.“Μια βραδιά με κλασική μουσική”, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο ΖΩΓΡΑΦΟΥ



Το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου οργανώνει βραδιά κλασικής μουσικής με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 και ώρα 20.30, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο ( Γ. Ζωγράφου 17 – είσοδος από Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου ).

Οι καθηγητές και οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου, καθώς και οι συνεργαζόμενοι μουσικοί, θα μας ταξιδέψουν σε ένα μουσικό σύμπαν γεμάτο μελωδίες, από τον Μπάχ, τον Χέντελ, τον Πιατσόλα, τον Κατσαρό…

.Ανακοίνωση για το Κοινωνικό Φροντιστήριο...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ
Χ. ΜΟΥΣΧΟΥ 18
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΙΛΙΣΙΑ
Σας ενημερώνουμε ότι το κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ζωγράφου προτίθεται να λειτουργήσει θερινά τμήματα προετοιμασίας για την Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ από 17 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου.
Τα τμήματα θα είναι πρωινά και για όλες τις κατευθύνσεις.
Αιτήσεις θα δεχόμαστε στο χώρο του φροντιστηρίου 9:30 π.μ. έως 19:00 μ.μ. Χ. Μούσχου 18 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ – ΙΛΙΣΙΑ (ισόγειο από το πάρκο).
Παρακαλούμε όπως δηλώσετε το ενδιαφέρον σας μέχρι 7 Ιουνίου ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τα τμήματα και να ενημερωθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό.
Πληροφορίες στα τηλ. 210-7486267 και 210-7789652
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ

. Ο Πάγκαλος ζητά τη φυλάκιση του Τσίπρα


Την φυλάκιση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος με αφορμή όσα έγιναν παρουσία του με τον φιλόσοφο Σλαβόι Ζίζεκ, να λέει ότι όσοι δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στέλνονται στα γκουλάγκ.

«Τα γκουλάγκ είναι τόπος βασανισμού όπου εκτελέστηκαν χιλιάδες από τη σταλινική τρομοκρατία ή πέθαναν από την πείνα και το κρύο. Αυτά δεν λέγονται ούτε γι’ αστείο», είπε στον ΒΗΜΑ FM και συνέχισε:

«Και αν το είπε γι’ αστείο ακόμα αυτός που το είπε, πρόκειται περί κτήνους και ηλιθίου. Και αυτοί που τον κάλεσαν είναι επίσης κτήνη και ηλίθιοι και πρέπει να αποδοκιμαστούν από το λαό και να υπάρχει ένας νόμος που να βάζει στη φυλακή τον κ. Τσίπρα. Τον κάλεσε και τον χειροκρότησε. Δεν είναι χιούμορ».

Πρόσθεσε μάλιστα: «Ο Μιχαλολιάκος όταν λέει "τι ωραίος που είναι ο Χίτλερ και έκανε σαπούνια τους Εβραίους" ή ο χρυσαυγίτης που λέει «το καλύτερο σαπούνι βγαίνει από το κομμούνι", τι είναι;».

.Αντ. Μανιτάκης: 3.000 διορισμοί μέσα στο 2013


Τρεις χιλιάδες διορισμοί με βάση τον κανόνα «ένας προς πέντε», θα υπάρξουν εντός του τρέχοντος έτους, από τη λίστα των 10.000 και πλέον αδιόριστων του διαγωνισμού του 2009 - ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ).
Ερωτηθείς από τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, για τον αριθμό των διοριστέων του 2009 που παραμένουν αδιόριστοι, 

ο κος Μανιτάκης ανέφερε πως το υπουργείο δεν είναι σε θέση να τον προσδιορίσει επακριβώς, λόγω του πλήθους των φορέων που προβαίνουν σε προσλήψεις. Παρά ταύτα, «έχουμε ζητήσει από τους φορείς να ενημερώνουν το υπουργείο για το πόσοι διορίζοντα κάθε χρόνο». 

Σε κάθε περίπτωση, «εκείνοι που αναμένουν τον διορισμό τους είναι πάνω από 10.000. Υπάρχει ο κανόνας του «ένας προς πέντε» (σ.σ. ένας διορισμός έναντι πέντε αποχωρήσεων), καθώς και η υποχρέωση που έχουμε αναλάβει για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 μέχρι το 2015» ανέφερε ο υπουργός. 

«Ήδη βρισκόμαστε στο όριο του αριθμού αυτού, αλλά υπάρχει και ο περιορισμός των πιστώσεων που μας εμποδίζει να πληρώσουμε τα κενά που διαπιστώνονται από τις αξιολογήσεις...».
Ο κος Μανιτάκης έσπευσε πάντως να διαβεβαιώσει, πως «η σειρά επιτυχίας τηρείται αυστηρώς ανάλογα με τον φορέα όπου έχουν επιτύχει οι διοριστέοι». 

.Κορυφώνεται η αντιπαράθεση Σοσιαλιστικής Διεθνούς και SPD


Κορυφώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (ΣΔ) και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), μια μέρα πριν την ίδρυση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» από τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες.

Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος προσκλήθηκε να παραστεί στην επέτειο των 150 χρόνων από την ίδρυση του SPD με την ιδιότητα του πρώην πρωθυπουργού και όχι του προέδρου της ΣΔ, δεν προτίθεται να μεταβεί στη Λειψία, ύστερα από τις επιθέσεις που δέχθηκε και ο ίδιος προσωπικά. 

Σημειώνεται, πάντως, ότι στις εκδηλώσεις θα παραστεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα μετέχει και στο εγχείρημα της «Προοδευτικής Συμμαχίας».

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου και ο γενικός γραμματέας της Λουίς Αγιάλα, απέστειλαν ανοιχτή επιστολή προς όλα τα κόμματα της Διεθνούς, του SPD συμπεριλαμβανομένου. 

Με την επιστολή η ηγεσία της ΣΔ απαντά σε όλες τις κατηγορίες που έχει διατυπώσει το γερμανικό κόμμα εναντίον τής Οργάνωσης, οι οποίες απορρίπτονται στο σύνολό τους. 

."Λα Ρεπούμπλικα": Η Ελλάδα βλέπει το τέλος του τούνελ


«Η Ελλάδα βλέπει το τέλος του τούνελ» τιτλοφορεί άρθρο της αφιερωμένο στη χώρα μας, η ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

«Το χρηματιστήριο πετάει, το σπρεντ μειώνεται δραστικά και η τρόικα χειροκροτεί. Αλλά παραμένει η κοινωνική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» προσθέτει η εφημερίδα της Ρώμης.

Ο δημοσιογράφος Έττορε Λιβίνι, τονίζει ότι «μετά από πέντε χρόνια εφιάλτη που "έκαψαν" ένα τέταρτο του εθνικού ΑΕΠ, η Αθήνα μεταδίδει τις πρώτες δοκιμαστικές εκπομπές μειωμένης, κατά το ήμισυ, ανάκαμψης».

Σύμφωνα με τη «Λα Ρεπούμπλικα», «οι χρηματιστές έκαναν ήδη γνωστή την ετυμηγορία τους: η αιματηρή λιτότητα που επέβαλε η τρόικα, έφερε αποτέλεσμα». 

Μεταξύ των άλλων, ο Λιβίνι υπενθυμίζει, ότι στις αποδείξεις που παρατίθενται, συμπεριλαμβάνεται η άνοδος κατά 134% του χρηματιστηρίου, μέσα σε έναν χρόνο, η αναβάθμιση από μέρους του οίκου Fitch, ο κρατικός ισολογισμός που τους πρώτους τρεις μήνες του 2013 παρουσίασε ενεργητικό και τα Hedge Funds που αγοράζουν κατά κόρον μετοχές από τις ελληνικές τράπεζες.

«Κάτω από την Ακρόπολη, όμως, κανείς δεν άνοιξε ούζα για να το γιορτάσει», προσθέτει η ιταλική κεντροαριστερή εφημερίδα.

 Και παραθέτει μια άλλη σειρά, διαφορετικών στοιχείων: τη δέκατη ένατη πτώση του ΑΕΠ, κατά τη φετινή περίοδο Ιανουαρίου- Mαρτίου, με συνολική συρρίκνωση, από το 2008, της τάξης του 28%. Την ανεργία στο 27%, και εκείνη των νέων στο 64,2%. Και τα 3,4 εκατομμύρια Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

.Η Ευρώπη χάνει 1 τρισ. ευρώ τον χρόνο από τη φοροδιαφυγή


Στο ένα τρισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο υπολογίζεται η απώλεια πόρων της ΕΕ από τη φοροδιαφυγή και την φορολογική απάτη, ποσό διπλάσιο από το συνολικό δημόσιο έλλειμμα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Πρέπει να υιοθετηθούν αυστηρότερα μέτρα και να εξασφαλίσουμε καλύτερο συντονισμό, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φορολογικής απάτης στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στην έναρξη σχετικής συζήτησης για την φοροδιαφυγή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε ο Μπαρόζο, η απώλεια πόρων από φορολογική απάτη στην ΕΕ εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ένα τρισεκατομμύριο ευρώ ετησίως, ήτοι «ποσό διπλάσιο από το συνολικό δημόσιο έλλειμμα των κρατών-μελών της ΕΕ».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα χάσμα στην εκτέλεση των προγραμμάτων αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, της φορολογικής απάτης και των φορολογικών παραδείσων, εντός κι εκτός Ευρώπης, 

ενώ διαβεβαίωσε ότι στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ θα ζητήσει να υπάρξει πολιτική δέσμευση ώστε μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2015 να έχει διασφαλίσει η ΕΕ την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών για κάθε μορφή εισοδήματος (μισθοί, μερίσματα, κέρδη από κεφάλαια, κ.λπ.).

.Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για το ταξίδι του στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν. 

«Πολύ καλό το ταξίδι» είπε ο κ. Παπούλιας. «Θα ακολουθήσουν κι άλλα» σημείωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «επειδή πρέπει να διαμορφώνουμε ευκαιρία για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

 Γίνεται με αυτόν τον τρόπο σαφές ότι η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά σε χώρους, που της αξίζει να έχει επαφές, και να μπορέσει να δημιουργήσει ευκαιρίες επενδύσεων για να μειωθεί η ανεργία, ειδικά στους νέους που είναι και το κυριότερο μέλημά μου».

