις για το νομοσχέδιο
Την αντίθεση τους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την οποία πρόκειται να συζητηθεί στη βουλή το πολυνομοσχέδιο εξέφρασαν στη διάσκεψη των προέδρων της βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.
Ο Γιάννης Δραγασάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για καθεστώς εκφυλισμού του κοινοβουλίου και πρότεινε να εξουσιοδοτήσει η διάσκεψη τον πρόεδρο της βουλής, ώστε να διαμαρτυρηθεί στην κυβέρνηση.
Την ανάγκη να δοθεί χρόνος στους βουλευτές να μελετήσουν το νομοσχέδιο επεσήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός, ενώ κατά της διαδικασίας του κατεπείγοντος τάχθηκαν ο Δημήτρης Αναγνωστάκης από τη ΔΗΜΑΡ και ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ.

.«Μεγαλύτερο από γήπεδο»

«Είναι μεγαλύτερο από κάποια γήπεδα του μπέιζμπολ». Με αυτόν τον τρόπο αντέδρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα όταν αντίκρισε το Κολοσσαίο, στο οποίο περιηγήθηκε ολοκληρώνοντας το ταξίδι του στη Ρώμη.
Συνοδευόμενος από την αρχιτέκτονα Μπάρμπαρα Νατσάρο, την τεχνική διευθύντρια του Κολοσσαίου, ο Ομπάμα πέρασε παραπάνω από μισή ώρα στο μεγαλοπρεπές μνημείο, από το οποίο είχαν απομακρυνθεί οι τουρίστες ενώ στα υψηλότερα σημεία του είχαν ακροβολιστεί ελεύθεροι σκοπευτές.

Εμφανώς εντυπωσιασμένος, ο Ομπάμα έθεσε πολλές ερωτήσεις στην ξεναγό του, όπως μετέδωσε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων που είχαν διαπιστευτεί για να συνοδεύσουν τον πρόεδρο σε αυτήν την ξενάγηση.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης επίσκεψής του στην Αιώνια Πόλη το 2009, ο Ομπάμα δεν είχε επισκεφθεί αυτό το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, σε αντίθεση με τη σύζυγό του Μισέλ και τις κόρες του Σάσα και Μάλια, οι οποίες δεν τον συνόδευσαν σε αυτό το ταξίδι.

Ερωτηθείς για τα συναισθήματα που νιώθει αντικρίζοντας το Κολοσσαίο, ο Ομπάμα απάντησε: «είναι μεγαλύτερο από ορισμένα σύγχρονα γήπεδα του μπέιζμπολ».

«Πρέπει να εξακριβώσω πόσοι άνθρωποι μπορούν να κάτσουν. Είναι αξιοσημείωτο. Απίστευτο» προσέθεσε ο Ομπάμα.

Ο ηγέτης των ΗΠΑ ήταν περίεργος να μάθει ποια ήταν η τύχη των μονομάχων που έχαναν, σύμφωνα με ένα σημείο της συνομιλίας του με τη Νατσάρο που άκουσαν οι δημοσιογράφοι.

«Εάν κάποιος βρισκόταν πεσμένος, δεν έπρεπε να τον σκοτώσουν, έτσι δεν είναι;» ρώτησε ο ίδιος.

.Στα 6.000 € το εισόδημα για το κοινωνικό μέρισμα

Πραγματικό ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ ανά άτομο προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό σενάριο, το οποίο επεξεργάζεται η κυβέρνηση, για τους δικαιούχους του επιδόματος από το "κοινωνικό μέρισμα".
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και τη σημερινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το συγκεκριμένο ύψος του εισοδήματος θα είναι "με κλίμακα ισοδυναμίας",
 δηλαδή θα κλιμακώνεται (κατά το πρότυπο των οικογενειακών επιδομάτων) με συντελεστή 1 για τον άγαμο, με συντελεστή 1/3 για τη σύζυγο και με συντελεστή 1/6 για κάθε παιδί. Δηλαδή, θα διαμορφώνεται στις 10.000 ευρώ για οικογένεια με 2 παιδιά.
Πάντως, οι αρμόδιοι παράγοντες εκφράζουν προβληματισμό για το πώς θα μπορέσουν να προσδιοριστούν οι πραγματικά αδύναμοι οικονομικά, από μεγάλες κατηγορίες πληθυσμού, όπως είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες.
Εν τω μεταξύ, το πολυνομοσχέδιο, βάζει φρένο στη χορήγηση νέων δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Στο κείμενο του πολυνομοσχεδίου, που δόθηκε σήμερα στα κόμματα, αναφέρεται ρητά στην Παράγραφο Β του δεύτερου άρθρου πως το Ταμείο θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του αποκλειστικά με τα υφιστάμενα δάνεια, χωρίς δυνατότητα χορήγησης νέων.
Για όσους έχουν ήδη δάνειο στο Ταμείο δεν αλλάζει τίποτα, ενώ θα είναι εφικτή και η ανανέωση των υφιστάμενων καταθέσεων από τους συναλλασσόμενους.

.Τί προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

Άρση των περιορισμών στις άδειες για τα φαρμακεία και συστέγασης τους με άλλα καταστήματα, πιλοτική λειτουργία καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου σε τρεις τουριστικές περιοχές, ψωμί με το ζύγι, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή και θα ψηφιστεί την Κυριακή. 
Σε ότι αφορά το γάλα μετά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης οι γαλακτοβιομηχανίες αναλαμβάνουν την ευθύνη για το πως θα ορίζεται η διάρκεια του γάλακτος, μετά την έγκριση αρμοδίων ελεγκτικών φορέων και με βάσει την κοινοτική οδηγία.
Επίσης στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων αύξηση  στα 1.500 ευρώ από 1.000 ευρώ σήμερα το ακατάσχετο όριο για μισθούς και συντάξεις, ενώ ορίζεται στα 500 ευρώ το όριο του χρέους κάτω από το οποίο δεν θα επιτρέπεται η κατάσχεση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη.
Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς τους βουλευτές ότι έχουν αποδείξει την υπευθυνότητα τους και πως με τη συμφωνία αυτή η χώρα βγαίνει από την κρίση.
Την αντίθεση τους πάντως με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εξέφρασαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.