«Θέλει παρακολούθηση αυτή η προσπάθεια» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Χωρίς follow up, δεν γίνεται» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Για να το πω με τα λόγια του Ελύτη "χρειάζεται λίγο κι ακριβό"». 

Ο κ. Σαμαράς απάντησε στο ενδιαφέρον του κ. Παπούλια για την κατάσταση στη Σανγκάη και τον ενημέρωσε ότι τόσο ο νέος Κινέζος Πρόεδρος, όσο και εκείνος του Αζερμπαϊτζάν, χάρηκαν για την πρόσκληση να επισκεφθούν την Ελλάδα. «Αυτοί βρίσκονται ανάμεσα σε γίγαντες» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

.Έντονες επικρίσεις κατά της Χρυσής Αυγής σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ


Απειλή για την ελεύθερη έκφραση της θρησκευτικής πίστης των Ελλήνων πολιτών αποτελεί η Χρυσή Αυγή, όπως υποστηρίζεται στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι πρόκειται για "αντισημιτική" και "ξενοφοβική" πολιτική παράταξη.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση της χώρας καταδικάζει τις πράξεις βίας εναντίον μεταναστών, σημειώνοντας παράλληλα ότι παρατηρητές κάλεσαν τις αρχές να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν το "τυφλό μίσος" και τον ρατσισμό της Χρυσής Αυγής.

Στην αρχή της έκθεσης, που αφορά το 2012, επισημαίνεται ότι το Σύνταγμα και άλλοι νόμοι και πολιτικές προστατεύουν τη θρησκευτική ελευθερία με κάποιους περιορισμούς. 

Γενικά, η κυβέρνηση σέβεται τη θρησκευτική ελευθερία, σύμφωνα με τους συντάκτες της, αν και επέβαλε περιορισμούς που επηρεάζουν μέλη μη Ελληνορθόδοξων θρησκευτικών ομάδων.

.«Κέντρο και γειτονιές σε μια σκηνή» στην πόλη της Αθήνας


Υπό τον τίτλο «Κέντρο και γειτονιές σε μία σκηνή» ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη την πόλη από τον Μάιο και μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική, θέατρο, χορό, εικαστικά, δράσεις επιχειρηματικότητας, αλλά και φεστιβάλ διεθνούς εμβέλειας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, χαρακτήρισε σε σχετική συνέντευξη Tύπου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «πολυδιάστατο και πλούσιο», «αντάξιο μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, 

ανοιχτό στην πρωτοπορία και την καινοτομία που απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους και διεκδικεί να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες και τουρίστες». 

Επίσης, πρόσθεσε ότι είναι από πλευράς του δήμου «άλλη μια απάντηση στην κρίση».
Στο πολιτιστικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων:
- Η 36η Γιορτή Βιβλίου (24 Μαΐου- 9 Ιουνίου, Πεδίο του 'Αρεως)
- Έκθεση σύγχρονου ντιζάιν (25-27 Μαΐου, Τεχνόπολις)

.Επιστρέφει στην ΑΕΚ ο Γεωργέας


Σύντομη αποδεικνύεται η απουσία του Νίκου Γεωργέα από την ΑΕΚ. Ο 36χρονος αμυντικός της Βέροιας συναντήθηκε με τους ανθρώπους της Ένωσης και επήλθε συμφωνία για την επιστροφή του στην «ομάδα της καρδιάς του».

Μετά τη συγκατάθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και του Ντούσαν Μπάγεβιτς, οι Τραϊανός Δέλλας και Νίκος Λυμπερόπουλος ξεκίνησαν τις επαφές με τον έμπειρο παίκτη 

Και δεν χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να τον πείσουν, μιας και ο ίδιος θέλει να κλείσει την καριέρα του στους «κιτρινόμαυρους» και να τους βοηθήσει να επιστρέψουν γρήγορα στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Γεωργέας θα συνεχίσει τις προπονήσεις με την ομάδα της Ημαθίας έως την Παρασκευή, οπότε και ολοκληρώνονται, και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα για να τελειώσει και το τυπικό μέρος της συμφωνίας του με την ΑΕΚ

.Χωρίς γιατρούς για τέσσερις ώρες τα νοσοκομεία σε Αθήνα και Πειραιά


Νέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκινούν από σήμερα οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Ειδικότερα, σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας - Πειραιά πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας (από τις 9.00 έως τις 13.00), 

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αίτηση ανακοπής που κατέθεσε στο δικαστήριο το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και εκδικάζεται την ίδια μέρα, προκειμένου να ανασταλεί η αποζημίωση δεδουλευμένων οφειλών προς τους ειδικευόμενους της Πολυκλινικής, οι οποίοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά.

Την Πέμπτη, 23 Μαΐου, γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν σε συλλαλητήρια για την προάσπιση των συλλογικών κλαδικών συμβάσεων εργασίας και στις 7 Ιουνίου, πραγματοποιείται πανυγειονομική πανελλαδική απεργία

Την οποία διοργανώνουν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.